Borneó, nagy maláj körutazás Szingapúrral

Last Minute utazás, akciós üdülés, nyaralás

Úticélok / Malajzia / Malajzia körutazás / Borneó, nagy maláj körutazás Szingapúrral

A szálloda értékelése:

Nincs értékelés

Szálloda leírás

info

Malajziai körutazás magyar idegenvezetővel. Kuala Lumpur és Borneó szigete.

leiras

 

Utazás: menetrendszerinti járattal, átszállással

Elhelyezés: 3*-os szállások, kétágyas szobáiban

Ellátás: félpanzió

 

1. nap: Budapest – Kuala Lumpur

Találkozás irodánk csoportkísérőjével a Liszt Ferenc Nemzetközi repülőtéren. Indulás menetrendszerinti jára

info

Malajziai körutazás magyar idegenvezetővel. Kuala Lumpur és Borneó szigete.

leiras

 

Utazás: menetrendszerinti járattal, átszállással

Elhelyezés: 3*-os szállások, kétágyas szobáiban

Ellátás: félpanzió

 

1. nap: Budapest – Kuala Lumpur

Találkozás irodánk csoportkísérőjével a Liszt Ferenc Nemzetközi repülőtéren. Indulás menetrendszerinti járatokkal Kuala Lumpur felé, átszállássokkal.

2. nap: Kuala Lumpur

Érkezést követően útlevélkezelés, csomagfelvétel, majd transzfer a szállodába. Szobák átvétele.

3. nap: Kuala Lumpur

Reggeli a szállodában. Az egész napos program főbb állomásai: Batu Caves (barlangok), Royal Selangor Ónedény üzlet, majd városnézés Kuala Lumpurban.

A Batu folyónál található sziklákba vájt templomokban csodálatos, Hindi istenségeket ábrázoló szobrokat láthatunk. A Royal Selangor Ónedény üzletben megismerhetjük az ónedények és egyéb ónból készült tárgyak előállításának folyamatát. A városnézés során ellátogatunk a Thean How Templomhoz, a Királyi Palotához, a Nemzeti Emlékműhöz, a Függetlenség Térre, a Központi Piachoz és a Petronas Ikertonyokhoz. Ebéd egy helyi étteremben. Délután szabad időtöltés.

4. nap: Kuala Lumpur - Kuching

Kijelentkezés a szállodából és transzfer a repülőtérre. Utazás Borneo-szigetére, Kuching város repülőterére. Érkezést követően transzfer a hotelbe, de előtte tartunk egy rövid városnézést Kuching-ban.

A legjobban úgy tudjuk bemutatni Sarawak tartomány történelmi központját, ha a túra során ellátogatunk a Kínai Negyedbe, a Macska Szoborhoz (Kuching maláj nyelven azt jelenti, hogy macska), a színes Tua Pek Kong Kínai Templomhoz és a világhíres Sarawak Múzeumhoz. A következő állomás az arany kupolás Városi Mecset lesz, és innen már gyalog folytatjuk utunkat: az öreg városrészben található a Piac. Keskeny kis utcák végeláthatatlan hálózatában „bolyongva” megismerhetjük a fűszerárusok, textilüzletek és sok egyéb üzlet kínálatát. A piaci kavalkád után megismerjük a Fehér Fejedelemség idejében emelt épülteket, a Square Tower-t, a Bíróságot és a Charles Brooke Emlékművet. Az Astana-nál végzünk, mely a legutóbbi Fehér Kormányzó rezidenciája volt. (A Fehér Királyi dinasztiát egy angol úr, James Brooke alapította 1841-ben). Délután szabad időtöltés, majd vacsora a szállodában.

5. nap: Kuching

Reggeli a szállodában.

A mai napon felfedezzük a Bako Nemzeti Parkot: ez a kis félsziget egy közel 1 órás autóútra található Kuching-tól. A nemzeti park hét különálló, de mégis egy ökoszisztémába egybeforrt esőerdőnek ad otthont. Ennek köszönhetően elképesztően gazdag és különböző állat- valamint növényvilág található a területen. Bako egyik leghíresebb lakója nagyorrú majom, de feltétlenül érdemes megemlíteni az ezüstös langurokat, a hosszúfarkú makákó majmokat, a vaddisznókat, a repülő mókusokat, a varánuszokat és a több száz fajta, színes madarakat. A növényzet és a környezet is nagyon változatos: mangrove mocsarak, hatalmas erőségek olyan különleges növényekkel, mint a fojtogató fügefa, vagy húsevő virágok. A partot érdekes formájú geológiai képződmények „díszítik”, a part menti erőségben pedig turistautak várják a felfedezni vágyókat. Az ebédet csomagolva biztosítjuk.

A délután szabad időtöltés.

6. nap: Kuching – Kota Kinabalu

Reggeli a szállodában.

