India, a királytigrisek birodalma

Last Minute utazás, akciós üdülés, nyaralás

Úticélok / India / India / India, a királytigrisek birodalma

A szálloda értékelése:

Nincs értékelés

Szálloda leírás

info

Egyedülálló programunk során 5 alkalommal indulunk szafarira, hogy a Dzsungel könyve élő szereplőiként lencsevégre kapjuk India legszebb tigriseit. GARANTÁLT INDULÁS!

leiras

„Végeredményben mégis csak a tigris csábított Indiába, csíkos bundája kedvéért kockáztattuk életünket egy hónapig Bombay és Calcutta dzsungeljeiben.” Széchenyi Zsigmond „Naha

info

Egyedülálló programunk során 5 alkalommal indulunk szafarira, hogy a Dzsungel könyve élő szereplőiként lencsevégre kapjuk India legszebb tigriseit. GARANTÁLT INDULÁS!

leiras

„Végeredményben mégis csak a tigris csábított Indiába, csíkos bundája kedvéért kockáztattuk életünket egy hónapig Bombay és Calcutta dzsungeljeiben.” Széchenyi Zsigmond „Nahar”

Rendhagyó, mondhatni provokatív nyitó idézet a XX. század talán legeredetibb és stílusosabb útleírójától, a maharadzsák vendégeként Indiát végigjáró Széchenyi gróftól. Rendhagyó kiscsoportos utazásunk mottójául azonban keresve sem találhattunk volna jobbat: A híres magyar vadász nyomán járva 4 napot töltünk India „tigrisben leggazdagabb” vadonjaiban – majd Bombay vagy Calcutta forgatagát kikerülve – a néhai mogul császárok és maharadzsák legszebb palotáit, városait járjuk végig.

Szállásainkat, körülményeinket is a maharadzsák és a múlt brit lordjainak igényeihez igazítjuk: A legjobb De Luxe vadon resort-okban és hotelekben kortyoljuk a 12 éves Scotch whisky-t.

 

GARANTÁLT INDULÁS! Utolsó 2 hely a programon!

 

Utazás: repülővel, menetrend szerinti járattal, átszállással

Elhelyezés: 4*-os + és 5*-os luxus hotelekben, nemzeti parki De Luxe vadon resort-okban,  Jaipurban a Holiday Inn 4*-os szállodájában

Ellátás: félpanzió

 

1. nap: Irány Delhi; A „Nahar” világa

Találkozás a Liszt Ferenc reptér 2/B. terminálon a reggeli órákban. Elrepülés Delhibe, átszállással. Várakozás közben „útikalauzunk” Széchenyi Zsigmond (1898-1967) munkásságának és nagyszerű könyve, az 1937/1938 évi indiai vadászélményeit összefoglaló „Nahar” legfontosabb fejezeteinek ismertetése – felkészülésként.  Ebéd és vacsora a repülőgépeken. Érkezés az éjféli órákban Delhibe. Éj a repülőn.

2. nap: Delhi – a mogulok ajándéka

Delhibe érkezés után utazás a szállodába. Korai reggeli – majd pihenés 12:00 óráig. Délutáni városnézés a mogul Ó-Delhiben: A Vörös-erőd fotózása kívülről. (A „városon belüli város” falainak hossza 3.000 m, a falak magassága 15-30 m.) Látogatás Dzsama Mecsetben (India legnagyobb mecsete).  Az 1658-ban befejezett, 20.000 fő férőhelyes mecsetet Aurangzeb (1658-1707) mogul császár idején adták át. Ismerkedés Aurangzeb felmenőivel, Zahir ud-din Mumammad Babur (1526-1530), a dinasztia alapító koráig. Rövid áttekintés a mogulokról – és az iszlám indiai elterjedéséről. Továbbutazás a Gandhi Smriti Múzeumba. Itt töltötte élete utolsó 144 napját Mahatma Gandhi (1869-1948 ) a modern India megteremtője.  Átutazás Új-Delhibe, a Bangla Sahib Gurudwara szentélyhez, a hindu- és szikh hívők közös zarándokhelyéhez. Ismerkedés a hinduizmus (brahmanizmus) alapjaival. Továbbutazás a Janpath sugárút forgatagában, majd a Rashtrapati Bhawanhoz, az elnöki palotához. A Brit időkben épült kormányzati épületek megtekintése, majd az India Gate (All India War Memorial), az I. Világháborús óriás diadalív fotózása. Késő délutáni fotózás a XII. századi a Kutáb Minárnál, Hindusztán hetedik csodájánál: Az óriás minaret, illetve az Iron Pillar, az ismeretlen eredetű, soha nem rozsdásodó vasoszlop megtekintése. Vacsora a hotelben. Éj Delhiben.

