A szálloda értékelése:

Nincs értékelés

Szálloda leírás

info

Szafarik és borkóstolás a Dél-afrikai Köztársaság legszebb vidékein.

leiras

Utazás: repülővel, európai átszállással

Szállás: 4* szállodákban és szafari lodge-ok bungalóiban, kétágyas szobákban

Ellátás: program szerinti

 

1. nap: Budapest

Indulás Budapestről az esti órákban. Európai átszállással repülünk Fokvárosba.

 

2. nap: Fokváros -

info

Szafarik és borkóstolás a Dél-afrikai Köztársaság legszebb vidékein.

leiras

Utazás: repülővel, európai átszállással

Szállás: 4* szállodákban és szafari lodge-ok bungalóiban, kétágyas szobákban

Ellátás: program szerinti

 

1. nap: Budapest

Indulás Budapestről az esti órákban. Európai átszállással repülünk Fokvárosba.

 

2. nap: Fokváros - Tábla-hegy

Az Atlani-óceán öbleiben elterülő Fokváros egyike a világ három legszebb fekvésű fővárosának. Itt, a Table Mountain lábánál kezdődött Dél- Afrika írott történelme, amikor Jan van Riebeeck holland telepes állomást hozott létre a társaival az Európa és Kelet között vándorló kereskedőhajók számára 1652-ben. A történelem során a xhosa törzsi, a maláj, az indiai, a brit és a holland kultúra keveredése Afrika egyik legszínesebb városává tette Fokvárost. Érkezésünk után a repülőtérről a belvárosi szállodánkba utazunk, majd egy rövid pihenő után a város látképét uraló Tábla-hegyre kirándulunk. A világ legmeredekebben emelkedő felvonójával emelkedünk a 1084 m magas hegy tetejére, ahonnan csodálatos panoráma nyílik az Atlanti-óceán öblében elterülő városra. Kiépített ösvényeken sétálunk körbe a kilátópontok között, jó idő esetén első afrikai Naplamente fotóink elkészítése után ülünk újra a felvonókba, hogy a hegy lábánál ránk várakozó buszunkkal szállodánkba utazzunk. (2 éj)

 

3. nap: Cape Point - Jóreménység foka - pingvinkolónia

Egész napos kirándulásra indulunk Fokföld legdélebbi pontjára, ahol az Atlanti- és az Indiai-óceán hatalmas hullámokba összekeveredve csapkodják a parti sziklákat. Elsétálunk a Cape Point-nál álló régi és új világítótornyokhoz. Innen egy panoráma ösvényen, - proteák és színes dél-afrikai virágok között - sétálunk el a sziklaszirteken a Jóreménység fokához. A portugál utazó, Bartholomeo Diaz kerülte meg először Afrika egyik legdélebbi pontját, ő a Viharok fokának nevezte el a területet amikor megnyitotta az utat a portugálok számára a kereskedelem beindítására. A Jóreménység foka nevet II. János portugál király adta a helynek, mert ez a terület reményre és bizakodásra adott okot India meghódítására, kelet és nyugat hajóútjainak kiépítésére. Sétánk végén elkészítjük fotóinkat a Jóreménység fokánál álló emléktáblánál, majd visszautazunk Fokvárosba. Útközben egy hosszabb pihenőre megállunk Boulders kisvárosában, hogy megnézzük az öbölben élő pingvinkolóniát.  (reggeli, ebéd)

 

4. nap: Stellenbosch szüreti fesztivál

Dél-Afrika három és fél évszázada lépett be a borkészítő nemzetek sorába. A történet 1659. február 2-án kezdődött, amikor a holland Jan Van Riebeeck a következőket jegyezte fel naplójába: ´Az Úr kegyelméből a mai napon préseltek először fokvárosi szőlőből bornak való mustot.´ Van Riebeeck 1652-ben érkezett Dél-Afrikába a Kelet-Indiai Kereskedelmi Társaság megbízásából, hogy a mai Fokváros helyén telepet létesítsen a Kelet-Indiába tartó holland hajók ellátására. A borkedvelő hollandus hamar felismerte a vidékben rejlő lehetőséget, a kedvező klimatikus és talajviszonyokat, amelyek ideális körülményeket biztosítanak a szőlő számára. 1688-ban Franciaországból elüldözött hugenották érkeztek Dél-Afrikába, akik kiváló szőlészeti ismereteiknek köszönhetően nagyot lendítettek a dél-afrikai bor ügyén. Több mint negyvenféle szőlőt honosítottak meg, amelyek közül a chenin blanc a legelterjedtebb, a pinotage pedig a ´tipikus“ dél-afrikai fajta lett. Ez utóbbi 1925-ben jött létre a cinsault és a pinot noir keresztezéséből, és sehol másutt a világon nem terem számottevő mennyiségben. Ma már leginkább az ország délnyugati csücskében foglalkoznak borkészítéssel. Itt ugyanis a klíma mediterrán, ám a Benguela-áramlásnak köszönhetően hűvösebb, mint más mediterrán területeken. A nyár napos, meleg, a tél csapadékos, a beértett szőlőt február végén szüretelik le.

