Grúzia és Azerbajdzsán

Last Minute utazás, akciós üdülés, nyaralás

Úticélok / Grúzia / Tbiliszi / Grúzia és Azerbajdzsán

A szálloda értékelése:

Nincs értékelés

Szálloda leírás

info

Kutaisi – Gori – Upliszcihe - Tbiliszi, Mcheta, a grúz hadiút és Kazbegi csúcsai, Sighnaghi – Lagodekhi - Sheki, Baku - Gobusztán

leiras

Utazás: repülővel, közvetlen menetrend szerinti Wizz Air járattal

Elhelyezés: kétágyas fürdőszobás szállodai szobákban, 3-4* szállodákban

Ellátás: reggeli és 1 alkalommal ebéd

 

1. nap: Budapest - Kutaisi

U

info

Kutaisi – Gori – Upliszcihe - Tbiliszi, Mcheta, a grúz hadiút és Kazbegi csúcsai, Sighnaghi – Lagodekhi - Sheki, Baku - Gobusztán

leiras

Utazás: repülővel, közvetlen menetrend szerinti Wizz Air járattal

Elhelyezés: kétágyas fürdőszobás szállodai szobákban, 3-4* szállodákban

Ellátás: reggeli és 1 alkalommal ebéd

 

1. nap: Budapest - Kutaisi

Utazás Budapestről menetrend szerinti közvetlen járattal 23.55-kor.

2. nap: Kutaisi – Gori – Upliszcihe - Tbiliszi

05.00-kor érkezés, majd elindulunk Tbiliszi felé. Az út során megállunk Gori városában, mely leginkább arról nevezetes, hogy itt született Sztálin, szülőháza ma is áll, melyben múzeum került kialakításra. Ezt követően a barlangvárost, Upliszcihe-t (Kr.e. I. sz.) keressük fel. Innen Tbiliszibe folytatjuk utunkat, szállás elfoglalása (3 éj).

3. nap: Tbiliszi - Mcheta

A városnézést az óvárossal kezdjük, ahol a szűk kis utcákban lépten nyomon gyakran ősi időkből származó látnivalókba botlunk. XII. században alapított Metekhi templom után elsétálunk a zsinagógához, a Szioni Székesegyházhoz, a Béke hídjához és az Ancsiszkáti templomhoz. Ezután átmegyünk a modern városrészbe, felkeressük a Rusztaveli sugárutat és a Grúz Nemzeti Múzeumot. Innen felmegyünk Grúzia Anyja szobrához, ahonnan leereszkedve lehetőségünk lesz a Narikala erődöt is megtekinteni. Ezután ellátogatunk a híres kén fürdőkhöz, amelyeket még Alexandre Dumas is megemlít. Később felkeressük Mtcheta-t, Grúzia ősi fővárosát és vallási központját. Megtekintjük a Jvari székesegyház-kolostort és a Szvetichoveli Székesegyházat, melyek a Világörökség részei.

4. nap: A grúz hadi út és Kazbegi csúcsai

Napunkat a grúz hadiút megismerésével töltjük, amely a Kaukázus 2-5.000 méteres hegyei között található. Az odafelé vezető úton felkeressük az Ananuri erőd- és templomkomplexumot, amely a XVII. századból származik. Majd a Gudauri sícentrumot követően Kazbegibe érkezünk, ahol négykerék meghajtású terepjárókba szállunk, melyekkel egészen 2.170 méterig jutunk fel. Utunk végcélja a Gergeti Szentháromság templom, ahonnan lenyűgöző látvány tárul elénk a Kazbegi 5.047 méter magas csúcsaira.

A visszaúton megállunk egy ebédre, melynek során helyben készült saslikot is elfogyasztunk.

5. nap: Tbiliszi – Sighnaghi – Lagodekhi - Sheki

Reggeli után a Kakheti régióban teszünk látogatást, mely többek között a bortermeléséről híres. Signhaghi megerősített középkori városa a következő megállónk, mely megőrizte eredeti arcát és ahonnan káprázatos kilátás nyílik a Kaukázus csúcsaira. Utunkat folytatva a következő látnivaló Szt. Nina sírja a Bodbe kolostorban. Utunk Sheki városa felé folytatódik, mely jelentős selyemipari központ volt. Legfontosabb látnivalói közé tartozik: az 1762-ben épült Sheki kán nyári palotája, az erődítmény, a 18. századi karavánszerájok, illetve számtalan templom és mecset. Utazás Kish faluba, amely a St. Elishe templom által ismert. Szállás Shekiben (1 éj).

