Szilveszter Grúziában

Last Minute utazás, akciós üdülés, nyaralás

Úticélok / Grúzia / Grúzia / Szilveszter Grúziában

A szálloda értékelése:

Nincs értékelés

Szálloda leírás

info

Különleges szilveszteri kirándulás a Kaukázus hegyei, borvidéke és kolostorai között.

leiras

Utazás: repülővel, közvetlen menetrend szerinti Wizz Air járattal
Elhelyezés: 4 éjszaka, 3*-os kétágyas fürdőszobás szállodai szobákban
Ellátás: félpanzió (4. nap reggeli és ebéd)

 

1. nap: Budapest - Kutaisi

Utazás Budapestről menetrend sze

info

Különleges szilveszteri kirándulás a Kaukázus hegyei, borvidéke és kolostorai között.

leiras

Utazás: repülővel, közvetlen menetrend szerinti Wizz Air járattal
Elhelyezés: 4 éjszaka, 3*-os kétágyas fürdőszobás szállodai szobákban
Ellátás: félpanzió (4. nap reggeli és ebéd)

 

1. nap: Budapest - Kutaisi

Utazás Budapestről menetrend szerinti közvetlen Wizz Air járattal 23:55-kor, éjszaka a repülőn.

2. nap: Kutaisi – Mtcheta - Tbiliszi

Érkezés Kutaisibe 05:55-kor. Érkezést követően felkeressük Mtcheta-t, Grúzia ősi fővárosát és vallási központját. A városnézés során megtekintjük a Jvari székesegyház-kolostort (VI. sz.) és a Szvetichoveli Székesegyházat (XI. sz.), melyek a Világörökség részei. A Szvetichoveli Székesegyház a grúz ortodox egyház központja és az ország második legnagyobb egyházi épülete. Továbbutazás Tbiliszibe, a szállás elfoglalása, majd szabadidő. Vacsora egy helyi, grúz étteremben. Felülmúlhatatlanok a grúz friss zöldségek és fűszerek, a különböző tészta ételek, sajtok, saslikok és természetesen a grúz vörös borok. Néhány tipikus grúz étel: harcso (grúz leves), hinkali (húsos tészta), hacsapuri (lángos-féle), kazinaki (mézes, magvas édesség). Szállás Tbilisziben.

3. nap: Tbiliszi

A reggelit követően Grúzia fővárosának, Tbiliszinek a látnivalóiban gyönyörködünk. A város és környéke már az i.e. IV. évezredtől lakott. A legkorábbi írásos említés az i. sz. IV. századból származik. Jelenlegi arcát mutatva harmóniában fér el egymás mellett az ősi és a modern városrész, kicsit európai, mégis kicsit keleties, ahol szépen felújított sétálóutcák és éttermek csalogatják a látogatókat. Tbiliszi utcáin sétálgatva bepillantást nyerhetünk a város történetébe, miközben felfedezhetjük az egyházi és világi építészet műalkotásait. A városnézést az óvárossal kezdjük, ahol a szűk kis utcákban lépten nyomon gyakran ősi időkből származó látnivalókba botlunk. XII. században alapított Metekhi templom után elsétálunk a zsinagógához, a Szioni Székesegyházhoz (VI-VII sz.), a Béke hídjához és az Ancsiszkáti templomhoz (VI. sz.). A Béke Hídja egy olasz dizájner alkotása, olyan megkapó és érdekes a formája, hogy szinte a város jelképévé vált. Ezután átmegyünk a modern városrészbe, felkeressük a Rusztaveli sugárutat, majd felmegyünk Grúzia Anyja szobrához, ahonnan leereszkedve lehetőségünk lesz a Nurikala erődöt is megtekinteni. A városra a legszebb kilátás az erődből nyílik. Végül a kénfürdőket keressük fel, amelyeket még Alexandre Dumas is megemlít, mint a világ legjobb fürdőit. Vacsora egy helyi, grúz étteremben. Szállás Tbilisziben.

