A szálloda értékelése:

Nincs értékelés

Szálloda leírás

info

Nyaralás Madagaszkáron és Nosy Be szigetén. Búvárkodás, lemúr és bálnales valamint megannyi különleges programlehetőség vár ránk az egyedülálló körút során. Indulás már 2 főtől, egyéni időpontokban is!

leiras

 

 

1. nap                   INDULÁS BUDAPESTRŐL, ÉRKEZÉS ANTANANARIVOBA

A repülőjárattól függően, de valószínűleg az esti órákban fogun

info

Nyaralás Madagaszkáron és Nosy Be szigetén. Búvárkodás, lemúr és bálnales valamint megannyi különleges programlehetőség vár ránk az egyedülálló körút során. Indulás már 2 főtől, egyéni időpontokban is!

leiras

 

 

1. nap                   INDULÁS BUDAPESTRŐL, ÉRKEZÉS ANTANANARIVOBA

A repülőjárattól függően, de valószínűleg az esti órákban fogunk megérkezni Antananarivoba, Madagaszkár dimbes-dombos fővárosába. A repülőtéren már vár minket sofőrünk és autónk, hogy elvigyen bennünket a belvárosban lévő elegáns szállodánkba.

A késői érkezés miatt a főváros megtekintését az elutazás napjára hagyjuk; szállodánkból azonban csodálatos kilátás nyílik a városra, melyet vacsoránk és reggelink közben is élvezhetünk.

Vacsora és szállás: Royal Palissandre Hotel****

 

2. nap                   ANTANANARIVO – DIEGO SUAREZ

Miután megreggeliztünk a szállodában, elindulunk ismét a repülőtérre, hogy belföldi repülőjárattal elrepüljünk Madagaszkár egyik legészakibb csücskébe, Diego Suarez városába. Érkezéskor  autónk már ott vár minket a reptéren, hogy elvigyen bennünket szállodánkba. Elfoglaljuk szobáinkat, majd egyből indulunk városnézésre a városban és környékén.  Diego Suarez gyarmati-katonai múlttal rendelkezik, a francia haditengerészeti flotta régi, gyarmati stílusban épült kikötővárosa. Az eredeti városfalak és a régi kikötő ma is látható. Megtekintjük a Cukorsüveg hegyéről híres, gyönyörű színekben bővelkedő Diego-i öblöt: a partvonal buja, élénkzöld növényzete a türkizkék, csillogó tengerrel és a napsütés ragyogó sárga fényeivel alkot kontrasztot.

Vacsora és szállás: Imperial Hotel***

 

3. nap                   DIEGO SUAREZ ÉS KÖRNYÉKE

A mai napon reggeli után csodás kirándulásra indulunk a környéken: ‘A három öböl felfedezése’ a mottónk. A napot Diego három híres öblének felfedezésével töltjük: Bay Dunes, Bay Pigeons, Sakalava Bay. Mindegyik a gyönyörű Ramena tengerparton található: gyönyörű tájak, fantasztikus panorámák, hagyományos ősi halászfalvak, csodálatos tengerpartok váltják egymást túránk során, hogy estére a természet szépségeivel eltelve érjünk vissza szállásunkra.

Vacsora és szállás:  Imperial Hotel***

 

4. nap                   DIEGO SUAREZ ÉS KÖRNYÉKE

Reggeli után újabb csodás kirándulás vár ránk: az úgynevezett Smaragd-tengerhez kirándulunk. Az elnevezés a tenger színére utal: a kis mélységnek és a homokos fenéknek köszönhetően a tenger felső rétege itt csodálatos, csillogó smaragdhoz hasonlatos színű. Hatalmas, nagyon jó állapotban lévő korallzátony választja el az öblöt az Indiai óceántól. Az itt található kis szigetek többsége természetvédelmi terület, turisták számára nem látogatható, kivéve néhány kis lakatlan szigetecskét, ahova halászhajóval vagy kishajóval lehet kikötni. A hely szépsége, a nyugalom és a béke szinte természetfeletti.

Délutánra nem tervezünk fix programot, hogy mindenki igénye és kedve szerint használja ki utolsó délutánunkat Diego Suarez-ben: fürdőzés, tengerpart, csónakázás, búvárkodás, városi séta, stb.

