A szálloda értékelése:

Nincs értékelés

Szálloda leírás

info

Körutazás Guetamala, Nicaragua, El Salvador, Costa Rica és Panama vidékein és Antigua, Tikal, Joya de Cerén világörökségi helyszínein!

leiras

Utazás: repülővel, menetrend szerinti járattal, átszállással

Elhelyezés: 4*-os szállodák kétágyas szobáiban

Ellátás: reggeli

 

1. nap: Budapest - Guatemalaváros - Antigua

Elutazás menetrend szerinti já

info

Körutazás Guetamala, Nicaragua, El Salvador, Costa Rica és Panama vidékein és Antigua, Tikal, Joya de Cerén világörökségi helyszínein!

leiras

Utazás: repülővel, menetrend szerinti járattal, átszállással

Elhelyezés: 4*-os szállodák kétágyas szobáiban

Ellátás: reggeli

 

1. nap: Budapest - Guatemalaváros - Antigua

Elutazás menetrend szerinti járattal, átszállással Közép-Amerikába. Guatemalába érkezés után a koloniál kisvárosba, a hangulatos Antiguába megyünk. Szállás: Antigua (1 éj)

2. nap: Chichicastenango - Atitlán-tó

Reggel indulás Chichicastenango színpompás indián piacára, mely Guatemala egyik legnagyobb látványossága. Megnézzük a Santo Tomás templomot, ahol a vallási szinkretizmus jegyében láthatjuk a maja-quiche indiánok pogány rituáléit is. Délután továbbutazunk a meseszép Atitlán-tóhoz. Szállás: Atitlán (1 éj)

3. nap: Atitlán-tó - Antigua

A mai nap bejárjuk kishajóval az Atitlán-tavat, ahonnan fantasztikus fotókat készíthetünk az Atitlán, San Pedro és Tolimán vulkánokról. Hajózásunk közben több ízben is kiszállunk, hogy megismerhessük a környék ősi indián falvait. Egész Közép-Amerikában Guatemala, azon belül is az Atitlán-tó környéke az a hely, ahol az őslakosok leginkább megtartották a hagyományaikat. Ez nem skanzen, hanem a valóság! Hajós programunk után visszatérünk Antiguába. Szállás: Antigua (1 éj)

4. nap: Antigua - Flores

Reggeli után a világörökségek körébe tartozó, barokk jellegű kisvárossal, Antiguával ismerkedünk. Séta a város főterén, San José Katedrális, Kapucinus templom, Jáde Múzeum, régi udvarházak stb. A város egykoron Guatemala harmadik fővárosa volt, s történelme során az 1773-as vulkánkitörésig a Guatemalai Alkirályság központjaként jegyezték. Délután elutazunk Guatemalavárosba, onnan pedig repülünk Floresbe. Szállás: Flores (2 éj)

5. nap: Tikal

Mai napunk a Világörökséghez tartozó Tikal romterületén telik, a Jaguár-templom, piramisok és egyéb műemlékek között. Tikal – a hangok helye – a legnagyobb volt a maják által alapított városok közül. A romok mélyen az esőerdőben találhatók, ceibák és mahagónik jellemzik a tájat, tukánok, jaguárok, koatik, agutik, bőgőmajmok és pókmajmok élnek errefelé. Tikal virágkorát a III-IX. század között élte. Népessége egykoron meghaladta a százezer főt. Műemlékeinek csak töredékét tárták fel eddig a régészek. Szállás: Flores

6. nap: Guatemalaváros

Reggeli után visszarepülünk Guatemalavárosba, és sorra bejárjuk a fontosabb műemlékeket: Történelmi városközpont, Elnöki Palota, Katedrális stb. Megtekintjük a Popol Vuh Múzeumot, ahol megismerkedünk a maják történelmével. Guatemalaváros egész Közép-Amerika legnépesebb települése, lakóinak száma meghaladja a négymillió főt. Szállás: Guatemalaváros (1 éj)

7. nap: Guatemalaváros - El Salvador

Reggeli után a szomszédos El Salvadorba utazunk. (kb. 4 órás buszozás) Délutáni érkezés az ország hasonnevű fővárosába, ahol a helyi nevezetességekkel ismerkedünk: Santa Elena negyed, Plazas las Americas, Divino Salvador de Mundo emlékmű, Kormányzati negyed, Katedrális, Planes de renderos – kilátópont 1000 m magasan. Szállás: San Salvador (2 éj)

