Grúziai bortúra

Last Minute utazás, akciós üdülés, nyaralás

Úticélok / Grúzia / Grúzia / Grúziai bortúra

A szálloda értékelése:

Nincs értékelés

Szálloda leírás

info

Egyedülálló szemszögből, Csetvei Krisztina borász ajánlásával mutatjuk be Grúziát, természetesen nem csak borászoknak! Indulás már 2 főtől, tetszőleges dátummal!

leiras

 

Utazás: repülővel

Elhelyezés: 3-4*-os szállodákban

Ellátás: program szerinti teljes panzió

 

1.nap : Budapest - Kutaiszi

Utazás Budapestről menetrend szerinti közvetlen W

info

Egyedülálló szemszögből, Csetvei Krisztina borász ajánlásával mutatjuk be Grúziát, természetesen nem csak borászoknak! Indulás már 2 főtől, tetszőleges dátummal!

leiras

 

Utazás: repülővel

Elhelyezés: 3-4*-os szállodákban

Ellátás: program szerinti teljes panzió

 

1.nap : Budapest - Kutaiszi

Utazás Budapestről menetrend szerinti közvetlen Wizz Air járattal 22:50-kor, éjszaka a repülőn.

2.nap: Kutaiszi – Tbiliszi

Érkezés Kutaisibe 04:50-kor, transzfer a szállodába.

Utazás Grúzia fővárosába, Tbiliszibe. Az érkezést követően megtekintjük Tbiliszi főbb látványosságait .Az összes kulturális és építészeti érdekesség körülbelül 5 perc sétára van egymástól. A városnézést az Óvárossal kezdjük, ahol a szűk kis utcákban lépten nyomon ősi időkből származó látnivalókba botlunk. A XII. században alapított Metekhi templom után elsétálunk a zsinagógához, a Szioni Székesegyházhoz (VI-VII sz.), a Béke hídjához és az Ancsiszkáti templomhoz (VI. sz.). A Béke Hídja egy olasz dizájner alkotása, olyan megkapó és érdekes a formája, hogy szinte a város jelképévé vált. Ezután felmegyünk Grúzia Anyja szobrához, ahonnan leereszkedve lehetőségünk lesz a Narikala erődöt (IV sz.) is megtekinteni.

Tradicionális grúz borok kóstolója a Schuchmann borpincében (www.schuchmann-wines.com), majd egy kis séta Tbiliszi fő utcáján, a Rusztaveli sugárúton.

Vacsora az “Assa Hall” nevű étteremben, ahol megízlelhetjük a hagyományos grúz konyha remek fogásait.

A tbiliszi szállás elfoglalása.

Reggeli/-/vacsora

3.nap: Tbiliszi – Signaghi – Gurjaani – Kvareli

Reggeli után elindulunk Grúzia bortermesztéséről híres régiójába, Kaheti-be.

Első megállónk  Signhaghi megerősített középkori városa (XVIII. század), amely megőrizte eredeti arcát és ahonnan káprázatos kilátás nyílik a Kaukázus csúcsaira. Teszünk egy sétát a város utcáin, gyönyörködhetünk a Nagy-Kaukázus gerincére és az Alazini völgyre nyíló látványban. Ellátogatunk ‘A Fácán könnyei” nevezetű borpincébe (www.pheasantstears.com).

Megtekintjük a Bodbe kolostor komplexumot, ahol a kereszténység bevezetéséről híres Szent Nino szentély található. Folytatjuk utunkat Gurjaani-ba, ahol is felkeressük az őstermelői borpincét, és megkostoljuk az ottani fehér és vörös borokat (www.winehousegurjaani.ge). Itt megnézhetjük, hogyan sütik a grúz kenyeret, és hogyan készül a “Churchela” nevű édesség.

Ebédre finomabbnál finomabb házias ételeket kóstolhatunk meg bor és saslik kíséretében.

