Jordániai körutazás - Jordániai körutazás (8 nap)

Last Minute utazás, akciós üdülés, nyaralás

Úticélok / Jordánia / Jordánia körút / Jordániai körutazás - Jordániai körutazás (8 nap)

A szálloda értékelése:

Nincs értékelés

Szálloda leírás

Jordánia természeti csodái és a Keresztes hadjáratok históriája

Jordánia a sivatagi és hegyvidéki felszínformák kin

Jordánia természeti csodái és a Keresztes hadjáratok históriája

Jordánia a sivatagi és hegyvidéki felszínformák kincsestára: A Wadi al Mujib kanyonvidéke, a Wadi Rum égbeszökő homokkővonulatai, a Holt-tenger sókristályoktól szikrázó partvidéke csak néhány a különleges szárazföldi látnivalókból. Víz alatti világa is közismert, hiszen az Aqabai-öböl színpompás korallzátonyai a Vörös-tenger legtöbbet fotózott területei közé tartoznak. A királyság kulturális emlékei rendkívüli palettát nyújtanak – a Bibliai időktől – a Keresztes hadjáratok és az Oszmán-világbirodalom históriáján át – Arábiai Lawrence koráig. Utazásunk az átlagos Jordánia programoknál messzebbre, magasabbra s mélyebbre is visz. Azoknak a résztvevőknek ajánljuk, akik nem csak a busz ablakából kíváncsiak a kanyonok, keresztes erődök és festői homokdűnék rejtelmeire. Azoknak, akik nem a büfé kedvéért hajóznak a Vörös-tengeren. A természeti csodák bejárása mellett programunk a keresztes hadjáratok és a Jeruzsálemi Királyság történetét is végigköveti, külön kitérve annak magyar vonatkozásaira.

1. nap: Budapest-Aqaba: A Jordán Királyság születése: Utazás Aqabába charter járattal. A repülőtéri transzfer közben ismerkedés a Jordán Hasemita Királyság létrejöttének körülményeivel és társadalmi viszonyaival, illetve Aqaba városának történetével, gazdasági szerepével. Közös séta, pénzváltás, úszás a Vörös-tengerben. Szállás Aqabában.

2. nap: Petra a csodák völgye; Az I. Keresztes Hadjárat és a Jeruzsálemi Királyság létrejötte: Kora reggeli indulás Petrába. Útközben ismertető az I. Keresztes Hadjárat (1096-1099) magyarországi eseményiről, illetve a Szentföldi hadműveletekről. A Jeruzsálemi Királyság létrejöttének igaz meséi, az első királyok (I - II. és III. Balduin) életének bemutatásán keresztül. Petrához közeledve felkészülés az előttünk álló ókori csodákra: A Dzsebel el-Hubsza homokkő sziklavidéke különleges stratégiai pont volt az ókor kezdeteitől. Itt futott össze a Dél-Arábiából induló Tömjénút és a Selyemút Egyiptomot – Damaszkusszal összekötő ága. A Vádi Músza völgye akkor kapta nevét, amikor Mózes itt megpihenve, botjával vizet fakasztott a kanyon falából. A terület Edóm néven szerepel a Bibliában, legismertebb lakói az Arábiából érkezett nabateusok voltak. A Kr. e. V. századtól az arab natabeusok egyedi „csoda-világot” faragtak a sziklafalakba: A nomád stílus és a környező birodalmak (egyiptomi, asszír, babiloni, római) építészeti jegyeinek összeolvadásából különleges paloták, templomok, „lakótelepek” és síremlékek születtek a festői völgyekben. A karavánszerájok bevételeiből és az adókból származó jövedelemnek köszönhetően a Kr. e. II. századra Petra 30.000 fős nagyvárossá vált, ahol a nyüzsgő átrakodó raktárak polcai roskadoztak a legfinomabb illatszerek, főszerek kelmék és az elefántcsont alatt. Vezetett séta az UNESCO világörökségi védelem alatt álló csoda-völgyben: Dzsin-sziklák; Szik (1,2 km hosszú, 100 m mély, helyenként 2-3 m keskeny kanyon/!/); Haszné al Faraún (A fáraó kincstára); Homlokzatok utcája; Színház; Királysírok (asszír, babiloni és római stílusú királysírok); Kaszr el-Bint Faraún (városközpont); ed-Dejr templom. A túra legtávolabbi pontján a lélegzetelállító hegyek és panorámák fényképezése. (A séta során teve és szamár fakultatív módon bérelhető.) Késő délutáni visszaindulás Aqabába. A szállodába érkezés után közös vacsora. Szállás Aqabában.