8. nap: Joya de Cerén - Cerro Verde - San Salvador

Ma első utunk Közép-Amerika Pompeiébe visz, ahol egy vulkánkitörés betemetett egy egész falut, és így megnézhetjük, hogyan éltek a lakosai mintegy 1400 évvel ezelőtt.Programunk után El Salvador természeti látnivalói közül a Cerro Verde Nemzeti Parkot keressük fel. Nincs még a világon egy olyan ország, amely egységnyi területre számítva ennyi vulkánnal büszkélkedhet. A már kialudt tűzhányók oldala párás-buja erdőséggel fedett, ahol nagy mennyiségben pompáznak az orchideák. A hegy környékét járva láthatjuk az Ilamatepec tűzhányót, és egy másik híresség, a Pacifikum világítótornyaként emlegetett Izalco is feltűnik. Szállás: San Salvador

9. nap: San Salvador - Managua

Transzfer La Uniónba, ahol hajóra szállunk, és vízi úton átkelünk Nicaraguába.(kb.4 órás utazás) A Magyarországnál majdnem másfélszer nagyobb ország a földhíd középső állama, közepén egy vulkanikus hegylánc húzódik. A főváros közelében található a festői Nicaragua-tó, melynek környékén vulkáni kúpok magasodnak. A határátlépés formaságai után folytatjuk utunkat a fővárosba, Managuába, majd rövid városnézés után a koloniális Granadába érkezünk. Szállás: Granada (2 éj)

10. nap: Granada

Délelőtt hajózunk a Nicaragua-tavon, melyben több száz kis sziget található. Miután visszatérünk Granadába, mely Nicaragua legrégibb koloniális városa, gyalogosan-sétálva járjuk be az Óvárost, ahol megnézzük a San Francisco kolostort, a Casa de los Leonest, valamint a katedrálist. Szállás: Granada

11. nap: Granada - San José

Ma elköszönünk Nicaraguától, és Costa Ricába indulunk. (390 km) A Karib-tenger és a Cendes-óceán ölelésében található ország magja egy 1500 méter magas fennsík, melyet a Kordillerák vulkánokkal tűzdelt láncai fognak közre. Határátlépés, majd délután megérkezünk San Joséba, az ország fővárosába. Szállás: San José (3 éj)

12. nap: Poás Vulkán Nemzeti Park

Mozgalmas nap vár ránk, csodálatos természeti környezetben! Reggeli után kezdjük és délutánig tart a programunk, miközben páratlan látnivalókban és élményekben lesz részünk! Mindenekelőtt felkapaszkodunk egy máig aktív tűzhányó, a Poás kráterén (nem gyalog, hanem autóval), ahonnan bele is látunk a Föld fortyogó gyomrába. Aztán a La Paz-vízesések következnek; ennél őserdei ösvényeken járunk, jobbról-balról zuhatagok között. A természeti látnivalók után visszatérünk San Joséba, majd megismerkedünk a főváros nevezetességeivel. Szállás: San José

13. nap: Braulio Carrillo Nemzeti Park

Reggeli után a fővárostól 23 km-re fekvő, szintén trópusi esőerdőkkel borított, 47.500 hektár kiterjedésű Braulio Carrillo Nemzeti Parkba utazunk. A lombkorona-szint felett vezetett, nyitott gondolás drótkötélpályán haladva élvezzük a tájat, a vadon lüktetését. A parkban tett séta során megfigyeljük a különleges növény- és állatfajokat, majd szabadidő, vagy fakultatív program keretében hajókázhatunk a Sarapiqui-folyón, a leguánok, kajmánok, denevérek és különféle madarak birodalmában. Szállás: San José

14. nap: San José - Panama City

Reggeli után repülés Panama Citybe. Érkezés után a szállodához hajtunk, majd a délután hátralévő részében a történelmi múltú város nevezetességeivel ismerkedünk: Ó-Panama, koloniális városrész, katedrális, Új-Panama: Balboa szobra, közigazgatási épületek, Főtér. Délután kirándulunk a Csatornánál és a környékén: mindenekelőtt a Csatorna-övezet, azaz a zsilipes átkelés megtekintése a Miraflores-gátnál. Rabul ejtő látvány, amint az óriási hajók elhelyezkednek a keskeny csatornában, s föl-le lifteznek a vízszintingadozások alatt. Szállás: Panama City (3 éj)

15. nap: Gatún-tó

Délelőtt kirándulás a Gatún-tóhoz, mely a Panama-csatorna zsiliprendszerét táplálja. A tó híres gránitalapú természetes szűkülete a Culebra, mely a tapasztalt hajósoknak is kihívást jelent. A nap hátralevő részében fakultatív kirándulás keretében csónakba ülhetünk, és felkereshetjük a Chagres folyón az embera indiánokat. Délután visszatérés Panamavárosba. Szállás: Panama City

16. nap: Portobelo

A mai napon Portobeloba kirándulunk, melynek öblét Kolumbusz Kristóf fedezte fel. A város hosszú időn keresztül az Új Világ egyik legfontosabb kikötője volt, melyen áthaladtak a kincsekkel megrakott spanyol gályák. A város erődje ma a Világörökség része. Szállás: San José

17. nap: Panama City

Transzfer a repülőtérre, repülés egy átszállással Európába.

