A szálloda értékelése:

Nincs értékelés

Szálloda leírás

info

Szafarik és borkóstolás a Dél-afrikai Köztársaság legszebb vidékein.

leiras

Utazás: repülővel, európai átszállással

Szállás: 4* szállodákban és szafari lodge-ok bungalóiban, kétágyas szobákban

Ellátás: program szerinti

 

1. nap: Budapest

Indulás Budapestről az esti órákban. Európai átszállással repülünk Fokvárosba.

 

2. nap: Fokváros -

info

Szafarik és borkóstolás a Dél-afrikai Köztársaság legszebb vidékein.

leiras

Utazás: repülővel, európai átszállással

Szállás: 4* szállodákban és szafari lodge-ok bungalóiban, kétágyas szobákban

Ellátás: program szerinti

 

1. nap: Budapest

Indulás Budapestről az esti órákban. Európai átszállással repülünk Fokvárosba.

 

2. nap: Fokváros - Tábla-hegy

Az Atlani-óceán öbleiben elterülő Fokváros egyike a világ három legszebb fekvésű fővárosának. Itt, a Table Mountain lábánál kezdődött Dél- Afrika írott történelme, amikor Jan van Riebeeck holland telepes állomást hozott létre a társaival az Európa és Kelet között vándorló kereskedőhajók számára 1652-ben. A történelem során a xhosa törzsi, a maláj, az indiai, a brit és a holland kultúra keveredése Afrika egyik legszínesebb városává tette Fokvárost. Érkezésünk után a repülőtérről a belvárosi szállodánkba utazunk, majd egy rövid pihenő után a város látképét uraló Tábla-hegyre kirándulunk. A világ legmeredekebben emelkedő felvonójával emelkedünk a 1084 m magas hegy tetejére, ahonnan csodálatos panoráma nyílik az Atlanti-óceán öblében elterülő városra. Kiépített ösvényeken sétálunk körbe a kilátópontok között, jó idő esetén első afrikai Naplamente fotóink elkészítése után ülünk újra a felvonókba, hogy a hegy lábánál ránk várakozó buszunkkal szállodánkba utazzunk. (2 éj)

 

3. nap: Cape Point - Jóreménység foka - pingvinkolónia

Egész napos kirándulásra indulunk Fokföld legdélebbi pontjára, ahol az Atlanti- és az Indiai-óceán hatalmas hullámokba összekeveredve csapkodják a parti sziklákat. Elsétálunk a Cape Point-nál álló régi és új világítótornyokhoz. Innen egy panoráma ösvényen, - proteák és színes dél-afrikai virágok között - sétálunk el a sziklaszirteken a Jóreménység fokához. A portugál utazó, Bartholomeo Diaz kerülte meg először Afrika egyik legdélebbi pontját, ő a Viharok fokának nevezte el a területet amikor megnyitotta az utat a portugálok számára a kereskedelem beindítására. A Jóreménység foka nevet II. János portugál király adta a helynek, mert ez a terület reményre és bizakodásra adott okot India meghódítására, kelet és nyugat hajóútjainak kiépítésére. Sétánk végén elkészítjük fotóinkat a Jóreménység fokánál álló emléktáblánál, majd visszautazunk Fokvárosba. Útközben egy hosszabb pihenőre megállunk Boulders kisvárosában, hogy megnézzük az öbölben élő pingvinkolóniát.  (reggeli, ebéd)

 

4. nap: Stellenbosch szüreti fesztivál

Dél-Afrika három és fél évszázada lépett be a borkészítő nemzetek sorába. A történet 1659. február 2-án kezdődött, amikor a holland Jan Van Riebeeck a következőket jegyezte fel naplójába: ´Az Úr kegyelméből a mai napon préseltek először fokvárosi szőlőből bornak való mustot.´ Van Riebeeck 1652-ben érkezett Dél-Afrikába a Kelet-Indiai Kereskedelmi Társaság megbízásából, hogy a mai Fokváros helyén telepet létesítsen a Kelet-Indiába tartó holland hajók ellátására. A borkedvelő hollandus hamar felismerte a vidékben rejlő lehetőséget, a kedvező klimatikus és talajviszonyokat, amelyek ideális körülményeket biztosítanak a szőlő számára. 1688-ban Franciaországból elüldözött hugenották érkeztek Dél-Afrikába, akik kiváló szőlészeti ismereteiknek köszönhetően nagyot lendítettek a dél-afrikai bor ügyén. Több mint negyvenféle szőlőt honosítottak meg, amelyek közül a chenin blanc a legelterjedtebb, a pinotage pedig a ´tipikus“ dél-afrikai fajta lett. Ez utóbbi 1925-ben jött létre a cinsault és a pinot noir keresztezéséből, és sehol másutt a világon nem terem számottevő mennyiségben. Ma már leginkább az ország délnyugati csücskében foglalkoznak borkészítéssel. Itt ugyanis a klíma mediterrán, ám a Benguela-áramlásnak köszönhetően hűvösebb, mint más mediterrán területeken. A nyár napos, meleg, a tél csapadékos, a beértett szőlőt február végén szüretelik le.