6. nap: Sheki - Baku

Reggeli után elindulunk Azerbajdzsán fővárosa, Baku felé. Látogatás Nidj-ben, majd Gabala következik. , mely a Kr. e. 4. században az ősi Albánia régi fővárosa, később a Selyemút egyik állomása volt. A következő állomás Maraza, ahol a fő látnivaló a Diri Baba mauzóleum. Innen utunk Shamakhi városába vezet. Az ősi település nevét már az 1. században feljegyzik. Később a Shirvan kánság fővárosává lépett elő. Legfontosabb látnivalói a Juma mecset és a Yeddi Gumbez (Hét sír), a Shirvan uralkodók sírjai. Szállás Bakuban (2 éj).

7. nap: Baku - Gobusztán

Reggeli után a főváros, Baku nevezetességeivel ismerkedünk meg. Városnézésünket a Mártírok sugárútjánál kezdjük, ahonnan szép kilátás nyílik a városra. Hajókirándulást teszünk az öbölben, majd felkeressük a középkori óvárost a shirváni sahok palotáját, karavánszerájt, középkori piacteret és a szőnyegszövő műhelyt. A délután folyamán látogatást teszünk Gobusztanba, ahol az UNESCO Világörökség részét képző, Kaszpi-tengerre néző, 40 hektáros sziklarajz múzeum található.

8. nap: Baku - Budapest

Kora hajnali transzfer a repülőtérre. Hazarepülés 7:05-kor, érkezés Budapestre 8:10-kor.

 

UNESCO Világörökségi helyszínek
• Grúzia – Mcheta város székesegyházai
• Grúzia – Jvari és Szvetichoveli székesegyház
• Azerbajdzsán – Baku óvárosa
• Azerbajdzsán – Gobusztáni sziklarajzok

Az ár tartalmazza:

A megadott szállást reggelivel, 1 ebédet a 4. napon, a megadott programokat, a helyszíni közlekedést és a magyar nyelvű idegenvezetést

Az ár nem tartalmazza:

Wizz Air repülőjegyet illetékkel: kb. 45 000 Ft-tól, mely tartalmazza 1 db kisméretű (max. 42 x 32 x 25 cm-es) kézipoggyász díját. A repülőjegy egyénileg is megvásárolható, ezzel kapcsolatban előzetesen egyeztessenek kollégáinkkal! A repülőjegy díján felül, igény szerint, külön fizethető: nagyméretű kézipoggyász (max. 56 x 45 x 25 cm-es): 9.600 Ft/db és/vagy max. 23 kg súlyú bőrönd: 20.500 Ft/db vagy max. 32 kg súlyú bőrönd: 26.700 Ft/db Azeri vízum- és ügyintézési díj: 14.000 Ft/fő Belépőjegyeket: kb. 40 USD (helyszínen fizetendő) Útlemondási biztosítást: 1,5% Betegség-, baleset-, poggyászbiztosítás köthető   Félpanzió kérhető: 39.500 Ft Egyágyas felár: 59.000 Ft   Azeri vízum A vízumoztatást irodánk intézi, melyhez az alábbi dokumentumok szükségesek: kitöltött adatbekérő lap, jpg formában scannelt útlevél (mely a hazaút dátumához képest még 6 hónapig érvényes, és abban a vízum résznél legalább 1 üres oldal szerepel), jpg formátumban scannelt színes igazolványkép   Repülőjegy - utazás Wizz Air járattal Az utazáshoz a repülőjegyet a Wizz Air légitársaságtól vásároljuk. A programoknál feltüntetett repülőjegy árak tájékoztató jellegűek, a pontos ár a csoport minimum létszámának elérésekor válik véglegessé. Foglaláskor a 10% előlegen felül a tervezett repülőjegy díját is fizetni szükséges. A repülőjegyeket a minimális létszám elérésekor az aktuális árakon állítjuk ki, erről minden addig jelentkezett utasunkat tájékoztatjuk, illetve a beleegyezését kérjük. A repülőjegyek jegykiállítás után nem módosíthatók és nem visszatéríthetők. Utasaink a fedélzetre személyenként csak 1 darab kézipoggyászt vihetnek fel, mely vagy az ingyenes kisméretű (max. 42 x 32 x 25 cm) vagy az előzetesen megrendelt és kifizetett nagyméretű (max. 56 x 45 x 25 cm). A kézipoggyászon felül feladható az előzetesen megrendelt és kifizetett max. 23 kg-os vagy max. 32 kg-os bőrönd is. Tájékoztatjuk Önöket, hogy ha csak kézipoggyásszal kívánnak utazni, akkor a fedélzetre folyadékot (tusfürdő, víz, parfüm, stb.) csak az alábbiak szerint vihetnek magukkal. A fedélzeti használatra szánt folyadékot egyenként 100 milliliteres tárolóedényekben lehet szállítani. A kis tégelyeket egy maximum 1 literes űrtartalmú, átlátszó és újrazárható műanyag zacskóban kell elhelyezni. A 100 milliliternél nagyobb mennyiségű folyadékot a biztonsági személyzet elkobozza és megsemmisíti. Amennyiben az irodánknál előre megrendelt és kifizetett csomagok mérete vagy mennyisége meghaladja a Wizz Air poggyász szabályzatát, abban az esetben becsekkolásnál felár fizetendő. Felhívjuk az utasaink figyelmét arra, hogy a Wizz Air járatain a fedélzeten ingyenes ellátás nincs, az italokért és ételekért fizetni szükséges.
{{hotel.getMoreLabel()}}

