A szálloda értékelése:

Nincs értékelés

Szálloda leírás

info

Siráz, Narenjestan kert, Eram kert, Persepolisz, Yazd, Abarkou, Pasargadae, Perzsa kert, Teherán, Kashan...

leiras

Irán országleírás

 

Utazás: Budapest – Shiraz / Teherán – Budapest útvonalon átszállással menetrend szerinti repülőjárattal, az országon belül légkondicionált autóbusszal.

Elhelyezés: európai színvonalú 3* - 4*-os szállodákban

info

Siráz, Narenjestan kert, Eram kert, Persepolisz, Yazd, Abarkou, Pasargadae, Perzsa kert, Teherán, Kashan...

leiras

Irán országleírás

 

Utazás: Budapest – Shiraz / Teherán – Budapest útvonalon átszállással menetrend szerinti repülőjárattal, az országon belül légkondicionált autóbusszal.

Elhelyezés: európai színvonalú 3* - 4*-os szállodákban

Ellátás: reggeli, igény szerint félpanzió

 

1. nap: BUDAPEST-SHIRAZ

Utazás Budapestről átszállással Shirazba.

2. nap: SHIRAZ

Kora hajnali érkezés után transzfer a szállodába. Reggeli után városnézésünket a Narenjestan kertben kezdjük. A kertben található épületet a 13. században kezdték építeni és a kezdetekben adminisztrációs feladatokat látott el. Saadi, középkori perzsa költő sírját tekintjük meg ezután, mely a róla elnevezett mauzóleumban található. Következik a Karim Kán citadella, mely egykoron börtönként működött, ma múzeum található benne. Városnézésünket Irán egyik legrégebbi mecsetjénél, az Atiq mecsetnél folytatjuk, melyet a 9. században építettek. Befejezésként a bazárt keressük fel. Szállás Shirazban.

3. nap: SHIRAZ-PERSEPOLIS

Reggeli után Hafez, perzsa költő sírját, majd az Eram kertet nézzük meg. Az Eram szót a Koránban említik, és a Mennyországot jelenti. Bár a kertet többször is átépítettek, de jelenlegi formájában is csodálatos. Shiraztól a Korán kapunál tett látogatással búcsúzunk és utunkat Persepolis felé folytatjuk (UNESCO Világörökség része), mely palotáinak építése 2500 évvel ezelőttre tehető. Naqsh-e Rostam sziklába vájt sírjai után Naqsh-e Rajab következik, majd utazás a Persepolis-i szálláshelyre. Szállás Persepoliban.

4. nap: YAZD-PASARGADAE-ABARKOU

Reggeli után Yazd városa felé indulunk, de útközben felkeressük a Nagy Kürosz király monumentális síremlékét és palotájának romjait Pasargadae-ban (UNESCO Világörökség része). A kirándulás Abarkou-ban folytatódik, ahol Irán legöregebb ciprusfája található. Szállás Yazdban.

5. nap: YAZD-NAEIN-ISFAHAN

Reggeli után városnézés Yazdban, mely a ma is létező zoroaszter vallás központja. Főbb látnivalói a a Perzsa kert, Tűz temploma, Péntek mecset (14. századból). Délután Isfahan felé indulunk, de menet közben Naein városkában megtekintjük a mecsetet. Szállás Isfahanban.

 

6. nap: ISFAHAN

Reggeli után elkezdjük az ismerkedést Irán 3. legnagyobb városával, mely a 17. század elejétől több mint 100 évig Perzsia fővárosa is volt. Megtekintjük a Vank (vagy Szent nővérek) katedrálist az örmény negyedben, majd következik a Világörökség részét képző Naqsh-e Jahan tér (más néven Imam tér), mely a világ egyik legnagyobb tere. A tér több mint fél kilométer hosszú! Imam és Lotfollah Sejk mecsetek, Ali Qapou Palota, Nagybazár, Chehel Sotoun (40 oszlop) palota. Szállás Isfahanban.

7. nap: KASHAN-TEHERÁN

Reggeli után utunkat Teherán felé folytatjuk. Első megállónk Kashan városa a sivatag peremén. Az óváros felújított házai egykor gazdag kereskedők lakhelyeként szolgáltak. Először a Fin (Perzsa) kerttel ismerkedünk meg, melyhez az életet adó vizet egy közelben fakadó forrásból vezetik el csatornákon keresztül. A Tabatabeai család háza 4 udvarával, csodás falfestményeivel, díszes üvegablakaival kiváló példája a perzsa építészetnek. Az Agha Bozorg mecset és medresze a 18. században épült, így Kashan városközpontjának ékessége. Szállás Teheránban.

8. nap: TEHERÁN

Reggeli után városnézésünket az egykori uralkodói rezidencia, a Golestan (Rózsakert) Palota megtekintésével kezdjük, mely Teherán egyik legrégebbi műemléke. A komplexum 17 épülete palotákból, múzeumokból és különböző csarnokokból áll. Utunkat a Nemzeti Múzeumban folytatjuk, melynek 2 épületéből az egyik, az Archeológiai Múzeum mutatja be az ókori Perzsia kincseit. Folytatásként a Szőnyeg Múzeumba látogatunk, melynek épülete egy szőnyegszövő széket formáz. Szállás Teheránban.

9. nap: TEHERÁN-BUDAPEST

Korai reggeli után transzfer a repülőtérre, hazautazás átszállással.

