A szálloda értékelése:

Nincs értékelés

Szálloda leírás

info

Egyéni körutazás Madagaszkáron. Garantált indulás már 2 főtől, tetszőleges időpontban!

leiras

 

Utazás: repülővel

Elhelyezés: 3-4*-os szállodákban, lodge-okban

Ellátás: félpanziós ellátás

 

1. nap                   INDULÁS BUDAPESTRŐL, ÉRKEZÉS ANTANANARIVOBA

A repülőjárattól függően, de valószínűleg az esti órákban fogunk megérkezni Antanan

info

Egyéni körutazás Madagaszkáron. Garantált indulás már 2 főtől, tetszőleges időpontban!

leiras

 

Utazás: repülővel

Elhelyezés: 3-4*-os szállodákban, lodge-okban

Ellátás: félpanziós ellátás

 

1. nap                   INDULÁS BUDAPESTRŐL, ÉRKEZÉS ANTANANARIVOBA

A repülőjárattól függően, de valószínűleg az esti órákban fogunk megérkezni Antananarivoba, Madagaszkár dimbes-dombos fővárosába. A repülőtéren már vár minket sofőrünk és autónk, hogy elvigyen bennünket a belvárosban lévő elegáns szállodánkba.

A késői érkezés miatt a főváros megtekintését az elutazás napjára hagyjuk; szállodánkból azonban csodálatos kilátás nyílik a városra, melyet vacsoránk és reggelink közben is élvezhetünk.

Szállás: Royal Palissandre Hotel****

2. nap                   ANTANANARIVO – AMBATOLAMPY – ANTSIRABE

Miután megreggelizünk a szállodában, elhagyjuk a fővárost, elindulunk délnek és megkezdjük utazásunkat Madagaszkár csodáinak felfedezésére. Az utunk teraszos rizsföldek, békét és nyugalmat árasztó tájak, kicsiny falvak között kanyarog. Útközben megállunk Ambatolampy faluban, hogy meglátogassunk egy autentikus, tradicionális öntödét és műhelyt, ahol alumíniumedényeket öntenek és zebuszarvból készült különböző használati tárgyakat készítenek. Ez lesz az első találkozásunk a helyi kézművességgel, a madagaszkári iparművészettel, amely méltán híres: a csakis kézzel készített, ízléses, időigényes és minőségi termékeket sok helyen megcsodálhatjuk majd még. Európában ma már aligha találkozhatunk ilyen “kezdetleges”, de nagyon emberközeli és emberközpontú műhelyekkel; a Madagaszkáron tett utazásunk során garantáltan az lesz a benyomásunk, mintha nem csak térben, hanem időben is utaznánk...

Ezután továbbindulunk az 1500 méter magasan fekvő Antsirabe-be, mely az ország harmadik legnagyobb városa, és több ”becenevet” is kapott: a sós vizű termálfürdők városa, az ország söripari központja, és a pousse–pousse-ok (kézi hajtású riksák) városa. Megtekintjük francia koloniális stílusban épült házait, a katedrálist, és természetesen a helyi kézműves és élelmiszer árusok színes kavalkádra emlékeztető választékát.

Vacsora és szállás: Couleur Café Guest House

 

3. nap                   ANTSIRABE ÉS KÖRNYÉKE

A mai napon reggeli után trekkingre indulunk a közeli Befato faluba. Utunk során gyönyörködhetünk a hegyvidéki táj panorámájában. Könnyű gyalogtúránk alatt testközelből ismerkedünk meg Közép-Madagaszkár felföldi tájaival, gyönyörű, szépen művelt teraszos rizsföldjeivel, egyszerű, vöröskőből épült házaival, kedves, közvetlen lakosaival. Mindenfelé láthatjuk a helyieket kézi munkával, esetleg zebuk (púposhátú szarvasmarha) segítségével művelni  szorgalmasan és fáradságosan földjeiket, hogy előállítsák a lakosság nemzeti eledelét, a rizst, melyből egy malgas akár napi háromszor is képes enni ! Magunkba szívjuk ezt az érintetlen környezetet, a friss levegőt, az egyszerűségükben olyan megejtő kis falvakat, mindent, ami nagyon távol áll mai rohanó világunktól…

Délután ellátogatunk egy évszázados múlttal rendelkező miniatűr riksa készítő műhelybe, valamint egy ékszerkészítő atelier-be, ahol a szigeten bőven fellelhető féldrágaköveket és drágaköveket (zafír, rubin) dolgozzák fel – így folytatva ismerkedésünket a helyi iparművészettel.

