India, a királytigrisek birodalma

Last Minute utazás, akciós üdülés, nyaralás

Úticélok / India / India / India, a királytigrisek birodalma

A szálloda értékelése:

Nincs értékelés

Szálloda leírás

info

Egyedülálló programunk során 5 alkalommal indulunk szafarira, hogy a Dzsungel könyve élő szereplőiként lencsevégre kapjuk India legszebb tigriseit. GARANTÁLT INDULÁS!

leiras

„Végeredményben mégis csak a tigris csábított Indiába, csíkos bundája kedvéért kockáztattuk életünket egy hónapig Bombay és Calcutta dzsungeljeiben.” Széchenyi Zsigmond „Naha

info

Egyedülálló programunk során 5 alkalommal indulunk szafarira, hogy a Dzsungel könyve élő szereplőiként lencsevégre kapjuk India legszebb tigriseit. GARANTÁLT INDULÁS!

leiras

„Végeredményben mégis csak a tigris csábított Indiába, csíkos bundája kedvéért kockáztattuk életünket egy hónapig Bombay és Calcutta dzsungeljeiben.” Széchenyi Zsigmond „Nahar”

Rendhagyó, mondhatni provokatív nyitó idézet a XX. század talán legeredetibb és stílusosabb útleírójától, a maharadzsák vendégeként Indiát végigjáró Széchenyi gróftól. Rendhagyó kiscsoportos utazásunk mottójául azonban keresve sem találhattunk volna jobbat: A híres magyar vadász nyomán járva 4 napot töltünk India „tigrisben leggazdagabb” vadonjaiban – majd Bombay vagy Calcutta forgatagát kikerülve – a néhai mogul császárok és maharadzsák legszebb palotáit, városait járjuk végig.

Szállásainkat, körülményeinket is a maharadzsák és a múlt brit lordjainak igényeihez igazítjuk: A legjobb De Luxe vadon resort-okban és hotelekben kortyoljuk a 12 éves Scotch whisky-t.

 

GARANTÁLT INDULÁS! Utolsó 2 hely a programon!

 

Utazás: repülővel, menetrend szerinti járattal, átszállással

Elhelyezés: 4*-os + és 5*-os luxus hotelekben, nemzeti parki De Luxe vadon resort-okban,  Jaipurban a Holiday Inn 4*-os szállodájában

Ellátás: félpanzió

 

1. nap: Irány Delhi; A „Nahar” világa

Találkozás a Liszt Ferenc reptér 2/B. terminálon a reggeli órákban. Elrepülés Delhibe, átszállással. Várakozás közben „útikalauzunk” Széchenyi Zsigmond (1898-1967) munkásságának és nagyszerű könyve, az 1937/1938 évi indiai vadászélményeit összefoglaló „Nahar” legfontosabb fejezeteinek ismertetése – felkészülésként.  Ebéd és vacsora a repülőgépeken. Érkezés az éjféli órákban Delhibe. Éj a repülőn.

2. nap: Delhi – a mogulok ajándéka

Delhibe érkezés után utazás a szállodába. Korai reggeli – majd pihenés 12:00 óráig. Délutáni városnézés a mogul Ó-Delhiben: A Vörös-erőd fotózása kívülről. (A „városon belüli város” falainak hossza 3.000 m, a falak magassága 15-30 m.) Látogatás Dzsama Mecsetben (India legnagyobb mecsete).  Az 1658-ban befejezett, 20.000 fő férőhelyes mecsetet Aurangzeb (1658-1707) mogul császár idején adták át. Ismerkedés Aurangzeb felmenőivel, Zahir ud-din Mumammad Babur (1526-1530), a dinasztia alapító koráig. Rövid áttekintés a mogulokról – és az iszlám indiai elterjedéséről. Továbbutazás a Gandhi Smriti Múzeumba. Itt töltötte élete utolsó 144 napját Mahatma Gandhi (1869-1948 ) a modern India megteremtője.  Átutazás Új-Delhibe, a Bangla Sahib Gurudwara szentélyhez, a hindu- és szikh hívők közös zarándokhelyéhez. Ismerkedés a hinduizmus (brahmanizmus) alapjaival. Továbbutazás a Janpath sugárút forgatagában, majd a Rashtrapati Bhawanhoz, az elnöki palotához. A Brit időkben épült kormányzati épületek megtekintése, majd az India Gate (All India War Memorial), az I. Világháborús óriás diadalív fotózása. Késő délutáni fotózás a XII. századi a Kutáb Minárnál, Hindusztán hetedik csodájánál: Az óriás minaret, illetve az Iron Pillar, az ismeretlen eredetű, soha nem rozsdásodó vasoszlop megtekintése. Vacsora a hotelben. Éj Delhiben.

