Grúziai bortúra

Last Minute utazás, akciós üdülés, nyaralás

Úticélok / Grúzia / Grúzia / Grúziai bortúra

A szálloda értékelése:

Nincs értékelés

Szálloda leírás

info

Egyedülálló szemszögből, Csetvei Krisztina borász ajánlásával mutatjuk be Grúziát, természetesen nem csak borászoknak! Indulás már 2 főtől, tetszőleges dátummal!

leiras

 

Utazás: repülővel

Elhelyezés: 3-4*-os szállodákban

Ellátás: program szerinti teljes panzió

 

1.nap : Budapest - Kutaiszi

Utazás Budapestről menetrend szerinti közvetlen W

info

Egyedülálló szemszögből, Csetvei Krisztina borász ajánlásával mutatjuk be Grúziát, természetesen nem csak borászoknak! Indulás már 2 főtől, tetszőleges dátummal!

leiras

 

Utazás: repülővel

Elhelyezés: 3-4*-os szállodákban

Ellátás: program szerinti teljes panzió

 

1.nap : Budapest - Kutaiszi

Utazás Budapestről menetrend szerinti közvetlen Wizz Air járattal 22:50-kor, éjszaka a repülőn.

2.nap: Kutaiszi – Tbiliszi

Érkezés Kutaisibe 04:50-kor, transzfer a szállodába.

Utazás Grúzia fővárosába, Tbiliszibe. Az érkezést követően megtekintjük Tbiliszi főbb látványosságait .Az összes kulturális és építészeti érdekesség körülbelül 5 perc sétára van egymástól. A városnézést az Óvárossal kezdjük, ahol a szűk kis utcákban lépten nyomon ősi időkből származó látnivalókba botlunk. A XII. században alapított Metekhi templom után elsétálunk a zsinagógához, a Szioni Székesegyházhoz (VI-VII sz.), a Béke hídjához és az Ancsiszkáti templomhoz (VI. sz.). A Béke Hídja egy olasz dizájner alkotása, olyan megkapó és érdekes a formája, hogy szinte a város jelképévé vált. Ezután felmegyünk Grúzia Anyja szobrához, ahonnan leereszkedve lehetőségünk lesz a Narikala erődöt (IV sz.) is megtekinteni.

Tradicionális grúz borok kóstolója a Schuchmann borpincében (www.schuchmann-wines.com), majd egy kis séta Tbiliszi fő utcáján, a Rusztaveli sugárúton.

Vacsora az “Assa Hall” nevű étteremben, ahol megízlelhetjük a hagyományos grúz konyha remek fogásait.

A tbiliszi szállás elfoglalása.

Reggeli/-/vacsora

3.nap: Tbiliszi – Signaghi – Gurjaani – Kvareli

Reggeli után elindulunk Grúzia bortermesztéséről híres régiójába, Kaheti-be.

Első megállónk  Signhaghi megerősített középkori városa (XVIII. század), amely megőrizte eredeti arcát és ahonnan káprázatos kilátás nyílik a Kaukázus csúcsaira. Teszünk egy sétát a város utcáin, gyönyörködhetünk a Nagy-Kaukázus gerincére és az Alazini völgyre nyíló látványban. Ellátogatunk ‘A Fácán könnyei” nevezetű borpincébe (www.pheasantstears.com).

Megtekintjük a Bodbe kolostor komplexumot, ahol a kereszténység bevezetéséről híres Szent Nino szentély található. Folytatjuk utunkat Gurjaani-ba, ahol is felkeressük az őstermelői borpincét, és megkostoljuk az ottani fehér és vörös borokat (www.winehousegurjaani.ge). Itt megnézhetjük, hogyan sütik a grúz kenyeret, és hogyan készül a “Churchela” nevű édesség.

Ebédre finomabbnál finomabb házias ételeket kóstolhatunk meg bor és saslik kíséretében.

Utazunk tovább Kvartelibe, amely a vidék egy kiemelkedően szép kis városa nem messze a kaukázusi hegygerinctől. Ellátogatunk “Kindzmarauli” borgyárba, ahol lehetőségünk nyílik közelebbről megismerni a grúz bortermelés sajátosságait. Borkóstoló a “Khareba”, vagy más néven “Gvirabi” borpincében (www.gvirabi.ge), amely kiermelkedik borkészleteivel és tágas terével.

