Szilveszter Grúziában

Last Minute utazás, akciós üdülés, nyaralás

Úticélok / Grúzia / Grúzia / Szilveszter Grúziában

A szálloda értékelése:

Nincs értékelés

Szálloda leírás

info

Különleges szilveszteri kirándulás a Kaukázus hegyei, borvidéke és kolostorai között.

leiras

Utazás: repülővel, közvetlen menetrend szerinti Wizz Air járattal
Elhelyezés: 4 éjszaka, 3*-os kétágyas fürdőszobás szállodai szobákban
Ellátás: félpanzió (4. nap reggeli és ebéd)

 

1. nap: Budapest - Kutaisi

Utazás Budapestről menetrend sze

info

Különleges szilveszteri kirándulás a Kaukázus hegyei, borvidéke és kolostorai között.

leiras

Utazás: repülővel, közvetlen menetrend szerinti Wizz Air járattal
Elhelyezés: 4 éjszaka, 3*-os kétágyas fürdőszobás szállodai szobákban
Ellátás: félpanzió (4. nap reggeli és ebéd)

 

1. nap: Budapest - Kutaisi

Utazás Budapestről menetrend szerinti közvetlen Wizz Air járattal 23:55-kor, éjszaka a repülőn.

2. nap: Kutaisi – Mtcheta - Tbiliszi

Érkezés Kutaisibe 05:55-kor. Érkezést követően felkeressük Mtcheta-t, Grúzia ősi fővárosát és vallási központját. A városnézés során megtekintjük a Jvari székesegyház-kolostort (VI. sz.) és a Szvetichoveli Székesegyházat (XI. sz.), melyek a Világörökség részei. A Szvetichoveli Székesegyház a grúz ortodox egyház központja és az ország második legnagyobb egyházi épülete. Továbbutazás Tbiliszibe, a szállás elfoglalása, majd szabadidő. Vacsora egy helyi, grúz étteremben. Felülmúlhatatlanok a grúz friss zöldségek és fűszerek, a különböző tészta ételek, sajtok, saslikok és természetesen a grúz vörös borok. Néhány tipikus grúz étel: harcso (grúz leves), hinkali (húsos tészta), hacsapuri (lángos-féle), kazinaki (mézes, magvas édesség). Szállás Tbilisziben.

3. nap: Tbiliszi

A reggelit követően Grúzia fővárosának, Tbiliszinek a látnivalóiban gyönyörködünk. A város és környéke már az i.e. IV. évezredtől lakott. A legkorábbi írásos említés az i. sz. IV. századból származik. Jelenlegi arcát mutatva harmóniában fér el egymás mellett az ősi és a modern városrész, kicsit európai, mégis kicsit keleties, ahol szépen felújított sétálóutcák és éttermek csalogatják a látogatókat. Tbiliszi utcáin sétálgatva bepillantást nyerhetünk a város történetébe, miközben felfedezhetjük az egyházi és világi építészet műalkotásait. A városnézést az óvárossal kezdjük, ahol a szűk kis utcákban lépten nyomon gyakran ősi időkből származó látnivalókba botlunk. XII. században alapított Metekhi templom után elsétálunk a zsinagógához, a Szioni Székesegyházhoz (VI-VII sz.), a Béke hídjához és az Ancsiszkáti templomhoz (VI. sz.). A Béke Hídja egy olasz dizájner alkotása, olyan megkapó és érdekes a formája, hogy szinte a város jelképévé vált. Ezután átmegyünk a modern városrészbe, felkeressük a Rusztaveli sugárutat, majd felmegyünk Grúzia Anyja szobrához, ahonnan leereszkedve lehetőségünk lesz a Nurikala erődöt is megtekinteni. A városra a legszebb kilátás az erődből nyílik. Végül a kénfürdőket keressük fel, amelyeket még Alexandre Dumas is megemlít, mint a világ legjobb fürdőit. Vacsora egy helyi, grúz étteremben. Szállás Tbilisziben.