3. nap: A Wadi Rum és a beduinok élete; Empire of Sand: Délelőtti utazás a Wadi Rum festői vidékére. A buszon felkészülés a sivatagi éjszakára, ismerkedés a beduinok életmódjával. „Oktatás” a dromedárokról (egypúpú tevék) és a tevegelésről. Séta a sivatagi táborunk körül, majd 4-5 órás utazás terepjáróval a völgy legszebb pontjaira. Látogatás a Seven pillars of Wisdom szikláknál. Ismerkedés a Wadi Rum földrajzi felépítésével, illetve a „közeli” arábiai- és észak-afrikai sivatagok természetföldrajzával. Szemelvények, történetek a múlt századig fennálló Oszmán-birodalmi időszakról, majd rövid ismertető a brit diplomácia és Arábiai Lawrence szerepéről, a mai határok kialakításában - Walter Reid nagysikerű műve, az Empire of Sand alapján. Este ismerkedés beduin vendéglátóinkkal. Vacsora, shisha (vízipipa) kóstoló és éjszakába nyúló beszélgetés a szabad ég alatt, a tábortűznél. Szállás Wadi Rumban, beduin sátorban.

4. nap: Salah ad-Din ibn Ajjúb (Szaladin) élete: Reggeli után délelőtti gyalogtúra, majd utazás Mons Regalis (Shambok) keresztes erődjébe. Útközben ismerkedés Szaladin (1174-1193) szultán életével, majd a keresztes háborúk muszlim krónikájával, illetve a legfontosabb mohamedán uralkodók, a Szeldzsukok; Szaladin; Bajbarsz (1260-1277) történeteivel. A festői keresztes vár bejárása. Leereszkedés a vár forrás alagútjának sötétjébe. (Figyelem! Zseplámpák hozatala nyomatékosan javasolt!) Késő délutáni indulás a Jordán Királyság fővárosába, Ammanba. Útközben felkészülés az előttünk állókra: Jordánia fővárosa a világ egyik legrégebben lakott települése, bizonyítottan 10.000 éves leletekkel /!/. Része volt az Asszír- majd a Perzsa-birodalomnak is. II. Ptolemaiosz fáraó önnön maga után neveztette el Philadelphiának, s ezen a néven volt ismert a római időkben is. A rómaiak építették ki a Fórumot és az óriási színházat is, illetve a Citadella templomait is. Amman a Bizánci-birodalom püspöki székhelye volt egészen az arab hódításig. A város mára 19 hegyre terjeszkedett, lakóinak száma elérte a 3 milliót. Bejelentkezés a hotelünkbe, majd közös vacsora. Szálllás Ammanban.

5. nap: Ammantól a Holt-tengerig: Reggeli látogatás Amman ókori városrészben, majd fényképezés a Citadelláról. Látogatás a King Husszein Mecsetben (a város legrégebbi mecsete). „Leereszkedés” a Föld legmélyebb pontjához a Holt-tengerhez. A tengernyi tó víztükre 422 méterrel a tengerszint alatt fekszik (!), az elmúlt évtizedekben jelentősen csökkenő vízszinttel. A zsugorodó sóstó hossza 67 km, átlagos szélessége 18 km, mélysége 378 m (!). A víz sótartalma 8,6 szerese a világtengerekének, s már az egyiptomiak is innen szállították a bitument a múmiák tartósításához. Az ókori görög-római világban Aszfalt-tóként ismert gyógyhelyet számos előkelőség kereste fel, ez volt Heródes szanatóriuma is. Strandolás – vagyis inkább lebegés a víz felszínén, a különleges víz varázslatos hatásainak élvezete napnyugtáig. Közös vacsora. Szállás a Holt-tenger partján.

