Grönland, felfedezõutazás az eszkimók világában

Last Minute utazás, akciós üdülés, nyaralás

Úticélok / Grönland / Grönlad / Grönland, felfedezõutazás az eszkimók világában

A szálloda értékelése:

Nincs értékelés

Szálloda leírás

info

Egy Magyarországnál 18x nagyobb, gigászi jégsapkával, úszó jéghegyekkel, bálnavadászokkal, húzott szemű, kifogyhatatlan energiájú szánhúzó kutyákkal.

leiras

Utazás: Menetrend szerinti repülőjáratokon, a helyszínen terepjárón, hajón és kutyaszánon

Szállás: Szállodák kétágyas szobáiban

Ellátás: Reggeli

 

„Ha bejártad már a világot – még ott van

info

Egy Magyarországnál 18x nagyobb, gigászi jégsapkával, úszó jéghegyekkel, bálnavadászokkal, húzott szemű, kifogyhatatlan energiájú szánhúzó kutyákkal.

leiras

Utazás: Menetrend szerinti repülőjáratokon, a helyszínen terepjárón, hajón és kutyaszánon

Szállás: Szállodák kétágyas szobáiban

Ellátás: Reggeli

 

„Ha bejártad már a világot – még ott van Grönland” amerikai szólás, ismeretlen személytől, ismeretlen időből

A csaknem 2.200.000 km2 területű szigetóriás a Dán Királyság autonóm országrésze. Az Északi szélesség 60°- tól, annak 83°-ig terjed, a lakható világ határáig. Lakossága lassan eléri az 57 ezer főt, akik 80%-a kalaallit eszkimó (nyugat-grönlandi eszkimó). Más világ ez. Egy Magyarországnál 18 x nagyobb, gigászi jégsapkával, úszó jéghegyekkel, bálnavadászokkal, húzott szemű, kifogyhatatlan energiájú szánhúzó kutyákkal. Itt jégből épülnek az UNESCO világörökségi kincsei, s a rövid sarki nyár alatt az éjszaka is napfényben ragyog. A küszöbön át itt a vadonba lépünk, s minden lépésünk nyomot hagy…

Utazásunk a sziget tavaszi (világos tél) birodalmát járja, mutatja be. Grönland igazi arcát, amikor enyhül a hideg, a nap néhány órára süllyed a havas horizont alá – s a végtelen fehér vadon csendjét csak lélegzésünk hangja zavarja meg. Programunk külön figyelmet szentel a globális klímaváltozás kérdéskörének.


1. nap: Koppenhága; Az Arktisz népei

Elrepülés Koppenhágába menetrendszerinti járaton. Bejelentkezés a hotelbe, majd városnézés a Dán Királyság fővárosában: Christiansborg, a néhai uralkodói palotaegyüttes és a világ egyik első, XVII. sz-i Börzéjének megtekintése. Látogatás a Nemzeti Múzeumban, különös tekintettel a Történelem előtti Dánia (vikingek) és Arktiszi népek (Grönland, Kanada és Alaszka eszkimói) kiállításokra. Erőnktől és hangulatunktól függően séta Amelienborg királyi negyedében, majd a rendkívüli hangulatú Nyhavn kikötő- csatorna kocsmáinál. Fakultatív Calsberg kóstoló és disputa arról, vajon tényleg ez-e a világ legjobb söre… Éj Koppenhágában.

2. nap: Az óriás sziget természeti földrajza; A Grönlandi jégsapka

Kora reggeli utazás a reptérre. Elrepülés Grönland nyugati partvidékére, Kangerlussuaq-ba (Sondre Stromfjord). Megérkezés (4 óra időeltolódás), üdvözlő ceremónia, majd rövid vezetés a szállodánkba. Az előttünk álló napok és programok áttekintése, a helyi partner vezetésével. Rövid ismertető a sziget ásványkincseiről (rubin, vasérc, urán, bauxit, nikkel, platina, titán, réz), a bányászat jelenlegi helyzetéről és jövőjéről. Az egyedi glaciális formakincs és a Sermersuaq, az 1.700.000 km2 területű, 2.000 m magasságú jégsapka bemutatása, majd utazás a terepre. Földünk legnagyobb szigete természetföldrajzának megtapasztalása a gyakorlatban: Utazás terepjárókon a Grönlandi jégsapka pereméhez. Útközben fotószünetek a legfestőibb pontokon, illetve ha rénszarvasokkal vagy pézsmatulkokkal találkozunk. Történetek Nils Adolf Erik Nordenskiöld (1832-1901) és Fridjof Nansen (1861-1930) expedícióiról és a hatalmas belföldi jégtakaró feltárásáról. Rövid vezetett séta a hatalmas Sermersuaq peremén, a hihetetlen jégformák fényképezésével. A szállodába érkezés után séta az 500 lakosú településen, néhány grönlandi eszkimó kifejezés „felszedésével” és fakultatív fókahús vásárlási lehetőséggel… Éj Kangerlussuaq-ban.