Vacsora és szállás: Couleur Café Guest House

4. nap                   ANTSIRABE – AMBOSITRA – RANOMAFANA

Reggeli után továbbmegyünk dél felé, hogy meglátogassuk Ambositra városát, amely a madagaszkári fafaragás központja, és az e művészetükről híres úgynevezett zafimaniri törzs legfontosabb városa. Ez a legkiválóbb hely, hogy megtekintsük az értékes rózsafából és ébenfából készült kézművesipari termékek gazdag kínálatát, vagy akár vásárolhatunk is, az otthoninál többszörösen olcsóbb árakon. Meglátogatunk egy igazi zafimaniri fafaragó műhelyt is, ahol betekinthetünk a mesterek aprólékos, időigényes munkájának kulisszatitkaiba. Továbbutazunk és estére megérkezünk Ranomafana faluba, amely a szigetország második leglátogatottabb nemzeti parkjáról híres. A falu nevének jelentése “meleg víz”, a körülbelül 30 fokos gyógyvízzel rendelkező helyi termálfürdőre utalva.

Vacsora és szállás: Hotel Setam Lodge***

5. nap                   RANOMAFANA – ANDRINGITRA

Bőséges reggeli után indulunk el szállodánkból, hogy elkezdjük az eddiginél még közelebbről felfedezni Madagaszkár egyedülálló természeti világát, és hogy meggyőződjünk: joggal hívják a szigetet a “nyolcadik kontinens”-nek. A Ranomafana Nemzeti Park az ország második legnépszerűbb nemzeti parkja, számos őshonos, endemikus, azaz csak Madagaszkáron megtalálható állat-és növényfajt rejt magában. Dús, buja esőerdője rendkívüli vegetációval rendelkezik: pálmák, orchideák (Madagaszkárt az orchideák hazájának is nevezik : itt található a világon a legtöbb orchidea-faj), bambuszok, páfrányok, stb. Ez az erdő számos lemúrfaj kedvelt tartózkodási helye, így végre garantáltan, testközelből találkozhatunk a híres madagaszkári makikkal ! Más lemúrfajok mellett (összesen 12 faj él a parkban) itt él például a híres bambusz-lemúr is, illetve a vörös maki és a törpe egérmaki is.

A park meglátogatása után továbbindulunk Fianarantsoa-ba, Madagaszkár második legnagyobb városába, ahol felkeressük Pierrot Men fotóműhelyét. Pierrot Men, a nemzetközi hírű és nemzetközi díjakat nyert fotóművész Fianarantsoa-ban lakik, és fényképeiből kiállítótermet rendezett be a városban. Bár a művész nem csak Madagaszkáron fotózik, de az ország lakosai és természeti szépségei kimeríthetetlen témát és ihletet adnak neki és sokan úgy tartják, ő készíti és készítette a valaha készült legszebb képeket a szigetről – melyek sokszor egy szempillantás alatt berepítenek minket a malgas emberek összetett, rejtélyes világába, számos hagyománnnyal és mítosszal átszőtt életébe.

Fianarantsoa után Ambalavao következik, ahol egy papírgyártó műhelyben teszünk látogatást : itt állítják elő ugyanis az Avoho-fa kérgéből a híres antemoro papírt, amelyet madagaszkári papirusznak is hívnak.

Napunkat az Anja magánparkban zárjuk, ahol egy rövid, két órás sétatúra alatt az erdős- sziklás, gyönyörű panorámás tájban sok-sok gyűrűsfarkú maki csapattal találkozunk ! A makik vígan élnek ebben a nagyon jól szervezett, a helyi lakosok kezdeményezésében megalapított magánparkban, amelynek bevételei a helyi lakosság megélhetését biztosítják, nagyon jó példát mutatva ezzel Madagaszkár többi régiójának a turizmus és a helyi lakosság fenntartható, gyümölcsöző együttéléséről. A régió endemikus és gyógynövényeivel is megismerkedünk sétánk alatt.

Vacsora és szállás: Hotel Camp Catta Nature Lodge

6. nap                   ANDRINGITRA NEMZETI PARK

Reggelink után napunkat Madagaszkár természeti világának további felfedezésének szenteljük: meglátogatjuk az Andringitra Nemzeti Parkot, amely egész Madagaszkár egyik legnagyobb biodiverzitást rejtő helye. Több mint 100 különböző madárfajt, 50 emlősfélét és 55 békafajtát találunk itt. Növényfajokból több mint 1000 faj él a parkban, melyből a legtöbb endemikus, azaz csak itt megtalálható. Itt található a sziget legmagasabb látogatható hegycsúcsa is: a “Boby” csúcs.