3. nap: A Dzsungel könyve élőben

Reggeli transzfer a reptérre, majd elrepülés Madhya Pradesh államba, Jabalpurba. Jabalpur repteréről 2 órás utazás a Kanha Nemzeti Park és Tigris Rezervátum főbejáratához. India legnagyobb, szigorúan védett természetvédelmi területe több mint 2.000 km2. Joseph Rudyard Kipling (1865-1936) itt kapta az ihletet a Dzsungel könyve megírásához. „Kipling vadonja” tisztásokkal szabdalt szal-ligetekből, bambusz erdőkből, a magasabb hegyoldalakon pedig köderdőkből áll. Az India szubkontinens megmaradt kb. 1.700 szbadon élő bengáli tigriséből, itt őrzik a legszerencsésebbeket, a zöld vadon mélyén. Felkészülés a másnapi két szafarira, ismertetéssel Kanha legjellegzetesebb nagyvadjairól: leopárdok (Bagira…), örvös medvék (Balú…), indiai vadkutyák, sakálok, gaurok, barasingha szarvasok és az állandóan zajos majomseregek. Közös vacsora. Éj De Luxe lodge-ban.

4. nap: A király tigrisek erdeiben

Kora reggeli ébresztő és reggeli után délelőtti jeep szafari a királytigrisek nyomán. A Kanha Nemzeti Park egész Ázsia legnagyobb tigris rezervátuma, így igen jó az esély, hogy megpillantsuk az akár 250 kg tömegűre is megnövő óriás macskákat. A 100-110 cm marmagasságú csíkos csúcsragadozók hozzászoktak az ösvényeken mozgó, négykerekű, büdös és ehetetlen fémjószágokhoz... így, ha meglátnak minket, nem menekülnek – vagyis szerencsés esetekben igen jól fotózhatóak. Pihenő a déli órákban a szafari bázison. Délutáni kutakodás a tigrisek után, nagyvad és majom fotózással. A „Kipling vadon” nem csak nagyragadozókban bővelkedik.  A növényevők leginpozánsabb képviselői a szigorúan védett mocsári szarvasok (barasingha) és az óriási gaurok. (A gaur a Föld legnagyobb vadon élő szarvasmarha féléje. Az indiai bölényként is titulált állat marmagassága 170 – 220 cm, tömege elérheti a 10 mázsát is.) Este a látottak értékelése – remélhetőleg a tigris fotók összehasonlításával – majd közös vacsora. Éj De Luxe lodge-ban.

5. nap: A maharadzsák tigris vadászatai

Kora reggeli ébresztő és reggeli után 4 órás utazás a Bandhavgarh Nemzeti Park-ba. Útközben történetek Széchenyi Zsigmond indiai vadászatairól, a Nahar alapján. Ismertető a maharadzsák néhai pazar vadászatairól – s néhány rémtörténet a XIX-XX. század legrettegettebb emberevő tigriseiről… Bandhavgarh ad otthont India „legsűrűbb” tigrisállományának. 1968-ig Rewa maharadzsáinak vadász rezervátuma volt, itt ejtette el Martand Szigh maharadzsa a világ első fehér tigrisét, 1951-ben. Bejelentkezés resortunkba, majd délutáni tigrisvadászat – távcsővel és fényképezővel. Közös vacsora – közben tigris trófeáink összehasonlítása… Éj resort szobában.

6. nap: Ázsia nagymacskái

Korra reggeli ébresztő és reggeli, majd két jeep szafari, a nap közepén pihenővel a déli órákban. A nagyvadak megfigyelése és fotózása mellett általános ismertető az Indiában élő / korábban élt egyéb nagymacskákról is: oroszlánok, leopárdok, hópárducok, gepárdok. Az 1973-ban indított Project Tiger,  illetve a WWF és Leonardi Di Caprio nevével fémjelzett Save Tigers Now programok vázlatos ismertetése. Közös vacsora, Scoth whisky hörpintgetéssel, búcsú Kipling vadonjától. Éj resort szobában.