4. nap: Kakheti régió - Alaverdi

A mai napon a Kakheti régiót keressük fel, mely kulturális látnivalói mellett Grúzia elsőszámú bortermelő területe is egyben. Utunk első állomása az Alaverdi kolostor. A létesítmény egyes részei a 6. századból származnak. A mai katedrális nagyrészt a 11. században épült. A környező táj egy termékeny folyóvölgy, melynek háttérben a Kaukázus hegyei teszik teljesebbé az összhatást. Ezt követően látogatás egy helyi családi borászatban, ahol lehetőségünk lesz megkóstolni az ősi módon készült fehér-, illetve vörösbort. A grúz borok feltehetően a történelem legrégebbi borai, állítólag a bortermelés eredete a mai Grúziából származik. Az ősi borkészítési eljárás nagyjából az alábbi: a szőlő kipréselt levét méhviasszal lezárt agyagedényekben, grúzul kvevrikben a földbe ásták, hogy ott állandó, alacsony hőmérsékleten végbemenjen az erjedés. Az eljárás folyamatainak megtekintése a borászatban. Ebéd helyben készült hagyományos grúz ételekből, bor- és grúz vodka (csacsa) kóstolás. Visszautazás Tbiliszibe. Fakultatív programként szilveszteri vacsoraest Tbiliszi egyik grúz éttermében, élőzenével és előadással. Szállás Tbilisziben.

5. nap: Gelati - Bagrati - Kutaisi

Kora délután elbúcsúzunk Tbiliszitől és elindulunk Kutaisi felé. Útközben elsőként felkeressük a 12-17. században épült Gelati kolostor komplexumot, mely a Világörökség része. A kolostorban számos grúz uralkodót temettek el. A déli kapuzat alatt található Dávid király sírja is, aki keresztényi alázattól vezérelve végakaratában azt kívánta, hogy koporsóját a küszöb alatt helyezzék el, hogy a látogatók tapossanak a sírján. Majd továbbutazunk Kutaisibe, ahol a város fölé magasodó 11. századi Bagrati katedrálist tekintjük meg. A létesítmény az UNESCO világörökségi listáján szerepel. Szállás és vacsora Kutaisiben.

6. nap: Kutaisi - Budapest

Kora hajnali transzfer a repülőtérre. Indulás 06:25-kor, várható érkezés Budapestre 06:35-kor.

 

UNESCO Világörökségi helyszínek

Jvari székesegyház

Szvetichoveli Székesegyház

Gelati kolostor

Bagrati katedrális

Az ár tartalmazza:

A megadott szállást félpanzióval, a megadott programokat, a belépőjegyeket, a helyszíni közlekedést és a magyar nyelvű idegenvezetést

Az ár nem tartalmazza:

Wizz Air repülőjegyet illetékkel: kb. 60 000 Ft-tól, mely tartalmazza 1 db kisméretű (max. 42 x 32 x 25 cm-es) kézipoggyász díját. A repülőjegy egyénileg is megvásárolható, ezzel kapcsolatban előzetesen egyeztessenek kollégáinkkal! Külön fizethető: nagyméretű kézipoggyász (max. 56 x 45 x 25 cm-es): 7.000 Ft/db és/vagy max. 23 kg súlyú bőrönd: 20.500 Ft/db vagy max. 32 kg súlyú bőrönd: 26.700 Ft/db Útlemondási biztosítást: 1,5% Betegség-, baleset-, poggyászbiztosítás köthető: Atlasz Classic módozat 840 Ft/fő/nap   Szilveszteri vacsora kérhető: 29.000 Ft/fő Egyágyas felár: 42.000 Ft/4 éj   Magyar állampolgárok 90 napot meg nem haladó tartózkodásra vízummentesen utazhatnak be Grúziába akár már kártyás személyigazolvánnyal is, ellenben az útlevélnek / személyi igazolványnak a hazautazástól számított 6 hónapig még érvényesnek kell lennie.   Repülőjegy - utazás Wizz Air járattal Az utazáshoz a repülőjegyet a Wizz Air légitársaságtól vásároljuk. A programoknál feltüntetett repülőjegy árak tájékoztató jellegűek, a pontos ár a csoport minimum létszámának elérésekor válik véglegessé. Foglaláskor a 10% előlegen felül a tervezett repülőjegy díját is fizetni szükséges. A repülőjegyeket a minimális létszám elérésekor az aktuális árakon állítjuk ki, erről minden addig jelentkezett utasunkat tájékoztatjuk, illetve a beleegyezését kérjük. A repülőjegyek jegykiállítás után nem módosíthatók és nem visszatéríthetők. Utasaink a fedélzetre személyenként csak 1 darab kézipoggyászt vihetnek fel, mely vagy az ingyenes kisméretű (max. 42 x 32 x 25 cm) vagy az előzetesen megrendelt és kifizetett nagyméretű (max. 56 x 45 x 25 cm). A kézipoggyászon felül feladható az előzetesen megrendelt és kifizetett max. 23 kg-os vagy max. 32 kg-os bőrönd is. Tájékoztatjuk Önöket, hogy ha csak kézipoggyásszal kívánnak utazni, akkor a fedélzetre folyadékot (tusfürdő, víz, parfüm, stb.) csak az alábbiak szerint vihetnek magukkal. A fedélzeti használatra szánt folyadékot egyenként 100 milliliteres tárolóedényekben lehet szállítani. A kis tégelyeket egy maximum 1 literes űrtartalmú, átlátszó és újrazárható műanyag zacskóban kell elhelyezni. A 100 milliliternél nagyobb mennyiségű folyadékot a biztonsági személyzet elkobozza és megsemmisíti. Amennyiben az irodánknál előre megrendelt és kifizetett csomagok mérete vagy mennyisége meghaladja a Wizz Air poggyász szabályzatát, abban az esetben becsekkolásnál felár fizetendő. Felhívjuk az utasaink figyelmét arra, hogy a Wizz Air járatain a fedélzeten ingyenes ellátás nincs, az italokért és ételekért fizetni szükséges.
{{hotel.getMoreLabel()}}

