A szálloda értékelése:

Nincs értékelés

Szálloda leírás

info

Az UNESCO világörökségi védelem alatt álló Hawaii Vulkánok Nemzeti, Park Pearl Harbour kikötője, a polinéz királyok palotái, a Jurassic Park trópusi esőerdői

leiras

Öntsünk tiszta vizet a pohárba: habár köztudott, hogy Földünk legtisztább vizei a Csendes-óceán közepén emelkedő Hawaii-szigetek partjait mossák (bolygónk talán legszebb, fehér homoko

info

Az UNESCO világörökségi védelem alatt álló Hawaii Vulkánok Nemzeti, Park Pearl Harbour kikötője, a polinéz királyok palotái, a Jurassic Park trópusi esőerdői

leiras

Öntsünk tiszta vizet a pohárba: habár köztudott, hogy Földünk legtisztább vizei a Csendes-óceán közepén emelkedő Hawaii-szigetek partjait mossák (bolygónk talán legszebb, fehér homokos strandjaival) – az európaiak mégsem nyaralni érkeznek ebbe a trópusi paradicsomba. Túlságosan sok a természeti látnivalója, ráadásul túlságosan gazdag kulturális örökséggel – ahhoz, hogy tengerpartján sütkérezve elszalasszuk egyedi különlegességeit. Az UNESCO világörökségi védelem alatt álló Hawaii Vulkánok Nemzeti Park; Pearl Harbour kikötője; a Polinéz királyok palotái, templomai és sírjai; a Jurassic Park trópusi esőerdői; James Cook kapitány tengeri sírja; a kávé, ananász, cukornád ültetvények világa – vagy az egekig nyúló, hófödte csúcsokra épített csillagvizsgálók – csak néhány tetszőlegesen megemlített világra szóló élmény – a megannyiból.

 

2015. november 8. és 2016. január 17. időpontok beteltek

2016. február 14. pótcsoport még foglalható


Utazás: menetrend szerinti repülőjáratokon, átszállással, a helyszínen kisbusszal

Szállás: szállodák 2 ágyas szobáiban;

Ellátás: önellátás

 

1. nap: Irány a Csendes-óceán közepe

Elrepülés menetrendszerinti járaton az Egyesült Államokba, majd onnan a Csendes-óceánon át,  a Hawaii –szigetekre. Étkezések a repülőgépeken. Útközben rövid áttekintés a 132 szigetből (8 nagyobb, lakott sziget) álló, 16.700 km2 területű trópusi szigetcsoport természeti földrajzáról. Az időzónák átlépésének köszönhetően … megérkezés O’ahu szigetére, Honolulu-ba. Kisbuszunk átvétele után rövid utazás a Waikiki városrészben lévő szállodánkba. Éj Waikikin.

2. nap: Aloha Honolulu!

Kései reggeli, majd városnézés a 360.000 lakosú fővárosban. O’ahu jelentése „A gyülekezőhely”, míg Honululu-é „A védett öböl”. Így érthető, hogy a szigetek 1.300.000 lakosának 80%-a ezen a szigeten, s ennek is 1/3 része Honolulu-n él. Az óceánparti nagyváros a természeti szépségek és modern építészet harmonikus ötvözete, óceánfrontján trópusi korallpadokkal, hátterében zöld, trópusi erdőkkel borított hegyoldalakkal. A városnézés fontosabb állomásai:  State Capitol – St. Andrews Katedrális – Washington ház (volt kormányzói palota) – Iolani Palota (belülről is) – Nagy Kamehameha (1782-1819) szobra – Lili’ Uokalani királyné szobra – Ali1 Iolani Hale – Kawaiaha’O templom – Missziós házak múzeum – Hawaii Hajózási Központ: Ismerkedés a szigetek hajózásának történetével, a Hokule’a –tól (a polinéz őslakókat szállító, 20 m hosszú óceáni kajak) – James Cook kapitány flottájáig. Látogatás a a Bishop Múzeumban, a világ legnagyobb polinéz kiállítás együttesének megtekintésével (A múzeum Hawaii mellett, rendkívül gazdag Polinézia, Mikronézia és Melanézia gyűjteménnyel is bír. Esti séta az óceánparton, spirituális töltődési lehetőséggel a Kuan Yin Buddhista templomban, vagy az 1889-ben átadott kínai Taoista Templomban. Esti szabadidő a világ egyik legjobb strandján. Éj Waikikin.

