Namibia, Botswana, Zimbabwe körutazás

Last Minute utazás, akciós üdülés, nyaralás

Úticélok / Namíbia / Namíbia / Namibia, Botswana, Zimbabwe körutazás

A szálloda értékelése:

Nincs értékelés

Szálloda leírás

info

A körutazás legfőbb vonzerejét a dél-afrikai régió egyedülálló természeti látnivalói, köztük az Okavango-delta és a Viktória-vízesés valamint a rendkívül színes állatvilágnak otthont adó nemzeti parkok és a szafarik során nagy eséllyel látható 5 afrikai nagyvad jelentik.

leiras

 

Utazás: repülővel, menetrend szerinti járattal, átszállással

Elh

info

A körutazás legfőbb vonzerejét a dél-afrikai régió egyedülálló természeti látnivalói, köztük az Okavango-delta és a Viktória-vízesés valamint a rendkívül színes állatvilágnak otthont adó nemzeti parkok és a szafarik során nagy eséllyel látható 5 afrikai nagyvad jelentik.

leiras

 

Utazás: repülővel, menetrend szerinti járattal, átszállással

Elhelyezés: 4*-os szállodákban és szafari lodge-ok bungalóiban, kétágyas szobában

Ellátás: reggeli, 8 alkalommal ebéd, 9 alkalommal vacsora

 

1-2. nap: Budapest – Namíbia: Windhoek

Menetrend szerinti járattal utazunk Budapestről Namíbiába. A főváros, Windhoek időjárását egész évben kellemesen befolyásolják a környező hegyek. A városközpont gyarmati épületeit virágoskertek és parkok tarkítják, melyeket közös városnézésünk során fedezünk fel. A város lakosságának többségét bantu népcsoportok teszik ki, de élnek itt mulattok, németek és angolok is, melyeknek kultúrája színes kavalkádot alkot. Este az egyik tradicionális étteremben kóstolhatjuk végig az afrikai vadhúsokat.

 

3. nap: Ethosa Nemzeti Park

Három napos szafarira indulunk Namíbia leghíresebb nemzeti parkjába. A parkot csaknem 1 700 km hosszúságban kerítés veszi körül, ez védelmet jelent a vadállománynak. A cserjés, ligetes szavannát és a szikes Ethosa-medencét az esős évszakban elárasztja a víz. A táplálékbőség miatt az állatvilág rendkívül változatos és gazdag, nagy számban élnek a parkban orrszarvúk, elefántok valamint zsiráfok, zebra és antilop csordák és a rájuk vadászó nagymacskák. Állatleseink során könnyűszerrel fotózhatjuk az egyébként nehezen megközelíthető vadakat. Szállásunk egy jól felszerelt szafari lodge kényelmes bungalóiban lesz. Esténként a kivilágított itatót körülvevő kilátópontokról gyönyörködhetünk Afrika állatvilágában.

 

4. nap: Ethosa Nemzeti Park

Egész napunkat állatlessel töltjük a nemzeti park területén. Kora reggel indulunk útnak, majd egy ebédszünet és kellemes déli pihenő után újra elhagyjuk a tábort és csak napnyugtára térünk vissza. Közben az időszakos itatókat és folyópartokat követő útvonalakon járjuk be a nemzeti parkot. Az Etosha bushman eredetű elnevezés, jelentése: ´a forró talajon az egyik lábáról a másikra ugráló ember´. Az elnevezés arra utal, hogy a több mint 22 000 km2-nyi szavannás terület közepén elhelyezkedő óriási méretű tó a száraz évszakban kiszárad, és a nyári melegben a talaj itt 50-60 fokra is felmelegszik. Állatlesünk során a különleges panorámát kínáló természeti képződményhez is látogatást teszünk.

 

5. nap: Grootfontein – Hoba meteorit

Reggel elhagyjuk a nemzeti parkot és Namíbia keleti részébe utazunk. A Hoba meteorit a legnagyobb meteorit a világon, amely mintegy 80 ezer évvel ezelőtt Észak-Namíbiában, Grootfontein közelében csapódott a földbe. A nagyjából 1 méter magas meteorit tömege közel 66 tonna. Rövid látogatást teszünk a meteorit körül kialakított látogatóközpontban, majd Grootfontein kisvárosában elfoglaljuk szállásunkat.

 

6. nap: Botswana: Okavango-delta

Hosszú utazás vár ránk, Namíbiából Botswana-ba tartunk, a világ legnagyobb szárazföldi deltájához. A Caprivi sávon keresztül érjük el a határt, majd az Okavango-delta északi bejáratánál lévő szállásunkra utazunk.

Az Okavango-delta a Kavango-folyóról kapta a nevét, amely 1 200 kilométeren keresztül hömpölyög Angola és Namíbia között, aztán belép Botswanába, ahol eltűnik a Kalahári homoksivatagában. A folyó különleges természeti környezetet hozott létre a közel 16 000 négyzetméternyi, folyókkal szabdalt mocsárvilágban, ami az afrikai állatvilág széles palettájának ad otthont.