3. nap: A Dzsungel könyve élőben

Reggeli transzfer a reptérre, majd elrepülés Madhya Pradesh államba, Jabalpurba. Jabalpur repteréről 2 órás utazás a Kanha Nemzeti Park és Tigris Rezervátum főbejáratához. India legnagyobb, szigorúan védett természetvédelmi területe több mint 2.000 km2. Joseph Rudyard Kipling (1865-1936) itt kapta az ihletet a Dzsungel könyve megírásához. „Kipling vadonja” tisztásokkal szabdalt szal-ligetekből, bambusz erdőkből, a magasabb hegyoldalakon pedig köderdőkből áll. Az India szubkontinens megmaradt kb. 1.700 szbadon élő bengáli tigriséből, itt őrzik a legszerencsésebbeket, a zöld vadon mélyén. Felkészülés a másnapi két szafarira, ismertetéssel Kanha legjellegzetesebb nagyvadjairól: leopárdok (Bagira…), örvös medvék (Balú…), indiai vadkutyák, sakálok, gaurok, barasingha szarvasok és az állandóan zajos majomseregek. Közös vacsora. Éj De Luxe lodge-ban.

4. nap: A király tigrisek erdeiben

Kora reggeli ébresztő és reggeli után délelőtti jeep szafari a királytigrisek nyomán. A Kanha Nemzeti Park egész Ázsia legnagyobb tigris rezervátuma, így igen jó az esély, hogy megpillantsuk az akár 250 kg tömegűre is megnövő óriás macskákat. A 100-110 cm marmagasságú csíkos csúcsragadozók hozzászoktak az ösvényeken mozgó, négykerekű, büdös és ehetetlen fémjószágokhoz... így, ha meglátnak minket, nem menekülnek – vagyis szerencsés esetekben igen jól fotózhatóak. Pihenő a déli órákban a szafari bázison. Délutáni kutakodás a tigrisek után, nagyvad és majom fotózással. A „Kipling vadon” nem csak nagyragadozókban bővelkedik.  A növényevők leginpozánsabb képviselői a szigorúan védett mocsári szarvasok (barasingha) és az óriási gaurok. (A gaur a Föld legnagyobb vadon élő szarvasmarha féléje. Az indiai bölényként is titulált állat marmagassága 170 – 220 cm, tömege elérheti a 10 mázsát is.) Este a látottak értékelése – remélhetőleg a tigris fotók összehasonlításával – majd közös vacsora. Éj De Luxe lodge-ban.

5. nap: A maharadzsák tigris vadászatai

Kora reggeli ébresztő és reggeli után 4 órás utazás a Bandhavgarh Nemzeti Park-ba. Útközben történetek Széchenyi Zsigmond indiai vadászatairól, a Nahar alapján. Ismertető a maharadzsák néhai pazar vadászatairól – s néhány rémtörténet a XIX-XX. század legrettegettebb emberevő tigriseiről… Bandhavgarh ad otthont India „legsűrűbb” tigrisállományának. 1968-ig Rewa maharadzsáinak vadász rezervátuma volt, itt ejtette el Martand Szigh maharadzsa a világ első fehér tigrisét, 1951-ben. Bejelentkezés resortunkba, majd délutáni tigrisvadászat – távcsővel és fényképezővel. Közös vacsora – közben tigris trófeáink összehasonlítása… Éj resort szobában.

6. nap: Ázsia nagymacskái

Korra reggeli ébresztő és reggeli, majd két jeep szafari, a nap közepén pihenővel a déli órákban. A nagyvadak megfigyelése és fotózása mellett általános ismertető az Indiában élő / korábban élt egyéb nagymacskákról is: oroszlánok, leopárdok, hópárducok, gepárdok. Az 1973-ban indított Project Tiger,  illetve a WWF és Leonardi Di Caprio nevével fémjelzett Save Tigers Now programok vázlatos ismertetése. Közös vacsora, Scoth whisky hörpintgetéssel, búcsú Kipling vadonjától. Éj resort szobában.