4. nap: Kakheti régió - Alaverdi

A mai napon a Kakheti régiót keressük fel, mely kulturális látnivalói mellett Grúzia elsőszámú bortermelő területe is egyben. Utunk első állomása az Alaverdi kolostor. A létesítmény egyes részei a 6. századból származnak. A mai katedrális nagyrészt a 11. században épült. A környező táj egy termékeny folyóvölgy, melynek háttérben a Kaukázus hegyei teszik teljesebbé az összhatást. Ezt követően látogatás egy helyi családi borászatban, ahol lehetőségünk lesz megkóstolni az ősi módon készült fehér-, illetve vörösbort. A grúz borok feltehetően a történelem legrégebbi borai, állítólag a bortermelés eredete a mai Grúziából származik. Az ősi borkészítési eljárás nagyjából az alábbi: a szőlő kipréselt levét méhviasszal lezárt agyagedényekben, grúzul kvevrikben a földbe ásták, hogy ott állandó, alacsony hőmérsékleten végbemenjen az erjedés. Az eljárás folyamatainak megtekintése a borászatban. Ebéd helyben készült hagyományos grúz ételekből, bor- és grúz vodka (csacsa) kóstolás. Visszautazás Tbiliszibe. Fakultatív programként szilveszteri vacsoraest Tbiliszi egyik grúz éttermében, élőzenével és előadással. Szállás Tbilisziben.

5. nap: Gelati - Bagrati - Kutaisi

Kora délután elbúcsúzunk Tbiliszitől és elindulunk Kutaisi felé. Útközben elsőként felkeressük a 12-17. században épült Gelati kolostor komplexumot, mely a Világörökség része. A kolostorban számos grúz uralkodót temettek el. A déli kapuzat alatt található Dávid király sírja is, aki keresztényi alázattól vezérelve végakaratában azt kívánta, hogy koporsóját a küszöb alatt helyezzék el, hogy a látogatók tapossanak a sírján. Majd továbbutazunk Kutaisibe, ahol a város fölé magasodó 11. századi Bagrati katedrálist tekintjük meg. A létesítmény az UNESCO világörökségi listáján szerepel. Szállás és vacsora Kutaisiben.

6. nap: Kutaisi - Budapest

Kora hajnali transzfer a repülőtérre. Indulás 06:25-kor, várható érkezés Budapestre 06:35-kor.

 

UNESCO Világörökségi helyszínek

Jvari székesegyház

Szvetichoveli Székesegyház

Gelati kolostor

Bagrati katedrális

Az ár tartalmazza:

A megadott szállást félpanzióval, a megadott programokat, a belépőjegyeket, a helyszíni közlekedést és a magyar nyelvű idegenvezetést

Az ár nem tartalmazza:

Wizz Air repülőjegyet illetékkel: kb. 60 000 Ft-tól, mely tartalmazza 1 db kisméretű (max. 42 x 32 x 25 cm-es) kézipoggyász díját. A repülőjegy egyénileg is megvásárolható, ezzel kapcsolatban előzetesen egyeztessenek kollégáinkkal! Külön fizethető: nagyméretű kézipoggyász (max. 56 x 45 x 25 cm-es): 7.000 Ft/db és/vagy max. 23 kg súlyú bőrönd: 20.500 Ft/db vagy max. 32 kg súlyú bőrönd: 26.700 Ft/db Útlemondási biztosítást: 1,5% Betegség-, baleset-, poggyászbiztosítás köthető: Atlasz Classic módozat 840 Ft/fő/nap   Szilveszteri vacsora kérhető: 29.000 Ft/fő Egyágyas felár: 42.000 Ft/4 éj   Magyar állampolgárok 90 napot meg nem haladó tartózkodásra vízummentesen utazhatnak be Grúziába akár már kártyás személyigazolvánnyal is, ellenben az útlevélnek / személyi igazolványnak a hazautazástól számított 6 hónapig még érvényesnek kell lennie.   Repülőjegy - utazás Wizz Air járattal Az utazáshoz a repülőjegyet a Wizz Air légitársaságtól vásároljuk. A programoknál feltüntetett repülőjegy árak tájékoztató jellegűek, a pontos ár a csoport minimum létszámának elérésekor válik véglegessé. Foglaláskor a 10% előlegen felül a tervezett repülőjegy díját is fizetni szükséges. A repülőjegyeket a minimális létszám elérésekor az aktuális árakon állítjuk ki, erről minden addig jelentkezett utasunkat tájékoztatjuk, illetve a beleegyezését kérjük. A repülőjegyek jegykiállítás után nem módosíthatók és nem visszatéríthetők. Utasaink a fedélzetre személyenként csak 1 darab kézipoggyászt vihetnek fel, mely vagy az ingyenes kisméretű (max. 42 x 32 x 25 cm) vagy az előzetesen megrendelt és kifizetett nagyméretű (max. 56 x 45 x 25 cm). A kézipoggyászon felül feladható az előzetesen megrendelt és kifizetett max. 23 kg-os vagy max. 32 kg-os bőrönd is. Tájékoztatjuk Önöket, hogy ha csak kézipoggyásszal kívánnak utazni, akkor a fedélzetre folyadékot (tusfürdő, víz, parfüm, stb.) csak az alábbiak szerint vihetnek magukkal. A fedélzeti használatra szánt folyadékot egyenként 100 milliliteres tárolóedényekben lehet szállítani. A kis tégelyeket egy maximum 1 literes űrtartalmú, átlátszó és újrazárható műanyag zacskóban kell elhelyezni. A 100 milliliternél nagyobb mennyiségű folyadékot a biztonsági személyzet elkobozza és megsemmisíti. Amennyiben az irodánknál előre megrendelt és kifizetett csomagok mérete vagy mennyisége meghaladja a Wizz Air poggyász szabályzatát, abban az esetben becsekkolásnál felár fizetendő. Felhívjuk az utasaink figyelmét arra, hogy a Wizz Air járatain a fedélzeten ingyenes ellátás nincs, az italokért és ételekért fizetni szükséges.
{{hotel.getMoreLabel()}}

