A szálloda értékelése:

Nincs értékelés

Szálloda leírás

info

16 napos körutazás Burma (Myanmar) és Thaiföld vidékein. Kirándulás Yangon, Bagan, Mingun és Bangkok látnivalói és buddhista emlékei között.

leiras

Utazás: repülővel, menetrend szerinti járattal, átszállással

Elhelyezés: 3-4*-os szállodákban, kétágyas szobákban

Ellátás: reggeli

 

1. nap: Budapest – Bangkok

Utazás Budapestről Bangkokba menetr

info

16 napos körutazás Burma (Myanmar) és Thaiföld vidékein. Kirándulás Yangon, Bagan, Mingun és Bangkok látnivalói és buddhista emlékei között.

leiras

Utazás: repülővel, menetrend szerinti járattal, átszállással

Elhelyezés: 3-4*-os szállodákban, kétágyas szobákban

Ellátás: reggeli

 

1. nap: Budapest – Bangkok

Utazás Budapestről Bangkokba menetrend szerinti járattal, átszállással.

2. nap: Bangkok

Bangkokba érkezés után transzfer a szállodába, a szállás elfoglalása, majd egy kis pihenés. Bangkok egy sokszínű világváros, ahol a hagyomány és a modern nagyvárosi lét harmonikusan kapcsolódik össze. A Khao San utca környékén szállunk meg, amely az óváros, egyben a világ hátizsákos turizmusának központja, ahonnan rengeteg szolgáltatás és sok kulturális nevezetesség könnyen elérhető. Rövid ismerkedő sétát teszünk a környéken, ellátogatunk az Arany Hegyhez, megnézünk pár buddhista templomot, hogy benyomásokat szerezzünk Ázsia kultúrájáról, legpezsgőbb városáról, és kezdünk megismerkedni a thai konyha ízvilágával. A sok szuvenír árusnál már most kiszemelhetjük, hogy visszatértünkkor mivel lepjük meg otthonmaradt hozzátartozóinkat. A hosszú út után feltétlenül ki kell próbálni a thai masszázst, hogy másnap testben és lélekben is kipihenten vágjunk neki felejthetetlen burmai utazásunknak. Szállás Bangkokban.

3. nap: Bangkok

Mai napunk első célpontja a Királyi Palota, mely gyalog is megközelíthető a szállásunkról. A palota együttes a királyság történetéről és építészeti újdonságairól tanúskodik. Innen elsétálunk a legrégebbi templom-együtteshez, a Wat Pho-hoz, ahol megcsodálhatjuk a gigantikus Fekvő Buddha szobrot. Délután átkompozunk a Hajnal templomához, felmászhatunk a Wat Arun tetejére, melyből lenyűgöző kilátás tárul elénk. Késő délután a modern városrészben sétálunk, a kereskedelmi negyedben, hatalmas felhőkarcolók árnyékában, emeletes autópályák mellett. Este pedig a színes, híres-hírhedt, nyüzsgő, transzvesztita és egyéb show előadásokkal zsúfolt Patpong negyedben töltjük az időnket. Szállás Bangkokban.

 

4. nap: Bangkok – Mandalay

Reggel transzfer a repülőtérre, átrepülés Burmába. Mandalayba érkezés után célszerű már a repülőtéren a pénzváltás. Érkezés a délutáni órákban, elfoglaljuk a szállásunkat, majd séta a városban a forgalmas piacon, ahol szinte elveszünk a nagy szín és íz kavalkádban. Este fakultatívan egy tradicionális zenei előadáson vehetünk részt (4-5 USD, a helyszínen fiezetendő). Szállás Mandalayban.

5. nap: Mingun – Mandalay

Reggel felhajózunk az ország legjelentősebb vízi közlekedési útján, az Irrawady folyón és felkeressük Mingun ősi települését, ahol a világ legnagyobb, de egyben befejezetlen sztúpája található. Fantasztikus látvány a folyóról megpillantani ezt a félbehagyott piramisszerű építményt. A sztúpától nem messze található a világ második legnagyobb máig is megszólaltatható harangja. Hajóval visszatérünk Mandalayba, ahol a Királyi Palotát nézzük meg először. A palotához tartozik egy őrtorony, ahonnan remek kilátásban lesz részünk. Innen a tradicionális fafaragású, teakfából készült Arany Pagodába (Shwenandaw Kyaung) megyünk. Majd elsétálunk a közeli Királyi Erény (Kuthodaw paya) pagodához. Az udvarban 729 márványtáblára vésve látható a buddhisták szent könyve, a Tripitaka, melyet a világ legnagyobb könyvének tartanak. Este fakultatívan egy bábelőadást tekinthetünk meg (4-5 USD, a helyszínen fizetendő). Szállás Mandalayban.