Vacsora és szállás: Hotel Camp Catta Nature Lodge

7. nap                   ANDRINGITRA – RANOHIRA

Reggeli után a mai napon hosszú útra indulunk, nagy távolságot teszünk meg körülbelül hat órás utazás alatt, hogy a nap végére megérkezzünk Ranohiraba, a lenyűgöző Isalo Nemzeti Park területére. Az úton a tájkép hatalmas változatossága tárul elénk: a teraszos rizsföldek és szorgalmas rizstermesztő lakosai átadják helyüket hatalmas szürke sziklák tövében megbúvó kicsiny, rejtélyes falvak zárt közösségeinek, majd szőlőtermesztő területek, ezután füves-fás szavannák és végül Isalo ezer-formájú homokkő sziklái tűnnek fel és itt már a tájat a barna, zöld és okkersárga színek uralják. Útközben megállunk ismerkedni a kis falvak életével, betekintve ezzel a különböző madagaszkári törzsek életébe, ugyanis a mai napon három törzs területén haladunk át. Meglátogatjuk Ihosy városát, amely a bara törzs központja : e törzs évszázadok óta hagyományosan állattenyésztéssel foglalkozik, még ma is azokkal a tradicionális módszerekkel, amelyeket megismerünk majd látogatásunk során.  Esti programunk már az Isalo Nemzeti Park területén lesz : az « Isalo ablaka » elnevezésű hatalmas sziklaképződményről nézzük meg a naplementét. Varázslatos élményben lesz részünk, ahogy a sziklás táj színei átváltoznak az esti fényben, gyönyörű fotókat készíthetünk.

Vacsora és szállás: Hotel Le Jardin du Roy****

8. nap                   RANOHIRA, ISALO NEMZETI PARK

Reggelink után egész napos túrára indulunk Madagaszkár legnépszerűbb nemzeti parkjában : az  Isalo Nemzeti parkban.  A tájat hatalmas homokkő sziklák uralják, és kanyonok, a sziklák tetején vezető szűk, de lélegzetállító panorámát nyújtó ösvények, hegyi források, egyedülálló növényzet, és természetesen a Madagaszkáron elmaradhatatlan, nyüzsgő állatvilág teszik felejthetetlenné tartózkodásunkat. Megmártózhatunk a sziklák között megbúvó természetes tóban, illetve egy szűken kanyargó kanyonba is leereszkedünk, amely mélyén hidegvizű patak folyik. A park növényzetének nagyrésze itt is endemikus : tollas levelű pálmák, elefántlábúak, panduszok, stb. Na és persze itt sem maradhat el a lemúrokkal való találkozás : catta makikat, barna makikat és sifaka fajokat találunk itt, akik elől majd az ebédünket is védelmeznünk kell !

Vacsora és szállás: Hotel Le Jardin du Roy****

9. nap                   RANOHIRA – TULEAR

Megreggelizünk, majd elhagyjuk Isalo sziklás tájait, amelyek átadják helyüket a hatalmas füves, napsütötte szavannáknak: már az igazi dél területén járunk, a mahafaly és antanosy törzsek területén. Az út mentén megcsodálhatjuk a gyönyörű, hatalmas és gazdagon díszített síremlékeket: e törzsek ugyanis halottaiknak szebb házakat építenek, mint saját maguknak, az élőknek… Átutazunk Ilakaka-n, a Zafírvároson, és lassan megpillantjuk az első majomkenyérfákat is, ahogy megérkezünk az Indiai óceán partjaihoz, Tuléar városába, melyet a helyiek úgy is neveznek: “a Nap városa”, vagy: “a város, mely sosem alszik”. Tulear az ország harmadik legnagyobb kikötővárosa.

Itt először is meglátogatjuk a híres Tulear-i arborétumot, ahol több mint ezer lemúr-, teknős-, kígyó- és kaméleonfaj él, valamint a sziget déli régiójára jellemző valamennyi furcsa növényfajt megtalálhatjuk, akik leleményesen alkalmazkodtak a rendkívül száraz éghajlathoz.

Látogatást teszünk a Kagylópiacon is, ahol kagylókból készített dísztárgyak és egyéb, a déli régióra jellemző kézműves termékek gazdag választékát találjuk.