7. nap:  Khadzsuraho UNESCO világörökségi templomai – kőbe faragott Káma-Szútra

Reggeli indulással utazás Khadzsuraho irányába. Az utazás hossza kb. 5 óra, egy megállással és teázási szünettel. Menet közben ismertetés a Csandéla uralkodók időszakáról, a X. századi templom építésekről. Szigorúan közmegegyezésen alapuló mértékek szerinti... előkészítés a világ leghíresebb, a „szemérem kora előtti” templomaival kapcsolatban. Megérkezés után a 85 épületből álló épületegyüttes bejárása, helyi vezetők irányításával. A 950 – 1050 között felípített hindu templomok Keleti-; Nyugati- és szórt csoportrészekből állnak. Sétánkat a Keleti-csoport műemlékremekeinél kezdjük: Brahma, Vamana és Javari templomai – majd a három Jain szentély. Séta a Keleti csoport épületeinél: Lakshmana- Matangesvara és Varaha templomok.  A Visvanatha és Nandi komplexum fotózása, majd séta a Chitragupta templomtól – a Kandariya Mahadeva együttesig. A leghíresebb mithuna-párok és mithuna-csoportok (szeretkező és orgia csoportok) fényképezése. Közös vacsora. Éj Khadzsuharóban.

8. nap: Utazás Orcsán keresztül és a Jhansi Vasúton

Délelőtti utazás a Bundálé uralkodók középkori fővárosába, a ma csak 8.500 fő lakosságú Orcsába.  A várost Pudra Pratap Szing maharadzsa alapította 1501-ben. Az erőd együttes (3 erőd) mellett a Nagy Akbar mogul császár (1556-1605) idején épített csodálatos hindu templomairól is ismert a máig is középkori hangulatú néhai főváros. A Bétvá-folyó és a partján álló csodaszép templomok fotózása. Látogatás a Chaturbuj templomban, majd a palotából átalakított Ram Raja Mandir templomban. A Chhattris sírtornyok fotózása, majd utazás a pályaudvarra. 17:55 – 20:25 között utazás a Shatabdi Expresszen, India leggyorsabb vonatán – Agrába. Útközben rövid áttekintés a hatalmas ország vasútvonalairól, vasúti közlekedéséről. Agrába érkezés után közös vacsora a szállodában. Éj Agrában

9. nap: Agra – a mogul aranykor fővárosa

Agra, a mogul sahok néhai fővárosa, India és egyben egész Ázsia egyik leghíresebb építészeti műremeke. 1526-tól (Babúr hatalomra kerülése) 1648-ig (Sáh Dzsahán delhiben megkezdett építkezéseiig) ide özönlött a mogulok gazdagsága, a város középkori épületeit máig belengik legendáik és szellemiségük. A Tádzs Mahal és a császárok Vörös Erődje egyaránt UNESCO világörökségi védelem alatt állnak. Reggeli látogatás a „szerelem fehér márványba faragott költeményénél”, Mumtaj Mahal császárné (Sáh Dzsahán legkedvesebb felesége) síremlékénél, a Tádzs Mahalnál. Séta a Vörös erőd falain belül: A 2,5 km hosszúságú fal mögötti uralkodó negyedben éltek India urai a mogulok. Séta közben történetek a legismertebb mogul császárok életéből. Délutáni szabadprogram és vásárlási lehetőség. Éj Agrában.

10. nap: Dzsingiz kántól – (Nagy) Akbar udvaráig

Reggeli indulással rövid utazás Fatéhpur Szikribe, Nagy Akbár császár néhai kormányzati központjába. Útközben ismertető a mogulok mongol származásáról, s arról, hogyan volt Nagy Akbár császár Dzsingiz kán (1206 – 1227), a Mongol-világbirodalom megteremtőjének egyenes ági leszármazottja. Nagy Akbár 1571-ben döntött úgy, hogy a fia születéséért érzett hálából új kormányzati központot építtet tanítómestere, Szálim Csiszti háza köré. A 3 X 1,5 km hosszú szilapárkányon álló ház köré 15 év alatt épült fel az új központ, jellemző, hogy az első építkezési fázis az óriási szikla egyenesre faragása volt… Az uralkodó 1585-ben kiüríttette a frissen elkészült fővárost – ami azóta is érintetlenül áll. Csak néhány a megannyi, UNESCO világörökségi védelem alatt álló épületből: Díván-i-Khász (magán kihallgatások palotája) ; Anup Talao (a Török Szultána háza); Naubat Khána (a dobház); Díván-i-Ám (az állami kihallgatások palotája); Birbál Rádzsa palota; Pancs Mahal (a feleségek 5 szintes palotája); Buland Darváza (a Fenséges kapu); Nagy Mecset; Szálim Csiszti sírja.  Továbbutazás Abhaneribe, a középkori Csand Baori víztározóhoz. Késő délutáni – kora esti érkezés Dzsaipurba, menet közben anekdotákkal, a legendás gazdagságukról világhíres dzsaipuri maharadzsákról.  Közös vacsora. Éj Jaipurban.