 

UNESCO Világörökségi helyszínek:

Persepolis romjai

Pasargadae

Isfahan - Imam tér és Péntek mecset

 

Az út idegenvezetője: Sógor Dániel

Arabista, történész, gyerekkora óta a történelem szerelmese. 2000-ben még az Egyesült Államokban érettségizett, majd az ELTE arab és történelem szakán szerzett diplomát, ahol két évig perzsát is tanult. Egyetemi évei alatt egy évet Szíriában egy évet Kuvaitban tanult ösztöndíjjal. Kuvaitból látogatott először Iránba is, ahová nyaranta azóta is rendszeresen visszalátogat, főként nyelvet gyakorolni. Az arab világ mellett Iránnak is szerelmese, ahová családját is szívesen viszi el.

Perzsa és arab tudását tanításban kamatoztatja, hiszen elsősorban nyelvtanításból él. Emellett az ELTE társadalomtudományi karán, a nemzetközi kapcsolatok terén tanít, elsősorban Szíria, Libanon, Irak és Irán modern történelmét, illetve társadalomrajzát kutatja. PhD disszertációját is ebben a témában, Szíria modern problémáiból írja. Hobbi szinten is szeret nyelvet tanulni, illetve a perzsa gasztronómia komoly megszállottja.

´gogos_norbert_mh1_01.JPG´

Az ár tartalmazza:

a megadott szállásokat reggelis ellátással, a repülőjegyet, a szükséges transzfereket légkondicionált autóbusszal és a magyar nyelvű idegenvezetést.

Az ár nem tartalmazza:

a repülőtéri illetéket (októberben: kb. 125.000 Ft), a vízumdíjat (kb. 27.500 Ft), belépőket (55 USD), az útlemondási biztosítást (1,5%) és a betegség-, baleset- és poggyászbiztosítást   Félpanzió igényelhető: 37.500 Ft/7 alkalom Egyágyas felár: 49.000 Ft/7 éj   Vízum A vízumoztatást irodánk végzi, melyhez szükséges: a hazaút dátumához képest min. 6 hónapig érvényes útlevél, 2 db színes igazolványkép, kitöltött vízumkérdőív  
 
{{hotel.getMoreLabel()}}

Az illetékes ár tartalmazza: Repülőjegy illetékkel, Szállást megadott ellátással, Transfert reptér és szálloda között + Kézi és Feladható poggyászt (ha a kalkulációban nincs külön árral feltüntetve)

A keresett turnus sajnos nem található! Kérjük válasszon új indulási időpontot a listából.

Kalkuláció és foglalás

Indulás{{booking.selected.start}} (Időpont változtatása)
Érkezés{{booking.selected.end}}
Napok száma{{booking.selected.days}} nap / {{booking.selected.nights}} éjszaka
Utazás módja{{booking.selected.mode.name}} ({{booking.selected.departure.name}})
Ellátás{{booking.selected.board.name}}
Tervezett menetrend
Odaút{{booking.selected.fromStart | date: 'yyyy.MM.dd. HH:mm'}} ({{booking.selected.departure.name}}) - {{booking.selected.fromEnd | date: 'HH:mm'}} ({{booking.selected.arrival.name || booking.selected.arrival.id}})
Visszaút{{booking.selected.toStart | date: 'yyyy.MM.dd. HH:mm'}} ({{booking.selected.arrival.name || booking.selected.arrival.id}}) - {{booking.selected.toEnd | date: 'HH:mm'}} ({{booking.selected.departure.name}})

Nem találja a megfelelő szobatípust? Kérjen segítséget irodánktól telefonon, vagy INGYENESEN visszahívjuk, ha az ajánlatkérést kitölti!

1. Válasszon szobát

2. Árkalkuláció

MegnevezésEgységárMennyiségÖsszegEUR
{{$index + 1}}. szoba | {{room.group}} - {{room.name}}
{{price.name}}
{{price.name}}
{{price.name}}
{{price.name}} ({{price.minAge}}-{{price.maxAge}} éves korig)
{{price.getValue() | number}} Ft
{{room.adultSelected(price)}} db
{{room.childSelected(price)}} db
{{room.total(price)}} db
{{room.adultSelected(price)}} db
{{room.childSelected(price)}} db
{{room.total(price)}} db
{{price.count}} db
{{price.count}} db
{{price.getPrice() | number}} Ft€ {{price.getPriceEUR() | number}}
Szoba ára{{room.sum() | number}} Ft€ {{room.sumEUR() | number}}
Utasbiztosítás
{{insurance.price}} Ft{{booking.booking.getPassengersTotal()}} db{{booking.booking.getInsuranceTotal(insurance.id) | number}} Ft
Végösszeg{{booking.getPriceTotal() | number}} Ft€ {{booking.getPriceTotalEUR() | number}}

3. Foglalás » Váltás {{booking.simple ? 'részletes' : 'egyszerű'}} nézetre

Kötelező kitölteni

Kötelező kitölteni

Kötelező kitölteni

Kötelező kitölteni

Kötelező kitölteni

Kötelező kitölteni


Utasok adatai

{{$index+1}}. Szoba

Kötelező kitölteni

Kötelező kitölteni


Kötelező kitölteni

Feltöltés alatt...

Az utazzlastminute.hu oldalain elérhető információk rendszeresen változnak, frissülnek, ezért legjobb szándékaink ellenére előfordulhat, hogy a megjelenített információk hibákat vagy pontatlanságokat tartalmaznak, ezért fenn tartjuk a jogot, hogy az ezeket előzetes figyelmeztetés nélkül helyesbítsük. Irodánk által forgalmazott utazásokkal kapcsolatos kötelezettségeket kizárólag az ezekkel kapcsolatos szerződések (pl. Utazási Szerződés) határozzák meg.

Segítségre van szüksége?

Hívjon minket

06-1-210-0313 | 06-70-426-6662

Hétköznap

10:00-18:00-ig

Írjon emailt

info@utazzlastminute.hu

Ajánlott szállodák