Transzfer Kuching repülőterére, majd utazás menetrendszerinti, közvetlen járattal Kota Kinabalu-ra. A várost „Singgahmata” néven is emlegetik, vagyis „a hely, ahol a szem hosszasan elidőzik”. A II. világháborúban majdnem teljesen megsemmisült a város, de mára egy modern, élettel teli várossá fejlődött, mely megőrizte tradicionális báját is. A városnézés során láthatjuk a Wisma Tun Mustapha (Sabah Alapítványi Épület), Buddhista Templom, Sabah Egyetem, Mecset és a Sabah Múzeum, ahol az őslakosok történelmét és kultúráját lehet megismerni. A Singnal Hill-ről pedig csodálatos panoráma nyílik a városra és a közeli szigetekre. Szobák elfoglalása, vacsora a szállodában.

7. nap: Kota Kinabalu – Kota Kinabalu Park – Sabah Tea

Reggeli a szállodában. A mai napon ellátogatunk Kota Kinabalu Nemzeti Parkba, mely az UNESCO Világörökség tagja. Útközben láthatjuk távolról Dél-Kelet Ázsia legmagasabb hegyét, a Kinabalu-t. A nemzeti parknak rendkívül gazdag és változatos a növény- valamint élővilága. Helyi kísérőnkkel egy gyalogos túrán veszünk részt, ahol alaposabban megismerhetjük a környezetünket. Ezt követően a parknak egy olyan részére megyünk, ahol geotermikus tevékenységnek köszönhetően számos meleg vizű forrás található. A látogatás egy igazán különleges élménnyel zárjuk: végigsétálunk egy 41 méte rmagsan kifeszített gyalogos hídon, mely a park élővilágát egészen más aspektusból mutatja be. A parkban tett látogatásunk során ebédet is biztosítunk.

Érkezés a szálláshelyre, szobák elfoglalása, vacsora.

8. nap: Sabah Tea - Sandakan

Reggeli a szállodában. A Sabah Tea Gyárban megismerhetjük a tea termesztésének és feldolgozásának folyamatát, fortélyait. Majd teszünk egy gyalogtúrát Kamunsu Hill-ben, ahol a borneói esőerdők növény és állatvilágáról kapunk további érdekes információkat. Ebéd után elindulunk Sandakan felé. Érkezésünk után megállunk a piacnál, ahol európai szemnek szinte felfoghatatlan mennyiségű és fajtájú tengeri „herkentyűket” lehet látni, majd a közeli Sim Sim tengerparti falucska életébe kaphatunk betekintést. A Puh Jih Syh buddhista templom elől gyönyörű kép tárul a Sandakan öbölre. Annak idején itt élt és alkotott Agnes Keith, angol író. A háza már múzeum, ahol az itt élő angol kolónia életét mutatja be a látogatóknak. Szobák elfoglalása.

9. nap: Sandakan – Selingan Island

Sandakan-ból egy gyorshajó fedélzetén jutunk át Selingan-szigetre. Érkezés után transzfer a szállodához, szobák elfoglalása, majd ebéd. A nap hátralévő része szabad időtöltés. Vacsora után a helyi parkőrök majd jeleznek és „megleshetjük”, ahogyan a tengeri teknősök leteszik a tojásokat. Ezután a tojások bekerülnek a keltetőbe, és a kikelt kis teknősöket szabadon lehet engedni a tengerbe.

10. nap: Selingan Island - Sukau

Reggeli a szállodában.

Utazás a reggeli órákban vissza Sandakan-ba hajóval. Transzfer a Sepilok Orángután Menedékhelyre, ahol saját környezetükben, az esőerdőben figyelhetjük meg ezeknek a különleges majmoknak az életét. Ebéd, majd folytatjuk utunkat a Sukau-folyóhoz. A folyó menti szállásunkon egy kicsit pihenhetünk, majd késő délután egy hajókirándulás során megismerjük a folyó környéki vadon élővilágát: szarvas csőrű madár, színes tropikus madarak, krokodilok, varánuszok, vaddisznók, vidrák, kígyónyakú madár… Végignézhetjük az ormányos majmok bolondozását, ahogyan kergetik egymást fáról fára. Vacsora a szállodában.

11. nap: Sukau – Sandakan – Kota Kinabalu

Kora hajnali ébresztő, melyet a gibbonok és a szarvas csűrű madarak prezentálnak. A Kinabatangan-folyón hajózva láthatjuk az ébredező esőerdőt és remek alkalom, hogy még több fajta madarat tudjunk „meglesni”. Reggeli a szállodában, majd transzfer a repülőtérre. Utazás Kota KInabalu-ba menetrendszerinti, közvetlen járattal. Érkezés után transzfer a szállodához, szobák átvétele. Vacsora a hotelben.

12. nap: Kota Kinabalu

Egész napos szabad program reggelivel és vacsorával.

13. nap: Kota Kinabalu

Egész napos szabad program reggelivel és vacsorával.