6. nap: A Jordán-árok és a Hol-tenger természeti különlegességei; II. Endre (1205-1235) keresztes hadjárata: Reggeli indulás után utazás a Holt-tenger partján, délre. Rövid túra a Wadi al Mújib kanyonjában, majd séta és „sógyűjtés” a gyorsan visszahúzódó partvonalon, a tó új déli partvidékén. Látogatás a Wadi Numeirában. Délutáni utazás Kerakba, Chatilloni Raynald néhai fellegvárába, a keresztesek egyik legszebb erődjébe. Útközben látogatás a Nebo-hegyen (innen pillantotta meg Mózes a Szentföldet), illetve a hegy zarándok templomában. Kerak erődjének bejárása, a Holttenger és a Jordán völgye panorámáinak fotózása. Ismerkedés a zarándokok és keresztesek jelvényeivel, ereklyéivel és szimbólum világával. Útközben ismerkedés II. András szentföldi hadjáratával, illetve az „eltérített” IV. Keresztes Hadjárat és Zára városa elfoglalásának eseményeivel. A II. Endre idején Magyarországon átmenetileg megtelepedő Német Lovagrend históriájának áttekintése a buszon. Délutáni látogatás a Dana Természetvédelmi Terület szikláinál. Aqabába érkezés a késő esti órákban. Szállás Aqabában.

7. nap: Az Aqabai-öböl korall csodái: Reggeli után 6 órás hajókirándulás és pipás búvárkodási lehetőség az Aqabai-öbölben. Ismerkedés a Vöröstenger korallzátonyainak élővilágával, illetve a nagyobb, nyílt tengeri halfajokkal. Búcsúvacsora, a látottak értékelésével. Szállás Aqabában.

8. nap: Aqaba-Budapest: Reggeli transzfer a repülőtérre, hazautazás Budapestre.

Az Anubis Travel a program változtatásának jogát fenntartja a helyszíni körülmények függvényében!

A részvételi díj tartalmazza: 4 éjszaka Aqabában 3* szállodában, 1 éjszaka a Wadi Rum sivatagban egy beduin táborban, 1 éjszaka Ammanban 3* szállodában és 1 éjszaka a Holt-tengernél 4* szállodában félpanziós ellátással; charter repülőjegyek BUD-AQJ-BUD útvonalon, repülőtéri transzferek, beépített programok magyar nyelvű idegenvezetéssel, vízum, útlemondási biztosítás.

A részvételi díj nem tartalmazza: adók és illetékek, utasbiztosítás (nem kötelező), belépők, terepjáró és hajóköltségek: kb. 175 EUR/fő (helyszínen fizetendő), szervizdíj: 16 EUR/fő (helyszínen fizetendő).

A program minimum 20 fő jelentkezése esetén indul!

Elhelyezés: 4 éjszaka Aqabában 3* szállodában, 1 éjszaka a Wadi Rum sivatagban egy beduin táborban, 1 éjszaka Ammanban 3* szállodában és 1 éjszaka a Holt-tengernél 4* szállodában

Ellátás: Félpanzió.

