A szálloda értékelése:

Nincs értékelés

Szálloda leírás

info

Körutazás Guetamala, Nicaragua, El Salvador, Costa Rica és Panama vidékein és Antigua, Tikal, Joya de Cerén világörökségi helyszínein!

leiras

Utazás: repülővel, menetrend szerinti járattal, átszállással

Elhelyezés: 4*-os szállodák kétágyas szobáiban

Ellátás: reggeli

 

1. nap: Budapest - Guatemalaváros - Antigua

Elutazás menetrend szerinti já

info

Körutazás Guetamala, Nicaragua, El Salvador, Costa Rica és Panama vidékein és Antigua, Tikal, Joya de Cerén világörökségi helyszínein!

leiras

Utazás: repülővel, menetrend szerinti járattal, átszállással

Elhelyezés: 4*-os szállodák kétágyas szobáiban

Ellátás: reggeli

 

1. nap: Budapest - Guatemalaváros - Antigua

Elutazás menetrend szerinti járattal, átszállással Közép-Amerikába. Guatemalába érkezés után a koloniál kisvárosba, a hangulatos Antiguába megyünk. Szállás: Antigua (1 éj)

2. nap: Chichicastenango - Atitlán-tó

Reggel indulás Chichicastenango színpompás indián piacára, mely Guatemala egyik legnagyobb látványossága. Megnézzük a Santo Tomás templomot, ahol a vallási szinkretizmus jegyében láthatjuk a maja-quiche indiánok pogány rituáléit is. Délután továbbutazunk a meseszép Atitlán-tóhoz. Szállás: Atitlán (1 éj)

3. nap: Atitlán-tó - Antigua

A mai nap bejárjuk kishajóval az Atitlán-tavat, ahonnan fantasztikus fotókat készíthetünk az Atitlán, San Pedro és Tolimán vulkánokról. Hajózásunk közben több ízben is kiszállunk, hogy megismerhessük a környék ősi indián falvait. Egész Közép-Amerikában Guatemala, azon belül is az Atitlán-tó környéke az a hely, ahol az őslakosok leginkább megtartották a hagyományaikat. Ez nem skanzen, hanem a valóság! Hajós programunk után visszatérünk Antiguába. Szállás: Antigua (1 éj)

4. nap: Antigua - Flores

Reggeli után a világörökségek körébe tartozó, barokk jellegű kisvárossal, Antiguával ismerkedünk. Séta a város főterén, San José Katedrális, Kapucinus templom, Jáde Múzeum, régi udvarházak stb. A város egykoron Guatemala harmadik fővárosa volt, s történelme során az 1773-as vulkánkitörésig a Guatemalai Alkirályság központjaként jegyezték. Délután elutazunk Guatemalavárosba, onnan pedig repülünk Floresbe. Szállás: Flores (2 éj)

5. nap: Tikal

Mai napunk a Világörökséghez tartozó Tikal romterületén telik, a Jaguár-templom, piramisok és egyéb műemlékek között. Tikal – a hangok helye – a legnagyobb volt a maják által alapított városok közül. A romok mélyen az esőerdőben találhatók, ceibák és mahagónik jellemzik a tájat, tukánok, jaguárok, koatik, agutik, bőgőmajmok és pókmajmok élnek errefelé. Tikal virágkorát a III-IX. század között élte. Népessége egykoron meghaladta a százezer főt. Műemlékeinek csak töredékét tárták fel eddig a régészek. Szállás: Flores

6. nap: Guatemalaváros

Reggeli után visszarepülünk Guatemalavárosba, és sorra bejárjuk a fontosabb műemlékeket: Történelmi városközpont, Elnöki Palota, Katedrális stb. Megtekintjük a Popol Vuh Múzeumot, ahol megismerkedünk a maják történelmével. Guatemalaváros egész Közép-Amerika legnépesebb települése, lakóinak száma meghaladja a négymillió főt. Szállás: Guatemalaváros (1 éj)

7. nap: Guatemalaváros - El Salvador

Reggeli után a szomszédos El Salvadorba utazunk. (kb. 4 órás buszozás) Délutáni érkezés az ország hasonnevű fővárosába, ahol a helyi nevezetességekkel ismerkedünk: Santa Elena negyed, Plazas las Americas, Divino Salvador de Mundo emlékmű, Kormányzati negyed, Katedrális, Planes de renderos – kilátópont 1000 m magasan. Szállás: San Salvador (2 éj)