3. nap:  Pearl Harbour és Waikiki azúrkék vizei

Reggeli után látogatás Pearl Harborban. A kikötő tengeri múzeuma átfogó áttekintést ad az 1941. dec. 7-én történt támadástól – a II. világháború legnagyobb tengeri csatáin át – az 1945. szept. 2-i japán fegyverletételig. Séta az elsüllyedt USS Arizonától – a Missouri csatahajóig. Továbbutazás a ringadozó pálmák és fehér homokos strandok partvidékén Kapaemahu Varázs Köveihez. (Az erőadó köveket Tahitiről jött varázslók hagyták itt – aki átöleli őket, fáradhatatlanná válik, testiekben és lelkiekben egyaránt.) Fotószünet a Pu’U’Ualaka partszakaszon, a főváros csodaszép panorámáinak fényképezésével, majd Duke Kahanamoku (1890-1968) a szörfözés atyja szobránál. Séta a Foster Botanikus Kertben: Először a Gyógynövény park, majd az Orchidea kertek területét járjuk be.   Továbbutazás a Kalaniana ’Ole főút festői útvonalán a Diamond Head Parkba. Könnyű séta a vulkáni kráter peremen, majd a Luakini (emberáldozat szentély) templom maradványainál. A látogatók számától (engedélytől) függően úszás és pipás búvárkodási lehetőség a Hanauma-öböl korall és tengeri hal paradicsomában. Séta a Koko kráternél, a hozzá kapcsolódó sikamlós polinéz mondák megismerésével, majd túra a sziget legkeletibb csücskéhez, a Makapu’u –fok világítótornyához. Pihenő és úszási lehetőség a Waimanalo-öböl 10 km hosszúságú (!) pálmákkal övezett, fehér homokos strandján. Koraesti visszautazás Waikiki-be, visszaúton látogatási lehetőség a Kapi’Olani Park-ban. Esti szabadidő a világ egyik legjobb strandján. Éj Waikikin.

4. nap: O’ahu trópusi ültetvényei és a Föld legnagyobb hullámai

Reggeli után csomagjaink leadási lehetősége a poggyász szobában. (Csak 2 napi felszerelést viszünk megunkkal) Utazás a sziget belsejébe, a Hawaii Ültetvény Skanzen faluba. Áttekintés az itt élt polinéz, ázsiai és portugál cukornád ültetvény munkások életével. Továbbutazás a Kuna úton, „az ültetvények főútján” a XII. sz. óta ismert Királyi Szülőkövekhez. Útközben ismertető a polinéz betelepedésről és a Nagy Kamehameha előtti időkről. (Nagy Kamehameha előtt, a XVIII. sz végéig minden sziget 1-1 önálló királyság volt, sőt a nagyobb szigeteken a törzsek egymás ellen is háborúztak.)   A Dole ültetvény megtekintése, helyi vezetéssel. Ismerkedés a birodalom alapító James D. Dole életével, s Földünk legnagyobb ananász ültetvényének finomságaival. „Kiérkezés” az Északi Part-ra Hale’iwa városánál. A végtelen óceán felől érkező, olykor több mint 10 m magas (!) óriás hullámok és hullámlovasaik fényképezése a világhírű Waimea, Banzai Pipeline és Sunset Beach partszakaszokon. Kahukunál megérkezés az esős Windward Coast-ra, a Szélfelőli oldalra. Ismertetés az ÉK-i passzát szelekről és a keleti esőerdőkről. Délutáni megérkezés La’ie-be, a szamoai mormonok városába, a néhai tabu szegők és legyőzött harcosok volt rejtekhelyére. Látogatás a Polinéz Kulturális Központban: A tárlatok megtekintése „szigetvilágról – szigetvilágra ugorva”: Szamoa – Új-Zéland- Fidzsi – Tahiti – Tonga – Francia Polinézia...stb. Látogatás a mormon templomban. Éj La’ie-ben.