11. nap:  Dzsaipur a rózsaszín ékkő

Reggeli látogatás a várostól 9 km-re lévő Amber fellegvárához, Rádzsasztán uralkodóinak ősi fészkéhez. Rádzsasztán névadói a lovas-harcos rádzsputok voltak. Nevük jelentése szanszkrit nyelven „Királyfiak”. A rádzsputok valószínűleg az északról érkezett hunok leszármazottai, a VI. századtól váltak katonai kaszttá, vagyis ksatrijákká. Amber erődjét a 900-as évek közepe óta lakták, jelenlegi formáját Radzsa Man Szigh (1590-1614) maharadzsa idején nyerte, akit egyetlen cél vezetett az építésekor: Elérni, vagy akár meghaladni a mogul uralkodók pompáját. Feljutás az erődbe elefánt-háton (A kényelmesebbeknek terepjárón) – majd annak megtekintése. Visszautazás az 1727-ben alapított Rózsaszín városba, Dzsaipur központjába. A várost a Vastu Shastra (Védikus épülettervezés a kényelemért és jólétért) jegyében építtette II. Dzsai Szingh (1693-1743) maharadzsa. A fallal körülölelt, 8 kapuval rendelkező város főutcái 25 m-nél is szélesebbek. Rózsaszín és narancssárga házait II. Man Szingh maharadzsa ideje óta csodálhatják a világ minden pontjáról ideérkezett látogatók. (A maharadzsa a britek oldalán maradt az 1857 évi Szipoly lázadás idején, s ezt követően a Walesi herceg látogatásakor festettek minden épületet rózsaszínre – a jó szerencse jegyében.) A meglátogatott legfontosabb épület-együttesek: Hawa Mahal (a Krishna koronáját mintázó Szél palota, 953 ablakával. Az uralkodó család nőtagjainak kilátó ablakaival); Városi Palota (a Dzsaipuri maharadzsák központi palotája – ma múzeum); Jantar Mantar (a maharadzsák csillagvizsgáló komplexuma 1716-ból). Kora esti riksa városnézés – majd esti Scotch whisky kóstoló. Közös vacsora. Éj Dzsaipurban.

12. nap: Visszautazás Delhibe

Rövid reggeli szabadprogram és vásárlási lehetőség, majd visszaindulás Delhibe. 5 órás utazás autópályán, különjáratunkon, közben rövid tea szünettel. Delhibe érkezés után bejelentkezés a hotelbe. Felkészülés az éjszakai utazásra. Búcsúvacsora, majd éjszakai utazás a reptérre. Éj a repülőn.

13. nap:

Hazaérkezés Budapestre a délelőtti órákban.

 

UNESCO Világörökségi helyszínek

Delhi, Vörös-erőd

Khadzsuraho műemlékegyüttese

Agra erődje és a Tadzs Mahal

Fatéhpur Szikri

Jaipur, Jantar Mantar

 

 

Az út idegenvezetője: Gőgös Norbert

Gőgös Norbert, geográfus, utazásszervező, a Magyar Földrajzi Társaság Expedíciós Szakosztályának titkára.
Az ELTE TFK-n szerzett diplomájának szakpárja: történelem.
Csoportos körutazásainak elsődleges célterülete Közép- és Belső-Ázsia, Észak-Amerika, valamint a Kárpát-medence.
Publikációs témakörei többek között - a törökségi népek és sztyeppei íjfeszítő birodalmak múltja; a nomád kultúrák néprajza; Észak-Amerika és a sarkkörök természeti földrajza, élővilága; a magyar földrajzi felfedezések és kutatóutak kultúrtörténete.
Hobbija a munkája és a természetjárás – a Görgényi-havasoktól - Alaszkáig és az Altájig.
Kedvenc városai: A Selyemút nagyvárosai Isztambultól – Szamarkandig.
Kedvenc szállodája: a mongol sztyeppék jurtái.
Kedvenc itala: A jó szívvel adott székely üdvözlőpálinka.
Három kislány boldog édesapja.