Jordánia természeti csodái és a Keresztes hadjáratok históriája

Jordánia a sivatagi és hegyvidéki felszínformák kincsestára: A Wadi al Mujib kanyonvidéke, a Wadi Rum égbeszökő homokkővonulatai, a Holt-tenger sókristályoktól szikrázó partvidéke csak néhány a különleges szárazföldi látnivalókból. Víz alatti világa is közismert, hiszen az Aqabai-öböl színpompás korallzátonyai a Vörös-tenger legtöbbet fotózott területei közé tartoznak. A királyság kulturális emlékei rendkívüli palettát nyújtanak – a Bibliai időktől – a Keresztes hadjáratok és az Oszmán-világbirodalom históriáján át – Arábiai Lawrence koráig. Utazásunk az átlagos Jordánia programoknál messzebbre, magasabbra s mélyebbre is visz. Azoknak a résztvevőknek ajánljuk, akik nem csak a busz ablakából kíváncsiak a kanyonok, keresztes erődök és festői homokdűnék rejtelmeire. Azoknak, akik nem a büfé kedvéért hajóznak a Vörös-tengeren. A természeti csodák bejárása mellett programunk a keresztes hadjáratok és a Jeruzsálemi Királyság történetét is végigköveti, külön kitérve annak magyar vonatkozásaira.

1. nap: Budapest-Aqaba: A Jordán Királyság születése: Utazás Aqabába charter járattal. A repülőtéri transzfer közben ismerkedés a Jordán Hasemita Királyság létrejöttének körülményeivel és társadalmi viszonyaival, illetve Aqaba városának történetével, gazdasági szerepével. Közös séta, pénzváltás, úszás a Vörös-tengerben. Szállás Aqabában.

2. nap: Petra a csodák völgye; Az I. Keresztes Hadjárat és a Jeruzsálemi Királyság létrejötte: Kora reggeli indulás Petrába. Útközben ismertető az I. Keresztes Hadjárat (1096-1099) magyarországi eseményiről, illetve a Szentföldi hadműveletekről. A Jeruzsálemi Királyság létrejöttének igaz meséi, az első királyok (I - II. és III. Balduin) életének bemutatásán keresztül. Petrához közeledve felkészülés az előttünk álló ókori csodákra: A Dzsebel el-Hubsza homokkő sziklavidéke különleges stratégiai pont volt az ókor kezdeteitől. Itt futott össze a Dél-Arábiából induló Tömjénút és a Selyemút Egyiptomot – Damaszkusszal összekötő ága. A Vádi Músza völgye akkor kapta nevét, amikor Mózes itt megpihenve, botjával vizet fakasztott a kanyon falából. A terület Edóm néven szerepel a Bibliában, legismertebb lakói az Arábiából érkezett nabateusok voltak. A Kr. e. V. századtól az arab natabeusok egyedi „csoda-világot” faragtak a sziklafalakba: A nomád stílus és a környező birodalmak (egyiptomi, asszír, babiloni, római) építészeti jegyeinek összeolvadásából különleges paloták, templomok, „lakótelepek” és síremlékek születtek a festői völgyekben. A karavánszerájok bevételeiből és az adókból származó jövedelemnek köszönhetően a Kr. e. II. századra Petra 30.000 fős nagyvárossá vált, ahol a nyüzsgő átrakodó raktárak polcai roskadoztak a legfinomabb illatszerek, főszerek kelmék és az elefántcsont alatt. Vezetett séta az UNESCO világörökségi védelem alatt álló csoda-völgyben: Dzsin-sziklák; Szik (1,2 km hosszú, 100 m mély, helyenként 2-3 m keskeny kanyon/!/); Haszné al Faraún (A fáraó kincstára); Homlokzatok utcája; Színház; Királysírok (asszír, babiloni és római stílusú királysírok); Kaszr el-Bint Faraún (városközpont); ed-Dejr templom. A túra legtávolabbi pontján a lélegzetelállító hegyek és panorámák fényképezése. (A séta során teve és szamár fakultatív módon bérelhető.) Késő délutáni visszaindulás Aqabába. A szállodába érkezés után közös vacsora. Szállás Aqabában.