Utazunk tovább Kvartelibe, amely a vidék egy kiemelkedően szép kis városa nem messze a kaukázusi hegygerinctől. Ellátogatunk “Kindzmarauli” borgyárba, ahol lehetőségünk nyílik közelebbről megismerni a grúz bortermelés sajátosságait. Borkóstoló a “Khareba”, vagy más néven “Gvirabi” borpincében (www.gvirabi.ge), amely kiermelkedik borkészleteivel és tágas terével.

Vacsora és szállás kaverli szállodában.

(Reggeli/ebéd/vacsora)

4.nap: Kvareli – Gremi – Alaverdi – Tbilisi

Reggel útnak indulunk a Gremi erődítmény felé (XVI. sz.), amely a kaukázusi hegygerinccel a háttérben, az égbolttal szinte egybeolvadó kupolájával páratlan látványt nyújt. Az Arkangyalok főtemplomában kiválóan megőrződtek a középkori freskók. Ezután ellátogatunk az Alaverdi székesegyházhoz (XI. sz.), valamint a Tsinandali-hoz, a Chavchavadze fejedelmek birtokához (XIX sz.). Megtekintjük a ház-múzeumot, majd sétálunk egyet a gyönyörű kertben. Később tovább megyünk egy kis faluba, Kishishhevi-be ahol a “Schuchmann” gyár található. Itt lehetőségük nyílik összehasonlítani a hagyományos borok előállítási folyamatát a grúz bor előlállítási technológiával. Ezután felkeresünk egy ősi borpincét, ahol megkóstolunk pár házi készítésű fehér és vörösbort is.

Indulás Tbiliszibe. Közben megvacsorázunk  egy tradicionális grúz étteremben, a “Hlebniy dom”-ban (amely azt jelenti, “Kenyeses ház”).

Az éjszakát Tbilisziben töltjük szállodában.

(reggeli / ebéd / vacsora)

5.nap: Tbiliszi – Mcheta – Muhrani – Kutaisi

Reggeli után elbúcsúzunk Tbiliszitől és elindulunk Kutaisi felé. Felkeressük  Mtcheta-t, Grúzia ősi fővárosát és vallási központját. A városnézés során megtekintjük a Jvari székesegyház-kolostort (VI. sz.) és a Szvetichoveli Székesegyházat (XI. sz.), melyek a Világörökség részei. A Szvetichoveli Székesegyház a grúz ortodox egyház központja és az ország második legnagyobb egyházi épülete. Folytatjunk utunkat Muhrani településbe, ahol a híres borgyár, “Chateau Muhrani” található. A Muhrani bortermelő üzemet Ivane Mukhranbatoni, egy híres királyi család képviselője alapította meg, aki a XIX. század egyik kiemelkedő politikai és közéleti személyisége volt.A bortermelés tudományának elsajátítása után Mukhranbatoni bátran vezetett be újításokat, amellyel hozzájárult a grúz borászat külföldön való hírnév szerzéséhez. Jelenleg a “Chateau Muhrani” által felhasznált szőlőfajták nem csupán a grúz tradíciókat tükrözik, de remekül társíthatóak a leghíresebb külföldi szőlőfajtákkal is. Itt a vendégeknek – a gyár megtekintése és finom borok megkóstolása után - lehetőségük nyílik közelebbről megismerkedni a grúz bortermelés tradícióival és kultúrájával.
Később elfogyasztjuk a hagyományos grúz fogásokból álló ebédünket.

Utazunk tovább  Grúzia második legnagyobb városába, Kutaiszibe. Ellátogatunk a Gelati kolostorba.  A XII. században épült UNESCO világörökségi helyszínen számos XII-XVII. századi mozaik és falfestmény található.

Hagyományos grúz fogásokból álló vacsora egy helyi étteremben. Szállás Kutaisiben.