Vacsora és szállás: Hyppocampo Hotel***

10. nap                 TULEAR – IFATY

Megreggelizünk a szállodában, és már csak egy órás utazást teszünk, hogy megérkezzünk álmaink tengerpartjára, Ifaty-ba, az Indiai óceán partjára. A hangulatos, festői kis halászfalu, kedves, mosolygós lakosai, a helyi halászok pirogue-jainak (hosszúkás facsónak) fehér vitorláinak tánca az óceánon, a mindig frissen fogott tenger gyümölcsei, és a madagaszkári gyümölcsös rummal kísért naplementék… Hagyjuk, hogy átjárjon minket is a nyugalom és a madagaszkári “mora-mora” (jelentése: lassan-lassan) életstílus a három nap alatt, amely során megérdemelt pihenésünket töltjük gyönyörű tengerparti szállodánkban.

Vacsora és szállás: Hotel Nautilus***

11. nap                 IFATY

Ébredjünk, amikor szeretnénk, reggelizzünk meg kényelmesen: a mai napunkra csak egy szervezett programunk van. Meglátogatjuk az Ifaty Tüskés erdőt, ahol megfigyelhetjük a nagy szárazsághoz szokott és alkalmazkodott “cseles” növényzetet és “ravasz” lakóit: kaméleonokat, csak itt megtalálható madarakat, és ha szerencsénk van, makikat is; valamint megismerkedhetünk a helyi lakosság által napi rendszerességgel használt gyógyhatású növényekkel, gyógyfüvekkel.

A nap maradék részében mindenki kedve szerint válogathat a tevékenységekből: búvárkodjunk palackkal, vagy szemüveggel a világ 3. legnagyobb korallzátonyánál, hajózzunk ki motoros csónakkal és figyeljük meg a hatalmas púposhátú bálnák játékát, ugrásait, családi életét (a bálnaszezonban: július és szeptember között), vegyünk részt egy tradicionális “vezo” (az itt élő halász népcsoport) halászaton, vagy akár modern, motorcsónakos, mélytengeri halászaton, tegyünk egy felejthetetlen quad túrát a homokdűnéken, menjünk el kora reggeli madárlesre, vagy egy csónakkirándulás keretében próbáljuk ki a pirogue-ot és csodáljuk meg a helyi halászok lenyűgöző és erős izmokat igénylő navigációját, ahogy a vitorla forgatásával változtatják az irányt és a sebességet... Vagy: egyszerűen feküdjünk ki az óceánpartra és hallgassuk a hullámok megnyugtató, örök végtelen moraját.

Vacsora és szállás: Hotel Nautilus***

12. nap                 IFATY

A mai nap a szabadságé: nincs szervezett program, mindenki kedvének és igényeinek megfelelően szervezheti ezt a napját. Természetesen az idegenvezető egész nap rendelkezésre áll, ha bármi tanácsra, segítségre lenne szükségünk.

Vacsora és szállás: Hotel Nautilus***

13. nap                 IFATY - TULEAR - ANTANANARIVO

Reggeli után a mai napon délelőtt visszaindulunk Tulear-ba, ahonnan az Air Madagascar belföldi járata repít minket vissza a fővárosba, Antananarivo-ba.

Az autónk Antananarivo-ban a reptéren vár minket, hogy elvigyen minket szállodánkba, és a nap maradék részében is rendelkezésünkre áll. A járat érkezésétől függ, hogy lesz-e más programunk még ezen a napon.

Vacsora és szállás: Royal Palissandre Hotel****

14. nap                 ANTANANARIVO – ....... – BUDAPEST

Reggeli után városnézésre indulunk a dimbes-dombos Antananarivoban : megtekintjük a kulturális látnivalókat és felfedezzük a város színes, mindig nyüzsgő piacait. Bejárjuk az « alsó » és « felső » várost, valamint a XVII. században épült és 2001 óta a Világörökség részét képező Ambohimanga palotát. A palota mellett található kilátóhelyről megcsodálhatjuk a város panorámáját. Magyar vonatkozása is lesz a programunknak : megtekintjük a Benyovszky utcát is!  Végül a hatalmas kézműves, tradicionális piacon megcsodálhatjuk az ország minden részéből származó madagaszkári iparművészet remekeit: zebuszarvból faragott használati tárgyak és ékszerek, kézzel hímzett terítők, táskák, növényi rostból font kalapok, a nők tradicionális viseleteként hordott gyönyörűbbnél gyönyörűbb lambahoanyk (mintás kendők),  madagaszkári vanília és fűszerek, stb.

Este autónk és idegenvezetőnk kikísér minket a repülőtérre, hogy elbúcsúzzunk Madagaszkártól és hazainduljunk a 8000 kilométerre lévő Budapestre.

