Borneó, nagy maláj körutazás Szingapúrral

Last Minute utazás, akciós üdülés, nyaralás

Úticélok / Malajzia / Malajzia körutazás / Borneó, nagy maláj körutazás Szingapúrral

A szálloda értékelése:

Nincs értékelés

Szálloda leírás

info

Malajziai körutazás magyar idegenvezetővel. Kuala Lumpur és Borneó szigete.

leiras

 

Utazás: menetrendszerinti járattal, átszállással

Elhelyezés: 3*-os szállások, kétágyas szobáiban

Ellátás: félpanzió

 

1. nap: Budapest – Kuala Lumpur

Találkozás irodánk csoportkísérőjével a Liszt Ferenc Nemzetközi repülőtéren. Indulás menetrendszerinti jára

info

Malajziai körutazás magyar idegenvezetővel. Kuala Lumpur és Borneó szigete.

leiras

 

Utazás: menetrendszerinti járattal, átszállással

Elhelyezés: 3*-os szállások, kétágyas szobáiban

Ellátás: félpanzió

 

1. nap: Budapest – Kuala Lumpur

Találkozás irodánk csoportkísérőjével a Liszt Ferenc Nemzetközi repülőtéren. Indulás menetrendszerinti járatokkal Kuala Lumpur felé, átszállássokkal.

2. nap: Kuala Lumpur

Érkezést követően útlevélkezelés, csomagfelvétel, majd transzfer a szállodába. Szobák átvétele.

3. nap: Kuala Lumpur

Reggeli a szállodában. Az egész napos program főbb állomásai: Batu Caves (barlangok), Royal Selangor Ónedény üzlet, majd városnézés Kuala Lumpurban.

A Batu folyónál található sziklákba vájt templomokban csodálatos, Hindi istenségeket ábrázoló szobrokat láthatunk. A Royal Selangor Ónedény üzletben megismerhetjük az ónedények és egyéb ónból készült tárgyak előállításának folyamatát. A városnézés során ellátogatunk a Thean How Templomhoz, a Királyi Palotához, a Nemzeti Emlékműhöz, a Függetlenség Térre, a Központi Piachoz és a Petronas Ikertonyokhoz. Ebéd egy helyi étteremben. Délután szabad időtöltés.

4. nap: Kuala Lumpur - Kuching

Kijelentkezés a szállodából és transzfer a repülőtérre. Utazás Borneo-szigetére, Kuching város repülőterére. Érkezést követően transzfer a hotelbe, de előtte tartunk egy rövid városnézést Kuching-ban.

A legjobban úgy tudjuk bemutatni Sarawak tartomány történelmi központját, ha a túra során ellátogatunk a Kínai Negyedbe, a Macska Szoborhoz (Kuching maláj nyelven azt jelenti, hogy macska), a színes Tua Pek Kong Kínai Templomhoz és a világhíres Sarawak Múzeumhoz. A következő állomás az arany kupolás Városi Mecset lesz, és innen már gyalog folytatjuk utunkat: az öreg városrészben található a Piac. Keskeny kis utcák végeláthatatlan hálózatában „bolyongva” megismerhetjük a fűszerárusok, textilüzletek és sok egyéb üzlet kínálatát. A piaci kavalkád után megismerjük a Fehér Fejedelemség idejében emelt épülteket, a Square Tower-t, a Bíróságot és a Charles Brooke Emlékművet. Az Astana-nál végzünk, mely a legutóbbi Fehér Kormányzó rezidenciája volt. (A Fehér Királyi dinasztiát egy angol úr, James Brooke alapította 1841-ben). Délután szabad időtöltés, majd vacsora a szállodában.

5. nap: Kuching

Reggeli a szállodában.