Vacsora és szállás kaverli szállodában.

(Reggeli/ebéd/vacsora)

4.nap: Kvareli – Gremi – Alaverdi – Tbilisi

Reggel útnak indulunk a Gremi erődítmény felé (XVI. sz.), amely a kaukázusi hegygerinccel a háttérben, az égbolttal szinte egybeolvadó kupolájával páratlan látványt nyújt. Az Arkangyalok főtemplomában kiválóan megőrződtek a középkori freskók. Ezután ellátogatunk az Alaverdi székesegyházhoz (XI. sz.), valamint a Tsinandali-hoz, a Chavchavadze fejedelmek birtokához (XIX sz.). Megtekintjük a ház-múzeumot, majd sétálunk egyet a gyönyörű kertben. Később tovább megyünk egy kis faluba, Kishishhevi-be ahol a “Schuchmann” gyár található. Itt lehetőségük nyílik összehasonlítani a hagyományos borok előállítási folyamatát a grúz bor előlállítási technológiával. Ezután felkeresünk egy ősi borpincét, ahol megkóstolunk pár házi készítésű fehér és vörösbort is.

Indulás Tbiliszibe. Közben megvacsorázunk  egy tradicionális grúz étteremben, a “Hlebniy dom”-ban (amely azt jelenti, “Kenyeses ház”).

Az éjszakát Tbilisziben töltjük szállodában.

(reggeli / ebéd / vacsora)

5.nap: Tbiliszi – Mcheta – Muhrani – Kutaisi

Reggeli után elbúcsúzunk Tbiliszitől és elindulunk Kutaisi felé. Felkeressük  Mtcheta-t, Grúzia ősi fővárosát és vallási központját. A városnézés során megtekintjük a Jvari székesegyház-kolostort (VI. sz.) és a Szvetichoveli Székesegyházat (XI. sz.), melyek a Világörökség részei. A Szvetichoveli Székesegyház a grúz ortodox egyház központja és az ország második legnagyobb egyházi épülete. Folytatjunk utunkat Muhrani településbe, ahol a híres borgyár, “Chateau Muhrani” található. A Muhrani bortermelő üzemet Ivane Mukhranbatoni, egy híres királyi család képviselője alapította meg, aki a XIX. század egyik kiemelkedő politikai és közéleti személyisége volt.A bortermelés tudományának elsajátítása után Mukhranbatoni bátran vezetett be újításokat, amellyel hozzájárult a grúz borászat külföldön való hírnév szerzéséhez. Jelenleg a “Chateau Muhrani” által felhasznált szőlőfajták nem csupán a grúz tradíciókat tükrözik, de remekül társíthatóak a leghíresebb külföldi szőlőfajtákkal is. Itt a vendégeknek – a gyár megtekintése és finom borok megkóstolása után - lehetőségük nyílik közelebbről megismerkedni a grúz bortermelés tradícióival és kultúrájával.
Később elfogyasztjuk a hagyományos grúz fogásokból álló ebédünket.

Utazunk tovább  Grúzia második legnagyobb városába, Kutaiszibe. Ellátogatunk a Gelati kolostorba.  A XII. században épült UNESCO világörökségi helyszínen számos XII-XVII. századi mozaik és falfestmény található.

Hagyományos grúz fogásokból álló vacsora egy helyi étteremben. Szállás Kutaisiben.

(Reggeli/ - /vacsora)

6.nap: Kutaisi – Budapest

Transzfer a Kutaiszi repülőtérre. Indulás Budapestre közvetlen Wizz Air járattal 05:20-kor.
(- / - /- )

Az ár tartalmazza:

Az utazásra egész évben, tetszőleges időpontokban lehet jelentkezni.A részvételi díj az utasok számának függvényében változik! Részvételi díjak változásai az utasok számának függvényében a következőek: 2 fő: 4 fő: 6 fő: 8 fő: 10 fő: 15 fő: 20 fő: 313.000 Ft/fő 274.000 Ft/fő 244.000 Ft/fő 236.000 Ft/fő 234.000 Ft/fő 224.000 Ft/fő 214.000 Ft/fő   - szállást, - a program szerinti ellátást, - borkóstolásokat, - transzfereket, - angol nyelvű idegenvezetést, - és a belépődíjakat.