Mi az ország legnagyobb szüreti fesztiváljára látogatunk el a Fokváros közelében fekvő Stellenbosh kisvárosába. A világhírű Stellenbosh Bor Úton 148 pincészet található. A három napos szüreti kavalkád színes programokkal várja az érdeklődőket. Érkezés után elfoglaljuk szállásunkat, majd részt vehetünk a szőlőhegyre induló bortúrán, ahol szakértők segítségével ismerkedhetünk a dél-afrikai bor kultúrával. A nap további részében ki-ki kedvére válogathat a koncertek, a hangulatos éttermek, és kóstolók között, a borok kedvelői 200 különböző dél-afrikai bor közül kóstolhatják meg a számukra legízletesebbeket.  (1 éj, reggeli)

 

5. nap: Fokváros - Victoria & Alfred Waterfront

A délelőtti órákban Stellenbosch-ból visszautazunk Fokvárosba.

Délután a város régi kikötőjéből kialakított Victoria & Alfred Waterfront szórakoztatóközpontba látogatunk. A hangulatos öbölben utcazenészek és táncosok szórakoztatnak minket, a régi raktárépületekben kiállításokat, kézműves piacot és számos, éttermet, kávézót és ajándékboltot is találunk, és ellátogathatunk az Indiai- és Atlanti-óceán életét bemutató Két Óceán Akváriumba is. Akinke van kedve, egy fakultatív hajókirándulásra indulhat a Robben-szigetre. A szigeten az apartheid alatt politikai foglyokat tartottak fogva, köztük volt Nelson Mandela is: az ő cellája eredeti állapotában látogatható. (1 éj, reggeli)

 

6. nap: Johannesburg - Blyde Kanyon

Reggel Fokváros repülőterére utazunk, ahonnan egy menetrendszerinti járattal Johannesburgba repülünk. A reptéren már vár ránk a speciálisan afrikai szafarikra épített járművünk. Ezzel indulunk Dél-Afrika leghíresebb nemzeti parkja felé. A híres Panorama Route útvonalát követve érkezünk meg a 30 kilométer hosszan kanyargó Blyde-kanyon, amely a világ harmadik legmélyebb kanyonrendszere. A szurdokvölgy falai 600-800 méter mélyre nyúlnak, a kanyon egyik legellátványosabb része a Blyde és a Treur folyók torkolata, ahol az erózió valami egészen különleges sziklaalakzatokat hozott létre. Körbesétálunk a kanyon tetején kialakított kilátópontok között, majd folytatjuk utazásunkat. A nap végén érkezünk a Kruger Nemzeti Park egyik szépen kiépített látogatóközpontjába, ahol szállásain hangulatos bungallókban lesznek. Este megmártózhatunk a medencében vagy ellátogathatunk a park élővilágát bemutató múzeumba. (1 éj, reggeli, ebéd)

 

7. nap: Kruger Nemzeti Park

A közel 2 millió hektárnyi Kruger Nemzeti Park közel 150 afrikai emlősnek - köztük a kihalóban lévő a fehér és a fekete orrszarvúnak - és 500 madárfajnak ad otthont.  De védelmet élveznek itt a bóbitás antilopok, impalák, jávorantilopok, zsiráfok, oroszlánok, gepárdok, leopárdok, hiénák, a ritka hiénakutyák, cerkófmajmok is. Ez a Limpopo folyó vidékén lévő vadrezervátum képezte a legrégebbi vadrezervátumot a világon. Stephanus Johannes Krugerről, a Dél-afrikai Unió elnökéről kapta a nevét, aki már 1884-ben javasolta a természetvédelmi terület létrehozását az afrikai vadászok által megtizedelt vadállatok védelmére. A kiváló infrastruktúrával ellátott park ideális a vadlesre, ezértegész napunkat szafarival töltjük. Lassan haladunk és amint megpillantunk egy-egy állatcsordát megállunk, hogy minél jobb fotókat készíthessünk. (1 éj, reggeli, ebéd, vacsora)

 

8. nap: Kruger Nemzeti Park

Egész napunkat állatlessel töltjük a park területén. Akinek van kedve, részt vehet egy fakultatív éjszakai terepjárós állatlesen is.(1 éj, reggeli, ebéd, vacsora)

 

9. nap: Johannesburg

Reggel elhagyjuk a Kruger Nemzeti Parkot és Johannesburgba utazunk, ahová a kora esti órákban érkezünk meg. (1 éj, reggeli, ebéd)

 

10: indulás Európa felé

Fokvárosi és európai átszállással megkezdjük utunkat Budapest felé.