A mai napon felfedezzük a Bako Nemzeti Parkot: ez a kis félsziget egy közel 1 órás autóútra található Kuching-tól. A nemzeti park hét különálló, de mégis egy ökoszisztémába egybeforrt esőerdőnek ad otthont. Ennek köszönhetően elképesztően gazdag és különböző állat- valamint növényvilág található a területen. Bako egyik leghíresebb lakója nagyorrú majom, de feltétlenül érdemes megemlíteni az ezüstös langurokat, a hosszúfarkú makákó majmokat, a vaddisznókat, a repülő mókusokat, a varánuszokat és a több száz fajta, színes madarakat. A növényzet és a környezet is nagyon változatos: mangrove mocsarak, hatalmas erőségek olyan különleges növényekkel, mint a fojtogató fügefa, vagy húsevő virágok. A partot érdekes formájú geológiai képződmények „díszítik”, a part menti erőségben pedig turistautak várják a felfedezni vágyókat. Az ebédet csomagolva biztosítjuk.

A délután szabad időtöltés.

6. nap: Kuching – Kota Kinabalu

Reggeli a szállodában.

Transzfer Kuching repülőterére, majd utazás menetrendszerinti, közvetlen járattal Kota Kinabalu-ra. A várost „Singgahmata” néven is emlegetik, vagyis „a hely, ahol a szem hosszasan elidőzik”. A II. világháborúban majdnem teljesen megsemmisült a város, de mára egy modern, élettel teli várossá fejlődött, mely megőrizte tradicionális báját is. A városnézés során láthatjuk a Wisma Tun Mustapha (Sabah Alapítványi Épület), Buddhista Templom, Sabah Egyetem, Mecset és a Sabah Múzeum, ahol az őslakosok történelmét és kultúráját lehet megismerni. A Singnal Hill-ről pedig csodálatos panoráma nyílik a városra és a közeli szigetekre. Szobák elfoglalása, vacsora a szállodában.

7. nap: Kota Kinabalu – Kota Kinabalu Park – Sabah Tea

Reggeli a szállodában. A mai napon ellátogatunk Kota Kinabalu Nemzeti Parkba, mely az UNESCO Világörökség tagja. Útközben láthatjuk távolról Dél-Kelet Ázsia legmagasabb hegyét, a Kinabalu-t. A nemzeti parknak rendkívül gazdag és változatos a növény- valamint élővilága. Helyi kísérőnkkel egy gyalogos túrán veszünk részt, ahol alaposabban megismerhetjük a környezetünket. Ezt követően a parknak egy olyan részére megyünk, ahol geotermikus tevékenységnek köszönhetően számos meleg vizű forrás található. A látogatás egy igazán különleges élménnyel zárjuk: végigsétálunk egy 41 méte rmagsan kifeszített gyalogos hídon, mely a park élővilágát egészen más aspektusból mutatja be. A parkban tett látogatásunk során ebédet is biztosítunk.

Érkezés a szálláshelyre, szobák elfoglalása, vacsora.

8. nap: Sabah Tea - Sandakan

Reggeli a szállodában. A Sabah Tea Gyárban megismerhetjük a tea termesztésének és feldolgozásának folyamatát, fortélyait. Majd teszünk egy gyalogtúrát Kamunsu Hill-ben, ahol a borneói esőerdők növény és állatvilágáról kapunk további érdekes információkat. Ebéd után elindulunk Sandakan felé. Érkezésünk után megállunk a piacnál, ahol európai szemnek szinte felfoghatatlan mennyiségű és fajtájú tengeri „herkentyűket” lehet látni, majd a közeli Sim Sim tengerparti falucska életébe kaphatunk betekintést. A Puh Jih Syh buddhista templom elől gyönyörű kép tárul a Sandakan öbölre. Annak idején itt élt és alkotott Agnes Keith, angol író. A háza már múzeum, ahol az itt élő angol kolónia életét mutatja be a látogatóknak. Szobák elfoglalása.

