A szálloda értékelése:

Nincs értékelés

Szálloda leírás

info

Az UNESCO világörökségi védelem alatt álló Hawaii Vulkánok Nemzeti, Park Pearl Harbour kikötője, a polinéz királyok palotái, a Jurassic Park trópusi esőerdői

leiras

Öntsünk tiszta vizet a pohárba: habár köztudott, hogy Földünk legtisztább vizei a Csendes-óceán közepén emelkedő Hawaii-szigetek partjait mossák (bolygónk talán legszebb, fehér homoko

info

Az UNESCO világörökségi védelem alatt álló Hawaii Vulkánok Nemzeti, Park Pearl Harbour kikötője, a polinéz királyok palotái, a Jurassic Park trópusi esőerdői

leiras

Öntsünk tiszta vizet a pohárba: habár köztudott, hogy Földünk legtisztább vizei a Csendes-óceán közepén emelkedő Hawaii-szigetek partjait mossák (bolygónk talán legszebb, fehér homokos strandjaival) – az európaiak mégsem nyaralni érkeznek ebbe a trópusi paradicsomba. Túlságosan sok a természeti látnivalója, ráadásul túlságosan gazdag kulturális örökséggel – ahhoz, hogy tengerpartján sütkérezve elszalasszuk egyedi különlegességeit. Az UNESCO világörökségi védelem alatt álló Hawaii Vulkánok Nemzeti Park; Pearl Harbour kikötője; a Polinéz királyok palotái, templomai és sírjai; a Jurassic Park trópusi esőerdői; James Cook kapitány tengeri sírja; a kávé, ananász, cukornád ültetvények világa – vagy az egekig nyúló, hófödte csúcsokra épített csillagvizsgálók – csak néhány tetszőlegesen megemlített világra szóló élmény – a megannyiból.

 

2015. november 8. és 2016. január 17. időpontok beteltek

2016. február 14. pótcsoport még foglalható


Utazás: menetrend szerinti repülőjáratokon, átszállással, a helyszínen kisbusszal

Szállás: szállodák 2 ágyas szobáiban;

Ellátás: önellátás

 

1. nap: Irány a Csendes-óceán közepe

Elrepülés menetrendszerinti járaton az Egyesült Államokba, majd onnan a Csendes-óceánon át,  a Hawaii –szigetekre. Étkezések a repülőgépeken. Útközben rövid áttekintés a 132 szigetből (8 nagyobb, lakott sziget) álló, 16.700 km2 területű trópusi szigetcsoport természeti földrajzáról. Az időzónák átlépésének köszönhetően … megérkezés O’ahu szigetére, Honolulu-ba. Kisbuszunk átvétele után rövid utazás a Waikiki városrészben lévő szállodánkba. Éj Waikikin.

2. nap: Aloha Honolulu!

Kései reggeli, majd városnézés a 360.000 lakosú fővárosban. O’ahu jelentése „A gyülekezőhely”, míg Honululu-é „A védett öböl”. Így érthető, hogy a szigetek 1.300.000 lakosának 80%-a ezen a szigeten, s ennek is 1/3 része Honolulu-n él. Az óceánparti nagyváros a természeti szépségek és modern építészet harmonikus ötvözete, óceánfrontján trópusi korallpadokkal, hátterében zöld, trópusi erdőkkel borított hegyoldalakkal. A városnézés fontosabb állomásai:  State Capitol – St. Andrews Katedrális – Washington ház (volt kormányzói palota) – Iolani Palota (belülről is) – Nagy Kamehameha (1782-1819) szobra – Lili’ Uokalani királyné szobra – Ali1 Iolani Hale – Kawaiaha’O templom – Missziós házak múzeum – Hawaii Hajózási Központ: Ismerkedés a szigetek hajózásának történetével, a Hokule’a –tól (a polinéz őslakókat szállító, 20 m hosszú óceáni kajak) – James Cook kapitány flottájáig. Látogatás a a Bishop Múzeumban, a világ legnagyobb polinéz kiállítás együttesének megtekintésével (A múzeum Hawaii mellett, rendkívül gazdag Polinézia, Mikronézia és Melanézia gyűjteménnyel is bír. Esti séta az óceánparton, spirituális töltődési lehetőséggel a Kuan Yin Buddhista templomban, vagy az 1889-ben átadott kínai Taoista Templomban. Esti szabadidő a világ egyik legjobb strandján. Éj Waikikin.

