Grönland, felfedezõutazás az eszkimók világában

Last Minute utazás, akciós üdülés, nyaralás

Úticélok / Grönland / Grönlad / Grönland, felfedezõutazás az eszkimók világában

A szálloda értékelése:

Nincs értékelés

Szálloda leírás

info

Egy Magyarországnál 18x nagyobb, gigászi jégsapkával, úszó jéghegyekkel, bálnavadászokkal, húzott szemű, kifogyhatatlan energiájú szánhúzó kutyákkal.

leiras

Utazás: Menetrend szerinti repülőjáratokon, a helyszínen terepjárón, hajón és kutyaszánon

Szállás: Szállodák kétágyas szobáiban

Ellátás: Reggeli

 

„Ha bejártad már a világot – még ott van

info

Egy Magyarországnál 18x nagyobb, gigászi jégsapkával, úszó jéghegyekkel, bálnavadászokkal, húzott szemű, kifogyhatatlan energiájú szánhúzó kutyákkal.

leiras

Utazás: Menetrend szerinti repülőjáratokon, a helyszínen terepjárón, hajón és kutyaszánon

Szállás: Szállodák kétágyas szobáiban

Ellátás: Reggeli

 

„Ha bejártad már a világot – még ott van Grönland” amerikai szólás, ismeretlen személytől, ismeretlen időből

A csaknem 2.200.000 km2 területű szigetóriás a Dán Királyság autonóm országrésze. Az Északi szélesség 60°- tól, annak 83°-ig terjed, a lakható világ határáig. Lakossága lassan eléri az 57 ezer főt, akik 80%-a kalaallit eszkimó (nyugat-grönlandi eszkimó). Más világ ez. Egy Magyarországnál 18 x nagyobb, gigászi jégsapkával, úszó jéghegyekkel, bálnavadászokkal, húzott szemű, kifogyhatatlan energiájú szánhúzó kutyákkal. Itt jégből épülnek az UNESCO világörökségi kincsei, s a rövid sarki nyár alatt az éjszaka is napfényben ragyog. A küszöbön át itt a vadonba lépünk, s minden lépésünk nyomot hagy…

Utazásunk a sziget tavaszi (világos tél) birodalmát járja, mutatja be. Grönland igazi arcát, amikor enyhül a hideg, a nap néhány órára süllyed a havas horizont alá – s a végtelen fehér vadon csendjét csak lélegzésünk hangja zavarja meg. Programunk külön figyelmet szentel a globális klímaváltozás kérdéskörének.


1. nap: Koppenhága; Az Arktisz népei

Elrepülés Koppenhágába menetrendszerinti járaton. Bejelentkezés a hotelbe, majd városnézés a Dán Királyság fővárosában: Christiansborg, a néhai uralkodói palotaegyüttes és a világ egyik első, XVII. sz-i Börzéjének megtekintése. Látogatás a Nemzeti Múzeumban, különös tekintettel a Történelem előtti Dánia (vikingek) és Arktiszi népek (Grönland, Kanada és Alaszka eszkimói) kiállításokra. Erőnktől és hangulatunktól függően séta Amelienborg királyi negyedében, majd a rendkívüli hangulatú Nyhavn kikötő- csatorna kocsmáinál. Fakultatív Calsberg kóstoló és disputa arról, vajon tényleg ez-e a világ legjobb söre… Éj Koppenhágában.