7. nap:  Khadzsuraho UNESCO világörökségi templomai – kőbe faragott Káma-Szútra

Reggeli indulással utazás Khadzsuraho irányába. Az utazás hossza kb. 5 óra, egy megállással és teázási szünettel. Menet közben ismertetés a Csandéla uralkodók időszakáról, a X. századi templom építésekről. Szigorúan közmegegyezésen alapuló mértékek szerinti... előkészítés a világ leghíresebb, a „szemérem kora előtti” templomaival kapcsolatban. Megérkezés után a 85 épületből álló épületegyüttes bejárása, helyi vezetők irányításával. A 950 – 1050 között felípített hindu templomok Keleti-; Nyugati- és szórt csoportrészekből állnak. Sétánkat a Keleti-csoport műemlékremekeinél kezdjük: Brahma, Vamana és Javari templomai – majd a három Jain szentély. Séta a Keleti csoport épületeinél: Lakshmana- Matangesvara és Varaha templomok.  A Visvanatha és Nandi komplexum fotózása, majd séta a Chitragupta templomtól – a Kandariya Mahadeva együttesig. A leghíresebb mithuna-párok és mithuna-csoportok (szeretkező és orgia csoportok) fényképezése. Közös vacsora. Éj Khadzsuharóban.

8. nap: Utazás Orcsán keresztül és a Jhansi Vasúton

Délelőtti utazás a Bundálé uralkodók középkori fővárosába, a ma csak 8.500 fő lakosságú Orcsába.  A várost Pudra Pratap Szing maharadzsa alapította 1501-ben. Az erőd együttes (3 erőd) mellett a Nagy Akbar mogul császár (1556-1605) idején épített csodálatos hindu templomairól is ismert a máig is középkori hangulatú néhai főváros. A Bétvá-folyó és a partján álló csodaszép templomok fotózása. Látogatás a Chaturbuj templomban, majd a palotából átalakított Ram Raja Mandir templomban. A Chhattris sírtornyok fotózása, majd utazás a pályaudvarra. 17:55 – 20:25 között utazás a Shatabdi Expresszen, India leggyorsabb vonatán – Agrába. Útközben rövid áttekintés a hatalmas ország vasútvonalairól, vasúti közlekedéséről. Agrába érkezés után közös vacsora a szállodában. Éj Agrában

9. nap: Agra – a mogul aranykor fővárosa

Agra, a mogul sahok néhai fővárosa, India és egyben egész Ázsia egyik leghíresebb építészeti műremeke. 1526-tól (Babúr hatalomra kerülése) 1648-ig (Sáh Dzsahán delhiben megkezdett építkezéseiig) ide özönlött a mogulok gazdagsága, a város középkori épületeit máig belengik legendáik és szellemiségük. A Tádzs Mahal és a császárok Vörös Erődje egyaránt UNESCO világörökségi védelem alatt állnak. Reggeli látogatás a „szerelem fehér márványba faragott költeményénél”, Mumtaj Mahal császárné (Sáh Dzsahán legkedvesebb felesége) síremlékénél, a Tádzs Mahalnál. Séta a Vörös erőd falain belül: A 2,5 km hosszúságú fal mögötti uralkodó negyedben éltek India urai a mogulok. Séta közben történetek a legismertebb mogul császárok életéből. Délutáni szabadprogram és vásárlási lehetőség. Éj Agrában.

10. nap: Dzsingiz kántól – (Nagy) Akbar udvaráig

Reggeli indulással rövid utazás Fatéhpur Szikribe, Nagy Akbár császár néhai kormányzati központjába. Útközben ismertető a mogulok mongol származásáról, s arról, hogyan volt Nagy Akbár császár Dzsingiz kán (1206 – 1227), a Mongol-világbirodalom megteremtőjének egyenes ági leszármazottja. Nagy Akbár 1571-ben döntött úgy, hogy a fia születéséért érzett hálából új kormányzati központot építtet tanítómestere, Szálim Csiszti háza köré. A 3 X 1,5 km hosszú szilapárkányon álló ház köré 15 év alatt épült fel az új központ, jellemző, hogy az első építkezési fázis az óriási szikla egyenesre faragása volt… Az uralkodó 1585-ben kiüríttette a frissen elkészült fővárost – ami azóta is érintetlenül áll. Csak néhány a megannyi, UNESCO világörökségi védelem alatt álló épületből: Díván-i-Khász (magán kihallgatások palotája) ; Anup Talao (a Török Szultána háza); Naubat Khána (a dobház); Díván-i-Ám (az állami kihallgatások palotája); Birbál Rádzsa palota; Pancs Mahal (a feleségek 5 szintes palotája); Buland Darváza (a Fenséges kapu); Nagy Mecset; Szálim Csiszti sírja.  Továbbutazás Abhaneribe, a középkori Csand Baori víztározóhoz. Késő délutáni – kora esti érkezés Dzsaipurba, menet közben anekdotákkal, a legendás gazdagságukról világhíres dzsaipuri maharadzsákról.  Közös vacsora. Éj Jaipurban.