 

7. nap: Okavango-delta: Maun

Az UNESCO Világörökség listáján is szereplő Okavango természetvédelmi terület fővárosába, Maunba utazunk, ahol egy komfortos lodge-ban foglaljuk el szállásunkat. Délután szállásunk egzotikus kertjében pihenhetünk vagy sétálgathatunk a kisváros turistaközpontjában.

 

8. nap: Okavango-delta: motorcsónakos kirándulás – sétarepülés

Motorcsónakokkal indulunk kirándulásra a delta belsejébe. Papirusz náddal szegélyezett, kanyargós csatornákon és belső tavakon hajózva gyönyörködhetünk az egyedülálló növény- és madárvilágban.

Délután lehetőségünk van egy fakultatív sétarepülésre a delta felett. A 4-6 fős kisgépek ablakaiból láthatjuk, ahogyan a szigeteken a zebra és gnu, bivaly és antilop csordák legelésznek a magas fűben.

 

9. nap: Gweta

A Kalahári-sivatag északi nyúlványán autózunk keresztül. Változatos élőhelyek találhatók itt, a végletesen száraz homoksivatagtól a füves szavannáig. Szállásunk a Makgadikgadi-síkságon, Gweta falu rendkívül hangulatos bungalóiban lesz. A területet a boabab fák bolygólyának is nevezik, a lodge kertjében és a környéken óriási, 1000 éves majomkenyérfák között sétálgathatunk.

 

10. nap: Chobe Nemzeti Park

Folytatjuk utazásunkat Botswana északi részére, a Chobe Nemzeti Parkba, amely hatalmas elefántpopulációjáról ismert. A parkban a becslések szerint 50 000 elefánt él. Elfoglaljuk szállásunkat a Botswana, Namíbia, Zimbabwe és Zambia négyes határának közelében fekvő Kasane kisvárosában, majd hajókirándulásra indulunk a Chobe-folyón. A fedélzetről tömegével láthatunk vízilovakat, elefántokat és a parton sütkérező krokodilokat.

 

11. nap:  Zimbabwe:  Victoria Falls Nemzeti Park

Kora reggel nem érdemes kihagyni a fakultatív, terepjárós állatlest. A Chobe buja árterületén, valamint a mahagónival, teak- és más keményfával benőtt sűrű erdőkben vezető szafari során nagy eséllyel láthatunk varacskos disznókat, elefántcsordákat és antilopokat.

Egy rövid utazás és határátkelés  után érkezünk meg a zimbabwei Victoria Falls üdülővárosába. Dél-afrikai utazásunk egyik fénypontja látogatásunk a Victoria Falls Nemzeti Parkba. Az UNESCO Természeti Világörökség részét képező Viktória-vízesés a világ legszélesebb (1 708 m) és kétségkívül egyik legszebb zuhataga.

Miután elfoglaltuk szállásainkat az kisváros egyik színvonalas szállodájában, a környék felfedezésére indulhatunk.

 

12. nap: Viktória-vízesés  – sétarepülés

Izgalmas fakultatív programok sora vár ránk az elkövetkezendő két napban, ezek közül választhatjuk a számunkra legérdekesebbeket.

A Viktória-vízesés körül kialakított látogatóközpontban a trópusi park ösvényein órákon keresztül sétálgathatunk és különböző kilátópontokról nézhetjük meg, ahogy a hatalmas vízfüggöny a vízesésen aláomlik. A vízesés magassága 61-108 méter között van. David Livingstone a híres felfedező, az első európai, aki megpillantotta a Zambézi-folyó nagy vízesését.

Délután fakultatív program keretében egy helikopter fedélzetéről vagy kisgépek ablakaiból csodálhatjuk meg a vízesést és környezetét.

 

13. nap: Viktória-vízesés – elefánt szafari

Az egyik legnagyobb élményt a fél vagy egész napos fakultatív rafting túra jelenti a Zambézi-folyón. Izgalmas zúgók és hatalmas kaland vár a vállalkozókra, akik részt vesznek a világ első számú raftingjaként számon tartott evezős túrán.

Fakultatív program keretében részt vehetünk egy elefánt szafarin és ellátogathatunk egy oroszlánokat nevelő otthonba, ahol sétálhatunk a különböző korú állatok között, a kölyköket akár meg is simogathatjuk.

Victoria Falls kisvárosában rengeteg ajándékbolt, egy óriási, helyi kézműves termékeket kínáló piac és számos kellemes kávézó is található, az egész napot könnyen eltölthetjük sétával és ajándékvásárlással a kisvárosban.

Este a sétahajózásra indulunk a Zambézi-folyón, így búcsúzunk el Dél-Afrikától. Vacsoránkat a fedélzeten szolgálják fel, közben afrikai utazásunk utolsó Naplementéjénél.