Vacsora és szállás: Imperial Hotel***

 

5. nap                   DIEGO SUAREZ – MONTAGNE D’AMBRE

Reggeli után kicsekkolunk szállodánkból és elindulunk dél-nyugat felé, mai úticélunk a Montagne d’Ambre (“Borostyán-hegy”) Nemzeti Park. A Diego Suarez-től 40 kilométerre található Borostyán-hegy egy esőerdővel borított vulkanikus hegy, buja növényzettel, sűrű erdőségekkel. A park növény-és állatvilága rendkívül gazdag, és sok endemikus, azaz csak Madagaszkáron megtalálható fajt láthatunk itt: többek között hét lemúrfajt (makik) és több mint ezer növényfajt. A tájkép buja és változatos: öt vulkanikus eredetű tavat, több vízesést is láthatunk.

A túrát a helyszínen az időjáráshoz és a résztvevők fizikai állapotához igazítva tervezzük meg.

Vacsora és szállás: Nature Lodge Öko-Hotel

 

6. nap                   MONTAGNE D’AMBRE – ANKARANA

Ma a reggelink után időben indulunk el, hogy Madagaszkár két fantasztikus, egyedi tájvidékét fedezzük fel ezen a napon: az úgynevezett “tsingy”-ket.

Először a Vörös Tsingy természetvédelmi területre megyünk, hogy megismerjük ezt az egyedülálló természeti képződményt. A Tsingy szó magyar jelentése: “ahol nem sétálhatsz mezítláb”. Bejárjuk a homokkőből, márgából és mészkőből álló mesebeli képződményt, amelyhez hasonlót ezenkívül mindössze négy másik országban találunk a világon.  A vörös tsingy egy “bevezető” az igazi, nagy madagaszkári tsingy-be, amelyet ezután fogunk meglátogatni. A két tsingy különbözik színét és a hegymászás nehézségi fokát tekintve.

Folytatjuk utunkat Ankarana-ba, hogy felfedezzük a hatalmas, szürke madagaszkári “Tsingy”-t az Ankarana masszívumban. Karszt tájak, felvidéki mészkő alakzatok, lenyűgöző „tsingy” csúcsok és tűhegyes mészkő „erdők” jellemzik a területet.  Csipkézett és kilyuggatott belseje láttán az ideutazók könnyen a Holdon érezhetik magukat. Túránk során számos lemúrfajt, kanyont, érdekes madárfajt és barlangot is látunk.

Mindkét túrát a helyszínen az időjáráshoz és a résztvevők fizikai állapotához igazítva szervezzük meg.

Vacsora és szállás: Hotel Relais de l´Ankarana

 

7. nap                   ANKARANA – ANKIFY – NOSY BE

A mai napon el fogjuk hagyni a madagaszkári fő szigetet, hogy áthajózzunk a világ egyik legszebb szigeteire, a Nosy Be szigetcsoportra. Ankify faluból indul hajónk, amely a szigetcsoport fő szigetének fővárosába, Hell-Ville-be érkezik.

Elfoglaljuk szállásunkat gyönyörű, exkluzív tengerparti hotelünkben, ahol három éjszakát fogunk eltölteni (a Nosy Be szigetcsoporton összesen hat éjszakát), és a délután folyamán már adjuk át magunkat a csodás hely varázsos hangulatának.