3. nap: A Wadi Rum és a beduinok élete; Empire of Sand: Délelőtti utazás a Wadi Rum festői vidékére. A buszon felkészülés a sivatagi éjszakára, ismerkedés a beduinok életmódjával. „Oktatás” a dromedárokról (egypúpú tevék) és a tevegelésről. Séta a sivatagi táborunk körül, majd 4-5 órás utazás terepjáróval a völgy legszebb pontjaira. Látogatás a Seven pillars of Wisdom szikláknál. Ismerkedés a Wadi Rum földrajzi felépítésével, illetve a „közeli” arábiai- és észak-afrikai sivatagok természetföldrajzával. Szemelvények, történetek a múlt századig fennálló Oszmán-birodalmi időszakról, majd rövid ismertető a brit diplomácia és Arábiai Lawrence szerepéről, a mai határok kialakításában - Walter Reid nagysikerű műve, az Empire of Sand alapján. Este ismerkedés beduin vendéglátóinkkal. Vacsora, shisha (vízipipa) kóstoló és éjszakába nyúló beszélgetés a szabad ég alatt, a tábortűznél. Szállás Wadi Rumban, beduin sátorban.

4. nap: Salah ad-Din ibn Ajjúb (Szaladin) élete: Reggeli után délelőtti gyalogtúra, majd utazás Mons Regalis (Shambok) keresztes erődjébe. Útközben ismerkedés Szaladin (1174-1193) szultán életével, majd a keresztes háborúk muszlim krónikájával, illetve a legfontosabb mohamedán uralkodók, a Szeldzsukok; Szaladin; Bajbarsz (1260-1277) történeteivel. A festői keresztes vár bejárása. Leereszkedés a vár forrás alagútjának sötétjébe. (Figyelem! Zseplámpák hozatala nyomatékosan javasolt!) Késő délutáni indulás a Jordán Királyság fővárosába, Ammanba. Útközben felkészülés az előttünk állókra: Jordánia fővárosa a világ egyik legrégebben lakott települése, bizonyítottan 10.000 éves leletekkel /!/. Része volt az Asszír- majd a Perzsa-birodalomnak is. II. Ptolemaiosz fáraó önnön maga után neveztette el Philadelphiának, s ezen a néven volt ismert a római időkben is. A rómaiak építették ki a Fórumot és az óriási színházat is, illetve a Citadella templomait is. Amman a Bizánci-birodalom püspöki székhelye volt egészen az arab hódításig. A város mára 19 hegyre terjeszkedett, lakóinak száma elérte a 3 milliót. Bejelentkezés a hotelünkbe, majd közös vacsora. Szálllás Ammanban.

5. nap: Ammantól a Holt-tengerig: Reggeli látogatás Amman ókori városrészben, majd fényképezés a Citadelláról. Látogatás a King Husszein Mecsetben (a város legrégebbi mecsete). „Leereszkedés” a Föld legmélyebb pontjához a Holt-tengerhez. A tengernyi tó víztükre 422 méterrel a tengerszint alatt fekszik (!), az elmúlt évtizedekben jelentősen csökkenő vízszinttel. A zsugorodó sóstó hossza 67 km, átlagos szélessége 18 km, mélysége 378 m (!). A víz sótartalma 8,6 szerese a világtengerekének, s már az egyiptomiak is innen szállították a bitument a múmiák tartósításához. Az ókori görög-római világban Aszfalt-tóként ismert gyógyhelyet számos előkelőség kereste fel, ez volt Heródes szanatóriuma is. Strandolás – vagyis inkább lebegés a víz felszínén, a különleges víz varázslatos hatásainak élvezete napnyugtáig. Közös vacsora. Szállás a Holt-tenger partján.