8. nap: Joya de Cerén - Cerro Verde - San Salvador

Ma első utunk Közép-Amerika Pompeiébe visz, ahol egy vulkánkitörés betemetett egy egész falut, és így megnézhetjük, hogyan éltek a lakosai mintegy 1400 évvel ezelőtt.Programunk után El Salvador természeti látnivalói közül a Cerro Verde Nemzeti Parkot keressük fel. Nincs még a világon egy olyan ország, amely egységnyi területre számítva ennyi vulkánnal büszkélkedhet. A már kialudt tűzhányók oldala párás-buja erdőséggel fedett, ahol nagy mennyiségben pompáznak az orchideák. A hegy környékét járva láthatjuk az Ilamatepec tűzhányót, és egy másik híresség, a Pacifikum világítótornyaként emlegetett Izalco is feltűnik. Szállás: San Salvador

9. nap: San Salvador - Managua

Transzfer La Uniónba, ahol hajóra szállunk, és vízi úton átkelünk Nicaraguába.(kb.4 órás utazás) A Magyarországnál majdnem másfélszer nagyobb ország a földhíd középső állama, közepén egy vulkanikus hegylánc húzódik. A főváros közelében található a festői Nicaragua-tó, melynek környékén vulkáni kúpok magasodnak. A határátlépés formaságai után folytatjuk utunkat a fővárosba, Managuába, majd rövid városnézés után a koloniális Granadába érkezünk. Szállás: Granada (2 éj)

10. nap: Granada

Délelőtt hajózunk a Nicaragua-tavon, melyben több száz kis sziget található. Miután visszatérünk Granadába, mely Nicaragua legrégibb koloniális városa, gyalogosan-sétálva járjuk be az Óvárost, ahol megnézzük a San Francisco kolostort, a Casa de los Leonest, valamint a katedrálist. Szállás: Granada

11. nap: Granada - San José

Ma elköszönünk Nicaraguától, és Costa Ricába indulunk. (390 km) A Karib-tenger és a Cendes-óceán ölelésében található ország magja egy 1500 méter magas fennsík, melyet a Kordillerák vulkánokkal tűzdelt láncai fognak közre. Határátlépés, majd délután megérkezünk San Joséba, az ország fővárosába. Szállás: San José (3 éj)

12. nap: Poás Vulkán Nemzeti Park

Mozgalmas nap vár ránk, csodálatos természeti környezetben! Reggeli után kezdjük és délutánig tart a programunk, miközben páratlan látnivalókban és élményekben lesz részünk! Mindenekelőtt felkapaszkodunk egy máig aktív tűzhányó, a Poás kráterén (nem gyalog, hanem autóval), ahonnan bele is látunk a Föld fortyogó gyomrába. Aztán a La Paz-vízesések következnek; ennél őserdei ösvényeken járunk, jobbról-balról zuhatagok között. A természeti látnivalók után visszatérünk San Joséba, majd megismerkedünk a főváros nevezetességeivel. Szállás: San José

13. nap: Braulio Carrillo Nemzeti Park

Reggeli után a fővárostól 23 km-re fekvő, szintén trópusi esőerdőkkel borított, 47.500 hektár kiterjedésű Braulio Carrillo Nemzeti Parkba utazunk. A lombkorona-szint felett vezetett, nyitott gondolás drótkötélpályán haladva élvezzük a tájat, a vadon lüktetését. A parkban tett séta során megfigyeljük a különleges növény- és állatfajokat, majd szabadidő, vagy fakultatív program keretében hajókázhatunk a Sarapiqui-folyón, a leguánok, kajmánok, denevérek és különféle madarak birodalmában. Szállás: San José

14. nap: San José - Panama City

Reggeli után repülés Panama Citybe. Érkezés után a szállodához hajtunk, majd a délután hátralévő részében a történelmi múltú város nevezetességeivel ismerkedünk: Ó-Panama, koloniális városrész, katedrális, Új-Panama: Balboa szobra, közigazgatási épületek, Főtér. Délután kirándulunk a Csatornánál és a környékén: mindenekelőtt a Csatorna-övezet, azaz a zsilipes átkelés megtekintése a Miraflores-gátnál. Rabul ejtő látvány, amint az óriási hajók elhelyezkednek a keskeny csatornában, s föl-le lifteznek a vízszintingadozások alatt. Szállás: Panama City (3 éj)

15. nap: Gatún-tó

Délelőtt kirándulás a Gatún-tóhoz, mely a Panama-csatorna zsiliprendszerét táplálja. A tó híres gránitalapú természetes szűkülete a Culebra, mely a tapasztalt hajósoknak is kihívást jelent. A nap hátralevő részében fakultatív kirándulás keretében csónakba ülhetünk, és felkereshetjük a Chagres folyón az embera indiánokat. Délután visszatérés Panamavárosba. Szállás: Panama City

16. nap: Portobelo

A mai napon Portobeloba kirándulunk, melynek öblét Kolumbusz Kristóf fedezte fel. A város hosszú időn keresztül az Új Világ egyik legfontosabb kikötője volt, melyen áthaladtak a kincsekkel megrakott spanyol gályák. A város erődje ma a Világörökség része. Szállás: San José

17. nap: Panama City

Transzfer a repülőtérre, repülés egy átszállással Európába.