Mi az ország legnagyobb szüreti fesztiváljára látogatunk el a Fokváros közelében fekvő Stellenbosh kisvárosába. A világhírű Stellenbosh Bor Úton 148 pincészet található. A három napos szüreti kavalkád színes programokkal várja az érdeklődőket. Érkezés után elfoglaljuk szállásunkat, majd részt vehetünk a szőlőhegyre induló bortúrán, ahol szakértők segítségével ismerkedhetünk a dél-afrikai bor kultúrával. A nap további részében ki-ki kedvére válogathat a koncertek, a hangulatos éttermek, és kóstolók között, a borok kedvelői 200 különböző dél-afrikai bor közül kóstolhatják meg a számukra legízletesebbeket.  (1 éj, reggeli)

 

5. nap: Fokváros - Victoria & Alfred Waterfront

A délelőtti órákban Stellenbosch-ból visszautazunk Fokvárosba.

Délután a város régi kikötőjéből kialakított Victoria & Alfred Waterfront szórakoztatóközpontba látogatunk. A hangulatos öbölben utcazenészek és táncosok szórakoztatnak minket, a régi raktárépületekben kiállításokat, kézműves piacot és számos, éttermet, kávézót és ajándékboltot is találunk, és ellátogathatunk az Indiai- és Atlanti-óceán életét bemutató Két Óceán Akváriumba is. Akinke van kedve, egy fakultatív hajókirándulásra indulhat a Robben-szigetre. A szigeten az apartheid alatt politikai foglyokat tartottak fogva, köztük volt Nelson Mandela is: az ő cellája eredeti állapotában látogatható. (1 éj, reggeli)

 

6. nap: Johannesburg - Blyde Kanyon

Reggel Fokváros repülőterére utazunk, ahonnan egy menetrendszerinti járattal Johannesburgba repülünk. A reptéren már vár ránk a speciálisan afrikai szafarikra épített járművünk. Ezzel indulunk Dél-Afrika leghíresebb nemzeti parkja felé. A híres Panorama Route útvonalát követve érkezünk meg a 30 kilométer hosszan kanyargó Blyde-kanyon, amely a világ harmadik legmélyebb kanyonrendszere. A szurdokvölgy falai 600-800 méter mélyre nyúlnak, a kanyon egyik legellátványosabb része a Blyde és a Treur folyók torkolata, ahol az erózió valami egészen különleges sziklaalakzatokat hozott létre. Körbesétálunk a kanyon tetején kialakított kilátópontok között, majd folytatjuk utazásunkat. A nap végén érkezünk a Kruger Nemzeti Park egyik szépen kiépített látogatóközpontjába, ahol szállásain hangulatos bungallókban lesznek. Este megmártózhatunk a medencében vagy ellátogathatunk a park élővilágát bemutató múzeumba. (1 éj, reggeli, ebéd)

 

7. nap: Kruger Nemzeti Park

A közel 2 millió hektárnyi Kruger Nemzeti Park közel 150 afrikai emlősnek - köztük a kihalóban lévő a fehér és a fekete orrszarvúnak - és 500 madárfajnak ad otthont.  De védelmet élveznek itt a bóbitás antilopok, impalák, jávorantilopok, zsiráfok, oroszlánok, gepárdok, leopárdok, hiénák, a ritka hiénakutyák, cerkófmajmok is. Ez a Limpopo folyó vidékén lévő vadrezervátum képezte a legrégebbi vadrezervátumot a világon. Stephanus Johannes Krugerről, a Dél-afrikai Unió elnökéről kapta a nevét, aki már 1884-ben javasolta a természetvédelmi terület létrehozását az afrikai vadászok által megtizedelt vadállatok védelmére. A kiváló infrastruktúrával ellátott park ideális a vadlesre, ezértegész napunkat szafarival töltjük. Lassan haladunk és amint megpillantunk egy-egy állatcsordát megállunk, hogy minél jobb fotókat készíthessünk. (1 éj, reggeli, ebéd, vacsora)

 

8. nap: Kruger Nemzeti Park

Egész napunkat állatlessel töltjük a park területén. Akinek van kedve, részt vehet egy fakultatív éjszakai terepjárós állatlesen is.(1 éj, reggeli, ebéd, vacsora)

 

9. nap: Johannesburg

Reggel elhagyjuk a Kruger Nemzeti Parkot és Johannesburgba utazunk, ahová a kora esti órákban érkezünk meg. (1 éj, reggeli, ebéd)

 

10: indulás Európa felé

Fokvárosi és európai átszállással megkezdjük utunkat Budapest felé.