2. nap: Az óriás sziget természeti földrajza; A Grönlandi jégsapka

Kora reggeli utazás a reptérre. Elrepülés Grönland nyugati partvidékére, Kangerlussuaq-ba (Sondre Stromfjord). Megérkezés (4 óra időeltolódás), üdvözlő ceremónia, majd rövid vezetés a szállodánkba. Az előttünk álló napok és programok áttekintése, a helyi partner vezetésével. Rövid ismertető a sziget ásványkincseiről (rubin, vasérc, urán, bauxit, nikkel, platina, titán, réz), a bányászat jelenlegi helyzetéről és jövőjéről. Az egyedi glaciális formakincs és a Sermersuaq, az 1.700.000 km2 területű, 2.000 m magasságú jégsapka bemutatása, majd utazás a terepre. Földünk legnagyobb szigete természetföldrajzának megtapasztalása a gyakorlatban: Utazás terepjárókon a Grönlandi jégsapka pereméhez. Útközben fotószünetek a legfestőibb pontokon, illetve ha rénszarvasokkal vagy pézsmatulkokkal találkozunk. Történetek Nils Adolf Erik Nordenskiöld (1832-1901) és Fridjof Nansen (1861-1930) expedícióiról és a hatalmas belföldi jégtakaró feltárásáról. Rövid vezetett séta a hatalmas Sermersuaq peremén, a hihetetlen jégformák fényképezésével. A szállodába érkezés után séta az 500 lakosú településen, néhány grönlandi eszkimó kifejezés „felszedésével” és fakultatív fókahús vásárlási lehetőséggel… Éj Kangerlussuaq-ban.

3. nap: Kutyaszánnal Grönland tundráin; Pézsmatulkok hómezőin

Reggeli után felkészülés a kutyaszán túrára. Felszereléseink átvétele, rövid előzetes tájékoztatás. 2 órás kutyaszán túra a szikrázóan fehér porhómezőkön. Visszatérés a hotelbe, rövid pihenő majd elindulás pézsmatulok kutató fotó expedíciónkra, 4 X 4 meghajtású járműveinken. Pihenők a legszebb pontokon, fényképszünetekkel. Az utunkba kerülő nagyvadak fényképezése – különös tekintettel a pézsmatulkokra. Éj Kangerlussuaq-ban.

4. nap: Ilulissat Kangerlua  - a jégből született UNESCO világörökség

Reggeli után rövid szabadidő, majd elrepülés Ilulissat (Jakobshavn) városába.  Utazás közben történetek a viking letelepülés koráról, Vörös Erik flottájáról, Brattahlíd fejedelemségéről és Hvalsey templomának utolsó viking esküvőjéről. Megérkezés után ismerkedés Észak-Grönland földrajzával, múltjával. Az UNESCO világörökségi védelem alatt álló Ilulissat Kangerlua (Jakobshavn gleccserfjord) természeti csodáinak bemutatása, kitekintéssel az Arktisz jégmezőinek, gleccsereinek természetföldrajzára.   Szállodai szobáink elfoglalása, majd gyalogos városnézés a 4.500 lakosú „nagyvárosban”. Éj Ilulissatban.

5. nap:  Knud Rasmussen emlékezete

Reggeli után látogatás Knud Rasmussen (1879 – 1933) szölőházában. Az „Eszkimó világ nagykövete” életének, fantasztikus felfedező útjai, a Thule Expedíciók történetének megismerése. (Rasmussen magyarul is megjelent műve a „Thulei utazás” az utazás alatt díjmentesen kikölcsönözhető az idegenvezetőtől...) Közös látogatás a Vadászati Múzeumban, majd az 1779 óta működő Zion templomnál. Délutáni túra a város körüli hegyekben. Éj Ilulissatban.

6. nap: Úszó jéghegyek között

Délelőtti szabadprogram, majd ebédlehetőség. Délután  kihajózás a 40 km hosszúságú gleccserfjodba. Navigálás az Északi félteke legnagyobb úszó jéghegyei között. Nyaranta több millio tonna (!) jég borjadzik a fjord kristálytiszta vizeibe, a gigászi, úszó jéghegyek magassága olykor több mint 100 m (!). Tájképek és csoportkép készítése bolygónk eme páratlan helyszínén. Esti kikötés. Éj Ilulissatban.

7. nap: Az eszkimó népmesék jeges világa

Reggeli után rövid betekintés az eszkimó népmesék és mitológia világába, majd túra a mesebelien szép fjordvidéken. Erőnktől függően haladás a gleccserfjod oldalában, Sermermiut, az elhagyott eszkimó-dán település romjaihoz, illetve a megközelíthető hegyoldalakra. Piknik tarisznyából – birspálinka koccintással. Éj Ilulissatban.