Az illetékes ár tartalmazza: repülőjegy illetékkel, szállást megadott ellátással, transfert hotel és szálloda között, kézi és feladható poggyászt (kivéve ha külön felárként van feltüntetve!)

Az utazzlastminute.hu oldalain elérhető információk rendszeresen változnak, frissülnek, ezért legjobb szándékaink ellenére előfordulhat, hogy a megjelenített információk hibákat vagy pontatlanságokat tartalmaznak, ezért fenn tartjuk a jogot, hogy az ezeket előzetes figyelmeztetés nélkül helyesbítsük. Irodánk által forgalmazott utazásokkal kapcsolatos kötelezettségeket kizárólag az ezekkel kapcsolatos szerződések (pl. Utazási Szerződés) határozzák meg.

Kalkuláció és foglalás

Indulás{{booking.selected.start}} (Időpont változtatása)
Érkezés{{booking.selected.end}}
Napok száma{{booking.selected.days}} nap / {{booking.selected.nights}} éjszaka
Utazás módja{{booking.selected.mode.name}} ({{booking.selected.departure.name}})
Ellátás{{booking.selected.board.name}}

Nem találja a megfelelő szobatípust? Kérjen segítséget irodánktól telefonon, vagy INGYENESEN visszahívjuk, ha az ajánlatkérést kitölti!

1. Válasszon szobát

2. Árkalkuláció

MegnevezésMennyiségEgységárSztornó %Összeg
{{$index + 1}}. szoba | {{room.group}} - {{room.name}}
{{price.name}}
{{price.name}}
{{price.name}}
{{price.name}} ({{price.minAge}}-{{price.maxAge}} éves korig)
{{room.adultSelected(price)}} db
{{room.childSelected(price)}} db
{{room.total(price)}} db
{{room.adultSelected(price)}} db
{{room.childSelected(price)}} db
{{price.count}} db
{{price.count}} db
{{price.count}} db
{{price.getValue() | number}} Ft{{price.storno}} %{{price.getPrice() | number}} Ft
Szoba ára{{room.sum() | number}} Ft
Utasbiztosítás
{{booking.booking.getPassengersTotal()}} db{{insurance.price}} Ft0 %{{booking.booking.getInsuranceTotal(insurance.id) | number}} Ft
Végösszeg{{booking.getPriceTotal() | number}} Ft

3. Foglalás » Váltás {{booking.simple ? 'részletes' : 'egyszerű'}} nézetre

Kötelező kitölteni

Kötelező kitölteni

Kötelező kitölteni

Kötelező kitölteni

Kötelező kitölteni

Kötelező kitölteni


Utasok adatai

{{$index+1}}. Szoba

Kötelező kitölteni

Kötelező kitölteni

Kötelező kitölteni


Kötelező kitölteni

Feltöltés alatt...

Segítségre van szüksége?

Hívjon minket

06-1-210-0313 | 06-70-426-6662

Hétköznap

10:00-18:00-ig

Írjon emailt

info@utazzlastminute.hu

Ajánlott szállodák