A szálloda értékelése:

Nincs értékelés

Szálloda leírás

info

Különleges körutazás Kazahsztánban, az ország természeti és kulturális kincseinek felkutatásával.

leiras

Utazás: menetrend szerinti repülőjárattal, átszállással, a helyszínen kisbusszal

Szállás: 3*-os szállodák kétágyas szobáiban;

Ellátás: reggeli

 

A 2.724.900 km2 területű Kazahsztán a rendkívüli felszíni és éghajlati változatosság földje

info

Különleges körutazás Kazahsztánban, az ország természeti és kulturális kincseinek felkutatásával.

leiras

Utazás: menetrend szerinti repülőjárattal, átszállással, a helyszínen kisbusszal

Szállás: 3*-os szállodák kétágyas szobáiban;

Ellátás: reggeli

 

A 2.724.900 km2 területű Kazahsztán a rendkívüli felszíni és éghajlati változatosság földje. A Központi Tien-san 6.000 m magasság fölé szökő csúcsaitól a Karagije mélyföld 132 m mély süllyedékéig, az állandóan csapadékos tajgáktól és sziklahavasoktól a sivatagok néma világáig, itt minden megtalálható. Végtelen sztyeppéi a néhai nomád kultúra kialakulásának bölcsői. Vadonjaiban több farkas él, mint Kanadában, egén még ma sem ritkaság a kőszáli sasok röpte. Ásványkincseinek is köszönhető, hogy gazdasága robbanásszerűen bővül, újonnan épülő fővárosa Asztana az ultramodern építészet egyik fellegvára.

 

1. nap: Elrepülés Almatiba

Menetrend szerint elrepülés Almatiba, Kazahsztán legnagyobb városába. Útközben vázlatos áttekintés az áttekinthetetlenül óriási sztyeppei ország természetföldrajzáról, topográfiájáról. Alma-megemlékezés: Ismertető a város néhai vadalma erdőségeiről, illetve aport alma ültetvényeiről, s hogy hogyan vált az „almák atyjává”, vagyis Alma-Atává. Éj a repülőn.

2. nap: Alma Atya városa

Hajnali érkezés után utazás a hotelbe. Rövid pihenő déli 12:00 óráig. Megismerkedés a számos alkalommal nevet változtatott metropolisz történetével, a Kr.e VII. századi szkíta időktől – 1997-ig, amíg az ország fővárosa volt. Városnézés közben igaz mesék a Zailijszki Erőd építéséről, a szibériai kozákok betelepüléséről és Vernij (a város időrendben harmadik neve) 1854. évi megalapításáról. Feljutás felvonóval a Kök-Töbére (Kék-hegy), a város, illetve a délre tornyosuló jég- és hófödte Kjungoj-alatau fényképezése. Séta a Panfilov-parkban, a Vernij erőd romjainál és az 1907-ben átadott, fából épített Vosznyeszenszkij Katedrálisnál. Andrej Zenkov, a rendkívüli tehetségű építész és ácsmester életének megismerése, a lenyűgöző szépségű és méretű fa-katedrálisnál. Séta a Tudományos Akadémia épületénél, majd a Köztársaság Téren. A Függetlenségi Emlékmű megtekintése. (A fiatal állam szimbóluma a hópárduc hátán álló szkíta Altin Adam – vagyis Arany Harcos, Arany Ember.) Közös visszatérés a hotelbe. Éj Almatiban.

3. nap: Szkíta ősöktől – az űrkutatás koráig

Reggeli után látogatás az Archeológiai Múzeumban. A több ezer arany pikkelypáncéllal díszített Altin Adam másolatának megtekintése, ismerkedés a szkíta kor leleteivel. A balbal–ok (sztyeppei kőszobrok „kunbabák”) és a nomadizálás eszközeinek megismerése.  Áttekintő a sztyeppe ősi kazak sportjairól: Aranysas vadászat; Köböre / Kökpar tartuw; Lovasbirkózás / Awdarispaq; Súlyemelés / Salma iluw; Kamcsi eldobás / Qamsi tastaw; Lovasíjászat / Zambi atuw. Közös látogatás az óriási Központi Mecsetben, majd rögtön utána a Szent Miklós katedrálisban. Szabadidő a Köztársaság Téren (Asztana-tér), vásárlási lehetőséggel a Zöld Bazár forgatagában. Buszos városnézés a város posztmodern épületeinél, vázlatos ismertetéssel a gazdag kazakok szokásairól, mindennapi életéről. Éj Almatiban.