Az illetékes ár tartalmazza: repülőjegy illetékkel, szállást megadott ellátással, transfert hotel és szálloda között, kézi és feladható poggyászt (kivéve ha külön felárként van feltüntetve!)

Az utazzlastminute.hu oldalain elérhető információk rendszeresen változnak, frissülnek, ezért legjobb szándékaink ellenére előfordulhat, hogy a megjelenített információk hibákat vagy pontatlanságokat tartalmaznak, ezért fenn tartjuk a jogot, hogy az ezeket előzetes figyelmeztetés nélkül helyesbítsük. Irodánk által forgalmazott utazásokkal kapcsolatos kötelezettségeket kizárólag az ezekkel kapcsolatos szerződések (pl. Utazási Szerződés) határozzák meg.

Kalkuláció és foglalás

Indulás{{booking.selected.start}} (Időpont változtatása)
Érkezés{{booking.selected.end}}
Napok száma{{booking.selected.days}} nap / {{booking.selected.nights}} éjszaka
Utazás módja{{booking.selected.mode.name}} ({{booking.selected.departure.name}})
Ellátás{{booking.selected.board.name}}

Nem találja a megfelelő szobatípust? Kérjen segítséget irodánktól telefonon, vagy INGYENESEN visszahívjuk, ha az ajánlatkérést kitölti!

1. Válasszon szobát

2. Árkalkuláció

MegnevezésMennyiségEgységárSztornó %Összeg
{{$index + 1}}. szoba | {{room.group}} - {{room.name}}
{{price.name}}
{{price.name}}
{{price.name}}
{{price.name}} ({{price.minAge}}-{{price.maxAge}} éves korig)
{{room.adultSelected(price)}} db
{{room.childSelected(price)}} db
{{room.total(price)}} db
{{room.adultSelected(price)}} db
{{room.childSelected(price)}} db
{{price.count}} db
{{price.count}} db
{{price.count}} db
{{price.getValue() | number}} Ft{{price.storno}} %{{price.getPrice() | number}} Ft
Szoba ára{{room.sum() | number}} Ft
Utasbiztosítás
{{booking.booking.getPassengersTotal()}} db{{insurance.price}} Ft0 %{{booking.booking.getInsuranceTotal(insurance.id) | number}} Ft
Végösszeg{{booking.getPriceTotal() | number}} Ft

3. Foglalás » Váltás {{booking.simple ? 'részletes' : 'egyszerű'}} nézetre

Kötelező kitölteni

Kötelező kitölteni

Kötelező kitölteni

Kötelező kitölteni

Kötelező kitölteni

Kötelező kitölteni


Utasok adatai

{{$index+1}}. Szoba

Kötelező kitölteni

Kötelező kitölteni

Kötelező kitölteni


Kötelező kitölteni

Feltöltés alatt...

Segítségre van szüksége?

Hívjon minket

06-1-210-0313 | 06-70-426-6662

Hétköznap

10:00-18:00-ig

Írjon emailt

info@utazzlastminute.hu

Ajánlott szállodák