Az illetékes ár tartalmazza: Repülőjegy illetékkel, Szállást megadott ellátással, Transfert reptér és szálloda között + Kézi és Feladható poggyászt (ha a kalkulációban nincs külön árral feltüntetve)

A keresett turnus sajnos nem található! Kérjük válasszon új indulási időpontot a listából.

Kalkuláció és foglalás

Indulás{{booking.selected.start}} (Időpont változtatása)
Érkezés{{booking.selected.end}}
Napok száma{{booking.selected.days}} nap / {{booking.selected.nights}} éjszaka
Utazás módja{{booking.selected.mode.name}} ({{booking.selected.departure.name}})
Ellátás{{booking.selected.board.name}}

Nem találja a megfelelő szobatípust? Kérjen segítséget irodánktól telefonon, vagy INGYENESEN visszahívjuk, ha az ajánlatkérést kitölti!

1. Válasszon szobát

2. Árkalkuláció

MegnevezésMennyiségEgységárSztornó %Összeg
{{$index + 1}}. szoba | {{room.group}} - {{room.name}}
{{price.name}}
{{price.name}}
{{price.name}}
{{price.name}} ({{price.minAge}}-{{price.maxAge}} éves korig)
{{room.adultSelected(price)}} db
{{room.childSelected(price)}} db
{{room.total(price)}} db
{{room.adultSelected(price)}} db
{{room.childSelected(price)}} db
{{room.total(price)}} db
{{price.count}} db
{{price.count}} db
{{price.getValue() | number}} Ft{{price.storno}} %{{price.getPrice() | number}} Ft
Szoba ára{{room.sum() | number}} Ft
Utasbiztosítás
{{booking.booking.getPassengersTotal()}} db{{insurance.price}} Ft0 %{{booking.booking.getInsuranceTotal(insurance.id) | number}} Ft
Végösszeg{{booking.getPriceTotal() | number}} Ft

3. Foglalás » Váltás {{booking.simple ? 'részletes' : 'egyszerű'}} nézetre

Kötelező kitölteni

Kötelező kitölteni

Kötelező kitölteni

Kötelező kitölteni

Kötelező kitölteni

Kötelező kitölteni


Utasok adatai

{{$index+1}}. Szoba

Kötelező kitölteni

Kötelező kitölteni


Kötelező kitölteni

Feltöltés alatt...

Az utazzlastminute.hu oldalain elérhető információk rendszeresen változnak, frissülnek, ezért legjobb szándékaink ellenére előfordulhat, hogy a megjelenített információk hibákat vagy pontatlanságokat tartalmaznak, ezért fenn tartjuk a jogot, hogy az ezeket előzetes figyelmeztetés nélkül helyesbítsük. Irodánk által forgalmazott utazásokkal kapcsolatos kötelezettségeket kizárólag az ezekkel kapcsolatos szerződések (pl. Utazási Szerződés) határozzák meg.

Segítségre van szüksége?

Hívjon minket

06-1-210-0313 | 06-70-426-6662

Hétköznap

10:00-18:00-ig

Írjon emailt

info@utazzlastminute.hu

Ajánlott szállodák