4. nap:  A Tien-san, az égig érő hegyek és jég világa

Reggeli után utazás az Ile Alatau Nemzeti Park (Ile Alataw Ulttig Baghi) járművel is megközelíthető vidékeire. Menet közben rövid ismertető az itt járt két legismertebb magyar felfedező, Almásy György és Prinz Gyula kalandjairól, illetve a Mennyei-hegyek természetföldrajzáról. Rövid séták Csimbulak sí-központjában, 2.300 m magasságig. Leereszkedés a Bolsaja Almatinka folyó völgyébe, majd haladás 2.500 m magasságig, a Nagy Almati-tó (Ozero Bolsoje Almatinszkoje) 4.000 m feletti csúcsokkal körbeölelt partjáig. Séta az álomszép, a gleccserolvadéktól halványkék tó partmenti ösvényein. A szigorúan védett tengerszem Almati víztározója, vize igazi magashegységi ásványvíz. A csodálatos panorámák, hófödte „piramisok” fotózása, majd visszautazás a hotelbe, koraesti érkezéssel. Éj Almatiban.

5. nap: Altyn-Emel Nemzeti Park (Altyn Emel Ulttig Baghi)  - a sztyeppe határain

Korai indulás reggel 7:00 órakor keletre, az Altyn-Emel Nemzeti Park vidékére. Kapcsagajnál átkelés az óriásharcsák folyóján, az Ilin. A Balhas-tóba ömlő folyó és környezete természeti különlegességeinek megismerése. Haladás az Ili-ből felduzzasztott Kapcsagaji-tó északi partján. Menet közben ismertető a nemrég letűnt hagyományos kazak nomád életmódról. Néhány érintett témakör: a ló szerepe a kazak ember életében; a lóval kapcsolatos szokások, ünnepek; a hagyományos kazak nyergek; a kazak jurták és a kumisz. Délelőtti érkezés a 4.600 km2 területű, UNESCO világörökségi védelemre felterjesztett Altyn-Emel Nemzeti Park bejáratához.  Séta Kyzylauyz sziklarajzainál, majd a Ben-Shatir kurgánoknál. Az egyedülálló, arid (félsivatagi) vadállomány bemutatása, szerencsés esetben az állatok fotózásával. (Pl: jieran gazella; kulán /vadszamár/;  taki /vadló/; arkhar juh; bukhara szarvas).  Kora esti látogatás az Éneklő dűnéknél (Ulken Kalkan és a Kicsi Kalkan). Felkapaszkodás a 120 m magas mozgó homokdűnék egyikére. Éj az Altyn-Emel Nemzeti Parkban.

6. nap: Az Aktau és a Csarin-kanyon csodái

Korai indulás reggel 7:00 órakor az Aktau (Fehér-hegyek) különleges fehér, majd a festőpaletta szerűen színes „földöntúli” világába. A hihetetlen felszínformák és színek fotózása, rövid sétákkal. Utazás „Kazakisztán Grand Canyonja” a Csarin-kanyon irányába.  Séta a helyenként 300 m mélységű kanyon peremén, rövid pihenőkkel a legszebb kilátópontoknál. A 2 km hosszúságú Kastélyok Völgye és hihetetlen sziklaformációi fényképezése. Késő délutáni visszautazás Almatiba, bejelentkezéssel a hotelbe a késő esti órákban. Éj Almatiban.

7. nap: Asztana a sztyeppék ultramodern metropolisza

Menetrendtől függően elrepülés Asztanába, Kazakisztán új fővárosába. Az Isim folyó partján „éledő” modern metropolisz valóban különleges hely: 1997-ben jelölték ki, mint új főváros – s azóta többszörösére nőtt.  Világhírű nemzetközi építészek (pl. Kisho Kurokava; Norman Foster)  terveit is figyelembe véve épült – épül az új adminisztrációs központ, megannyi extravagáns épülettel és térkialakítással. Néhány az ultramodern középületekből: Elnöki Kulturális Központ; Életfa Emlékmű; Minisztériumi Paloták; Igazság Emlékmű; Kazakisztán Sport Központ; Eurázsia Nemzeti Egyetem; Nur Astana Nagymecset; Doman Szórakoztató Központ és a város szimbóluma, a Baiterek Torony. Szabadidő és vásárlási lehetőség a bevásárlóközpontok egyikében. Éj Asztanában.