9. nap: Sandakan – Selingan Island

Sandakan-ból egy gyorshajó fedélzetén jutunk át Selingan-szigetre. Érkezés után transzfer a szállodához, szobák elfoglalása, majd ebéd. A nap hátralévő része szabad időtöltés. Vacsora után a helyi parkőrök majd jeleznek és „megleshetjük”, ahogyan a tengeri teknősök leteszik a tojásokat. Ezután a tojások bekerülnek a keltetőbe, és a kikelt kis teknősöket szabadon lehet engedni a tengerbe.

10. nap: Selingan Island - Sukau

Reggeli a szállodában.

Utazás a reggeli órákban vissza Sandakan-ba hajóval. Transzfer a Sepilok Orángután Menedékhelyre, ahol saját környezetükben, az esőerdőben figyelhetjük meg ezeknek a különleges majmoknak az életét. Ebéd, majd folytatjuk utunkat a Sukau-folyóhoz. A folyó menti szállásunkon egy kicsit pihenhetünk, majd késő délután egy hajókirándulás során megismerjük a folyó környéki vadon élővilágát: szarvas csőrű madár, színes tropikus madarak, krokodilok, varánuszok, vaddisznók, vidrák, kígyónyakú madár… Végignézhetjük az ormányos majmok bolondozását, ahogyan kergetik egymást fáról fára. Vacsora a szállodában.

11. nap: Sukau – Sandakan – Kota Kinabalu

Kora hajnali ébresztő, melyet a gibbonok és a szarvas csűrű madarak prezentálnak. A Kinabatangan-folyón hajózva láthatjuk az ébredező esőerdőt és remek alkalom, hogy még több fajta madarat tudjunk „meglesni”. Reggeli a szállodában, majd transzfer a repülőtérre. Utazás Kota KInabalu-ba menetrendszerinti, közvetlen járattal. Érkezés után transzfer a szállodához, szobák átvétele. Vacsora a hotelben.

12. nap: Kota Kinabalu

Egész napos szabad program reggelivel és vacsorával.

13. nap: Kota Kinabalu

Egész napos szabad program reggelivel és vacsorával.

14. nap: Kota Kinabalu – Johor – Szingapúr

Reggeli a szállodában, majd transzfer a repülőtérre. Utazás közvetlen, menetrendszerinti járattal Johor Bahru repülőterére. Itt átszállunk és utazás tovább Szingapúr felé. Érkezést követően transzfer a szállodához, közben tartunk egy városnézést: Botanikus Kert, ahol közel 60.000 orchideát nevelnek, Kínai-negyed a hatalmas buddhista templomával, Merlion Park, mely egy népszerű, öböl menti pontja a városnak és itt látható a mitológiai lény, a Merlion-nak a szobra, mely félig oroszlán, félig hal. Érkezés a szállodához, szobák átvétele. Vacsora a hotelben.

15. nap: Szingapúr - Budapest

Reggeli után látogatás az arab negyedhez. Az 1928-ban épült Szultán Mecset igazán pazar látványt nyújt, ahogyan a napfény megcsillan az aranyozott kupolán. A Peranakan Múzeumban pedig megnézhetjük a leghíresebb peranakan művészek műveit, tárgyait. (a peranakan egy különleges képzőművészeti ár, mely a tradicionális kínai és a muszlim stílusokat ötvözi). A Bugis Village (piac) pedig egy remek hely mind helyieknek, mind pedig turistáknak ahhoz, hogy gyümölcsöt, ruházatot vagy akár ajándékot vegyenek.

Transzfer a repülőtérre és utazás menetrendszerinti járatokkal Budapest felé, egy átszállással.

16. nap: Budapest

Érkezés Budapestre napközben.

 

UNESCO Világörökségi helyszín:

  • Kota Kinabalu Nemzeti Park

Az ár tartalmazza:

A megadott szállást reggelis ellátással, a programban említett főétkezéseket, a megadott programokat, a helyszíni közlekedést a belépőket a magyar nyelvű csoportkísérőt

Az ár nem tartalmazza:

repülőjegyet és a repülőtéri illetéket (kb. 270 000 Ft/fő) útlemondási biztosítást: 1,5% betegség-, baleset-, poggyászbiztosítás
{{hotel.getMoreLabel()}}

Az illetékes ár tartalmazza: Repülőjegy illetékkel, Szállást megadott ellátással, Transfert reptér és szálloda között + Kézi és Feladható poggyászt (ha a kalkulációban nincs külön árral feltüntetve)

A keresett turnus sajnos nem található! Kérjük válasszon új indulási időpontot a listából.