Nosy Be szigete nem véletlenül kerül be minden évben a világ 10 legszebb szigete közé a Tripadvisor vezető utazási internetes oldal listáján. Az itt töltött napok alatt élvezzük puha, fehér homokos, végtelen strandjait, miközben a parton lustálkodó makik nézegetnek minket, fürdőzőket. Étkezésünket, ha szeretnénk, a homokos tengerparton szolgálják fel, természetesen az aznap halászott tenger gyümölcseiből... és miért is ne kóstoljuk meg a frissen fogott langusztát, amelyet az itthonihoz képest tizedáron kaphatunk meg?  Merészkedjünk beljebbre a kristálytiszta türkizkék vízben és fedezzük fel a sokszínű, csodálatos korallzátonyokat és színes lakóit, amelyek e szigeteket a világ egyik első számú búvárparadicsomává teszik: a merülő helyek gyönyörű színes korallokkal borítottak, némely korallvirág a 2-3 méteres átmérőt is elérheti. A korallzátonyok „megszokott” színes halfajtái, nagy halrajai mellett (papagájhalak, barrakudák, fűrészes sügér, Picasso-hal, csíkossügér, stb.) láthatunk leopárd cápákat, szirti cápákat, óriás sting-rájákat, sas-rájákat, sokfajta teknőst, melyek közül hatalmas méretével a zöld teknős a legkülönlegesebb. A mantákkal való találkozás is gyakori. A fő attrakció ezeken kívül a hosszúszárnyú bálnák (augusztus és november között) és a cetcápák (májusban és október-novemberben) látogatása a szigetcsoporthoz! Ha a bálnaszezonban érkezünk, ki ne hagyjuk a bálnamegfigyelő túrát, hogy megtekintsük a hosszúszárnyú bálnákat, amint kisborjaikkal játszadoznak és szerelmi táncukat mutatják be…

Az este elérkeztével a helyi, cukornádból  készült rumokat kóstolgatva élvezzük a minket körülvevő hihetetlen nyugalmat... és miközben a varázsos naplementében gyönyörködünk, szívjuk be az ylang-ylang ültetvények bódító, trópusi illatát.

Vacsora és szállás: Nosy Be Hotel****

 

8. nap                   NOSY BE

Reggelink után egy napos kirándulásra, sziget-körútra indulunk, amely során felfedezzük a sziget fantasztikus illatait, ízeit és látványát és megértjük, miért hívják Nosy Be-t az « Illatok szigetének. Megtekintjük a sziget fővárosát, Hell-Ville-t, amely nem az ördög lakóhelyéről, hanem a brit Hell tábornokról kapta a nevét. Meglátogatunk néhány apró halászfalvat is, ahol betekintést nyerünk a sziget lakóinak mindennapi életébe. A helyi kézműves piacon gyönyörűbbnél gyönyörűbb termékek közül választhatunk, miközben gasztronómiai kiváncsiságunkat is kielégíthetjük a helyben készült méz, fűszerek, különböző finomságok megkóstolásával. A kirándulás végén felmegyünk a Passot-hegyre, a sziget legmagasabb csúcsára, ahonnan a teljes vulkáni tó lélegzetelállító panorámájában nézzük végig a naplementét.

Vacsora és szállás: Nosy Be Hotel****

 

9. nap                   NOSY BE

A mai nap a szabadságé: nincs szervezett program, mindenki kedvének és igényeinek megfelelően szervezheti ezt a napját. Természetesen az idegenvezető egész nap rendelkezésre áll, ha bármi tanácsra, segítségre lenne szükségünk.

Vacsora és szállás: Nosy Be Hotel****

 

10. nap                 NOSY BE – NOSY KOMBA

Reggelizzünk meg és csekkoljunk ki a szállodából: ma elhagyjuk ugyanis a szigetcsoport fő szigetét, hogy felfedezzük a környező kisebb szigeteket. Egy napos hajókirándulást teszünk, hogy Nosy Komba és Nosy Tanikely két kis szigetét meglátogathassuk. Elsőként a kicsi és gyönyörű Nosy Tanikely szigetén kötünk ki, amely neve azt jelenti : « a kis föld szigete ». Ez a Nosy Be szigetcsoport leglátogatottabb szigete.  A teljes sziget egy tengeri rezervátum, egy természetes akvárium: itt találhatók a régió legszebb búvár-helyei, így a hely a snorkellezés és búvárkodás (külön kérés esetén beilleszthető a programba) ideális helyszíne. Az egészséges korallnak köszönhetően tengeri teknősök és különböző színes halfajták sokasága él itt. Piknik ebédünket Tanikely egyik legszebb, fehér homokos strandján fogyasztjuk el. A sziget csúcsán található, 1908-ban épült világítótoronyból szuper kilátás nyílik az egész szigetcsoportra.