18. nap: Budapest

Érkezés Budapestre.

 

UNESCO Világörökségi helyszínek

Guatemala – Antigua

Guatemala – Tikal Nemzeti Park

El Salvador - Joya de Cerén

Panama – Panamaváros történelmi óvárosa

Panama – Portobelo

Az ár tartalmazza:

• A megadott szállást reggelis ellátással• a megadott programokat• a helyszíni közlekedést• a szükséges belépőket és a magyar nyelvű idegenvezetést

Az ár nem tartalmazza:

• repülőjegyet illetékkel (nemzetközi és belföldi): kb. 375.000 Ft• kilépési illetékeket (kb. 70 USD/fő, helyszínen fizetendő)• borravaló• útlemondási biztosítást (1,5%)• betegség-, baleset-, poggyászbiztosítást   Félpanzió kérhető: 95.000 Ft Egyágyas felár: 210.000 Ft   Mindegyik országba magyar állampolgárok vízummentesen utazhatnak be, az útlevélnek a hazaút dátumához képest min. 6 hónapig érvényesnek kell lennie.
{{hotel.getMoreLabel()}}

Az illetékes ár tartalmazza: repülőjegy illetékkel, szállást megadott ellátással, transfert hotel és szálloda között, kézi és feladható poggyászt (kivéve ha külön felárként van feltüntetve!)

Az utazzlastminute.hu oldalain elérhető információk rendszeresen változnak, frissülnek, ezért legjobb szándékaink ellenére előfordulhat, hogy a megjelenített információk hibákat vagy pontatlanságokat tartalmaznak, ezért fenn tartjuk a jogot, hogy az ezeket előzetes figyelmeztetés nélkül helyesbítsük. Irodánk által forgalmazott utazásokkal kapcsolatos kötelezettségeket kizárólag az ezekkel kapcsolatos szerződések (pl. Utazási Szerződés) határozzák meg.

Kalkuláció és foglalás

Indulás{{booking.selected.start}} (Időpont változtatása)
Érkezés{{booking.selected.end}}
Napok száma{{booking.selected.days}} nap / {{booking.selected.nights}} éjszaka
Utazás módja{{booking.selected.mode.name}} ({{booking.selected.departure.name}})
Ellátás{{booking.selected.board.name}}

Nem találja a megfelelő szobatípust? Kérjen segítséget irodánktól telefonon, vagy INGYENESEN visszahívjuk, ha az ajánlatkérést kitölti!

1. Válasszon szobát

2. Árkalkuláció

MegnevezésMennyiségEgységárSztornó %Összeg
{{$index + 1}}. szoba | {{room.group}} - {{room.name}}
{{price.name}}
{{price.name}}
{{price.name}}
{{price.name}} ({{price.minAge}}-{{price.maxAge}} éves korig)
{{room.adultSelected(price)}} db
{{room.childSelected(price)}} db
{{room.total(price)}} db
{{room.adultSelected(price)}} db
{{room.childSelected(price)}} db
{{price.count}} db
{{price.count}} db
{{price.count}} db
{{price.getValue() | number}} Ft{{price.storno}} %{{price.getPrice() | number}} Ft
Szoba ára{{room.sum() | number}} Ft
Utasbiztosítás
{{booking.booking.getPassengersTotal()}} db{{insurance.price}} Ft0 %{{booking.booking.getInsuranceTotal(insurance.id) | number}} Ft
Végösszeg{{booking.getPriceTotal() | number}} Ft

3. Foglalás » Váltás {{booking.simple ? 'részletes' : 'egyszerű'}} nézetre

Kötelező kitölteni

Kötelező kitölteni

Kötelező kitölteni

Kötelező kitölteni

Kötelező kitölteni

Kötelező kitölteni


Utasok adatai

{{$index+1}}. Szoba

Kötelező kitölteni

Kötelező kitölteni

Kötelező kitölteni


Kötelező kitölteni

A térképen megjelent szállás elhelyezésének a pontatlansága miatt felelőséget nem vállalunk. A térkép csak tájékoztatásra szolgál!

Segítségre van szüksége?

Hívjon minket

06-1-210-0313 | 06-70-426-6662

Hétköznap

10:00-18:00-ig

Írjon emailt

info@utazzlastminute.hu

Ajánlott szállodák