11. nap:  Dzsaipur a rózsaszín ékkő

Reggeli látogatás a várostól 9 km-re lévő Amber fellegvárához, Rádzsasztán uralkodóinak ősi fészkéhez. Rádzsasztán névadói a lovas-harcos rádzsputok voltak. Nevük jelentése szanszkrit nyelven „Királyfiak”. A rádzsputok valószínűleg az északról érkezett hunok leszármazottai, a VI. századtól váltak katonai kaszttá, vagyis ksatrijákká. Amber erődjét a 900-as évek közepe óta lakták, jelenlegi formáját Radzsa Man Szigh (1590-1614) maharadzsa idején nyerte, akit egyetlen cél vezetett az építésekor: Elérni, vagy akár meghaladni a mogul uralkodók pompáját. Feljutás az erődbe elefánt-háton (A kényelmesebbeknek terepjárón) – majd annak megtekintése. Visszautazás az 1727-ben alapított Rózsaszín városba, Dzsaipur központjába. A várost a Vastu Shastra (Védikus épülettervezés a kényelemért és jólétért) jegyében építtette II. Dzsai Szingh (1693-1743) maharadzsa. A fallal körülölelt, 8 kapuval rendelkező város főutcái 25 m-nél is szélesebbek. Rózsaszín és narancssárga házait II. Man Szingh maharadzsa ideje óta csodálhatják a világ minden pontjáról ideérkezett látogatók. (A maharadzsa a britek oldalán maradt az 1857 évi Szipoly lázadás idején, s ezt követően a Walesi herceg látogatásakor festettek minden épületet rózsaszínre – a jó szerencse jegyében.) A meglátogatott legfontosabb épület-együttesek: Hawa Mahal (a Krishna koronáját mintázó Szél palota, 953 ablakával. Az uralkodó család nőtagjainak kilátó ablakaival); Városi Palota (a Dzsaipuri maharadzsák központi palotája – ma múzeum); Jantar Mantar (a maharadzsák csillagvizsgáló komplexuma 1716-ból). Kora esti riksa városnézés – majd esti Scotch whisky kóstoló. Közös vacsora. Éj Dzsaipurban.

12. nap: Visszautazás Delhibe

Rövid reggeli szabadprogram és vásárlási lehetőség, majd visszaindulás Delhibe. 5 órás utazás autópályán, különjáratunkon, közben rövid tea szünettel. Delhibe érkezés után bejelentkezés a hotelbe. Felkészülés az éjszakai utazásra. Búcsúvacsora, majd éjszakai utazás a reptérre. Éj a repülőn.

13. nap:

Hazaérkezés Budapestre a délelőtti órákban.

 

UNESCO Világörökségi helyszínek

Delhi, Vörös-erőd

Khadzsuraho műemlékegyüttese

Agra erődje és a Tadzs Mahal

Fatéhpur Szikri

Jaipur, Jantar Mantar

 

 

Az út idegenvezetője: Gőgös Norbert

Gőgös Norbert, geográfus, utazásszervező, a Magyar Földrajzi Társaság Expedíciós Szakosztályának titkára.
Az ELTE TFK-n szerzett diplomájának szakpárja: történelem.
Csoportos körutazásainak elsődleges célterülete Közép- és Belső-Ázsia, Észak-Amerika, valamint a Kárpát-medence.
Publikációs témakörei többek között - a törökségi népek és sztyeppei íjfeszítő birodalmak múltja; a nomád kultúrák néprajza; Észak-Amerika és a sarkkörök természeti földrajza, élővilága; a magyar földrajzi felfedezések és kutatóutak kultúrtörténete.
Hobbija a munkája és a természetjárás – a Görgényi-havasoktól - Alaszkáig és az Altájig.
Kedvenc városai: A Selyemút nagyvárosai Isztambultól – Szamarkandig.
Kedvenc szállodája: a mongol sztyeppék jurtái.
Kedvenc itala: A jó szívvel adott székely üdvözlőpálinka.
Három kislány boldog édesapja.