 

11. nap: Érkezés Budapestre

Érkezés Budapestre a délelőtti órákban.

 


Tátrai Bernadett közel 10 éve járja a világot és vezeti be a magyar utazókat Dél-Amerika, Dél-Afrika és a Himalája régió varázslatos világába. Idegenvezetőnk egyaránt otthonosan mozog a magas hegyek világában, az afrikai szavannákon és Amazónia dzsungeleinek mélyén. A Bernadettel utazók reggeltől estig tartó mesékre számíthatnak a helyi kultúrákról és vallási szokásokról, az állat- és növényvilágról, valamint személyes kalandjairól, hogy a körutazásuk vagy a nyaralásuk igaz élmény legyen.

Az ár tartalmazza:

  az utazást bérelt buszokkal és expedíciós szafari járművekkel a szállásokat 4*-os szállodákban és szafari lodge-ok bungalóiban, kétágyas szobában a program szerinti étkezéseket a megadott programokat a nemzeti park belépőket a magyar nyelvű idegenvezetést és tolmácsolást

Az ár nem tartalmazza:

  a repülőjegyeket illetékkel (kb. 380 000 Ft/fő) a helyszínen fizetendő fakultatív programok árát (kb. 200 USD/fő) a további étkezéseket és borravalókat az útlemondási biztosítás (1,5%) a betegség-, baleset-, poggyászbiztosítás egyágyas elhelyezésre nincs lehetőség.
{{hotel.getMoreLabel()}}

Az illetékes ár tartalmazza: Repülőjegy illetékkel, Szállást megadott ellátással, Transfert reptér és szálloda között + Kézi és Feladható poggyászt (ha a kalkulációban nincs külön árral feltüntetve)

A keresett turnus sajnos nem található! Kérjük válasszon új indulási időpontot a listából.

Kalkuláció és foglalás

Indulás{{booking.selected.start}} (Időpont változtatása)
Érkezés{{booking.selected.end}}
Napok száma{{booking.selected.days}} nap / {{booking.selected.nights}} éjszaka
Utazás módja{{booking.selected.mode.name}} ({{booking.selected.departure.name}})
Ellátás{{booking.selected.board.name}}

Nem találja a megfelelő szobatípust? Kérjen segítséget irodánktól telefonon, vagy INGYENESEN visszahívjuk, ha az ajánlatkérést kitölti!

1. Válasszon szobát

2. Árkalkuláció

MegnevezésMennyiségEgységárSztornó %Összeg
{{$index + 1}}. szoba | {{room.group}} - {{room.name}}
{{price.name}}
{{price.name}}
{{price.name}}
{{price.name}} ({{price.minAge}}-{{price.maxAge}} éves korig)
{{room.adultSelected(price)}} db
{{room.childSelected(price)}} db
{{room.total(price)}} db
{{room.adultSelected(price)}} db
{{room.childSelected(price)}} db
{{room.total(price)}} db
{{price.count}} db
{{price.count}} db
{{price.getValue() | number}} Ft{{price.storno}} %{{price.getPrice() | number}} Ft
Szoba ára{{room.sum() | number}} Ft
Utasbiztosítás
{{booking.booking.getPassengersTotal()}} db{{insurance.price}} Ft0 %{{booking.booking.getInsuranceTotal(insurance.id) | number}} Ft
Végösszeg{{booking.getPriceTotal() | number}} Ft

3. Foglalás » Váltás {{booking.simple ? 'részletes' : 'egyszerű'}} nézetre

Kötelező kitölteni

Kötelező kitölteni

Kötelező kitölteni

Kötelező kitölteni

Kötelező kitölteni

Kötelező kitölteni


Utasok adatai

{{$index+1}}. Szoba

Kötelező kitölteni

Kötelező kitölteni


Kötelező kitölteni

A térképen megjelent szállás elhelyezésének a pontatlansága miatt felelőséget nem vállalunk. A térkép csak tájékoztatásra szolgál!

Az utazzlastminute.hu oldalain elérhető információk rendszeresen változnak, frissülnek, ezért legjobb szándékaink ellenére előfordulhat, hogy a megjelenített információk hibákat vagy pontatlanságokat tartalmaznak, ezért fenn tartjuk a jogot, hogy az ezeket előzetes figyelmeztetés nélkül helyesbítsük. Irodánk által forgalmazott utazásokkal kapcsolatos kötelezettségeket kizárólag az ezekkel kapcsolatos szerződések (pl. Utazási Szerződés) határozzák meg.

Segítségre van szüksége?

Hívjon minket

06-1-210-0313 | 06-70-426-6662

Hétköznap

10:00-18:00-ig

Írjon emailt

info@utazzlastminute.hu