18. nap: Budapest

Érkezés Budapestre.

 

UNESCO Világörökségi helyszínek

Guatemala – Antigua

Guatemala – Tikal Nemzeti Park

El Salvador - Joya de Cerén

Panama – Panamaváros történelmi óvárosa

Panama – Portobelo

Az ár tartalmazza:

• A megadott szállást reggelis ellátással• a megadott programokat• a helyszíni közlekedést• a szükséges belépőket és a magyar nyelvű idegenvezetést

Az ár nem tartalmazza:

• repülőjegyet illetékkel (nemzetközi és belföldi): kb. 375.000 Ft• kilépési illetékeket (kb. 70 USD/fő, helyszínen fizetendő)• borravaló• útlemondási biztosítást (1,5%)• betegség-, baleset-, poggyászbiztosítást   Félpanzió kérhető: 95.000 Ft Egyágyas felár: 210.000 Ft   Mindegyik országba magyar állampolgárok vízummentesen utazhatnak be, az útlevélnek a hazaút dátumához képest min. 6 hónapig érvényesnek kell lennie.
{{hotel.getMoreLabel()}}

Az illetékes ár tartalmazza: Repülőjegy illetékkel, Szállást megadott ellátással, Transfert reptér és szálloda között + Kézi és Feladható poggyászt (ha a kalkulációban nincs külön árral feltüntetve)

A keresett turnus sajnos nem található! Kérjük válasszon új indulási időpontot a listából.

Kalkuláció és foglalás

Indulás{{booking.selected.start}} (Időpont változtatása)
Érkezés{{booking.selected.end}}
Napok száma{{booking.selected.days}} nap / {{booking.selected.nights}} éjszaka
Utazás módja{{booking.selected.mode.name}} ({{booking.selected.departure.name}})
Ellátás{{booking.selected.board.name}}

Nem találja a megfelelő szobatípust? Kérjen segítséget irodánktól telefonon, vagy INGYENESEN visszahívjuk, ha az ajánlatkérést kitölti!

1. Válasszon szobát

2. Árkalkuláció

MegnevezésMennyiségEgységárSztornó %Összeg
{{$index + 1}}. szoba | {{room.group}} - {{room.name}}
{{price.name}}
{{price.name}}
{{price.name}}
{{price.name}} ({{price.minAge}}-{{price.maxAge}} éves korig)
{{room.adultSelected(price)}} db
{{room.childSelected(price)}} db
{{room.total(price)}} db
{{room.adultSelected(price)}} db
{{room.childSelected(price)}} db
{{room.total(price)}} db
{{price.count}} db
{{price.count}} db
{{price.getValue() | number}} Ft{{price.storno}} %{{price.getPrice() | number}} Ft
Szoba ára{{room.sum() | number}} Ft
Utasbiztosítás
{{booking.booking.getPassengersTotal()}} db{{insurance.price}} Ft0 %{{booking.booking.getInsuranceTotal(insurance.id) | number}} Ft
Végösszeg{{booking.getPriceTotal() | number}} Ft

3. Foglalás » Váltás {{booking.simple ? 'részletes' : 'egyszerű'}} nézetre

Kötelező kitölteni

Kötelező kitölteni

Kötelező kitölteni

Kötelező kitölteni

Kötelező kitölteni

Kötelező kitölteni


Utasok adatai

{{$index+1}}. Szoba

Kötelező kitölteni

Kötelező kitölteni


Kötelező kitölteni

A térképen megjelent szállás elhelyezésének a pontatlansága miatt felelőséget nem vállalunk. A térkép csak tájékoztatásra szolgál!

Az utazzlastminute.hu oldalain elérhető információk rendszeresen változnak, frissülnek, ezért legjobb szándékaink ellenére előfordulhat, hogy a megjelenített információk hibákat vagy pontatlanságokat tartalmaznak, ezért fenn tartjuk a jogot, hogy az ezeket előzetes figyelmeztetés nélkül helyesbítsük. Irodánk által forgalmazott utazásokkal kapcsolatos kötelezettségeket kizárólag az ezekkel kapcsolatos szerződések (pl. Utazási Szerződés) határozzák meg.

Segítségre van szüksége?

Hívjon minket

06-1-210-0313 | 06-70-426-6662

Hétköznap

10:00-18:00-ig

Írjon emailt

info@utazzlastminute.hu

Ajánlott szállodák