3. nap: Kutyaszánnal Grönland tundráin; Pézsmatulkok hómezőin

Reggeli után felkészülés a kutyaszán túrára. Felszereléseink átvétele, rövid előzetes tájékoztatás. 2 órás kutyaszán túra a szikrázóan fehér porhómezőkön. Visszatérés a hotelbe, rövid pihenő majd elindulás pézsmatulok kutató fotó expedíciónkra, 4 X 4 meghajtású járműveinken. Pihenők a legszebb pontokon, fényképszünetekkel. Az utunkba kerülő nagyvadak fényképezése – különös tekintettel a pézsmatulkokra. Éj Kangerlussuaq-ban.

4. nap: Ilulissat Kangerlua  - a jégből született UNESCO világörökség

Reggeli után rövid szabadidő, majd elrepülés Ilulissat (Jakobshavn) városába.  Utazás közben történetek a viking letelepülés koráról, Vörös Erik flottájáról, Brattahlíd fejedelemségéről és Hvalsey templomának utolsó viking esküvőjéről. Megérkezés után ismerkedés Észak-Grönland földrajzával, múltjával. Az UNESCO világörökségi védelem alatt álló Ilulissat Kangerlua (Jakobshavn gleccserfjord) természeti csodáinak bemutatása, kitekintéssel az Arktisz jégmezőinek, gleccsereinek természetföldrajzára.   Szállodai szobáink elfoglalása, majd gyalogos városnézés a 4.500 lakosú „nagyvárosban”. Éj Ilulissatban.

5. nap:  Knud Rasmussen emlékezete

Reggeli után látogatás Knud Rasmussen (1879 – 1933) szölőházában. Az „Eszkimó világ nagykövete” életének, fantasztikus felfedező útjai, a Thule Expedíciók történetének megismerése. (Rasmussen magyarul is megjelent műve a „Thulei utazás” az utazás alatt díjmentesen kikölcsönözhető az idegenvezetőtől...) Közös látogatás a Vadászati Múzeumban, majd az 1779 óta működő Zion templomnál. Délutáni túra a város körüli hegyekben. Éj Ilulissatban.

6. nap: Úszó jéghegyek között

Délelőtti szabadprogram, majd ebédlehetőség. Délután  kihajózás a 40 km hosszúságú gleccserfjodba. Navigálás az Északi félteke legnagyobb úszó jéghegyei között. Nyaranta több millio tonna (!) jég borjadzik a fjord kristálytiszta vizeibe, a gigászi, úszó jéghegyek magassága olykor több mint 100 m (!). Tájképek és csoportkép készítése bolygónk eme páratlan helyszínén. Esti kikötés. Éj Ilulissatban.

7. nap: Az eszkimó népmesék jeges világa

Reggeli után rövid betekintés az eszkimó népmesék és mitológia világába, majd túra a mesebelien szép fjordvidéken. Erőnktől függően haladás a gleccserfjod oldalában, Sermermiut, az elhagyott eszkimó-dán település romjaihoz, illetve a megközelíthető hegyoldalakra. Piknik tarisznyából – birspálinka koccintással. Éj Ilulissatban.

8. nap: Pihenőnap

Reggeli után egész napos pihenő, vásárlási lehetőség, helyben alakítható fakultatív programokkal. Búcsú az eszkimók világától, majd búcsúvacsora. Éj Ilulissatban.

9. nap: Hazautazás

Reggel elrepülés Kangerlussuaqba, majd onnan Koppenhágába, esti érkezéssel. Transzfer a hotelbe. Éj Koppenhágában.

10. nap: Hazautazás

Menetrendtől függően hazaérkezés Budapestre.