(Reggeli/ - /vacsora)

6.nap: Kutaisi – Budapest

Transzfer a Kutaiszi repülőtérre. Indulás Budapestre közvetlen Wizz Air járattal 05:20-kor.
(- / - /- )

Az ár tartalmazza:

Az utazásra egész évben, tetszőleges időpontokban lehet jelentkezni.A részvételi díj az utasok számának függvényében változik! Részvételi díjak változásai az utasok számának függvényében a következőek: 2 fő: 4 fő: 6 fő: 8 fő: 10 fő: 15 fő: 20 fő: 313.000 Ft/fő 274.000 Ft/fő 244.000 Ft/fő 236.000 Ft/fő 234.000 Ft/fő 224.000 Ft/fő 214.000 Ft/fő   - szállást, - a program szerinti ellátást, - borkóstolásokat, - transzfereket, - angol nyelvű idegenvezetést, - és a belépődíjakat.

Az ár nem tartalmazza:

- a repülőjegyet illetékkel (kb.: 26 000 Ft/fő-től) - BBP-biztosítást - borravalókat   Az utazásról további felvilágosítást ad: Daróczi Eszter: +36 1 354 3993
{{hotel.getMoreLabel()}}

Az illetékes ár tartalmazza: repülőjegy illetékkel, szállást megadott ellátással, transfert hotel és szálloda között, kézi és feladható poggyászt (kivéve ha külön felárként van feltüntetve!)

Az utazzlastminute.hu oldalain elérhető információk rendszeresen változnak, frissülnek, ezért legjobb szándékaink ellenére előfordulhat, hogy a megjelenített információk hibákat vagy pontatlanságokat tartalmaznak, ezért fenn tartjuk a jogot, hogy az ezeket előzetes figyelmeztetés nélkül helyesbítsük. Irodánk által forgalmazott utazásokkal kapcsolatos kötelezettségeket kizárólag az ezekkel kapcsolatos szerződések (pl. Utazási Szerződés) határozzák meg.

Kalkuláció és foglalás

Indulás{{booking.selected.start}} (Időpont változtatása)
Érkezés{{booking.selected.end}}
Napok száma{{booking.selected.days}} nap / {{booking.selected.nights}} éjszaka
Utazás módja{{booking.selected.mode.name}} ({{booking.selected.departure.name}})
Ellátás{{booking.selected.board.name}}

Nem találja a megfelelő szobatípust? Kérjen segítséget irodánktól telefonon, vagy INGYENESEN visszahívjuk, ha az ajánlatkérést kitölti!

1. Válasszon szobát

2. Árkalkuláció

MegnevezésMennyiségEgységárSztornó %Összeg
{{$index + 1}}. szoba | {{room.group}} - {{room.name}}
{{price.name}}
{{price.name}}
{{price.name}}
{{price.name}} ({{price.minAge}}-{{price.maxAge}} éves korig)
{{room.adultSelected(price)}} db
{{room.childSelected(price)}} db
{{room.total(price)}} db
{{room.adultSelected(price)}} db
{{room.childSelected(price)}} db
{{price.count}} db
{{price.count}} db
{{price.count}} db
{{price.getValue() | number}} Ft{{price.storno}} %{{price.getPrice() | number}} Ft
Szoba ára{{room.sum() | number}} Ft
Utasbiztosítás
{{booking.booking.getPassengersTotal()}} db{{insurance.price}} Ft0 %{{booking.booking.getInsuranceTotal(insurance.id) | number}} Ft
Végösszeg{{booking.getPriceTotal() | number}} Ft

3. Foglalás » Váltás {{booking.simple ? 'részletes' : 'egyszerű'}} nézetre

Kötelező kitölteni

Kötelező kitölteni

Kötelező kitölteni

Kötelező kitölteni

Kötelező kitölteni

Kötelező kitölteni


Utasok adatai

{{$index+1}}. Szoba

Kötelező kitölteni

Kötelező kitölteni

Kötelező kitölteni


Kötelező kitölteni

Feltöltés alatt...

Segítségre van szüksége?

Hívjon minket

06-1-210-0313 | 06-70-426-6662

Hétköznap

10:00-18:00-ig

Írjon emailt

info@utazzlastminute.hu

Ajánlott szállodák