3. nap:  Pearl Harbour és Waikiki azúrkék vizei

Reggeli után látogatás Pearl Harborban. A kikötő tengeri múzeuma átfogó áttekintést ad az 1941. dec. 7-én történt támadástól – a II. világháború legnagyobb tengeri csatáin át – az 1945. szept. 2-i japán fegyverletételig. Séta az elsüllyedt USS Arizonától – a Missouri csatahajóig. Továbbutazás a ringadozó pálmák és fehér homokos strandok partvidékén Kapaemahu Varázs Köveihez. (Az erőadó köveket Tahitiről jött varázslók hagyták itt – aki átöleli őket, fáradhatatlanná válik, testiekben és lelkiekben egyaránt.) Fotószünet a Pu’U’Ualaka partszakaszon, a főváros csodaszép panorámáinak fényképezésével, majd Duke Kahanamoku (1890-1968) a szörfözés atyja szobránál. Séta a Foster Botanikus Kertben: Először a Gyógynövény park, majd az Orchidea kertek területét járjuk be.   Továbbutazás a Kalaniana ’Ole főút festői útvonalán a Diamond Head Parkba. Könnyű séta a vulkáni kráter peremen, majd a Luakini (emberáldozat szentély) templom maradványainál. A látogatók számától (engedélytől) függően úszás és pipás búvárkodási lehetőség a Hanauma-öböl korall és tengeri hal paradicsomában. Séta a Koko kráternél, a hozzá kapcsolódó sikamlós polinéz mondák megismerésével, majd túra a sziget legkeletibb csücskéhez, a Makapu’u –fok világítótornyához. Pihenő és úszási lehetőség a Waimanalo-öböl 10 km hosszúságú (!) pálmákkal övezett, fehér homokos strandján. Koraesti visszautazás Waikiki-be, visszaúton látogatási lehetőség a Kapi’Olani Park-ban. Esti szabadidő a világ egyik legjobb strandján. Éj Waikikin.

4. nap: O’ahu trópusi ültetvényei és a Föld legnagyobb hullámai

Reggeli után csomagjaink leadási lehetősége a poggyász szobában. (Csak 2 napi felszerelést viszünk megunkkal) Utazás a sziget belsejébe, a Hawaii Ültetvény Skanzen faluba. Áttekintés az itt élt polinéz, ázsiai és portugál cukornád ültetvény munkások életével. Továbbutazás a Kuna úton, „az ültetvények főútján” a XII. sz. óta ismert Királyi Szülőkövekhez. Útközben ismertető a polinéz betelepedésről és a Nagy Kamehameha előtti időkről. (Nagy Kamehameha előtt, a XVIII. sz végéig minden sziget 1-1 önálló királyság volt, sőt a nagyobb szigeteken a törzsek egymás ellen is háborúztak.)   A Dole ültetvény megtekintése, helyi vezetéssel. Ismerkedés a birodalom alapító James D. Dole életével, s Földünk legnagyobb ananász ültetvényének finomságaival. „Kiérkezés” az Északi Part-ra Hale’iwa városánál. A végtelen óceán felől érkező, olykor több mint 10 m magas (!) óriás hullámok és hullámlovasaik fényképezése a világhírű Waimea, Banzai Pipeline és Sunset Beach partszakaszokon. Kahukunál megérkezés az esős Windward Coast-ra, a Szélfelőli oldalra. Ismertetés az ÉK-i passzát szelekről és a keleti esőerdőkről. Délutáni megérkezés La’ie-be, a szamoai mormonok városába, a néhai tabu szegők és legyőzött harcosok volt rejtekhelyére. Látogatás a Polinéz Kulturális Központban: A tárlatok megtekintése „szigetvilágról – szigetvilágra ugorva”: Szamoa – Új-Zéland- Fidzsi – Tahiti – Tonga – Francia Polinézia...stb. Látogatás a mormon templomban. Éj La’ie-ben.