5. nap: Egy nap a Jurassic Parkban…

Reggeli indulás a Hau’ula esőerdőbe. Rövid séta, ismerkedés a legfontosabb trópusi fafajokkal és csodabogarakkal. Továbbutazás az Ahupua’a’O Kahana Park ősi, polinéz halneveldéihez. Séta az állandóan ködös-esős völgy őserdejében, kb. 4 km hosszan. Rövid fotószünet az amerikai tengerészgyalogosok dzsungel kommandó kiképzőhelyén, a Kahana-völgyben. Látogatás a Kualoa Birtokon, a Jurassic Park, Godzilla és a Lost c. film sikerek forgatási helyszínén. Délutáni utazás Kane’ohe városába, a templomok völgyébe, útközben rövid történetek Japán 1868. modernizálásáról, a Meidzsi reformokról és a szigetekre települt japánok sorsáról. Látogatás a Byodo-In templomban, a világhírű, 1000 éves kiotói templom pontos másában. „Hazaúton” látogatási lehetőség a Haiku Gardens trópusi kertjében.  Visszajelentkezés hotelünkbe. Éj Waikikin.

6. nap: A Nagy Sziget királyi nyaralója

Reggeli utazás taxival a reptérre. Elrepülés belföldi járattal Hawaii-ra (Big Island). Bejelentkezés a hotelünkbe a 10.000 lakosú Kailua-Konán,  az örökkön napsütötte Kona Coast partvidék legszebb városában.  Séta Hawaii volt királyainak nyaralóhelyén, annak fehér homokos, pálmákkal szegélyezett fövenyén. Látogatás a kétszintes, 1885-ben Kalakaua király által felújított Huline Palotában, majd az Ahu’ena Hieu-nál, a sziget uralkodóinak templománál. (Itt hunyt el 1819-ben Nagy Kamehameha is.)  Séta a korallból épült Moku’aikana templomnál, a szigetek első keresztény épületénél. Esti séta a Kailua Pier mólójánál. Éj Kailua-Konán.

7. nap:  James Cook kapitány nyomán

Reggeli után a város felett tornyosuló Hualalai hegy fotózása, majd elindulás délre, a világhíres kávé ültetvények mentén. A Kona Kávéöv természeti földrajzának ismertetése. Áthaladás Holualoa-n, a válogatottan szerencsés ide települt művészek és életművészek nyaralóvárosán. Rövid séta  Honalo Buddhista  telephelyén, majd továbbutazás Kealakekua felé. Útközben a több mint 40 km hosszan húzódó ültetvényvilág, 650 kávéfarmjának legszebbjeinek fényképezésével. Kealakekukába érve Látogatás a Kona Kávé Élő Múlt bemutatófarmon, majd a Greenwell szatócsboltban (megannyi XIX. századi díszlettel és hangulattal).  Közös séta a Greenwell család 1850 óta megművelt kávébirtokán. Továbbutazás délre, Captain Cook városába, útközben ismerkedés a híres brit felfedező életével és itt bekövetkezett halála körülményeivel. Séta a Kealakekua-öböl Emlékparkban, Cook kapitány szobrához, majd az 1877-ben átadott emlékművéhez. 2 órás fakultatív strandolási lehetőség a csodaszép öbölben. Továbbutazás délre, a Pu’uhonua O Honaunau Nemzeti Emlékparkba, menet közben a hely nevének kiejtési kísérleteivel...  A sziget talán legfontosabb szakrális helye, a törzsfők temetője, s egyben végső menedék is volt. A tabu (kapu) rendszer  megszegői, illetve a legyőzött harcosok is ide menekültek, hogy a polinéz papok segítségével megtisztuljanak – s új életet kezdhessenek. Séta a harcos ősök sírjaihoz, a polinéz királyi kajakok kikötőjéhez, a templom romokhoz, illetve a „Hawaii Nagy Falhoz”. Esti visszautazás Kailuna Konába. Éj Kailua-Konán.