14. nap: Kota Kinabalu – Johor – Szingapúr

Reggeli a szállodában, majd transzfer a repülőtérre. Utazás közvetlen, menetrendszerinti járattal Johor Bahru repülőterére. Itt átszállunk és utazás tovább Szingapúr felé. Érkezést követően transzfer a szállodához, közben tartunk egy városnézést: Botanikus Kert, ahol közel 60.000 orchideát nevelnek, Kínai-negyed a hatalmas buddhista templomával, Merlion Park, mely egy népszerű, öböl menti pontja a városnak és itt látható a mitológiai lény, a Merlion-nak a szobra, mely félig oroszlán, félig hal. Érkezés a szállodához, szobák átvétele. Vacsora a hotelben.

15. nap: Szingapúr - Budapest

Reggeli után látogatás az arab negyedhez. Az 1928-ban épült Szultán Mecset igazán pazar látványt nyújt, ahogyan a napfény megcsillan az aranyozott kupolán. A Peranakan Múzeumban pedig megnézhetjük a leghíresebb peranakan művészek műveit, tárgyait. (a peranakan egy különleges képzőművészeti ár, mely a tradicionális kínai és a muszlim stílusokat ötvözi). A Bugis Village (piac) pedig egy remek hely mind helyieknek, mind pedig turistáknak ahhoz, hogy gyümölcsöt, ruházatot vagy akár ajándékot vegyenek.

Transzfer a repülőtérre és utazás menetrendszerinti járatokkal Budapest felé, egy átszállással.

16. nap: Budapest

Érkezés Budapestre napközben.

 

UNESCO Világörökségi helyszín:

  • Kota Kinabalu Nemzeti Park

Az ár tartalmazza:

A megadott szállást reggelis ellátással, a programban említett főétkezéseket, a megadott programokat, a helyszíni közlekedést a belépőket a magyar nyelvű csoportkísérőt

Az ár nem tartalmazza:

repülőjegyet és a repülőtéri illetéket (kb. 270 000 Ft/fő) útlemondási biztosítást: 1,5% betegség-, baleset-, poggyászbiztosítás
{{hotel.getMoreLabel()}}

Az illetékes ár tartalmazza: repülőjegy illetékkel, szállást megadott ellátással, transfert hotel és szálloda között, kézi és feladható poggyászt (kivéve ha külön felárként van feltüntetve!)

Az utazzlastminute.hu oldalain elérhető információk rendszeresen változnak, frissülnek, ezért legjobb szándékaink ellenére előfordulhat, hogy a megjelenített információk hibákat vagy pontatlanságokat tartalmaznak, ezért fenn tartjuk a jogot, hogy az ezeket előzetes figyelmeztetés nélkül helyesbítsük. Irodánk által forgalmazott utazásokkal kapcsolatos kötelezettségeket kizárólag az ezekkel kapcsolatos szerződések (pl. Utazási Szerződés) határozzák meg.

Kalkuláció és foglalás

Indulás{{booking.selected.start}} (Időpont változtatása)
Érkezés{{booking.selected.end}}
Napok száma{{booking.selected.days}} nap / {{booking.selected.nights}} éjszaka
Utazás módja{{booking.selected.mode.name}} ({{booking.selected.departure.name}})
Ellátás{{booking.selected.board.name}}

Nem találja a megfelelő szobatípust? Kérjen segítséget irodánktól telefonon, vagy INGYENESEN visszahívjuk, ha az ajánlatkérést kitölti!

1. Válasszon szobát

2. Árkalkuláció

MegnevezésMennyiségEgységárSztornó %Összeg
{{$index + 1}}. szoba | {{room.group}} - {{room.name}}
{{price.name}}
{{price.name}}
{{price.name}}
{{price.name}} ({{price.minAge}}-{{price.maxAge}} éves korig)
{{room.adultSelected(price)}} db
{{room.childSelected(price)}} db
{{room.total(price)}} db
{{room.adultSelected(price)}} db
{{room.childSelected(price)}} db
{{price.count}} db
{{price.count}} db
{{price.count}} db
{{price.getValue() | number}} Ft{{price.storno}} %{{price.getPrice() | number}} Ft
Szoba ára{{room.sum() | number}} Ft
Utasbiztosítás
{{booking.booking.getPassengersTotal()}} db{{insurance.price}} Ft0 %{{booking.booking.getInsuranceTotal(insurance.id) | number}} Ft
Végösszeg{{booking.getPriceTotal() | number}} Ft

3. Foglalás » Váltás {{booking.simple ? 'részletes' : 'egyszerű'}} nézetre

Kötelező kitölteni

Kötelező kitölteni

Kötelező kitölteni

Kötelező kitölteni

Kötelező kitölteni

Kötelező kitölteni


Utasok adatai

{{$index+1}}. Szoba

Kötelező kitölteni

Kötelező kitölteni

Kötelező kitölteni


Kötelező kitölteni

Feltöltés alatt...

Segítségre van szüksége?

Hívjon minket

06-1-210-0313 | 06-70-426-6662

Hétköznap

10:00-18:00-ig

Írjon emailt

info@utazzlastminute.hu