Kalkuláció és foglalás

Indulás{{booking.selected.start}} (Időpont változtatása)
Érkezés{{booking.selected.end}}
Napok száma{{booking.selected.days}} nap / {{booking.selected.nights}} éjszaka
Utazás módja{{booking.selected.mode.name}} ({{booking.selected.departure.name}})
Ellátás{{booking.selected.board.name}}
Tervezett menetrend
Odaút{{booking.selected.fromStart | date: 'yyyy.MM.dd. HH:mm'}} ({{booking.selected.departure.name}}) - {{booking.selected.fromEnd | date: 'HH:mm'}} ({{booking.selected.arrival.name || booking.selected.arrival.id}})
Visszaút{{booking.selected.toStart | date: 'yyyy.MM.dd. HH:mm'}} ({{booking.selected.arrival.name || booking.selected.arrival.id}}) - {{booking.selected.toEnd | date: 'HH:mm'}} ({{booking.selected.departure.name}})

Nem találja a megfelelő szobatípust? Kérjen segítséget irodánktól telefonon, vagy INGYENESEN visszahívjuk, ha az ajánlatkérést kitölti!

1. Válasszon szobát

2. Árkalkuláció

MegnevezésEgységárMennyiségÖsszegEUR
{{$index + 1}}. szoba | {{room.group}} - {{room.name}}
{{price.name}}
{{price.name}}
{{price.name}}
{{price.name}} ({{price.minAge}}-{{price.maxAge}} éves korig)
{{price.getValue() | number}} Ft
{{room.adultSelected(price)}} db
{{room.childSelected(price)}} db
{{room.total(price)}} db
{{room.adultSelected(price)}} db
{{room.childSelected(price)}} db
{{room.total(price)}} db
{{price.count}} db
{{price.count}} db
{{price.getPrice() | number}} Ft€ {{price.getPriceEUR() | number}}
Szoba ára{{room.sum() | number}} Ft€ {{room.sumEUR() | number}}
Utasbiztosítás
{{insurance.price}} Ft{{booking.booking.getPassengersTotal()}} db{{booking.booking.getInsuranceTotal(insurance.id) | number}} Ft
Végösszeg{{booking.getPriceTotal() | number}} Ft€ {{booking.getPriceTotalEUR() | number}}

3. Foglalás » Váltás {{booking.simple ? 'részletes' : 'egyszerű'}} nézetre

Kötelező kitölteni

Kötelező kitölteni

Kötelező kitölteni

+36

Kötelező kitölteni

Kötelező kitölteni

Kötelező kitölteni

Kötelező kitölteni


Utasok adatai

{{$index+1}}. Szoba

Kötelező kitölteni

Kötelező kitölteni


Kötelező kitölteni

Feltöltés alatt...

Az utazzlastminute.hu oldalain elérhető információk rendszeresen változnak, frissülnek, ezért legjobb szándékaink ellenére előfordulhat, hogy a megjelenített információk hibákat vagy pontatlanságokat tartalmaznak, ezért fenn tartjuk a jogot, hogy az ezeket előzetes figyelmeztetés nélkül helyesbítsük. Irodánk által forgalmazott utazásokkal kapcsolatos kötelezettségeket kizárólag az ezekkel kapcsolatos szerződések (pl. Utazási Szerződés) határozzák meg.

Segítségre van szüksége?

Hívjon minket

06-1-210-0313 | 06-70-426-6662

Hétköznap

10:00-18:00-ig

Írjon emailt

info@utazzlastminute.hu