Galapagos-szigetek

Last Minute utazás, akciós üdülés, nyaralás

Úticélok / Ecuador / Ecuador / Galapagos-szigetek

A szálloda értékelése:

Nincs értékelés

Szálloda leírás

info

9 napos utazás a Galápagos-szigetekre szilveszterkor. A Dél-Amerika partjaitól ezer kilométerre, az egyenlítő vonalán fevő szigetcsoport a természetbúvárok és az egzotikus tengerpartok kedvelőinek paradicsoma.

leiras

Utazás: repülővel, menetrendszerinti járattal, átszállással

Elhelyezés: 3 - 4*-os hotelekben, kétágyas szobákban

Ellátás: félpan

info

9 napos utazás a Galápagos-szigetekre szilveszterkor. A Dél-Amerika partjaitól ezer kilométerre, az egyenlítő vonalán fevő szigetcsoport a természetbúvárok és az egzotikus tengerpartok kedvelőinek paradicsoma.

leiras

Utazás: repülővel, menetrendszerinti járattal, átszállással

Elhelyezés: 3 - 4*-os hotelekben, kétágyas szobákban

Ellátás: félpanzió, szilveszteri vacsora

 

1. nap: Budapest – Guayaquil

Utazás Budapestről repülővel Ecuadorba, menetrend szerinti járattal, európai átszállással. Az esti órákban érkezünk meg Guayaquil-ba.

 

2. nap: Galápagos-szigetek – Santa Cruz-sziget

Reggel Baltra-szigetére repülünk, majd egy rövid kompozás után a Santa Cruz-sziget északi részén kötünk ki. Kisbuszokkal indulunk a szigetcsoport turista központjába, Puerto Ayora kisvárosába. Útközben teszünk egy kellemes sétát a galápagoszi magasföld trópusi köderdőjében, körbesétáljuk a Los Gameles iker kalderákat.

Elfoglaljuk szállásunkat, majd a Darwin Tudományos Központba látogatunk ahol 200 tudós és önkéntes dolgozik a szigetek élővilágának megőrzésén. Charles Darwin természettudós a szigetcsoport élővilágának tanulmányozása közben jött rá az evolúció elmélet bizonyításának alapjaira. A vulkanikus tevékenység különleges természeti formákat hozott létre a Csendes-óceán közepén, a szigetek növény-és állatvilága a terület elszigeteltsége miatt egyedülálló a világon. A nemzeti park kiváló munkájának köszönhetően pedig napjainkban is paradicsomiak az állapotok. A Darwin központban megnézzük a különböző vulkánok lábánál élő elefánt teknősöket, szárazföldi leguánokat miközben információs táblák és vezetőnk segítségével ismerkedhetünk az egyedfejlődés mintapéldáival.

 

3. nap: Las Grieatas – Isabela-sziget – Óriásteknős nevelő központ

Reggel kisétálunk a mangróve erdőkkel, pelikánokkal és fókákkal tarkított kikötő halpiacára, majd hajóra szállunk és Isabela-szigetére utazunk.

Santa Cruz legszebb részén, egy homokos öbölben szállunk először partra, innen a sziget legszebb magánüdülői között sétálunk el és a Las Grieatas kilátóponthoz és a sós tavakhoz.

Közel három órás hajózás után érkezünk meg Puerto Villamil kikötőjébe. A tengeri csikó formájú Isabela-szigetét 5 pajzsvulkán tevékenysége alakította ki az a Csendes-óceánon, ezek közül az Ecuador és Wolf vulkánok pontosan az egyenlítő vonalán helyezkednek el. A trópusi sziget homokos tengerparjának egyik hangulatos szállodájába elfoglaljuk szállásunkat, majd ellátogatunk a közeli óriásteknős-nevelő központba.

 

4. nap: Tintoreras-sziget – Könnyek fala

Reggel motorcsónakokba szállunk és áthajózunk a lakatlan Tintoreras-szigetre. A sziklákon napozó leguánok tömegei között sétálunk körbe az apró sziget tanösvényein miközben közelről fotózhatjuk az öbölben napozó fókákat, kéklábú szulákat, röpképtelen kormoránokat és számos egzotikus vízi madarat.

Délután a sziget legmagasabb pontján álló Könnyek falához utazunk, ahol 1946-1959 között egy börtön működött. Gyalogosan járjuk körbe a kilátópontokat ahonnan nagyszerű kilátás nyílik az Csendes-óceánra és a környező szigetekre. Jól kiépített tanösvényeken, sós tavak, kaktusz és mangróve erdők között, az óceánparton sétálunk vissza Puerto Villamilba.

 

5. nap: Sierra Negra vulkán – Gyümölcsfarm

A galápagoszi magasföldre utazunk, a szigetcsoport egyik legaktívabb tűzhányójához, a Sierra Negra vulkánhoz, amely 2005-ben tört ki utoljára. A látogatóközpontból az 1240 méter magas vulkán kráterének pereméig sétálunk, ahol kilátópontok között sétálva nézzük meg a hatalmas, 7 kilométer átmérőjű kalderát.

Délután egy kis farmra látogatunk, ahol ananászt, narancsot, mandarint, banánt termesztenek ésa kertben természetesen óriásteknősök élnek. Szilveszteri vacsoránkat a sziget egyik hangulatos éttermében fogyasztjuk el, az est hátralévő része pedig a szórakozásé.

 

6. nap: Isabela-sziget

Pihenéssel töltjük napunkat a trópusi szigeten. A Csendes-óceán hőmérsékletét ebben az időszakban a legmelegebb, a part menti vizekben óriás teknősökkel és oroszlánfókákkal úszhatunk. A közeli sportközpont pedig vizsgával rendelkező és gyakorlott búvárok számára kínál túrákat.

