Misztikus skót kastélyok és az eredeti whiskey nyomában

Last Minute utazás, akciós üdülés, nyaralás

Úticélok / Egyesült Királyság / Edinburgh / Misztikus skót kastélyok és az eredeti whiskey nyomában

A szálloda értékelése:

Nincs értékelés

Szálloda leírás

info

[r] repülő

3*/4*-os szállodáKban

reggeli, 3 alkalommal vacsora 

1. Skócia romantikus várai, csodálatos kastélyai betekintést engednek a skót nép történelmének, hagyományainak megismeréséhez.

2. A kirándulások kötelező része a várak, kastélyok megtekintése, de ugyan úgy kötelező az eredeti, világhírű Skót Whisky ízlelése a lepárló üzemekben. 

 
´´

kis lé

info

[r] repülő

3*/4*-os szállodáKban

reggeli, 3 alkalommal vacsora 

1. Skócia romantikus várai, csodálatos kastélyai betekintést engednek a skót nép történelmének, hagyományainak megismeréséhez.

2. A kirándulások kötelező része a várak, kastélyok megtekintése, de ugyan úgy kötelező az eredeti, világhírű Skót Whisky ízlelése a lepárló üzemekben. 

 
´´

kis létszámú csoport

´´

Unesco világörökségi helyszínek

leiras

1 nap: Budapest – Edinburgh

Elutazás Budapestről 19:10-kor a Ryanair járatával. Érkezés Edinburghba  21:10-kor, majd transzfer a szállodába.
Szállás Edinburghban (2 éj).

2. nap. Edinburgh

Reggeli után gyalogos városnézésre indulunk. Edinburgh óvárosa 1995-óta az UNESCO Kulturális Világörökség része. Sétánkat a Royal Mile felső részén található Edinburgh-i vár megtekintésével kezdjük, amely 1603-ig, az angol–skót korona egyesítéséig, a skót uralkodói ház központja volt.
A vár területén található a Szent Margit kápolna, amely a 12.században épült, és Edinburgh legidősebb épülete cím büszke viselője. Itt láthatóak a koronaékszerek és az eredeti végzet köve, a Koronázó néven icmert Scone kő, Skócia egyik legszentebb történelmi relikviája, amely 700 év után 1996-ban került vissza Skóciába.
Sétánkat a Grossmarket, a Candlemaker Row, a Victoria Street, középkori hangulatot árasztó utcáinak, tereinek felfedezésével folytatjuk. Megtekintjük a Szent Egyed templomot és a Bogáncs Kápolnát, amely egyike a legszebb skót kápolnáknak.
Gyalogos városnézésünket a „Királyi mérföld” (Royal Mile) út végén található Holyroodhouse-királyi palota megtekintésével zárjuk, amely II. Erzsébet hivatalos skóciai rezidenziája.
Délután elsétálhatunk a Salisbury sziklákhoz, ahol az Arthur széke magaslatról csodálatos kép tárul elénk.
Ha időnk engedi a Leith kikötőben megtekintjük II. Erzsébet királynő hivatalos jachtját, a ROYAL YACHT BRITANNIA-t, amely 1954–1997 között szolgálta II. Erzsébet királynőt, és amely több mint 1 millió mérföldet tett meg.
Szállás Edinburgban.

3. nap: Edinburgh – Falkirk – Stirling - Perth

Reggeli után indulás Perth felé. Útközben rövid fotószünet a Firt of Foert öbölnél, ahol Edinburgh 3 híres hídja a Fort Bridge, a Fort Rood Bridge és a legújabb, a Queensferry Crossing Bridge található.
Következő állomásunk Falkirk, de útközben egy pillanatra megállunk a Linlithgow palota romjainál. Falkirkben egy fotó szünet erejéig megtekintjük a híres Falkirki hajó kereket, amely az Union csatornát és a Clyde csatornát köti össze a 24 m magas szintkülönbség ellenére.
Délután érkezünk Stirling várához, amely a 15.-16. században épült és Skócia történelmileg egyik legfontosabb vára. Ezután Skócia középkori fővárosába, Perthbe utazunk.
A napot egy kóstolással egybekötött Famous Grouse Whisky üzem megtekintésével zárjuk, melynek jelképe a híres vadon élő Fajdmadár.
Szállás Perthben a Hotel BW Queensben.  

4. nap:  Perth – Blair – Balmoral – Inverness

Reggeli után a közeli Blairbe utazunk. Az 1269-ben épült hófehér Blair kastélyban gazdag fegyver, festmény és bútor kiállítás található.
A Blair kastély megtekintése után a Caingorms nemzeti park szélén található Balmoralba utazunk. Az 1856-ban épült, skót főúri építészet egyik gyöngyszeme az angol királyi család nyári rezidenciája, egyúttal II. Erzsébet magánkastélya. A kastélyt csak kívülről tekintjük meg, majd a Lecht hágón átkelve (644 m) érkezünk Invernesst környéki szállásunkra, ahol 2 éjszakát töltünk el. Vacsora szállás a Hotel Dingwall szállodában.