Az ár nem tartalmazza:

- a repülőjegyet illetékkel (kb.: 26 000 Ft/fő-től) - BBP-biztosítást - borravalókat   Az utazásról további felvilágosítást ad: Daróczi Eszter: +36 1 354 3993
{{hotel.getMoreLabel()}}

Az illetékes ár tartalmazza: Repülőjegy illetékkel, Szállást megadott ellátással, Transfert reptér és szálloda között + Kézi és Feladható poggyászt (ha a kalkulációban nincs külön árral feltüntetve)

A keresett turnus sajnos nem található! Kérjük válasszon új indulási időpontot a listából.

Kalkuláció és foglalás

Indulás{{booking.selected.start}} (Időpont változtatása)
Érkezés{{booking.selected.end}}
Napok száma{{booking.selected.days}} nap / {{booking.selected.nights}} éjszaka
Utazás módja{{booking.selected.mode.name}} ({{booking.selected.departure.name}})
Ellátás{{booking.selected.board.name}}
Tervezett menetrend
Odaút{{booking.selected.fromStart | date: 'yyyy.MM.dd. HH:mm'}} ({{booking.selected.departure.name}}) - {{booking.selected.fromEnd | date: 'HH:mm'}} ({{booking.selected.arrival.name || booking.selected.arrival.id}})
Visszaút{{booking.selected.toStart | date: 'yyyy.MM.dd. HH:mm'}} ({{booking.selected.arrival.name || booking.selected.arrival.id}}) - {{booking.selected.toEnd | date: 'HH:mm'}} ({{booking.selected.departure.name}})

Nem találja a megfelelő szobatípust? Kérjen segítséget irodánktól telefonon, vagy INGYENESEN visszahívjuk, ha az ajánlatkérést kitölti!

1. Válasszon szobát

2. Árkalkuláció

MegnevezésEgységárMennyiségÖsszegEUR
{{$index + 1}}. szoba | {{room.group}} - {{room.name}}
{{price.name}}
{{price.name}}
{{price.name}}
{{price.name}} ({{price.minAge}}-{{price.maxAge}} éves korig)
{{price.getValue() | number}} Ft
{{room.adultSelected(price)}} db
{{room.childSelected(price)}} db
{{room.total(price)}} db
{{room.adultSelected(price)}} db
{{room.childSelected(price)}} db
{{room.total(price)}} db
{{price.count}} db
{{price.count}} db
{{price.getPrice() | number}} Ft€ {{price.getPriceEUR() | number}}
Szoba ára{{room.sum() | number}} Ft€ {{room.sumEUR() | number}}
Utasbiztosítás
{{insurance.price}} Ft{{booking.booking.getPassengersTotal()}} db{{booking.booking.getInsuranceTotal(insurance.id) | number}} Ft
Végösszeg{{booking.getPriceTotal() | number}} Ft€ {{booking.getPriceTotalEUR() | number}}

3. Foglalás » Váltás {{booking.simple ? 'részletes' : 'egyszerű'}} nézetre

Kötelező kitölteni

Kötelező kitölteni

Kötelező kitölteni

Kötelező kitölteni

Kötelező kitölteni

Kötelező kitölteni


Utasok adatai

{{$index+1}}. Szoba

Kötelező kitölteni

Kötelező kitölteni


Kötelező kitölteni

Feltöltés alatt...

Az utazzlastminute.hu oldalain elérhető információk rendszeresen változnak, frissülnek, ezért legjobb szándékaink ellenére előfordulhat, hogy a megjelenített információk hibákat vagy pontatlanságokat tartalmaznak, ezért fenn tartjuk a jogot, hogy az ezeket előzetes figyelmeztetés nélkül helyesbítsük. Irodánk által forgalmazott utazásokkal kapcsolatos kötelezettségeket kizárólag az ezekkel kapcsolatos szerződések (pl. Utazási Szerződés) határozzák meg.

Segítségre van szüksége?

Hívjon minket

06-1-210-0313 | 06-70-426-6662

Hétköznap

10:00-18:00-ig

Írjon emailt

info@utazzlastminute.hu

Ajánlott szállodák