Grúzia és Azerbajdzsán

Last Minute utazás, akciós üdülés, nyaralás

Úticélok / Grúzia / Tbiliszi / Grúzia és Azerbajdzsán

A szálloda értékelése:

Nincs értékelés

Szálloda leírás

info

Kutaisi – Gori – Upliszcihe - Tbiliszi, Mcheta, a grúz hadiút és Kazbegi csúcsai, Sighnaghi – Lagodekhi - Sheki, Baku - Gobusztán

leiras

Utazás: repülővel, közvetlen menetrend szerinti Wizz Air járattal

Elhelyezés: kétágyas fürdőszobás szállodai szobákban, 3-4* szállodákban

Ellátás: reggeli és 1 alkalommal ebéd

 

1. nap: Budapest - Kutaisi

U

info

Kutaisi – Gori – Upliszcihe - Tbiliszi, Mcheta, a grúz hadiút és Kazbegi csúcsai, Sighnaghi – Lagodekhi - Sheki, Baku - Gobusztán

leiras

Utazás: repülővel, közvetlen menetrend szerinti Wizz Air járattal

Elhelyezés: kétágyas fürdőszobás szállodai szobákban, 3-4* szállodákban

Ellátás: reggeli és 1 alkalommal ebéd

 

1. nap: Budapest - Kutaisi

Utazás Budapestről menetrend szerinti közvetlen járattal 23.55-kor.

2. nap: Kutaisi – Gori – Upliszcihe - Tbiliszi

05.00-kor érkezés, majd elindulunk Tbiliszi felé. Az út során megállunk Gori városában, mely leginkább arról nevezetes, hogy itt született Sztálin, szülőháza ma is áll, melyben múzeum került kialakításra. Ezt követően a barlangvárost, Upliszcihe-t (Kr.e. I. sz.) keressük fel. Innen Tbiliszibe folytatjuk utunkat, szállás elfoglalása (3 éj).

3. nap: Tbiliszi - Mcheta

A városnézést az óvárossal kezdjük, ahol a szűk kis utcákban lépten nyomon gyakran ősi időkből származó látnivalókba botlunk. XII. században alapított Metekhi templom után elsétálunk a zsinagógához, a Szioni Székesegyházhoz, a Béke hídjához és az Ancsiszkáti templomhoz. Ezután átmegyünk a modern városrészbe, felkeressük a Rusztaveli sugárutat és a Grúz Nemzeti Múzeumot. Innen felmegyünk Grúzia Anyja szobrához, ahonnan leereszkedve lehetőségünk lesz a Narikala erődöt is megtekinteni. Ezután ellátogatunk a híres kén fürdőkhöz, amelyeket még Alexandre Dumas is megemlít. Később felkeressük Mtcheta-t, Grúzia ősi fővárosát és vallási központját. Megtekintjük a Jvari székesegyház-kolostort és a Szvetichoveli Székesegyházat, melyek a Világörökség részei.

4. nap: A grúz hadi út és Kazbegi csúcsai

Napunkat a grúz hadiút megismerésével töltjük, amely a Kaukázus 2-5.000 méteres hegyei között található. Az odafelé vezető úton felkeressük az Ananuri erőd- és templomkomplexumot, amely a XVII. századból származik. Majd a Gudauri sícentrumot követően Kazbegibe érkezünk, ahol négykerék meghajtású terepjárókba szállunk, melyekkel egészen 2.170 méterig jutunk fel. Utunk végcélja a Gergeti Szentháromság templom, ahonnan lenyűgöző látvány tárul elénk a Kazbegi 5.047 méter magas csúcsaira.

A visszaúton megállunk egy ebédre, melynek során helyben készült saslikot is elfogyasztunk.

5. nap: Tbiliszi – Sighnaghi – Lagodekhi - Sheki

Reggeli után a Kakheti régióban teszünk látogatást, mely többek között a bortermeléséről híres. Signhaghi megerősített középkori városa a következő megállónk, mely megőrizte eredeti arcát és ahonnan káprázatos kilátás nyílik a Kaukázus csúcsaira. Utunkat folytatva a következő látnivaló Szt. Nina sírja a Bodbe kolostorban. Utunk Sheki városa felé folytatódik, mely jelentős selyemipari központ volt. Legfontosabb látnivalói közé tartozik: az 1762-ben épült Sheki kán nyári palotája, az erődítmény, a 18. századi karavánszerájok, illetve számtalan templom és mecset. Utazás Kish faluba, amely a St. Elishe templom által ismert. Szállás Shekiben (1 éj).