´gogos_norbert_mh1_01.JPG´

Az ár tartalmazza:

Szállás 4*-os + és 5*-os luxus hotelekben, nemzeti parki De Luxe vadon resort-okban,  Jaipurban a Holiday Inn 4*-os szállodájában, félpanziós ellátás, helyszíni közlekedés, belépők és nemzeti parki illetékek, magyar nyelvű idegenvezetés

Az ár nem tartalmazza:

Repülőjegy illetékkel (kb. 178.000 Ft), vízumdíj ügyintézéssel (kb. 26.000 Ft), útlemondási biztosítás (1,5%), elvárt borravaló (kb. 48 EUR/fő, helyszínen fizetendő), betegség-, baleset-, poggyászbiztosítás   Vízum A vízumoztatást irodánk intézi, melyhez szükséges: a hazaút dátumához képest min. 6 hónapig érvényes útlevél 1 db vízumkérdőív 2 db színes igazolványkép (5x5 cm méretű, fehér hátterű igazolványkép) személyi igazolvány másolata lakcímkártya másolata
{{hotel.getMoreLabel()}}

Az illetékes ár tartalmazza: repülőjegy illetékkel, szállást megadott ellátással, transfert hotel és szálloda között, kézi és feladható poggyászt (kivéve ha külön felárként van feltüntetve!)

Az utazzlastminute.hu oldalain elérhető információk rendszeresen változnak, frissülnek, ezért legjobb szándékaink ellenére előfordulhat, hogy a megjelenített információk hibákat vagy pontatlanságokat tartalmaznak, ezért fenn tartjuk a jogot, hogy az ezeket előzetes figyelmeztetés nélkül helyesbítsük. Irodánk által forgalmazott utazásokkal kapcsolatos kötelezettségeket kizárólag az ezekkel kapcsolatos szerződések (pl. Utazási Szerződés) határozzák meg.

Kalkuláció és foglalás

Indulás{{booking.selected.start}} (Időpont változtatása)
Érkezés{{booking.selected.end}}
Napok száma{{booking.selected.days}} nap / {{booking.selected.nights}} éjszaka
Utazás módja{{booking.selected.mode.name}} ({{booking.selected.departure.name}})
Ellátás{{booking.selected.board.name}}

Nem találja a megfelelő szobatípust? Kérjen segítséget irodánktól telefonon, vagy INGYENESEN visszahívjuk, ha az ajánlatkérést kitölti!

1. Válasszon szobát

2. Árkalkuláció

MegnevezésMennyiségEgységárSztornó %Összeg
{{$index + 1}}. szoba | {{room.group}} - {{room.name}}
{{price.name}}
{{price.name}}
{{price.name}}
{{price.name}} ({{price.minAge}}-{{price.maxAge}} éves korig)
{{room.adultSelected(price)}} db
{{room.childSelected(price)}} db
{{room.total(price)}} db
{{room.adultSelected(price)}} db
{{room.childSelected(price)}} db
{{price.count}} db
{{price.count}} db
{{price.count}} db
{{price.getValue() | number}} Ft{{price.storno}} %{{price.getPrice() | number}} Ft
Szoba ára{{room.sum() | number}} Ft
Utasbiztosítás
{{booking.booking.getPassengersTotal()}} db{{insurance.price}} Ft0 %{{booking.booking.getInsuranceTotal(insurance.id) | number}} Ft
Végösszeg{{booking.getPriceTotal() | number}} Ft

3. Foglalás » Váltás {{booking.simple ? 'részletes' : 'egyszerű'}} nézetre

Kötelező kitölteni

Kötelező kitölteni

Kötelező kitölteni

Kötelező kitölteni

Kötelező kitölteni

Kötelező kitölteni


Utasok adatai

{{$index+1}}. Szoba

Kötelező kitölteni

Kötelező kitölteni

Kötelező kitölteni


Kötelező kitölteni

Feltöltés alatt...

Segítségre van szüksége?

Hívjon minket

06-1-210-0313 | 06-70-426-6662

Hétköznap

10:00-18:00-ig

Írjon emailt

info@utazzlastminute.hu

Ajánlott szállodák