15. nap                 BUDAPEST

Érkezés Budapestre

Az ár tartalmazza:

  A részvételi díj az utasok számának függvényében változik! Részvételi díjak változásai az utasok számának függvényében a következőek: 2 fő: 4 fő: 6 fő: 8 fő: 602.000 Ft/fő 473.000 Ft/fő 434.000 Ft/fő 411.000 Ft/fő 8 főtől nagyobb társaságoknak egyéni ajánlatokat adunk!   a szállásokat félpanziós ellátást (reggeli és vacsora), a transzfer költségét az út teljes idejére, angol nyelvű idegenvezetőt az érkezéstől elutazásig, belépőt az összes programra

Az ár nem tartalmazza:

  a nemzetközi és a belföldi repülőjegy díját (kb.: 400.000 Ft/fő) az ebédek és az italok költségét a fakultatív programok költségeit a biztosítást a borravalókat
{{hotel.getMoreLabel()}}

Az illetékes ár tartalmazza: Repülőjegy illetékkel, Szállást megadott ellátással, Transfert reptér és szálloda között + Kézi és Feladható poggyászt (ha a kalkulációban nincs külön árral feltüntetve)

A keresett turnus sajnos nem található! Kérjük válasszon új indulási időpontot a listából.

Kalkuláció és foglalás

Indulás{{booking.selected.start}} (Időpont változtatása)
Érkezés{{booking.selected.end}}
Napok száma{{booking.selected.days}} nap / {{booking.selected.nights}} éjszaka
Utazás módja{{booking.selected.mode.name}} ({{booking.selected.departure.name}})
Ellátás{{booking.selected.board.name}}
Tervezett menetrend
Odaút{{booking.selected.fromStart | date: 'yyyy.MM.dd. HH:mm'}} ({{booking.selected.departure.name}}) - {{booking.selected.fromEnd | date: 'HH:mm'}} ({{booking.selected.arrival.name || booking.selected.arrival.id}})
Visszaút{{booking.selected.toStart | date: 'yyyy.MM.dd. HH:mm'}} ({{booking.selected.arrival.name || booking.selected.arrival.id}}) - {{booking.selected.toEnd | date: 'HH:mm'}} ({{booking.selected.departure.name}})

Nem találja a megfelelő szobatípust? Kérjen segítséget irodánktól telefonon, vagy INGYENESEN visszahívjuk, ha az ajánlatkérést kitölti!

1. Válasszon szobát

2. Árkalkuláció

MegnevezésEgységárMennyiségÖsszegEUR
{{$index + 1}}. szoba | {{room.group}} - {{room.name}}
{{price.name}}
{{price.name}}
{{price.name}}
{{price.name}} ({{price.minAge}}-{{price.maxAge}} éves korig)
{{price.getValue() | number}} Ft
{{room.adultSelected(price)}} db
{{room.childSelected(price)}} db
{{room.total(price)}} db
{{room.adultSelected(price)}} db
{{room.childSelected(price)}} db
{{room.total(price)}} db
{{price.count}} db
{{price.count}} db
{{price.getPrice() | number}} Ft€ {{price.getPriceEUR() | number}}
Szoba ára{{room.sum() | number}} Ft€ {{room.sumEUR() | number}}
Utasbiztosítás
{{insurance.price}} Ft{{booking.booking.getPassengersTotal()}} db{{booking.booking.getInsuranceTotal(insurance.id) | number}} Ft
Végösszeg{{booking.getPriceTotal() | number}} Ft€ {{booking.getPriceTotalEUR() | number}}

3. Foglalás » Váltás {{booking.simple ? 'részletes' : 'egyszerű'}} nézetre

Kötelező kitölteni

Kötelező kitölteni

Kötelező kitölteni

Kötelező kitölteni

Kötelező kitölteni

Kötelező kitölteni


Utasok adatai

{{$index+1}}. Szoba

Kötelező kitölteni

Kötelező kitölteni


Kötelező kitölteni

Feltöltés alatt...

Az utazzlastminute.hu oldalain elérhető információk rendszeresen változnak, frissülnek, ezért legjobb szándékaink ellenére előfordulhat, hogy a megjelenített információk hibákat vagy pontatlanságokat tartalmaznak, ezért fenn tartjuk a jogot, hogy az ezeket előzetes figyelmeztetés nélkül helyesbítsük. Irodánk által forgalmazott utazásokkal kapcsolatos kötelezettségeket kizárólag az ezekkel kapcsolatos szerződések (pl. Utazási Szerződés) határozzák meg.

Segítségre van szüksége?

Hívjon minket

06-1-210-0313 | 06-70-426-6662

Hétköznap

10:00-18:00-ig

Írjon emailt

info@utazzlastminute.hu