8. nap: Hazautazás

Menetrendtől függően hazautazás

Az ár tartalmazza:

a megadott szállást reggelis ellátással, a megadott programokat, a helyszíni közlekedést, a belépőket és a magyar nyelvű idegenvezetést

Az ár nem tartalmazza:

a repülőjegy illetékkel (kb. 165 000 Ft), útlemondási biztosítás (1,5%), BBP biztosítás, borravaló
{{hotel.getMoreLabel()}}

Az illetékes ár tartalmazza: Repülőjegy illetékkel, Szállást megadott ellátással, Transfert reptér és szálloda között + Kézi és Feladható poggyászt (ha a kalkulációban nincs külön árral feltüntetve)

A keresett turnus sajnos nem található! Kérjük válasszon új indulási időpontot a listából.

Kalkuláció és foglalás

Indulás{{booking.selected.start}} (Időpont változtatása)
Érkezés{{booking.selected.end}}
Napok száma{{booking.selected.days}} nap / {{booking.selected.nights}} éjszaka
Utazás módja{{booking.selected.mode.name}} ({{booking.selected.departure.name}})
Ellátás{{booking.selected.board.name}}
Tervezett menetrend
Odaút{{booking.selected.fromStart | date: 'yyyy.MM.dd. HH:mm'}} ({{booking.selected.departure.name}}) - {{booking.selected.fromEnd | date: 'HH:mm'}} ({{booking.selected.arrival.name || booking.selected.arrival.id}})
Visszaút{{booking.selected.toStart | date: 'yyyy.MM.dd. HH:mm'}} ({{booking.selected.arrival.name || booking.selected.arrival.id}}) - {{booking.selected.toEnd | date: 'HH:mm'}} ({{booking.selected.departure.name}})

Nem találja a megfelelő szobatípust? Kérjen segítséget irodánktól telefonon, vagy INGYENESEN visszahívjuk, ha az ajánlatkérést kitölti!

1. Válasszon szobát

2. Árkalkuláció

MegnevezésEgységárMennyiségÖsszegEUR
{{$index + 1}}. szoba | {{room.group}} - {{room.name}}
{{price.name}}
{{price.name}}
{{price.name}}
{{price.name}} ({{price.minAge}}-{{price.maxAge}} éves korig)
{{price.getValue() | number}} Ft
{{room.adultSelected(price)}} db
{{room.childSelected(price)}} db
{{room.total(price)}} db
{{room.adultSelected(price)}} db
{{room.childSelected(price)}} db
{{room.total(price)}} db
{{price.count}} db
{{price.count}} db
{{price.getPrice() | number}} Ft€ {{price.getPriceEUR() | number}}
Szoba ára{{room.sum() | number}} Ft€ {{room.sumEUR() | number}}
Utasbiztosítás
{{insurance.price}} Ft{{booking.booking.getPassengersTotal()}} db{{booking.booking.getInsuranceTotal(insurance.id) | number}} Ft
Végösszeg{{booking.getPriceTotal() | number}} Ft€ {{booking.getPriceTotalEUR() | number}}

3. Foglalás » Váltás {{booking.simple ? 'részletes' : 'egyszerű'}} nézetre

Kötelező kitölteni

Kötelező kitölteni

Kötelező kitölteni

+36

Kötelező kitölteni

Kötelező kitölteni

Kötelező kitölteni

Kötelező kitölteni


Utasok adatai

{{$index+1}}. Szoba

Kötelező kitölteni

Kötelező kitölteni


Kötelező kitölteni

Feltöltés alatt...

Az utazzlastminute.hu oldalain elérhető információk rendszeresen változnak, frissülnek, ezért legjobb szándékaink ellenére előfordulhat, hogy a megjelenített információk hibákat vagy pontatlanságokat tartalmaznak, ezért fenn tartjuk a jogot, hogy az ezeket előzetes figyelmeztetés nélkül helyesbítsük. Irodánk által forgalmazott utazásokkal kapcsolatos kötelezettségeket kizárólag az ezekkel kapcsolatos szerződések (pl. Utazási Szerződés) határozzák meg.

Segítségre van szüksége?

Hívjon minket

06-1-210-0313 | 06-70-426-6662

Hétköznap

10:00-18:00-ig

Írjon emailt

info@utazzlastminute.hu