6. nap: Mandalay – Sagaing

A mai napon tuktuk-kal (helyi motoros taxival) az U Bein híres teakfa hídjához megyünk el, mely egy tavat hidal át. A hidat 1783-ban építették, a korábbi király teakfa palotájának anyagából. A híd két falut köt össze, több mint 1 km hosszú és a leghosszabb teakfa híd a világon. A közelben egy élettel teli buddhista kolostort is meglátogatunk. Utána Sagaingba megyünk, ahol egy hegy tetején lévő kolostorból az alattunk elterülő város panorámájában gyönyörködhetünk. Erőnktől függően Inwa felé menet egy teakfa lábakra épített kolostort (Bagaya Kyaung), majd a Győzelem pagodáját (Aungmye Bonzan) is felkeressük. Este fakultatívan egy újabb tradicionális zenei előadásra mehetünk el, ahonnan biciklis riksával térünk vissza szállásunkra (4-5 USD, a helyszínen fiezetendő). Szállás Mandalayban.

7. nap: Mandalay - Bagan

Utazás Baganba, útközben láthatjuk a környékbeli falvak életét és a tájat. Érkezés a délutáni órákban, transzfer a szállásra. Érkezés után megtekinthetjük első naplementénket az egyik sztúpa tetejéről. Szállás Nyaung Uban.

8. nap: Bagan archeológiai terület

Bagan a világ legnagyobb buddhista emlékmű területe, leginkább a kambodzsai Angkor Wat-hoz hasonlítható, a kulturális világörökség része, de a turisták még kevésbé ismerik. A terület a 9-13. századi Bagan királyság központja volt, mely egyesítette a környező térségeket, és megalkotta a modern Burma alapjait. Fénykorát a 11-14. században élte, melyet Közép-Ázsiához hasonlóan a mongolok tettek tönkre. Ma kb. 3000 buddhista sztúpa található a területen, ezek megtekintése utunk egyik csúcspontja lesz. Elsőként Gawdawpalin templomát keressük fel, mely korának legnagyobbika a maga 60 méteres magasságával, Thatbyinnyu temploma pedig a 12. századi Bagan legmagasabb temploma. Ezt követően Mahabodhi paya templomot tekintjük meg, mely a Bodhgayai megvilágosodás templomának másolata. További templomok útba ejtése után a Dhammayangyi Pahto-hoz megyünk, ahonnan a sok száz sztúpa sziluettjében gyönyörködhetünk. Felejthetetlen pillanatok lesznek, ugyanúgy mint a naplemente megtekintése az egyik templom tetejéről. Szállás Nyaung Uban.

9. nap: Bagan archeológiai terület

A mai napon a romterület távolabbi pontjaira látogathatunk el, élvezzük az archaikus környezetet és a nyugodt hangulatot. A korán kelők akár a napfelkeltében is gyönyörködhetnek, sőt fakultatívan hőlégballonos túrára is benevezhetnek (kb. 320-380 USD, a helyszínen fizetendő). Több nap sem lenne elég ahhoz, hogy bejárjuk az egész területet, de ez a pár nap alkalmas arra, hogy egy kis ízelítőt kapjunk Burma hajdan volt aranykorából. Árusokkal találkozunk a sztúpák közelében, alkudozhatunk az ajándékokra, a kézműves termékekre, a homokfestményekre és a fafaragásokra. Este napnyugtás hajókázás. Szállás Nyaung Uban.