 

UNESCO Világörökségi helyszín

Ilulissat Kangerlua (Jakobshavn gleccserfjord)

Az ár tartalmazza:

  Szállás reggeli programok a leírtak szerint belépők és nemzeti parki illetékek magyar idegenvezető

Az ár nem tartalmazza:

  repülőjegy illetékkel: kb. 129.000 Ft útlemondási biztosítás: 1,5% baleset, betegség és poggyászbiztosítás
{{hotel.getMoreLabel()}}

Az illetékes ár tartalmazza: Repülőjegy illetékkel, Szállást megadott ellátással, Transfert reptér és szálloda között + Kézi és Feladható poggyászt (ha a kalkulációban nincs külön árral feltüntetve)

A keresett turnus sajnos nem található! Kérjük válasszon új indulási időpontot a listából.

Kalkuláció és foglalás

Indulás{{booking.selected.start}} (Időpont változtatása)
Érkezés{{booking.selected.end}}
Napok száma{{booking.selected.days}} nap / {{booking.selected.nights}} éjszaka
Utazás módja{{booking.selected.mode.name}} ({{booking.selected.departure.name}})
Ellátás{{booking.selected.board.name}}
Tervezett menetrend
Odaút{{booking.selected.fromStart | date: 'yyyy.MM.dd. HH:mm'}} ({{booking.selected.departure.name}}) - {{booking.selected.fromEnd | date: 'HH:mm'}} ({{booking.selected.arrival.name || booking.selected.arrival.id}})
Visszaút{{booking.selected.toStart | date: 'yyyy.MM.dd. HH:mm'}} ({{booking.selected.arrival.name || booking.selected.arrival.id}}) - {{booking.selected.toEnd | date: 'HH:mm'}} ({{booking.selected.departure.name}})

Nem találja a megfelelő szobatípust? Kérjen segítséget irodánktól telefonon, vagy INGYENESEN visszahívjuk, ha az ajánlatkérést kitölti!

1. Válasszon szobát

2. Árkalkuláció

MegnevezésEgységárMennyiségÖsszegEUR
{{$index + 1}}. szoba | {{room.group}} - {{room.name}}
{{price.name}}
{{price.name}}
{{price.name}}
{{price.name}} ({{price.minAge}}-{{price.maxAge}} éves korig)
{{price.getValue() | number}} Ft
{{room.adultSelected(price)}} db
{{room.childSelected(price)}} db
{{room.total(price)}} db
{{room.adultSelected(price)}} db
{{room.childSelected(price)}} db
{{room.total(price)}} db
{{price.count}} db
{{price.count}} db
{{price.getPrice() | number}} Ft€ {{price.getPriceEUR() | number}}
Szoba ára{{room.sum() | number}} Ft€ {{room.sumEUR() | number}}
Utasbiztosítás
{{insurance.price}} Ft{{booking.booking.getPassengersTotal()}} db{{booking.booking.getInsuranceTotal(insurance.id) | number}} Ft
Végösszeg{{booking.getPriceTotal() | number}} Ft€ {{booking.getPriceTotalEUR() | number}}

3. Foglalás » Váltás {{booking.simple ? 'részletes' : 'egyszerű'}} nézetre

Kötelező kitölteni

Kötelező kitölteni

Kötelező kitölteni

Kötelező kitölteni

Kötelező kitölteni

Kötelező kitölteni


Utasok adatai

{{$index+1}}. Szoba

Kötelező kitölteni

Kötelező kitölteni


Kötelező kitölteni

Feltöltés alatt...

Az utazzlastminute.hu oldalain elérhető információk rendszeresen változnak, frissülnek, ezért legjobb szándékaink ellenére előfordulhat, hogy a megjelenített információk hibákat vagy pontatlanságokat tartalmaznak, ezért fenn tartjuk a jogot, hogy az ezeket előzetes figyelmeztetés nélkül helyesbítsük. Irodánk által forgalmazott utazásokkal kapcsolatos kötelezettségeket kizárólag az ezekkel kapcsolatos szerződések (pl. Utazási Szerződés) határozzák meg.

Segítségre van szüksége?

Hívjon minket

06-1-210-0313 | 06-70-426-6662

Hétköznap

10:00-18:00-ig

Írjon emailt

info@utazzlastminute.hu