6. nap: A Jordán-árok és a Hol-tenger természeti különlegességei; II. Endre (1205-1235) keresztes hadjárata: Reggeli indulás után utazás a Holt-tenger partján, délre. Rövid túra a Wadi al Mújib kanyonjában, majd séta és „sógyűjtés” a gyorsan visszahúzódó partvonalon, a tó új déli partvidékén. Látogatás a Wadi Numeirában. Délutáni utazás Kerakba, Chatilloni Raynald néhai fellegvárába, a keresztesek egyik legszebb erődjébe. Útközben látogatás a Nebo-hegyen (innen pillantotta meg Mózes a Szentföldet), illetve a hegy zarándok templomában. Kerak erődjének bejárása, a Holttenger és a Jordán völgye panorámáinak fotózása. Ismerkedés a zarándokok és keresztesek jelvényeivel, ereklyéivel és szimbólum világával. Útközben ismerkedés II. András szentföldi hadjáratával, illetve az „eltérített” IV. Keresztes Hadjárat és Zára városa elfoglalásának eseményeivel. A II. Endre idején Magyarországon átmenetileg megtelepedő Német Lovagrend históriájának áttekintése a buszon. Délutáni látogatás a Dana Természetvédelmi Terület szikláinál. Aqabába érkezés a késő esti órákban. Szállás Aqabában.

7. nap: Az Aqabai-öböl korall csodái: Reggeli után 6 órás hajókirándulás és pipás búvárkodási lehetőség az Aqabai-öbölben. Ismerkedés a Vöröstenger korallzátonyainak élővilágával, illetve a nagyobb, nyílt tengeri halfajokkal. Búcsúvacsora, a látottak értékelésével. Szállás Aqabában.

8. nap: Aqaba-Budapest: Reggeli transzfer a repülőtérre, hazautazás Budapestre.

Az Anubis Travel a program változtatásának jogát fenntartja a helyszíni körülmények függvényében!

A részvételi díj tartalmazza: 4 éjszaka Aqabában 3* szállodában, 1 éjszaka a Wadi Rum sivatagban egy beduin táborban, 1 éjszaka Ammanban 3* szállodában és 1 éjszaka a Holt-tengernél 4* szállodában félpanziós ellátással; charter repülőjegyek BUD-AQJ-BUD útvonalon, repülőtéri transzferek, beépített programok magyar nyelvű idegenvezetéssel, vízum, útlemondási biztosítás.

A részvételi díj nem tartalmazza: adók és illetékek, utasbiztosítás (nem kötelező), belépők, terepjáró és hajóköltségek: kb. 175 EUR/fő (helyszínen fizetendő), szervizdíj: 16 EUR/fő (helyszínen fizetendő).

A program minimum 20 fő jelentkezése esetén indul!

{{hotel.getMoreLabel()}}

Az utazzlastminute.hu oldalain elérhető információk rendszeresen változnak, frissülnek, ezért legjobb szándékaink ellenére előfordulhat, hogy a megjelenített információk hibákat vagy pontatlanságokat tartalmaznak, ezért fenn tartjuk a jogot, hogy az ezeket előzetes figyelmeztetés nélkül helyesbítsük. Irodánk által forgalmazott utazásokkal kapcsolatos kötelezettségeket kizárólag az ezekkel kapcsolatos szerződések (pl. Utazási Szerződés) határozzák meg.

Kalkuláció és foglalás

Indulás{{booking.selected.start}} (Időpont változtatása)
Érkezés{{booking.selected.end}}
Napok száma{{booking.selected.days}} nap / {{booking.selected.nights}} éjszaka
Utazás módja{{booking.selected.mode.name}} ({{booking.selected.departure.name}})
Ellátás{{booking.selected.board.name}}

Nem találja a megfelelő szobatípust? Kérjen segítséget irodánktól telefonon, vagy INGYENESEN visszahívjuk, ha az ajánlatkérést kitölti!

1. Válasszon szobát

2. Árkalkuláció

MegnevezésMennyiségEgységárSztornó %Összeg
{{$index + 1}}. szoba | {{room.group}} - {{room.name}}
{{price.name}}
{{price.name}}
{{price.name}}
{{price.name}} ({{price.minAge}}-{{price.maxAge}} éves korig)
{{room.adultSelected(price)}} db
{{room.childSelected(price)}} db
{{room.total(price)}} db
{{room.adultSelected(price)}} db
{{room.childSelected(price)}} db
{{price.count}} db
{{price.count}} db
{{price.count}} db
{{price.getValue() | number}} Ft{{price.storno}} %{{price.getPrice() | number}} Ft
Szoba ára{{room.sum() | number}} Ft
Utasbiztosítás
{{booking.booking.getPassengersTotal()}} db{{insurance.price}} Ft0 %{{booking.booking.getInsuranceTotal(insurance.id) | number}} Ft
Végösszeg{{booking.getPriceTotal() | number}} Ft