 

7. nap: Santa Cruz-sziget – Láva barlang – Trapiche kávéültetvény

A kora reggeli órákban visszahajózunk Santa Cruz szigetére. Miután elfoglaltuk szállásunkat a szigetek egyik legnagyobb lávabarlangjához látogatunk, ahol teszünk egy sétát a közel 2 km hosszú, megkövesedett lávafolyam belsejében. A Trapice kávéültetvényen bepillantást nyerhetünk a kávétermesztés és feldolgozás folyamatába és megkóstolhatjuk a helyi banánsört is. A délutánt Puerto Aroya hangulatos turista központjában tölthetjük nézelődéssel és ajándékvásárlással.

 

8-9. nap: Baltra – Guayaquil – Budapest

Reggel Baltra-szigetére utazunk, megkezdjük a szárazföld, majd Európa felé tartó utazásunkat.

 

Az út idegenvezetője:

Tátrai Bernadett közel 10 éve járja a világot és vezeti be a magyar utazókat Dél-Amerika, Dél-Afrika és a Himalája régió varázslatos világába. Idegenvezetőnk egyaránt otthonosan mozog a magas hegyek világában, az afrikai szavannákon és Amazónia dzsungeleinek mélyén. A Bernadettel utazók reggeltől estig tartó mesékre számíthatnak a helyi kultúrákról és vallási szokásokról, az állat- és növényvilágról, valamint személyes kalandjairól, hogy a körutazásuk vagy a nyaralásuk igaz élmény legyen.

Az ár tartalmazza:

az utazást bérelt kisbusszal és hajóval a Galapagos Nemzeti Park belépőt a kikötői illetékek árát 7 éjszakát hangulatos, 3 - 4*-os hotelekben, kétágyas szobákban a reggeliket és vacsorákat valamint a szilveszteri gálavacsorát a megadott programokat helyi idegenvezetők díját és magyar nyelvű tolmácsolást és idegenveztést

Az ár nem tartalmazza:

a repülőjegyeket illetékkel (kb. 520 000 Ft/fő) az ebédeket és további étkezéseket a fakultatív programok árát a borravalókat és személyes kiadásokat a Baltra-szigetén fizetendő repülőtéri illetéket: 20 USD a betegség-, baleset- és poggyászbiztosítást
{{hotel.getMoreLabel()}}

Az illetékes ár tartalmazza: repülőjegy illetékkel, szállást megadott ellátással, transfert hotel és szálloda között, kézi és feladható poggyászt (kivéve ha külön felárként van feltüntetve!)

Az utazzlastminute.hu oldalain elérhető információk rendszeresen változnak, frissülnek, ezért legjobb szándékaink ellenére előfordulhat, hogy a megjelenített információk hibákat vagy pontatlanságokat tartalmaznak, ezért fenn tartjuk a jogot, hogy az ezeket előzetes figyelmeztetés nélkül helyesbítsük. Irodánk által forgalmazott utazásokkal kapcsolatos kötelezettségeket kizárólag az ezekkel kapcsolatos szerződések (pl. Utazási Szerződés) határozzák meg.

Kalkuláció és foglalás

Indulás{{booking.selected.start}} (Időpont változtatása)
Érkezés{{booking.selected.end}}
Napok száma{{booking.selected.days}} nap / {{booking.selected.nights}} éjszaka
Utazás módja{{booking.selected.mode.name}} ({{booking.selected.departure.name}})
Ellátás{{booking.selected.board.name}}

Nem találja a megfelelő szobatípust? Kérjen segítséget irodánktól telefonon, vagy INGYENESEN visszahívjuk, ha az ajánlatkérést kitölti!

1. Válasszon szobát

2. Árkalkuláció

MegnevezésMennyiségEgységárSztornó %Összeg
{{$index + 1}}. szoba | {{room.group}} - {{room.name}}
{{price.name}}
{{price.name}}
{{price.name}}
{{price.name}} ({{price.minAge}}-{{price.maxAge}} éves korig)
{{room.adultSelected(price)}} db
{{room.childSelected(price)}} db
{{room.total(price)}} db
{{room.adultSelected(price)}} db
{{room.childSelected(price)}} db
{{price.count}} db
{{price.count}} db
{{price.count}} db
{{price.getValue() | number}} Ft{{price.storno}} %{{price.getPrice() | number}} Ft
Szoba ára{{room.sum() | number}} Ft
Utasbiztosítás
{{booking.booking.getPassengersTotal()}} db{{insurance.price}} Ft0 %{{booking.booking.getInsuranceTotal(insurance.id) | number}} Ft
Végösszeg{{booking.getPriceTotal() | number}} Ft

3. Foglalás » Váltás {{booking.simple ? 'részletes' : 'egyszerű'}} nézetre

Kötelező kitölteni

Kötelező kitölteni

Kötelező kitölteni

Kötelező kitölteni

Kötelező kitölteni

Kötelező kitölteni


Utasok adatai

{{$index+1}}. Szoba

Kötelező kitölteni

Kötelező kitölteni

Kötelező kitölteni


Kötelező kitölteni

A térképen megjelent szállás elhelyezésének a pontatlansága miatt felelőséget nem vállalunk. A térkép csak tájékoztatásra szolgál!

Segítségre van szüksége?

Hívjon minket

06-1-210-0313 | 06-70-426-6662

Hétköznap

10:00-18:00-ig

Írjon emailt

info@utazzlastminute.hu