8. nap: A hawaii Aranypart és a Waipi’O völgy vízesései

Kora reggeli indulással utazás Honokohau halász kikötőjébe. Jó szerencse esetén a világrekorder méretű kardhalak fotózása. Rövid pihenő Ka’upulehu fehér homokos strandján, majd továbbutazás a South Kohala Coast-ra, népszerű nevén Az Aranypartra. Úszás és csoportkép készítés a Hapuna Beach-en, számos utazási, nyaralási szaklap szerint, Földünk talán legjobb strandján. (!) Rövid látogatás a Mauna Kea Resort strandján, a Rockefellerek által kiépített fürdőhelyen. Továbbutazás a Pu’ukohola Heiau Nemzeti Emlékparkba, a polinéz templomok és emberáldozatok emlékhelyére. Ismerkedés a néhai luakini (emberáldozat) ceremóniákkal, illetve az itt történt néhai hatalmas építkezések históriájával. Felkapaszkodás Waimea felföldi legelőire. Átutazás a Parker Ranch hullámzó legelőin, ismerkedés a cowboy birodalom alapító John Palmer Parker életével. A paniolo-k, a mexikói és spanyol cowboyok, valamint a longhorn szarvasmarhák fotózása. Rövid látogatás a Parker cowboy múzeumban. Délutáni érkezés a festői szépségű Waipi’O völgybe, Kuka’ilimoku, a háború istene kegyhelyére. A hatalmas vízesésekkel ékesített völgy valaha a legbátrabb polinéz harcosok gyülekező és ember áldozat bemutató helyszíne volt. A rendelkezésre álló időtől függően túra a harcosok völgyében. Vezetés délre, a Hamauka Coast partvidéken. Esti megérkezés Hilo-ba, a sziget legnagyobb és legesősebb városába. Éj Hilo-ban.

9. nap: Mauna Kea – ahol a Föld és Ég találkozik

A mai napon két program között választhatnak a résztvevők:

1./ Egész napos szabadidő és városnézés Hilo-ban: Az USA legcsapadékosabb városa nagyon gazdag múzeumokban, s belvárosa is „európai módon”, vagyis sétával bejárható. 4-5 km távolságra a belvárostól számos kiváló strand található. A legfontosabb múzeumok: I./ Imiloa Csillagászati Központ: A Mauna Kea (4.205 m) keletkezését és a csillagok világát bemutató tárlatok, a polinéz népmeséktől – az atomkor csillagászatáig. II./ Lyman Múzeum: A Hawaii-szigetek vulkánossági és néprajzi kiállítása. III./ Pacific Tsunami Múzeum: A várost a múlt században kétszer is leromboló tsunamik kiállítása. IV./Mokupapa Discovery Központ: A Hawaii-szigetek több mint 100, nem lakott tagjainak kiállítása.

2./ Figyelem! Az óceán partjáról indulás következtében 3.000 m tengerszint feletti magasságtól a hegyi betegség tünetei jelentkezhetnek! A nap folyamán több alkalommal is hosszabb szünetet tartunk, a magassági átállás érdekében. 3.500 m magasság felett bármikor előfordulhat havazás, illetve -3-5 °C hideg. Téli ruházat hozatala ajánlott! Egész napos utazás terepjárókon, helyi vezetők irányítása mellett Polinézia tetejére, a hófödte Mauna Keá-ra. A 4.205 m magas vulkánóriás 4.500 éve tört ki utoljára. Neve jelentése a „Fehér tető” illetve a hely ahol a Föld és Ég találkozik. A polinéz őslakosok számára a misztikus csúcs kapu (tabu) terület volt, amit csak a legelőkelőbb harcosok közelíthettek meg. (A tetejére ők sem merészkedhettek.) Az 1960-as években a szent hegyre rádióteleszkópokat telepítettek, mára a világ elsőszámú csillagászati megfigyelőközpontjává vált, 13 teleszkóppal, ebből a világ 3 legnagyobbjával. Vezetés a Saddle (Nyereg) úton, a felhők fölé, útközben fotószünetekkel a legszebb kilátópontokon. Látogatás az Onizuka Állomáson. (A hawaii származású, a Challenger űrrepülő katasztrófájakor hősi halált halt Ellison Onizuká-ról elnevezett központ.) Feljutás terepjáróinkon és gyalog Waiau tengerszemhez, majd a nyitva lévő két csillagvizsgálóba. A Teleki zászló kitűzése Polinézia tetején, csoportképkészítéssel. A hóviszonyoktól (és állapotunktól) függően rövid hócsata, majd aláereszkedés a Nyereg útra.  A Maona Loa (4.170 m) óriásvulkán panorámáinak fotózása, jó látási viszonyok esetén. Késő délutáni visszatérés a hotelbe.