 

14-15. nap: Johannesburg- Budapest

Délelőtt a Viktoria Falls repülőterére utazunk, egy johannesburgi és európai átszállás után érkezünk meg Budapestre.

 

UNESCO:

  • Okavango-deltaelta (természeti)
  • Mosi-oa-Tunya / Viktória-vízesés (természeti)

 

Az út idegenvezetője:

Tátrai Bernadett közel 10 éve járja a világot és vezeti be a magyar utazókat Dél-Amerika, Dél-Afrika és a Himalája régió varázslatos világába. Idegenvezetőnk egyaránt otthonosan mozog a magas hegyek világában, az afrikai szavannákon és Amazónia dzsungeleinek mélyén. A Bernadettel utazók reggeltől estig tartó mesékre számíthatnak a helyi kultúrákról és vallási szokásokról, az állat- és növényvilágról, valamint személyes kalandjairól, hogy a körutazásuk vagy a nyaralásuk igaz élmény legyen.

Az ár tartalmazza:

az utazást bérelt expedíciós szafari buszokkal és terepjárókkal a szállásokat 4*-os szállodákban és szafari lodge-ok bungalóiban, kétágyas szobában a program szerinti étkezéseket a megadott programokat a nemzeti park belépőket a magyar nyelvű idegenvezetést és tolmácsolást

Az ár nem tartalmazza:

a repülőjegyeket illetékkel (kb. 300 000 Ft) a helyszínen fizetendő fakultatív programok árát (kb.880 USD) a vízumok díját: Namíbia (50 Euro), Botswana (50 Euro), Zimbabwe (50 USD) a további étkezéseket és borravalókat az útlemondási biztosítás (1,5%) a betegség-, baleset-, poggyászbiztosítás Egyágyas elhelyezésre nincs lehetőség.
{{hotel.getMoreLabel()}}

Az illetékes ár tartalmazza: Repülőjegy illetékkel, Szállást megadott ellátással, Transfert reptér és szálloda között + Kézi és Feladható poggyászt (ha a kalkulációban nincs külön árral feltüntetve)

A keresett turnus sajnos nem található! Kérjük válasszon új indulási időpontot a listából.

Kalkuláció és foglalás

Indulás{{booking.selected.start}} (Időpont változtatása)
Érkezés{{booking.selected.end}}
Napok száma{{booking.selected.days}} nap / {{booking.selected.nights}} éjszaka
Utazás módja{{booking.selected.mode.name}} ({{booking.selected.departure.name}})
Ellátás{{booking.selected.board.name}}

Nem találja a megfelelő szobatípust? Kérjen segítséget irodánktól telefonon, vagy INGYENESEN visszahívjuk, ha az ajánlatkérést kitölti!

1. Válasszon szobát

2. Árkalkuláció

MegnevezésMennyiségEgységárSztornó %Összeg
{{$index + 1}}. szoba | {{room.group}} - {{room.name}}
{{price.name}}
{{price.name}}
{{price.name}}
{{price.name}} ({{price.minAge}}-{{price.maxAge}} éves korig)
{{room.adultSelected(price)}} db
{{room.childSelected(price)}} db
{{room.total(price)}} db
{{room.adultSelected(price)}} db
{{room.childSelected(price)}} db
{{room.total(price)}} db
{{price.count}} db
{{price.count}} db
{{price.getValue() | number}} Ft{{price.storno}} %{{price.getPrice() | number}} Ft
Szoba ára{{room.sum() | number}} Ft
Utasbiztosítás
{{booking.booking.getPassengersTotal()}} db{{insurance.price}} Ft0 %{{booking.booking.getInsuranceTotal(insurance.id) | number}} Ft
Végösszeg{{booking.getPriceTotal() | number}} Ft

3. Foglalás » Váltás {{booking.simple ? 'részletes' : 'egyszerű'}} nézetre

Kötelező kitölteni

Kötelező kitölteni

Kötelező kitölteni

Kötelező kitölteni

Kötelező kitölteni

Kötelező kitölteni


Utasok adatai

{{$index+1}}. Szoba

Kötelező kitölteni

Kötelező kitölteni


Kötelező kitölteni

A térképen megjelent szállás elhelyezésének a pontatlansága miatt felelőséget nem vállalunk. A térkép csak tájékoztatásra szolgál!

Az utazzlastminute.hu oldalain elérhető információk rendszeresen változnak, frissülnek, ezért legjobb szándékaink ellenére előfordulhat, hogy a megjelenített információk hibákat vagy pontatlanságokat tartalmaznak, ezért fenn tartjuk a jogot, hogy az ezeket előzetes figyelmeztetés nélkül helyesbítsük. Irodánk által forgalmazott utazásokkal kapcsolatos kötelezettségeket kizárólag az ezekkel kapcsolatos szerződések (pl. Utazási Szerződés) határozzák meg.

Segítségre van szüksége?

Hívjon minket

06-1-210-0313 | 06-70-426-6662

Hétköznap

10:00-18:00-ig

Írjon emailt

info@utazzlastminute.hu