 

11. nap: Érkezés Budapestre

Érkezés Budapestre a délelőtti órákban.

 


Tátrai Bernadett közel 10 éve járja a világot és vezeti be a magyar utazókat Dél-Amerika, Dél-Afrika és a Himalája régió varázslatos világába. Idegenvezetőnk egyaránt otthonosan mozog a magas hegyek világában, az afrikai szavannákon és Amazónia dzsungeleinek mélyén. A Bernadettel utazók reggeltől estig tartó mesékre számíthatnak a helyi kultúrákról és vallási szokásokról, az állat- és növényvilágról, valamint személyes kalandjairól, hogy a körutazásuk vagy a nyaralásuk igaz élmény legyen.

Az ár tartalmazza:

  az utazást bérelt buszokkal és expedíciós szafari járművekkel a szállásokat 4*-os szállodákban és szafari lodge-ok bungalóiban, kétágyas szobában a program szerinti étkezéseket a megadott programokat a nemzeti park belépőket a magyar nyelvű idegenvezetést és tolmácsolást

Az ár nem tartalmazza:

  a repülőjegyeket illetékkel (kb. 380 000 Ft/fő) a helyszínen fizetendő fakultatív programok árát (kb. 200 USD/fő) a további étkezéseket és borravalókat az útlemondási biztosítás (1,5%) a betegség-, baleset-, poggyászbiztosítás egyágyas elhelyezésre nincs lehetőség.
{{hotel.getMoreLabel()}}

Az illetékes ár tartalmazza: repülőjegy illetékkel, szállást megadott ellátással, transfert hotel és szálloda között, kézi és feladható poggyászt (kivéve ha külön felárként van feltüntetve!)

Az utazzlastminute.hu oldalain elérhető információk rendszeresen változnak, frissülnek, ezért legjobb szándékaink ellenére előfordulhat, hogy a megjelenített információk hibákat vagy pontatlanságokat tartalmaznak, ezért fenn tartjuk a jogot, hogy az ezeket előzetes figyelmeztetés nélkül helyesbítsük. Irodánk által forgalmazott utazásokkal kapcsolatos kötelezettségeket kizárólag az ezekkel kapcsolatos szerződések (pl. Utazási Szerződés) határozzák meg.

Kalkuláció és foglalás

Indulás{{booking.selected.start}} (Időpont változtatása)
Érkezés{{booking.selected.end}}
Napok száma{{booking.selected.days}} nap / {{booking.selected.nights}} éjszaka
Utazás módja{{booking.selected.mode.name}} ({{booking.selected.departure.name}})
Ellátás{{booking.selected.board.name}}

Nem találja a megfelelő szobatípust? Kérjen segítséget irodánktól telefonon, vagy INGYENESEN visszahívjuk, ha az ajánlatkérést kitölti!

1. Válasszon szobát

2. Árkalkuláció

MegnevezésMennyiségEgységárSztornó %Összeg
{{$index + 1}}. szoba | {{room.group}} - {{room.name}}
{{price.name}}
{{price.name}}
{{price.name}}
{{price.name}} ({{price.minAge}}-{{price.maxAge}} éves korig)
{{room.adultSelected(price)}} db
{{room.childSelected(price)}} db
{{room.total(price)}} db
{{room.adultSelected(price)}} db
{{room.childSelected(price)}} db
{{price.count}} db
{{price.count}} db
{{price.count}} db
{{price.getValue() | number}} Ft{{price.storno}} %{{price.getPrice() | number}} Ft
Szoba ára{{room.sum() | number}} Ft
Utasbiztosítás
{{booking.booking.getPassengersTotal()}} db{{insurance.price}} Ft0 %{{booking.booking.getInsuranceTotal(insurance.id) | number}} Ft
Végösszeg{{booking.getPriceTotal() | number}} Ft

3. Foglalás » Váltás {{booking.simple ? 'részletes' : 'egyszerű'}} nézetre

Kötelező kitölteni

Kötelező kitölteni

Kötelező kitölteni

Kötelező kitölteni

Kötelező kitölteni

Kötelező kitölteni


Utasok adatai

{{$index+1}}. Szoba

Kötelező kitölteni

Kötelező kitölteni

Kötelező kitölteni


Kötelező kitölteni

A térképen megjelent szállás elhelyezésének a pontatlansága miatt felelőséget nem vállalunk. A térkép csak tájékoztatásra szolgál!

Segítségre van szüksége?

Hívjon minket

06-1-210-0313 | 06-70-426-6662

Hétköznap

10:00-18:00-ig

Írjon emailt

info@utazzlastminute.hu