Éj Hilo-ban.

10. nap: Hawaii Vulkánok Nemzeti Park

Reggeli indulással egész napos látogatás az UNESCO Világörökségi védelem alatt álló Hawaii Vulkánok Nemzeti Park legdrámaibb szépségű és legkülönlegesebb pontjain. Közös információgyűjtés és film nézés a Kilauea Látogatóközpontban, majd „kihajtás” bolygónk legaktívabb vulkáni kráterének peremére. Ismerkedés a Kilaueá-val „testközelből”: Séták és vezetés a peremen, fotószünetekkel. Rövid túra a Kén-partoknál, majd továbbutazás a Jaggar Múzeumhoz. Séták a láva által „sávozott” esőerdőkben, majd a Keanakako kráternél, amíg a kén-dioxid felhők és a rangerek megengedik. Séták a leglátványosabb (kihűlt) lávamezőkön, majd vezetés az óceánpartra a Holei Sea Arch vulkáni boltívhez. Alkonyatkor a vörösen izzó lávák fotózása. Késő esti visszaérkezés szálláshelyünkre. Éj Hilo-ban.

11. nap: Az USA legdélibb pontján

Délelőtti indulással utazás délnek, Ka’u esőerdőinek peremén a sziget legelhagyatottabb vidékén, a Wood Valley völgyön át. Pahala városkája mellett látogatás egy tibeti buddhista templomnál, elmélkedési lehetőséggel a természet- és az emberi természet felett. Vezetés a hullámzó zöld mezőkön át a Ka Lae-hoz, a sziget és az USA legdélebbi pontjához. Az állandó viharos széltől hajló fák, és a viharos, mélykék óceán fényképezése. Továbbutazás Miloli’i-be, majd Ho’okena-ba, a sziget talán legérintetlenebb – ma is polinéz többségű halász településeire. Késő délutáni visszaérkezés Keahole Konába. Búcsúvacsora, koktél kortyolgatással – s búcsúzással a Hawaii-szigetektől. Éj Kailua-Konán.

12-14. nap: Hazautazás

Menetrendtől függően elrepülés Honoluluba, majd onnan átszállásokkal haza. Éj a repülőn, Budapestre érkezés a 14. napon.

 

AMERIKAI-SZAMOA hosszabbítási lehetőség Honoluluból. A Pago Pagóra repülésről és a szigeteket bejáró hosszabbítási lehetőségről érdeklődjön irodánkban!

Az ár tartalmazza:

a megadott szállást, a megadott programokat, helyszíni közlekedést és a magyar nyelvű idegenvezetést

Az ár nem tartalmazza:

Repülőjegy illetékkel: kb. 470.000 Ft, ESTA engedély díja és ügyintézés: 8.000 Ft/fő + 5.000 Ft/fő Belépők (kb. 194 USD, a helyszínen fizetendő) Útlemondási biztosítás: 1,5% Betegség-, baleset-, poggyászbiztosítás   Egyágyas felár: 393.000 Ft   2015. november 8. és 2016. január 17. időpontok beteltek 2016. február 14. pótcsoport még foglalható   Fakultatív program Mauna Kea kirándulás: 51.900 Ft   Várható belépődíjak (helyszínen fizetendők): 1./ Washington Place (palota): 7,-USD 2./ Iolani Palota: 8,-USD 3-4./ Hawaii Hajózási Központ & Bishop Múzeum: 12,-USD 5./ Pearl Harbour: 31,-USD 6./ Diamond Head Park: 2,-USD 7./ Hanauma-öböl búvárpart: 8,-USD 8./ Hawaii Ültetvény Skanzen: 8,-USD 9./ Dole Ültetvény Ananász vonat: 9,-USD 10./ Polinéz Kulturális Központ: 50,-USD 11./ Ahupua'a'O Kahana Park: 2,-USD 12./ Kualoa Ranch esőerdő terepjárózás: 35,-USD 13./ Kealakekua-öböl Emlékpark: 4,-USD 14./ Pu'uhonua O Honaunau Emlékpark: 4,-USD 15./ Pu'ukohola Heiau Emlékpark: 6,-USD 16./ Hawaii Vulkánok Nemzeti Park: 8,-USD
{{hotel.getMoreLabel()}}

Az illetékes ár tartalmazza: Repülőjegy illetékkel, Szállást megadott ellátással, Transfert reptér és szálloda között + Kézi és Feladható poggyászt (ha a kalkulációban nincs külön árral feltüntetve)

A keresett turnus sajnos nem található! Kérjük válasszon új indulási időpontot a listából.