6. nap: Sheki - Baku

Reggeli után elindulunk Azerbajdzsán fővárosa, Baku felé. Látogatás Nidj-ben, majd Gabala következik. , mely a Kr. e. 4. században az ősi Albánia régi fővárosa, később a Selyemút egyik állomása volt. A következő állomás Maraza, ahol a fő látnivaló a Diri Baba mauzóleum. Innen utunk Shamakhi városába vezet. Az ősi település nevét már az 1. században feljegyzik. Később a Shirvan kánság fővárosává lépett elő. Legfontosabb látnivalói a Juma mecset és a Yeddi Gumbez (Hét sír), a Shirvan uralkodók sírjai. Szállás Bakuban (2 éj).

7. nap: Baku - Gobusztán

Reggeli után a főváros, Baku nevezetességeivel ismerkedünk meg. Városnézésünket a Mártírok sugárútjánál kezdjük, ahonnan szép kilátás nyílik a városra. Hajókirándulást teszünk az öbölben, majd felkeressük a középkori óvárost a shirváni sahok palotáját, karavánszerájt, középkori piacteret és a szőnyegszövő műhelyt. A délután folyamán látogatást teszünk Gobusztanba, ahol az UNESCO Világörökség részét képző, Kaszpi-tengerre néző, 40 hektáros sziklarajz múzeum található.

8. nap: Baku - Budapest

Kora hajnali transzfer a repülőtérre. Hazarepülés 7:05-kor, érkezés Budapestre 8:10-kor.

 

UNESCO Világörökségi helyszínek
• Grúzia – Mcheta város székesegyházai
• Grúzia – Jvari és Szvetichoveli székesegyház
• Azerbajdzsán – Baku óvárosa
• Azerbajdzsán – Gobusztáni sziklarajzok

Az ár tartalmazza:

A megadott szállást reggelivel, 1 ebédet a 4. napon, a megadott programokat, a helyszíni közlekedést és a magyar nyelvű idegenvezetést

Az ár nem tartalmazza:

Wizz Air repülőjegyet illetékkel: kb. 45 000 Ft-tól, mely tartalmazza 1 db kisméretű (max. 42 x 32 x 25 cm-es) kézipoggyász díját. A repülőjegy egyénileg is megvásárolható, ezzel kapcsolatban előzetesen egyeztessenek kollégáinkkal! A repülőjegy díján felül, igény szerint, külön fizethető: nagyméretű kézipoggyász (max. 56 x 45 x 25 cm-es): 9.600 Ft/db és/vagy max. 23 kg súlyú bőrönd: 20.500 Ft/db vagy max. 32 kg súlyú bőrönd: 26.700 Ft/db Azeri vízum- és ügyintézési díj: 14.000 Ft/fő Belépőjegyeket: kb. 40 USD (helyszínen fizetendő) Útlemondási biztosítást: 1,5% Betegség-, baleset-, poggyászbiztosítás köthető   Félpanzió kérhető: 39.500 Ft Egyágyas felár: 59.000 Ft   Azeri vízum A vízumoztatást irodánk intézi, melyhez az alábbi dokumentumok szükségesek: kitöltött adatbekérő lap, jpg formában scannelt útlevél (mely a hazaút dátumához képest még 6 hónapig érvényes, és abban a vízum résznél legalább 1 üres oldal szerepel), jpg formátumban scannelt színes igazolványkép   Repülőjegy - utazás Wizz Air járattal Az utazáshoz a repülőjegyet a Wizz Air légitársaságtól vásároljuk. A programoknál feltüntetett repülőjegy árak tájékoztató jellegűek, a pontos ár a csoport minimum létszámának elérésekor válik véglegessé. Foglaláskor a 10% előlegen felül a tervezett repülőjegy díját is fizetni szükséges. A repülőjegyeket a minimális létszám elérésekor az aktuális árakon állítjuk ki, erről minden addig jelentkezett utasunkat tájékoztatjuk, illetve a beleegyezését kérjük. A repülőjegyek jegykiállítás után nem módosíthatók és nem visszatéríthetők. Utasaink a fedélzetre személyenként csak 1 darab kézipoggyászt vihetnek fel, mely vagy az ingyenes kisméretű (max. 42 x 32 x 25 cm) vagy az előzetesen megrendelt és kifizetett nagyméretű (max. 56 x 45 x 25 cm). A kézipoggyászon felül feladható az előzetesen megrendelt és kifizetett max. 23 kg-os vagy max. 32 kg-os bőrönd is. Tájékoztatjuk Önöket, hogy ha csak kézipoggyásszal kívánnak utazni, akkor a fedélzetre folyadékot (tusfürdő, víz, parfüm, stb.) csak az alábbiak szerint vihetnek magukkal. A fedélzeti használatra szánt folyadékot egyenként 100 milliliteres tárolóedényekben lehet szállítani. A kis tégelyeket egy maximum 1 literes űrtartalmú, átlátszó és újrazárható műanyag zacskóban kell elhelyezni. A 100 milliliternél nagyobb mennyiségű folyadékot a biztonsági személyzet elkobozza és megsemmisíti. Amennyiben az irodánknál előre megrendelt és kifizetett csomagok mérete vagy mennyisége meghaladja a Wizz Air poggyász szabályzatát, abban az esetben becsekkolásnál felár fizetendő. Felhívjuk az utasaink figyelmét arra, hogy a Wizz Air járatain a fedélzeten ingyenes ellátás nincs, az italokért és ételekért fizetni szükséges.
{{hotel.getMoreLabel()}}