Ebéd után továbbutazunk Nosy Komba szigetére, amely jelentése: « a makik (lemúrok) szigete ». Elkövetkező három éjszakánkat ezen a szeretnivaló és gyönyörű kis szigeten fogjuk tölteni. Ahogyan a neve is jelzi, Nosy Komba számos lemúr lakóhelye, akik a helyi « fady » -nak (malgas nyelven tabut jelent) köszönhetően a lakosok körében is védettséget élveznek, akik szent állatként tisztelik őket. Néhány banán segítségével nagyon eredeti fotókat készíthetünk az így hozzánk csábított makikról ! Megcsodálhatjuk ezenkívül a helyi asszonyok kézzel hímzett termékeit, valamint a férfiak által fából faragott dekorációs szobrocskákat. Nosy Komba szigete is bővelkedik a gyönyörű strandokban, meg is mártózunk a türkizkék vízben. Aki szeretne, a sziget legmagasabb, 622 méter magas csúcsára is felmászhat.

Vacsora és szállás: Maki Lodge***

 

11. nap                 NOSY KOMBA

A mai és a holnapi napra sincsen szervezett programunk: élvezzük a szabadságot, álljunk át a madagaszkári ritmusra és érezzük át a helyiek mottóját: “mora-mora”, azaz lassan-lassan…

Programjavaslatok: búvárkodjunk palackkal, vagy szemüveggel a színekben tobzódó korallzátonynál, vegyünk részt egy tradicionális halászaton, vagy akár modern, motorcsónakos, mélytengeri halászaton,  egy csónakkirándulás keretében próbáljuk ki a pirogue-ot és csodáljuk meg a helyi halászok lenyűgöző és erős izmokat igénylő navigációját, ahogy a vitorla forgatásával változtatják az irányt és a sebességet, vagy hajózzunk ki motoros csónakkal és figyeljük meg a hatalmas púposhátú bálnák játékát, ugrásait, családi életét (a bálnaszezonban: augusztus és november között). Meglátogathatjuk a szemközti szigeten található LOKOBE természetvédelmi területet is, ahol megismerhetjük a szigetcsoport állat- és növényvilágát: a park idegenvezetője részletesen bemutatja nekünk a különböző növényfajokat, és az állatvilág felejthetetlen meglepetéseit: találkozunk makaó lemúrokkal, boákkal, brokesia kaméleonnal és végtelen számú gekkóval, melyek éneke kíséri utunkat.

Vagy: egyszerűen feküdjünk ki az óceánpartra és hallgassuk a hullámok megnyugtató, örök végtelen moraját...

Természetesen az idegenvezető egész nap rendelkezésre áll, ha bármi tanácsra, segítségre lenne szükségünk.

Vacsora és szállás: Maki Lodge***

 

12. nap                 NOSY KOMBA

Szabad program az óceán partján.

Az idegenvezető egész nap rendelkezésre áll, ha bármi tanácsra, segítségre lenne szükségünk.

Vacsora és szállás: Maki Lodge***

 

13. nap                 NOSY BE - ANTANANARIVO

Reggelink után visszautazunk Nosy Be fővárosába, Hell-Ville-be, hogy repülőre szálljunk és visszarepüljünk az ország fővárosába, Antananarivo-ba. Az autónk Antananarivo-ban a reptéren vár minket, hogy elvigyen minket szállodánkba, és a nap maradék részében is rendelkezésünkre áll. A járat érkezésétől függ, hogy lesz-e más programunk még ezen a napon.

Vacsora és szállás: Royal Palissandre Hotel****

 

14. nap                 ANTANANARIVO – BUDAPEST

Reggeli után városnézésre indulunk a dimbes-dombos Antananarivoban : megtekintjük a kulturális látnivalókat és felfedezzük a város színes, mindig nyüzsgő piacait. Bejárjuk az « alsó » és « felső » várost, valamint a XVII. században épült és 2001 óta a Világörökség részét képező Ambohimanga palotát. A palota mellett található kilátóhelyről megcsodálhatjuk a város panorámáját. Magyar vonatkozása is lesz a programunknak : megtekintjük a Benyovszky utcát is!  Végül a hatalmas kézműves, tradicionális piacon megcsodálhatjuk az ország minden részéből származó madagaszkári iparművészet remekeit: zebuszarvból faragott használati tárgyak és ékszerek, kézzel hímzett terítők, táskák, növényi rostból font kalapok, a nők tradicionális viseleteként hordott gyönyörűbbnél gyönyörűbb lambahoanyk (mintás kendők),  madagaszkári vanília és fűszerek, stb.