Kalkuláció és foglalás

Indulás{{booking.selected.start}} (Időpont változtatása)
Érkezés{{booking.selected.end}}
Napok száma{{booking.selected.days}} nap / {{booking.selected.nights}} éjszaka
Utazás módja{{booking.selected.mode.name}} ({{booking.selected.departure.name}})
Ellátás{{booking.selected.board.name}}
Tervezett menetrend
Odaút{{booking.selected.fromStart | date: 'yyyy.MM.dd. HH:mm'}} ({{booking.selected.departure.name}}) - {{booking.selected.fromEnd | date: 'HH:mm'}} ({{booking.selected.arrival.name || booking.selected.arrival.id}})
Visszaút{{booking.selected.toStart | date: 'yyyy.MM.dd. HH:mm'}} ({{booking.selected.arrival.name || booking.selected.arrival.id}}) - {{booking.selected.toEnd | date: 'HH:mm'}} ({{booking.selected.departure.name}})

Nem találja a megfelelő szobatípust? Kérjen segítséget irodánktól telefonon, vagy INGYENESEN visszahívjuk, ha az ajánlatkérést kitölti!

1. Válasszon szobát

2. Árkalkuláció

MegnevezésEgységárMennyiségÖsszegEUR
{{$index + 1}}. szoba | {{room.group}} - {{room.name}}
{{price.name}}
{{price.name}}
{{price.name}}
{{price.name}} ({{price.minAge}}-{{price.maxAge}} éves korig)
{{price.getValue() | number}} Ft
{{room.adultSelected(price)}} db
{{room.childSelected(price)}} db
{{room.total(price)}} db
{{room.adultSelected(price)}} db
{{room.childSelected(price)}} db
{{room.total(price)}} db
{{price.count}} db
{{price.count}} db
{{price.getPrice() | number}} Ft€ {{price.getPriceEUR() | number}}
Szoba ára{{room.sum() | number}} Ft€ {{room.sumEUR() | number}}
Utasbiztosítás
{{insurance.price}} Ft{{booking.booking.getPassengersTotal()}} db{{booking.booking.getInsuranceTotal(insurance.id) | number}} Ft
Végösszeg{{booking.getPriceTotal() | number}} Ft€ {{booking.getPriceTotalEUR() | number}}

3. Foglalás » Váltás {{booking.simple ? 'részletes' : 'egyszerű'}} nézetre

Kötelező kitölteni

Kötelező kitölteni

Kötelező kitölteni

+36

Kötelező kitölteni

Kötelező kitölteni

Kötelező kitölteni

Kötelező kitölteni


Utasok adatai

{{$index+1}}. Szoba

Kötelező kitölteni

Kötelező kitölteni


Kötelező kitölteni

A térképen megjelent szállás elhelyezésének a pontatlansága miatt felelőséget nem vállalunk. A térkép csak tájékoztatásra szolgál!

Az utazzlastminute.hu oldalain elérhető információk rendszeresen változnak, frissülnek, ezért legjobb szándékaink ellenére előfordulhat, hogy a megjelenített információk hibákat vagy pontatlanságokat tartalmaznak, ezért fenn tartjuk a jogot, hogy az ezeket előzetes figyelmeztetés nélkül helyesbítsük. Irodánk által forgalmazott utazásokkal kapcsolatos kötelezettségeket kizárólag az ezekkel kapcsolatos szerződések (pl. Utazási Szerződés) határozzák meg.

Segítségre van szüksége?

Hívjon minket

06-1-210-0313 | 06-70-426-6662

Hétköznap

10:00-18:00-ig

Írjon emailt

info@utazzlastminute.hu

Ajánlott szállodák