5. nap: Egy nap a Jurassic Parkban…

Reggeli indulás a Hau’ula esőerdőbe. Rövid séta, ismerkedés a legfontosabb trópusi fafajokkal és csodabogarakkal. Továbbutazás az Ahupua’a’O Kahana Park ősi, polinéz halneveldéihez. Séta az állandóan ködös-esős völgy őserdejében, kb. 4 km hosszan. Rövid fotószünet az amerikai tengerészgyalogosok dzsungel kommandó kiképzőhelyén, a Kahana-völgyben. Látogatás a Kualoa Birtokon, a Jurassic Park, Godzilla és a Lost c. film sikerek forgatási helyszínén. Délutáni utazás Kane’ohe városába, a templomok völgyébe, útközben rövid történetek Japán 1868. modernizálásáról, a Meidzsi reformokról és a szigetekre települt japánok sorsáról. Látogatás a Byodo-In templomban, a világhírű, 1000 éves kiotói templom pontos másában. „Hazaúton” látogatási lehetőség a Haiku Gardens trópusi kertjében.  Visszajelentkezés hotelünkbe. Éj Waikikin.

6. nap: A Nagy Sziget királyi nyaralója

Reggeli utazás taxival a reptérre. Elrepülés belföldi járattal Hawaii-ra (Big Island). Bejelentkezés a hotelünkbe a 10.000 lakosú Kailua-Konán,  az örökkön napsütötte Kona Coast partvidék legszebb városában.  Séta Hawaii volt királyainak nyaralóhelyén, annak fehér homokos, pálmákkal szegélyezett fövenyén. Látogatás a kétszintes, 1885-ben Kalakaua király által felújított Huline Palotában, majd az Ahu’ena Hieu-nál, a sziget uralkodóinak templománál. (Itt hunyt el 1819-ben Nagy Kamehameha is.)  Séta a korallból épült Moku’aikana templomnál, a szigetek első keresztény épületénél. Esti séta a Kailua Pier mólójánál. Éj Kailua-Konán.

7. nap:  James Cook kapitány nyomán

Reggeli után a város felett tornyosuló Hualalai hegy fotózása, majd elindulás délre, a világhíres kávé ültetvények mentén. A Kona Kávéöv természeti földrajzának ismertetése. Áthaladás Holualoa-n, a válogatottan szerencsés ide települt művészek és életművészek nyaralóvárosán. Rövid séta  Honalo Buddhista  telephelyén, majd továbbutazás Kealakekua felé. Útközben a több mint 40 km hosszan húzódó ültetvényvilág, 650 kávéfarmjának legszebbjeinek fényképezésével. Kealakekukába érve Látogatás a Kona Kávé Élő Múlt bemutatófarmon, majd a Greenwell szatócsboltban (megannyi XIX. századi díszlettel és hangulattal).  Közös séta a Greenwell család 1850 óta megművelt kávébirtokán. Továbbutazás délre, Captain Cook városába, útközben ismerkedés a híres brit felfedező életével és itt bekövetkezett halála körülményeivel. Séta a Kealakekua-öböl Emlékparkban, Cook kapitány szobrához, majd az 1877-ben átadott emlékművéhez. 2 órás fakultatív strandolási lehetőség a csodaszép öbölben. Továbbutazás délre, a Pu’uhonua O Honaunau Nemzeti Emlékparkba, menet közben a hely nevének kiejtési kísérleteivel...  A sziget talán legfontosabb szakrális helye, a törzsfők temetője, s egyben végső menedék is volt. A tabu (kapu) rendszer  megszegői, illetve a legyőzött harcosok is ide menekültek, hogy a polinéz papok segítségével megtisztuljanak – s új életet kezdhessenek. Séta a harcos ősök sírjaihoz, a polinéz királyi kajakok kikötőjéhez, a templom romokhoz, illetve a „Hawaii Nagy Falhoz”. Esti visszautazás Kailuna Konába. Éj Kailua-Konán.