5. nap:  Inverness - Dunrobin Castle – Gleen Ord Distillery - Inverness

Mai nap Skócia északi részén kirándulgatunk. Megtekintjük a tornyocskákkal csipkézett, tengerre néző teraszon álló, 187 szobás Dunrobin kastélyt, amely a legnagyobb épületnek számít Észak-Skóciában. Sétálunk Golspie főutcáján, majd délután kóstolással egybekötött látogatást teszünk az 1838-ban alapított, Glen Ord Whisky üzemben. Vacsora szállás ugyan ott.

6. nap: Inverness - Loch Ness – Eilan Donan Castle - Sky sziget - Kyle of Lochalsh

Invernessi szállásunkat elhagyva a szörnyről is világszerte híres Loch Ness-tó partján haladunk dél felé. Sétálunk a tóparton, Drumnadrochitnél, megtekintjük a Loch Ness-i látogató központot, s talán megpillantjuk Nessit, a legendás Loch Ness-i szörnyet, de ha mégsem, akkor is gazdagabbak lettünk a legendájával. Tovább utazva Urguhart várához érünk, amely a 17. század óta romos állapotában, ám annál szebb kilátással fogad minket. Déli órákban érkezünk Eilean Donan kastélyhoz, amely szépségével Skócia jelképévé vált. A 13. században épült várat többször lerombolták, de ma mégis régi pompájával fogadja a látogatókat.  A várat (ahol a Hegylakó című film jeleneteit is forgatták) gyalog egy középkori kőhídon keresztül érjük el. A vár megtekintése után érkezünk a McLood klán ősi területére, a híres Sky szigetre. Sétálunk a sziget fővárosában Portreeban, gyönyörködünk a tájban, majd kora este érkezünk Kyle of Lochalshban található szállásunkra.
Vacsora szállás a Kyle Hotelban.

7. nap: Sky sziget Fort Williams – Inverarnan – Inveraray - Glasgow

Kyle of Lochalsh – Fort Augustus – Fort William – Glencoe – Luss Loch Lomond – Glasgow
Reggeli után a Locc Ness-i tó déli csücskét érintve érkezünk a bűbájos Fort Augustus faluba, ahol kávéházak üzletek sokasága vár minket. Rövid séta és már utazunk is tovább a Skót felföldön Fort Williamsba. Rövid pihenő, majd Skócia talán leggyönyörűbb völgyében haladunk, a festőien szép Glencoe látványos útján keresztül. A völgyet a siralom völgyének is nevezik, mert 1692-ben itt gyilkolták le a Mac Donalds klán tagjait. Zord szépsége visszaköszön több híres filmben is. Itt forgatták Herry Potter és James Bond Skyfall című film egyes jeleneteit is.
Érkezés Glasgow környéki szállásunkra a kora esti órákban.
Szállás Glasgowban, az Alexander Thomson Hotelben  

8. nap:  Glasgow – Edinburgh

Délelőtt rövid szabadprogram, majd transzfer az Edinburgh-i repülőtérre. Indulás 14:55-kor. Érkezés Budapestre 18:45-kor.

 

UNESCO Világörökségi Helyszinek

Edinburgh ó- és újvárosa (kulturális/1995)

(Forth Bridge (kulturális 2015)

további információk

Várható menetrend (változhat)

Légitársaság: Ryanair
Oda út: Budapest - Edinburgh: 19:10 - 21:10
Haza út: Edinburgh - Budapest: 14:55 - 18:45

Utazás Ryanair járattal

Utasaink a fedélzetre személyenként 1 darab max. 10 kg súlyú kézipoggyászt vihetnek fel (max. 55 x 40 x 23 cm nagyságú), illetve külön fizetendő : max. 20 kg súlyú  bőrönd feladása.
A fedélzeti használatra szánt folyadékot egyenként 100 milliliteres tárolóedényekben lehet szállítani. A kis tégelyeket egy maximum 1 literes űrtartalmú, átlátszó és újrazárható műanyag zacskóban kell elhelyezni. A 100 milliliternél nagyobb mennyiségű folyadékot a biztonsági személyzet elkobozza és megsemmisíti.
Amennyiben az irodánknál előre megrendelt és kifizetett csomagok mérete vagy mennyisége meghaladja az Ryanair poggyász szabályzatát, abban az esetben becsekkolásnál felár fizetendő.