8. nap: Pihenőnap

Reggeli után egész napos pihenő, vásárlási lehetőség, helyben alakítható fakultatív programokkal. Búcsú az eszkimók világától, majd búcsúvacsora. Éj Ilulissatban.

9. nap: Hazautazás

Reggel elrepülés Kangerlussuaqba, majd onnan Koppenhágába, esti érkezéssel. Transzfer a hotelbe. Éj Koppenhágában.

10. nap: Hazautazás

Menetrendtől függően hazaérkezés Budapestre.

 

UNESCO Világörökségi helyszín

Ilulissat Kangerlua (Jakobshavn gleccserfjord)

Az ár tartalmazza:

  Szállás reggeli programok a leírtak szerint belépők és nemzeti parki illetékek magyar idegenvezető

Az ár nem tartalmazza:

  repülőjegy illetékkel: kb. 129.000 Ft útlemondási biztosítás: 1,5% baleset, betegség és poggyászbiztosítás
{{hotel.getMoreLabel()}}

Az illetékes ár tartalmazza: repülőjegy illetékkel, szállást megadott ellátással, transfert hotel és szálloda között, kézi és feladható poggyászt (kivéve ha külön felárként van feltüntetve!)

Az utazzlastminute.hu oldalain elérhető információk rendszeresen változnak, frissülnek, ezért legjobb szándékaink ellenére előfordulhat, hogy a megjelenített információk hibákat vagy pontatlanságokat tartalmaznak, ezért fenn tartjuk a jogot, hogy az ezeket előzetes figyelmeztetés nélkül helyesbítsük. Irodánk által forgalmazott utazásokkal kapcsolatos kötelezettségeket kizárólag az ezekkel kapcsolatos szerződések (pl. Utazási Szerződés) határozzák meg.

Kalkuláció és foglalás

Indulás{{booking.selected.start}} (Időpont változtatása)
Érkezés{{booking.selected.end}}
Napok száma{{booking.selected.days}} nap / {{booking.selected.nights}} éjszaka
Utazás módja{{booking.selected.mode.name}} ({{booking.selected.departure.name}})
Ellátás{{booking.selected.board.name}}

Nem találja a megfelelő szobatípust? Kérjen segítséget irodánktól telefonon, vagy INGYENESEN visszahívjuk, ha az ajánlatkérést kitölti!

1. Válasszon szobát

2. Árkalkuláció

MegnevezésMennyiségEgységárSztornó %Összeg
{{$index + 1}}. szoba | {{room.group}} - {{room.name}}
{{price.name}}
{{price.name}}
{{price.name}}
{{price.name}} ({{price.minAge}}-{{price.maxAge}} éves korig)
{{room.adultSelected(price)}} db
{{room.childSelected(price)}} db
{{room.total(price)}} db
{{room.adultSelected(price)}} db
{{room.childSelected(price)}} db
{{price.count}} db
{{price.count}} db
{{price.count}} db
{{price.getValue() | number}} Ft{{price.storno}} %{{price.getPrice() | number}} Ft
Szoba ára{{room.sum() | number}} Ft
Utasbiztosítás
{{booking.booking.getPassengersTotal()}} db{{insurance.price}} Ft0 %{{booking.booking.getInsuranceTotal(insurance.id) | number}} Ft
Végösszeg{{booking.getPriceTotal() | number}} Ft

3. Foglalás » Váltás {{booking.simple ? 'részletes' : 'egyszerű'}} nézetre

Kötelező kitölteni

Kötelező kitölteni

Kötelező kitölteni

Kötelező kitölteni

Kötelező kitölteni

Kötelező kitölteni


Utasok adatai

{{$index+1}}. Szoba

Kötelező kitölteni

Kötelező kitölteni

Kötelező kitölteni


Kötelező kitölteni

Feltöltés alatt...

Segítségre van szüksége?

Hívjon minket

06-1-210-0313 | 06-70-426-6662

Hétköznap

10:00-18:00-ig

Írjon emailt

info@utazzlastminute.hu