8. nap: A hawaii Aranypart és a Waipi’O völgy vízesései

Kora reggeli indulással utazás Honokohau halász kikötőjébe. Jó szerencse esetén a világrekorder méretű kardhalak fotózása. Rövid pihenő Ka’upulehu fehér homokos strandján, majd továbbutazás a South Kohala Coast-ra, népszerű nevén Az Aranypartra. Úszás és csoportkép készítés a Hapuna Beach-en, számos utazási, nyaralási szaklap szerint, Földünk talán legjobb strandján. (!) Rövid látogatás a Mauna Kea Resort strandján, a Rockefellerek által kiépített fürdőhelyen. Továbbutazás a Pu’ukohola Heiau Nemzeti Emlékparkba, a polinéz templomok és emberáldozatok emlékhelyére. Ismerkedés a néhai luakini (emberáldozat) ceremóniákkal, illetve az itt történt néhai hatalmas építkezések históriájával. Felkapaszkodás Waimea felföldi legelőire. Átutazás a Parker Ranch hullámzó legelőin, ismerkedés a cowboy birodalom alapító John Palmer Parker életével. A paniolo-k, a mexikói és spanyol cowboyok, valamint a longhorn szarvasmarhák fotózása. Rövid látogatás a Parker cowboy múzeumban. Délutáni érkezés a festői szépségű Waipi’O völgybe, Kuka’ilimoku, a háború istene kegyhelyére. A hatalmas vízesésekkel ékesített völgy valaha a legbátrabb polinéz harcosok gyülekező és ember áldozat bemutató helyszíne volt. A rendelkezésre álló időtől függően túra a harcosok völgyében. Vezetés délre, a Hamauka Coast partvidéken. Esti megérkezés Hilo-ba, a sziget legnagyobb és legesősebb városába. Éj Hilo-ban.

9. nap: Mauna Kea – ahol a Föld és Ég találkozik

A mai napon két program között választhatnak a résztvevők:

1./ Egész napos szabadidő és városnézés Hilo-ban: Az USA legcsapadékosabb városa nagyon gazdag múzeumokban, s belvárosa is „európai módon”, vagyis sétával bejárható. 4-5 km távolságra a belvárostól számos kiváló strand található. A legfontosabb múzeumok: I./ Imiloa Csillagászati Központ: A Mauna Kea (4.205 m) keletkezését és a csillagok világát bemutató tárlatok, a polinéz népmeséktől – az atomkor csillagászatáig. II./ Lyman Múzeum: A Hawaii-szigetek vulkánossági és néprajzi kiállítása. III./ Pacific Tsunami Múzeum: A várost a múlt században kétszer is leromboló tsunamik kiállítása. IV./Mokupapa Discovery Központ: A Hawaii-szigetek több mint 100, nem lakott tagjainak kiállítása.

2./ Figyelem! Az óceán partjáról indulás következtében 3.000 m tengerszint feletti magasságtól a hegyi betegség tünetei jelentkezhetnek! A nap folyamán több alkalommal is hosszabb szünetet tartunk, a magassági átállás érdekében. 3.500 m magasság felett bármikor előfordulhat havazás, illetve -3-5 °C hideg. Téli ruházat hozatala ajánlott! Egész napos utazás terepjárókon, helyi vezetők irányítása mellett Polinézia tetejére, a hófödte Mauna Keá-ra. A 4.205 m magas vulkánóriás 4.500 éve tört ki utoljára. Neve jelentése a „Fehér tető” illetve a hely ahol a Föld és Ég találkozik. A polinéz őslakosok számára a misztikus csúcs kapu (tabu) terület volt, amit csak a legelőkelőbb harcosok közelíthettek meg. (A tetejére ők sem merészkedhettek.) Az 1960-as években a szent hegyre rádióteleszkópokat telepítettek, mára a világ elsőszámú csillagászati megfigyelőközpontjává vált, 13 teleszkóppal, ebből a világ 3 legnagyobbjával. Vezetés a Saddle (Nyereg) úton, a felhők fölé, útközben fotószünetekkel a legszebb kilátópontokon. Látogatás az Onizuka Állomáson. (A hawaii származású, a Challenger űrrepülő katasztrófájakor hősi halált halt Ellison Onizuká-ról elnevezett központ.) Feljutás terepjáróinkon és gyalog Waiau tengerszemhez, majd a nyitva lévő két csillagvizsgálóba. A Teleki zászló kitűzése Polinézia tetején, csoportképkészítéssel. A hóviszonyoktól (és állapotunktól) függően rövid hócsata, majd aláereszkedés a Nyereg útra.  A Maona Loa (4.170 m) óriásvulkán panorámáinak fotózása, jó látási viszonyok esetén. Késő délutáni visszatérés a hotelbe.