10. nap: Bagan – Inle –tó

Reggel menetrend szerinti járattal Heho városába repülünk, majd transzfer a látványosságokkal teli Inle-tóhoz, és elfoglaljuk a szállásunkat. A tó 1300 méteren, magasan a hegyek között fekszik, ezért kellemes klímával bír, bár éjszaka kicsit hűvösre is fordulhat az idő. A tó körül számtalan kolostor és törzsi falu található, ezek közül többet is felkeresünk. E helyen az emberek cölöpházakban laknak, főleg halászatból és zöldségtermesztésből élnek. Sétálgatunk a piacon, felvesszük a hely hangulatát, úgy érezhetjük magunkat, mintha megállt volna az idő, itt még hagyományos kézikocsikon húzzák a portékákat a piacról. Este fakultatív programként elmehetünk egy autentikus burmai bábelőadásra (4-5 USD, a helyszínen fiezetendő). Szállás az Inle-tónál.

11. nap: Inle-tó

A kora reggeli órákban motoros csónakokat bérlünk, s elindulunk egy izgalmas és tartalmas tavi kirándulásra. A látványosságok közül érintjük az úszó piacot, majd egy esernyőüzembe és egy szivargyárba látogatunk, ahol még kézzel sodorják a dohányt. Nem hagyjuk ki a karen törzshöz tartozó hosszúnyakú asszonyokat sem, akik a tó partján fekvő faluban élnek. Programunkat úgy alakítjuk, hogy piac napon érkezzünk az egyik faluba. A piacon különböző törzsi emberekkel találkozhatunk, akik az évszázados hagyományokat követve a hegyekből jönnek le becserélni portékáikat. A tavon egy hangulatos étteremben ebédelünk, majd visszaúton megnézzük az úszó kerteket. Ha időnkbe belefér, akkor a naplemente előtt még egy sztúpa együttest is beiktatunk. Szállás az Inle-tónál.

12. nap: Inle-tó - Kalaw

Délelőtt még egy kis sétát teszünk a faluban és a tó környékén, majd délután elindulunk Kalaw városkájába. A település szintén a hegyek között fekszik, kellemes klímájának köszönhetően a brit uralkodó réteg kedvelt üdülőhelye volt. A városkában buddhista sztúpák és keresztény templomok is találhatók, ezen kívül egy olyan kis barlang is, mely vallási célokat szolgál. Ezt a barlangot felkeressük. Szállás Kalawban.

13. nap: Kalaw

A mai napon egy könnyű, fél napos kirándulást teszünk a környéken. Találkozunk a helybéli kedves emberekkel, megismerkedünk mindennapi falusi életükkel, láthatjuk, mint végzik a betakarítást, a cséplést, a termények válogatását, és láthatjuk az érdekes építkezési szokásaikat. Helyi ételeket fogyaszthatunk, csemegeként kipróbálhatjuk a snacknek készített sült rovarokat. Egy kilátópontról megcsodálhatjuk a környék panorámáját. Szállás Kalawban.

14. nap: Yangon

Reggel transzfer a repülőtérre, ahonnan, az ország központjába, Yangonba repülünk. Transzfer a szállodába és a szállás elfoglalása. Ezt követően a város hangulatának felderítésére következik. Először a belvárost nézzük meg, annak brit gyarmati stílusú épületeit. Egy kis séta a nyüzsgő belvárosi piacon, ebéd egy indiai étteremben, majd a burmai templomépítészet egyik remekében, a Sule Paya pagodában gyönyörködünk. Este szabad program. Szállás Yangonban.

15. nap: Bago - Yangon

Ma egynapos kiruccanást teszünk Bagoba, a 14-16. századi II. Burmai Királyság fővárosába. Megnézzük többek között az 55 méter hosszúságú Fekvő Buddhát (Shwethalyaung) és a mon stílusban épült Shwemawdaw Pagodát, mely grandiózus mérete miatt is lenyűgöző. Ezután ellátogatunk a Kambawazathadi királyi palotához és a hatalmas Kyaikpun Buddha-szoborhoz, mely négy darab 30 méter magas ülő Buddhát ábrázol. A városi múzeum megtekintése után visszatérünk Yangonba, ahol egy kis sétát teszünk, s felkészülünk a másnapi programra. Szállás Yangonban.

16. nap: Kuala Lumpur – Budapest

Reggeli után megtekintjük a nap fénypontját, a domb tetejére épült, világhírű, arannyal gazdagon díszített Shwedagon pagodát, a burmai függetlenség szimbólumát. A pagoda után még egy szabad program és vásárlási lehetőség. Délután transzfer a reptérre, indulás Budapestre repülővel, menetrend szerinti járattal, átszállással.