Az illetékes ár tartalmazza: Repülőjegy illetékkel, Szállást megadott ellátással, Transfert reptér és szálloda között + Kézi és Feladható poggyászt (ha a kalkulációban nincs külön árral feltüntetve)

A keresett turnus sajnos nem található! Kérjük válasszon új indulási időpontot a listából.

Kalkuláció és foglalás

Indulás{{booking.selected.start}} (Időpont változtatása)
Érkezés{{booking.selected.end}}
Napok száma{{booking.selected.days}} nap / {{booking.selected.nights}} éjszaka
Utazás módja{{booking.selected.mode.name}} ({{booking.selected.departure.name}})
Ellátás{{booking.selected.board.name}}

Nem találja a megfelelő szobatípust? Kérjen segítséget irodánktól telefonon, vagy INGYENESEN visszahívjuk, ha az ajánlatkérést kitölti!

1. Válasszon szobát

2. Árkalkuláció

MegnevezésMennyiségEgységárSztornó %Összeg
{{$index + 1}}. szoba | {{room.group}} - {{room.name}}
{{price.name}}
{{price.name}}
{{price.name}}
{{price.name}} ({{price.minAge}}-{{price.maxAge}} éves korig)
{{room.adultSelected(price)}} db
{{room.childSelected(price)}} db
{{room.total(price)}} db
{{room.adultSelected(price)}} db
{{room.childSelected(price)}} db
{{room.total(price)}} db
{{price.count}} db
{{price.count}} db
{{price.getValue() | number}} Ft{{price.storno}} %{{price.getPrice() | number}} Ft
Szoba ára{{room.sum() | number}} Ft
Utasbiztosítás
{{booking.booking.getPassengersTotal()}} db{{insurance.price}} Ft0 %{{booking.booking.getInsuranceTotal(insurance.id) | number}} Ft
Végösszeg{{booking.getPriceTotal() | number}} Ft

3. Foglalás » Váltás {{booking.simple ? 'részletes' : 'egyszerű'}} nézetre

Kötelező kitölteni

Kötelező kitölteni

Kötelező kitölteni

Kötelező kitölteni

Kötelező kitölteni

Kötelező kitölteni


Utasok adatai

{{$index+1}}. Szoba

Kötelező kitölteni

Kötelező kitölteni


Kötelező kitölteni

Feltöltés alatt...

Az utazzlastminute.hu oldalain elérhető információk rendszeresen változnak, frissülnek, ezért legjobb szándékaink ellenére előfordulhat, hogy a megjelenített információk hibákat vagy pontatlanságokat tartalmaznak, ezért fenn tartjuk a jogot, hogy az ezeket előzetes figyelmeztetés nélkül helyesbítsük. Irodánk által forgalmazott utazásokkal kapcsolatos kötelezettségeket kizárólag az ezekkel kapcsolatos szerződések (pl. Utazási Szerződés) határozzák meg.

Segítségre van szüksége?

Hívjon minket

06-1-210-0313 | 06-70-426-6662

Hétköznap

10:00-18:00-ig

Írjon emailt

info@utazzlastminute.hu

Ajánlott szállodák