Éj Hilo-ban.

10. nap: Hawaii Vulkánok Nemzeti Park

Reggeli indulással egész napos látogatás az UNESCO Világörökségi védelem alatt álló Hawaii Vulkánok Nemzeti Park legdrámaibb szépségű és legkülönlegesebb pontjain. Közös információgyűjtés és film nézés a Kilauea Látogatóközpontban, majd „kihajtás” bolygónk legaktívabb vulkáni kráterének peremére. Ismerkedés a Kilaueá-val „testközelből”: Séták és vezetés a peremen, fotószünetekkel. Rövid túra a Kén-partoknál, majd továbbutazás a Jaggar Múzeumhoz. Séták a láva által „sávozott” esőerdőkben, majd a Keanakako kráternél, amíg a kén-dioxid felhők és a rangerek megengedik. Séták a leglátványosabb (kihűlt) lávamezőkön, majd vezetés az óceánpartra a Holei Sea Arch vulkáni boltívhez. Alkonyatkor a vörösen izzó lávák fotózása. Késő esti visszaérkezés szálláshelyünkre. Éj Hilo-ban.

11. nap: Az USA legdélibb pontján

Délelőtti indulással utazás délnek, Ka’u esőerdőinek peremén a sziget legelhagyatottabb vidékén, a Wood Valley völgyön át. Pahala városkája mellett látogatás egy tibeti buddhista templomnál, elmélkedési lehetőséggel a természet- és az emberi természet felett. Vezetés a hullámzó zöld mezőkön át a Ka Lae-hoz, a sziget és az USA legdélebbi pontjához. Az állandó viharos széltől hajló fák, és a viharos, mélykék óceán fényképezése. Továbbutazás Miloli’i-be, majd Ho’okena-ba, a sziget talán legérintetlenebb – ma is polinéz többségű halász településeire. Késő délutáni visszaérkezés Keahole Konába. Búcsúvacsora, koktél kortyolgatással – s búcsúzással a Hawaii-szigetektől. Éj Kailua-Konán.

12-14. nap: Hazautazás

Menetrendtől függően elrepülés Honoluluba, majd onnan átszállásokkal haza. Éj a repülőn, Budapestre érkezés a 14. napon.

 

AMERIKAI-SZAMOA hosszabbítási lehetőség Honoluluból. A Pago Pagóra repülésről és a szigeteket bejáró hosszabbítási lehetőségről érdeklődjön irodánkban!

Az ár tartalmazza:

a megadott szállást, a megadott programokat, helyszíni közlekedést és a magyar nyelvű idegenvezetést

Az ár nem tartalmazza:

Repülőjegy illetékkel: kb. 470.000 Ft, ESTA engedély díja és ügyintézés: 8.000 Ft/fő + 5.000 Ft/fő Belépők (kb. 194 USD, a helyszínen fizetendő) Útlemondási biztosítás: 1,5% Betegség-, baleset-, poggyászbiztosítás   Egyágyas felár: 393.000 Ft   2015. november 8. és 2016. január 17. időpontok beteltek 2016. február 14. pótcsoport még foglalható   Fakultatív program Mauna Kea kirándulás: 51.900 Ft   Várható belépődíjak (helyszínen fizetendők): 1./ Washington Place (palota): 7,-USD 2./ Iolani Palota: 8,-USD 3-4./ Hawaii Hajózási Központ & Bishop Múzeum: 12,-USD 5./ Pearl Harbour: 31,-USD 6./ Diamond Head Park: 2,-USD 7./ Hanauma-öböl búvárpart: 8,-USD 8./ Hawaii Ültetvény Skanzen: 8,-USD 9./ Dole Ültetvény Ananász vonat: 9,-USD 10./ Polinéz Kulturális Központ: 50,-USD 11./ Ahupua'a'O Kahana Park: 2,-USD 12./ Kualoa Ranch esőerdő terepjárózás: 35,-USD 13./ Kealakekua-öböl Emlékpark: 4,-USD 14./ Pu'uhonua O Honaunau Emlékpark: 4,-USD 15./ Pu'ukohola Heiau Emlékpark: 6,-USD 16./ Hawaii Vulkánok Nemzeti Park: 8,-USD
{{hotel.getMoreLabel()}}

Az illetékes ár tartalmazza: repülőjegy illetékkel, szállást megadott ellátással, transfert hotel és szálloda között, kézi és feladható poggyászt (kivéve ha külön felárként van feltüntetve!)

Az utazzlastminute.hu oldalain elérhető információk rendszeresen változnak, frissülnek, ezért legjobb szándékaink ellenére előfordulhat, hogy a megjelenített információk hibákat vagy pontatlanságokat tartalmaznak, ezért fenn tartjuk a jogot, hogy az ezeket előzetes figyelmeztetés nélkül helyesbítsük. Irodánk által forgalmazott utazásokkal kapcsolatos kötelezettségeket kizárólag az ezekkel kapcsolatos szerződések (pl. Utazási Szerződés) határozzák meg.

Kalkuláció és foglalás

Indulás{{booking.selected.start}} (Időpont változtatása)
Érkezés{{booking.selected.end}}
Napok száma{{booking.selected.days}} nap / {{booking.selected.nights}} éjszaka
Utazás módja{{booking.selected.mode.name}} ({{booking.selected.departure.name}})
Ellátás{{booking.selected.board.name}}

Nem találja a megfelelő szobatípust? Kérjen segítséget irodánktól telefonon, vagy INGYENESEN visszahívjuk, ha az ajánlatkérést kitölti!

1. Válasszon szobát

2. Árkalkuláció

MegnevezésMennyiségEgységárSztornó %Összeg
{{$index + 1}}. szoba | {{room.group}} - {{room.name}}
{{price.name}}
{{price.name}}
{{price.name}}
{{price.name}} ({{price.minAge}}-{{price.maxAge}} éves korig)
{{room.adultSelected(price)}} db
{{room.childSelected(price)}} db
{{room.total(price)}} db
{{room.adultSelected(price)}} db
{{room.childSelected(price)}} db
{{price.count}} db
{{price.count}} db
{{price.count}} db
{{price.getValue() | number}} Ft{{price.storno}} %{{price.getPrice() | number}} Ft
Szoba ára{{room.sum() | number}} Ft
Utasbiztosítás
{{booking.booking.getPassengersTotal()}} db{{insurance.price}} Ft0 %{{booking.booking.getInsuranceTotal(insurance.id) | number}} Ft
Végösszeg{{booking.getPriceTotal() | number}} Ft

3. Foglalás » Váltás {{booking.simple ? 'részletes' : 'egyszerű'}} nézetre

Kötelező kitölteni

Kötelező kitölteni

Kötelező kitölteni

Kötelező kitölteni

Kötelező kitölteni

Kötelező kitölteni


Utasok adatai

{{$index+1}}. Szoba

Kötelező kitölteni

Kötelező kitölteni

Kötelező kitölteni


Kötelező kitölteni

A térképen megjelent szállás elhelyezésének a pontatlansága miatt felelőséget nem vállalunk. A térkép csak tájékoztatásra szolgál!

Segítségre van szüksége?

Hívjon minket

06-1-210-0313 | 06-70-426-6662

Hétköznap

10:00-18:00-ig

Írjon emailt

info@utazzlastminute.hu

Ajánlott szállodák