3. Foglalás » Váltás {{booking.simple ? 'részletes' : 'egyszerű'}} nézetre

Kötelező kitölteni

Kötelező kitölteni

Kötelező kitölteni

Kötelező kitölteni

Kötelező kitölteni

Kötelező kitölteni


Utasok adatai

{{$index+1}}. Szoba


Kötelező kitölteni

A térképen megjelent szállás elhelyezésének a pontatlansága miatt felelőséget nem vállalunk. A térkép csak tájékoztatásra szolgál!

Éves időjárás

Beutazási feltételek, Jordánia vízum

Magyar állampolgár érvényes magyar útlevéllel, vízummal és megfelelő anyagi fedezet felmutatásával utazhat be Jordániába. A magyar állampolgárok vízumukat (kizárólag egyszeri belépésre jogosítót) felvehetik a határállomásokon is, kivéve az Izraellel közös King Hussein/Allenby Bridge átkelőnél levő határállomást. A határon történő felvétel esetén a vízum díja 40 JOD, kivéve az Eilat/Aqaba határátkelőhelyet, ahol ingyenes. A vízum egy hónapos tartózkodásra jogosít, azt meghaladó időtartam esetén, a rendőrségen még a vízum lejárta előtt meg kell hosszabbítani.A vízum határon történő felvétele esetén nem kérnek fényképet. Jordániából történő kilépés esetén kilépési illetéket kell fizetni, amelynek összege: 8 JOD.

Jordánia pénz

Jordánia pénzneme a jordán dínár (JOD). Behozatala vagy kivitele tilos, ezért az USD-t vagy az eurót javasoljuk, amellyel gyakran fizethetnek is. Bankautomaták korlátozottan állnak rendelkezésre. A nagyobb üzletekben és a bankokban a bankkártyát elfogadják.

Egészségügy, oltások

Kötelező védőoltás nincsen, de a Hepatitis A és B oltások javasoltak. Csapvíz fogyasztása nem ajánlott. Az étkezésnél indokolt a körültekintés, gyümölcsök, zöldség fogyasztását csak alapos mosás után javasoljuk, de fertőtleníteni nem kell.

Magyar Nagykövetség

Cím:
24, Hani Al-Akasheh Street, Abdoun, Amman

Előhívó:
(00)-(962)-(6)

Telefon:
593 4056

Fax:
593-0836

Ügyelet :
+ 962 778 425 551

E-mail:
mission.amm@mfa.gov.hu

Honlap:
www.mfa.gov.hu/emb/amman

Jordánia teljes kínálata, last minute utazás, családi üdülés

Jordánia szálláshelyek, látnivalók, utazási információk. Jordániai hotelek bemutatása képekkel, videókkal, térképpel.

Minden információ egy helyen egy tökéletes nyaralás, egy kalandokkal teli kulturális kirándulás vagy akár egy pihentető egészségügyi út megszervezéséhez Jordániába! Jordánia színes és változatos kínálatot nyújt, a kulturális idegenforgalom (történelmi nevezetességek, látnivalók, világörökségi helyszínek) mellett fontos szerepe van az aktív turizmusnak és az egészségturizmusnak. Jordánia két leglátogatottabb célpontja a Vörös-tenger búvárparadicsomaként ismert Aqaba, illetve az iszapja, magas sótartalmú vize és a tengerszint alatti magasságban tapasztalható negyedi mikroklímája miatt gyógyító hatásúnak tartott Holt-tenger.

Segítségre van szüksége?

Hívjon minket

06-1-210-0313 | 06-70-426-6662

Hétköznap

10:00-18:00-ig

Írjon emailt

info@utazzlastminute.hu