Este autónk és idegenvezetőnk kikísér minket a repülőtérre, hogy elbúcsúzzunk Madagaszkártól és hazainduljunk a 8000 kilométerre lévő Budapestre.

 

15. nap                 BUDAPEST

Érkezés Budapestre

Az ár tartalmazza:

A részvételi díj az utasok számának függvényében változik! Részvételi díjak változásai az utasok számának függvényében a következőek: 2 fő: 4 fő: 6 fő: 8 fő: 619.000 Ft/fő 506.000 Ft/fő 530.000 Ft/fő 492.000 Ft/fő 8 főtől nagyobb társaságoknak egyéni ajánlatokat adunk!
a szállásokat félpanziós ellátást (reggeli és vacsora), a transzfer költségét az út teljes idejére, angol nyelvű idegenvezetőt az érkezéstől elutazásig, belépőt az összes programra

Az ár nem tartalmazza:

a nemzetközi és a belföldi repülőjegy díját (kb.: 400.000 Ft/fő) az ebédek és az italok költségét a fakultatív programok költségeit a biztosítást a borravalókat
{{hotel.getMoreLabel()}}

Az illetékes ár tartalmazza: Repülőjegy illetékkel, Szállást megadott ellátással, Transfert reptér és szálloda között + Kézi és Feladható poggyászt (ha a kalkulációban nincs külön árral feltüntetve)

A keresett turnus sajnos nem található! Kérjük válasszon új indulási időpontot a listából.

Kalkuláció és foglalás

Indulás{{booking.selected.start}} (Időpont változtatása)
Érkezés{{booking.selected.end}}
Napok száma{{booking.selected.days}} nap / {{booking.selected.nights}} éjszaka
Utazás módja{{booking.selected.mode.name}} ({{booking.selected.departure.name}})
Ellátás{{booking.selected.board.name}}

Nem találja a megfelelő szobatípust? Kérjen segítséget irodánktól telefonon, vagy INGYENESEN visszahívjuk, ha az ajánlatkérést kitölti!

1. Válasszon szobát

2. Árkalkuláció

MegnevezésMennyiségEgységárSztornó %Összeg
{{$index + 1}}. szoba | {{room.group}} - {{room.name}}
{{price.name}}
{{price.name}}
{{price.name}}
{{price.name}} ({{price.minAge}}-{{price.maxAge}} éves korig)
{{room.adultSelected(price)}} db
{{room.childSelected(price)}} db
{{room.total(price)}} db
{{room.adultSelected(price)}} db
{{room.childSelected(price)}} db
{{room.total(price)}} db
{{price.count}} db
{{price.count}} db
{{price.getValue() | number}} Ft{{price.storno}} %{{price.getPrice() | number}} Ft
Szoba ára{{room.sum() | number}} Ft
Utasbiztosítás
{{booking.booking.getPassengersTotal()}} db{{insurance.price}} Ft0 %{{booking.booking.getInsuranceTotal(insurance.id) | number}} Ft
Végösszeg{{booking.getPriceTotal() | number}} Ft

3. Foglalás » Váltás {{booking.simple ? 'részletes' : 'egyszerű'}} nézetre

Kötelező kitölteni

Kötelező kitölteni

Kötelező kitölteni

Kötelező kitölteni

Kötelező kitölteni

Kötelező kitölteni


Utasok adatai

{{$index+1}}. Szoba

Kötelező kitölteni

Kötelező kitölteni


Kötelező kitölteni

Feltöltés alatt...

Az utazzlastminute.hu oldalain elérhető információk rendszeresen változnak, frissülnek, ezért legjobb szándékaink ellenére előfordulhat, hogy a megjelenített információk hibákat vagy pontatlanságokat tartalmaznak, ezért fenn tartjuk a jogot, hogy az ezeket előzetes figyelmeztetés nélkül helyesbítsük. Irodánk által forgalmazott utazásokkal kapcsolatos kötelezettségeket kizárólag az ezekkel kapcsolatos szerződések (pl. Utazási Szerződés) határozzák meg.

Segítségre van szüksége?

Hívjon minket

06-1-210-0313 | 06-70-426-6662

Hétköznap

10:00-18:00-ig

Írjon emailt

info@utazzlastminute.hu