Felhívjuk az utasaink figyelmét arra, hogy az Ryanair járatain a fedélzeten ingyenes ellátás nincs, az italokért és ételekért fizetni szükséges.

további információk 2

 

 

 

 

Az ár tartalmazza:

2 éjszaka Edinburghban 3*-os szállodában reggelivel1 éjszaka Perthben 3*-os szállodában reggelivel2 éjszaka Inverness közelében 3*-os szállodában félpanzióval1 éjszaka Sky szigeten 3*-os szállodában félpanzióval1 éjszaka Glasgowban 3*-os szállodában reggelivel3 alkalommal vacsora ( 4., 5., 6. napon)helyszíni közlekedés a program szerintmagyar idegenvezető  

Az ár nem tartalmazza:

RyanAir repülőjegy illetékkel, kézipoggyásszalkb. 60.000 Ft (változhat)Idegenforgalmi adó (helyszínen fzetendő)10 GBP / főWhiskey üzem látogatások kóstolókkal, kulturális belépők46.200 Ft/fő (kötelező)útlemondási biztosítás1,5%  Egyébb költségekBBP biztosítás565 Ft/fő/nap-tólEgyágyas felár95.000 Ft/főFeladható poggyászkb. 16.000 Ft/db (max. 20 kg)
{{hotel.getMoreLabel()}}

Az illetékes ár tartalmazza: Repülőjegy illetékkel, Szállást megadott ellátással, Transfert reptér és szálloda között + Kézi és Feladható poggyászt (ha a kalkulációban nincs külön árral feltüntetve)

A keresett turnus sajnos nem található! Kérjük válasszon új indulási időpontot a listából.

Kalkuláció és foglalás

Indulás{{booking.selected.start}} (Időpont változtatása)
Érkezés{{booking.selected.end}}
Napok száma{{booking.selected.days}} nap / {{booking.selected.nights}} éjszaka
Utazás módja{{booking.selected.mode.name}} ({{booking.selected.departure.name}})
Ellátás{{booking.selected.board.name}}
Tervezett menetrend
Odaút{{booking.selected.fromStart | date: 'yyyy.MM.dd. HH:mm'}} ({{booking.selected.departure.name}}) - {{booking.selected.fromEnd | date: 'HH:mm'}} ({{booking.selected.arrival.name || booking.selected.arrival.id}})
Visszaút{{booking.selected.toStart | date: 'yyyy.MM.dd. HH:mm'}} ({{booking.selected.arrival.name || booking.selected.arrival.id}}) - {{booking.selected.toEnd | date: 'HH:mm'}} ({{booking.selected.departure.name}})

Nem találja a megfelelő szobatípust? Kérjen segítséget irodánktól telefonon, vagy INGYENESEN visszahívjuk, ha az ajánlatkérést kitölti!

1. Válasszon szobát

2. Árkalkuláció

MegnevezésEgységárMennyiségÖsszegEUR
{{$index + 1}}. szoba | {{room.group}} - {{room.name}}
{{price.name}}
{{price.name}}
{{price.name}}
{{price.name}} ({{price.minAge}}-{{price.maxAge}} éves korig)
{{price.getValue() | number}} Ft
{{room.adultSelected(price)}} db
{{room.childSelected(price)}} db
{{room.total(price)}} db
{{room.adultSelected(price)}} db
{{room.childSelected(price)}} db
{{room.total(price)}} db
{{price.count}} db
{{price.count}} db
{{price.getPrice() | number}} Ft€ {{price.getPriceEUR() | number}}
Szoba ára{{room.sum() | number}} Ft€ {{room.sumEUR() | number}}
Utasbiztosítás
{{insurance.price}} Ft{{booking.booking.getPassengersTotal()}} db{{booking.booking.getInsuranceTotal(insurance.id) | number}} Ft
Végösszeg{{booking.getPriceTotal() | number}} Ft€ {{booking.getPriceTotalEUR() | number}}

3. Foglalás » Váltás {{booking.simple ? 'részletes' : 'egyszerű'}} nézetre

Kötelező kitölteni

Kötelező kitölteni

Kötelező kitölteni

Kötelező kitölteni

Kötelező kitölteni

Kötelező kitölteni


Utasok adatai

{{$index+1}}. Szoba

Kötelező kitölteni

Kötelező kitölteni


Kötelező kitölteni

Feltöltés alatt...

Az utazzlastminute.hu oldalain elérhető információk rendszeresen változnak, frissülnek, ezért legjobb szándékaink ellenére előfordulhat, hogy a megjelenített információk hibákat vagy pontatlanságokat tartalmaznak, ezért fenn tartjuk a jogot, hogy az ezeket előzetes figyelmeztetés nélkül helyesbítsük. Irodánk által forgalmazott utazásokkal kapcsolatos kötelezettségeket kizárólag az ezekkel kapcsolatos szerződések (pl. Utazási Szerződés) határozzák meg.

Segítségre van szüksége?

Hívjon minket

06-1-210-0313 | 06-70-426-6662

Hétköznap

10:00-18:00-ig

Írjon emailt

info@utazzlastminute.hu

Ajánlott szállodák