17. nap: Érkezés Budapestre

Az ár tartalmazza:

a szállást 3-4*-os szállodákban reggelis ellátással, a repülőtéri transzfereket, a helyszíni közlekedést, a megadott programokat, és a magyar nyelvű idegenvezetést

Az ár nem tartalmazza:

A repülőjegyeket illetékkel (430.000 Ft), a belépőket (kb. 70 USD, a helyszínen fizetendő), az esetleges védőoltások árát (kb. 25.000 Ft), a vízumot (burmai vízum: 70 USD), borravalót, útlemondási biztosítást (1,5%), betegség-, baleset-, poggyászbiztosítást   Félpanzió kérhető: 57.000 Ft Egyágyas felár: 95.000 Ft
{{hotel.getMoreLabel()}}

Az illetékes ár tartalmazza: Repülőjegy illetékkel, Szállást megadott ellátással, Transfert reptér és szálloda között + Kézi és Feladható poggyászt (ha a kalkulációban nincs külön árral feltüntetve)

A keresett turnus sajnos nem található! Kérjük válasszon új indulási időpontot a listából.

Kalkuláció és foglalás

Indulás{{booking.selected.start}} (Időpont változtatása)
Érkezés{{booking.selected.end}}
Napok száma{{booking.selected.days}} nap / {{booking.selected.nights}} éjszaka
Utazás módja{{booking.selected.mode.name}} ({{booking.selected.departure.name}})
Ellátás{{booking.selected.board.name}}

Nem találja a megfelelő szobatípust? Kérjen segítséget irodánktól telefonon, vagy INGYENESEN visszahívjuk, ha az ajánlatkérést kitölti!

1. Válasszon szobát

2. Árkalkuláció

MegnevezésMennyiségEgységárSztornó %Összeg
{{$index + 1}}. szoba | {{room.group}} - {{room.name}}
{{price.name}}
{{price.name}}
{{price.name}}
{{price.name}} ({{price.minAge}}-{{price.maxAge}} éves korig)
{{room.adultSelected(price)}} db
{{room.childSelected(price)}} db
{{room.total(price)}} db
{{room.adultSelected(price)}} db
{{room.childSelected(price)}} db
{{room.total(price)}} db
{{price.count}} db
{{price.count}} db
{{price.getValue() | number}} Ft{{price.storno}} %{{price.getPrice() | number}} Ft
Szoba ára{{room.sum() | number}} Ft
Utasbiztosítás
{{booking.booking.getPassengersTotal()}} db{{insurance.price}} Ft0 %{{booking.booking.getInsuranceTotal(insurance.id) | number}} Ft
Végösszeg{{booking.getPriceTotal() | number}} Ft

3. Foglalás » Váltás {{booking.simple ? 'részletes' : 'egyszerű'}} nézetre

Kötelező kitölteni

Kötelező kitölteni

Kötelező kitölteni

Kötelező kitölteni

Kötelező kitölteni

Kötelező kitölteni


Utasok adatai

{{$index+1}}. Szoba

Kötelező kitölteni

Kötelező kitölteni


Kötelező kitölteni

A térképen megjelent szállás elhelyezésének a pontatlansága miatt felelőséget nem vállalunk. A térkép csak tájékoztatásra szolgál!

Az utazzlastminute.hu oldalain elérhető információk rendszeresen változnak, frissülnek, ezért legjobb szándékaink ellenére előfordulhat, hogy a megjelenített információk hibákat vagy pontatlanságokat tartalmaznak, ezért fenn tartjuk a jogot, hogy az ezeket előzetes figyelmeztetés nélkül helyesbítsük. Irodánk által forgalmazott utazásokkal kapcsolatos kötelezettségeket kizárólag az ezekkel kapcsolatos szerződések (pl. Utazási Szerződés) határozzák meg.

Segítségre van szüksége?

Hívjon minket

06-1-210-0313 | 06-70-426-6662

Hétköznap

10:00-18:00-ig

Írjon emailt

info@utazzlastminute.hu

Ajánlott szállodák