´gogos_norbert_mh1_01.JPG´

Az ár tartalmazza:

Szállás 4*-os + és 5*-os luxus hotelekben, nemzeti parki De Luxe vadon resort-okban,  Jaipurban a Holiday Inn 4*-os szállodájában, félpanziós ellátás, helyszíni közlekedés, belépők és nemzeti parki illetékek, magyar nyelvű idegenvezetés

Az ár nem tartalmazza:

Repülőjegy illetékkel (kb. 178.000 Ft), vízumdíj ügyintézéssel (kb. 26.000 Ft), útlemondási biztosítás (1,5%), elvárt borravaló (kb. 48 EUR/fő, helyszínen fizetendő), betegség-, baleset-, poggyászbiztosítás   Vízum A vízumoztatást irodánk intézi, melyhez szükséges: a hazaút dátumához képest min. 6 hónapig érvényes útlevél 1 db vízumkérdőív 2 db színes igazolványkép (5x5 cm méretű, fehér hátterű igazolványkép) személyi igazolvány másolata lakcímkártya másolata
{{hotel.getMoreLabel()}}

Az illetékes ár tartalmazza: Repülőjegy illetékkel, Szállást megadott ellátással, Transfert reptér és szálloda között + Kézi és Feladható poggyászt (ha a kalkulációban nincs külön árral feltüntetve)

A keresett turnus sajnos nem található! Kérjük válasszon új indulási időpontot a listából.

Kalkuláció és foglalás

Indulás{{booking.selected.start}} (Időpont változtatása)
Érkezés{{booking.selected.end}}
Napok száma{{booking.selected.days}} nap / {{booking.selected.nights}} éjszaka
Utazás módja{{booking.selected.mode.name}} ({{booking.selected.departure.name}})
Ellátás{{booking.selected.board.name}}
Tervezett menetrend
Odaút{{booking.selected.fromStart | date: 'yyyy.MM.dd. HH:mm'}} ({{booking.selected.departure.name}}) - {{booking.selected.fromEnd | date: 'HH:mm'}} ({{booking.selected.arrival.name || booking.selected.arrival.id}})
Visszaút{{booking.selected.toStart | date: 'yyyy.MM.dd. HH:mm'}} ({{booking.selected.arrival.name || booking.selected.arrival.id}}) - {{booking.selected.toEnd | date: 'HH:mm'}} ({{booking.selected.departure.name}})

Nem találja a megfelelő szobatípust? Kérjen segítséget irodánktól telefonon, vagy INGYENESEN visszahívjuk, ha az ajánlatkérést kitölti!

1. Válasszon szobát

2. Árkalkuláció

MegnevezésEgységárMennyiségÖsszegEUR
{{$index + 1}}. szoba | {{room.group}} - {{room.name}}
{{price.name}}
{{price.name}}
{{price.name}}
{{price.name}} ({{price.minAge}}-{{price.maxAge}} éves korig)
{{price.getValue() | number}} Ft
{{room.adultSelected(price)}} db
{{room.childSelected(price)}} db
{{room.total(price)}} db
{{room.adultSelected(price)}} db
{{room.childSelected(price)}} db
{{room.total(price)}} db
{{price.count}} db
{{price.count}} db
{{price.getPrice() | number}} Ft€ {{price.getPriceEUR() | number}}
Szoba ára{{room.sum() | number}} Ft€ {{room.sumEUR() | number}}
Utasbiztosítás
{{insurance.price}} Ft{{booking.booking.getPassengersTotal()}} db{{booking.booking.getInsuranceTotal(insurance.id) | number}} Ft
Végösszeg{{booking.getPriceTotal() | number}} Ft€ {{booking.getPriceTotalEUR() | number}}

3. Foglalás » Váltás {{booking.simple ? 'részletes' : 'egyszerű'}} nézetre

Kötelező kitölteni

Kötelező kitölteni

Kötelező kitölteni

Kötelező kitölteni

Kötelező kitölteni

Kötelező kitölteni


Utasok adatai

{{$index+1}}. Szoba

Kötelező kitölteni

Kötelező kitölteni


Kötelező kitölteni

Feltöltés alatt...

Az utazzlastminute.hu oldalain elérhető információk rendszeresen változnak, frissülnek, ezért legjobb szándékaink ellenére előfordulhat, hogy a megjelenített információk hibákat vagy pontatlanságokat tartalmaznak, ezért fenn tartjuk a jogot, hogy az ezeket előzetes figyelmeztetés nélkül helyesbítsük. Irodánk által forgalmazott utazásokkal kapcsolatos kötelezettségeket kizárólag az ezekkel kapcsolatos szerződések (pl. Utazási Szerződés) határozzák meg.

Segítségre van szüksége?

Hívjon minket

06-1-210-0313 | 06-70-426-6662

Hétköznap

10:00-18:00-ig

Írjon emailt

info@utazzlastminute.hu

Ajánlott szállodák