Nepál - Kulturális körutazás a Világörökség helyszínein

Last Minute utazás, akciós üdülés, nyaralás

Úticélok / Nepál / Nepál / Nepál - Kulturális körutazás a Világörökség helyszínein

A szálloda értékelése:

Nincs értékelés

Szálloda leírás

info

Körutazásunk során a buddhista és hindu vallás Unesco Világörökség részét képező nepáli helyszíneire látogatunk el, gyönyörködhetünk az Annapurna csoport és a híres Fish Tale látványban a 8.848 méter magas Mount Everest-et pedig a magasból, egy sétarepülés során láthatjuk.

leiras

 

Utazás: repülővel, menetrend szerinti járattal, átszállással

info

Körutazásunk során a buddhista és hindu vallás Unesco Világörökség részét képező nepáli helyszíneire látogatunk el, gyönyörködhetünk az Annapurna csoport és a híres Fish Tale látványban a 8.848 méter magas Mount Everest-et pedig a magasból, egy sétarepülés során láthatjuk.

leiras

 

Utazás: repülővel, menetrend szerinti járattal, átszállással

Elhelyezés: 4*-os szállodákban, két ágyas szobában

Ellátás: reggeli

 

1. nap: Budapest – Kathmandu

Menetrend szerinti repülőjárattal indulunk Nepál fővárosába, Karhmanduba ahová másnap, a reggeli órákban érkezünk meg. A világ tetején fekvő királyság mindössze 800 km hosszú és 200 km széles területet ölel körbe, kulturális és természeti kincsekben viszont annál gazdagabb.

Nepálban találhatóak a világ legmagasabb hegyei. Az ország középső részén bőven termő hegyek, délen hatalmas síkságok, északon pedig magas sivatagok találhatóak. Nagyon változatos az állatvilág, 8OO madár- és egzotikus emlősfaj, több mint 65OO fajta fa és vadnövény honos. A nemzeti virág, a rododendron márciusban borul virágba.

A hegyekkel és völgyekkel szabdalt  országban sokféle színes kultúrájú népcsoport él, akik békésen együttélésben gyakorolják hagyományaikat és vallásukat (3 éj, reggeli).

 

2. nap: Kathmandu – Kis-Tibet

Kathmandu, a Himalája lábainál 1300 m magasan elterülő főváros a nepáli kultúra bölcsője. Szállásunk a Thamel városrészben lesz, melynek szűk utcáin és terein a fűszereket, zöldségeket és áldozati adományokat árusító helyiek boltjai között hangulatos bárok, éttermek és ajándékboltok sorakoznak.

Délután Kathmandu Kis-Tibetnek is nevezett városrészébe látogatunk el. Tibet kínai megszállásakor nagyon sok buddhista menekült Nepálba, akik a Boudhanath sztúpa körül telepedtek le. Azóta is vörös ruhás szerzetesek sokasága forgatja itt rendíthetetlenül az imamalmokat. A sztúpát körülvevő hangulatos utcákon sétálva benézhetünk a hagyományaikat a mai napig gyakorló kézműves mesterek műhelyeibe, ellátogathatunk egy tradicionális tanaka-festő iskolába és részesei lehetünk a buddhista hívők közös szertartásának.

 

3. nap: Bakthapur – Pashupathinath

A Katmandu-völgy királyi városai közül Bakthapur őrzi leginkább az időtlenség látszatát. A Durbar téren számos középkori, a XVII. század végén épült hindu templom és óriási szobor áll. Városnéző sétánk alkalmával megismerkedünk a hindu vallás rituáléival és bepillantást nyerhetünk a helyiek mindennapi életébe.

Délután Bagmati-folyó mentén fekvő Pashupathinath halottégetőjéhez látogatunk el ahol a nepáli hinduk vallási hagyományaikat követve családtagjaik hamvait a folyóba szórják. Egész Indiából érkeznek ide zarándokok, hogy áldozatot mutassanak be Shiva istennek, a hívők a szent folyó partján végzik rituális mosdásaikat, a környező templomok udvarán jógik és szadhuk meditálnak.

 

4. nap: Chitwan Nemzeti Park

Az egykori vadászterületből 1973-ban alapított Királyi Chitwan Nemzeti Park területére utazunk. A Világörökség részét képező 932 km2 területű park az eredeti lombhullató monszunerdők egyik utolsó képviselője a világon. Trópusi erdői és mocsarai tigriseknek, orrszarvúaknak, elefántoknak és szarvasoknak adnak otthont. A gyarmati időket idéző hangulatos lodge kényelmes bungalóiban szállunk meg, innen indulunk a terület felfedezésére. Délután részt vehetünk egy elefántfürdetésen, a barátságos ormányosokkal együtt frissítő zuhanyt vehetünk a közeli folyóban. (2 éj, reggeli)

 

5. nap: Chitwan Nemzeti Park – elefánt szafari – kenutúra

Reggel elefántok hátán indulunk a dzsungelbe, hogy közelről láthassuk a folyókhoz inni járó indiai orrszarvúkat. Egy ebéd és déli pihenő idejére visszatérünk szállásunkra, majd kenutúrára indulunk. Fatönkből kifaragott kenuinkkal a folyón evezve parton sütkérező krokodilokat és sokféle madárfajt figyelhetünk meg, köztük jégmadarakat és vadon élő pávákat.

 

6. nap: Lumbini

A buddhista hagyományok alapítójának szülőhelyére látogatunk el, ahol Buddha állítólag 29 éves koráig élt. Az indiai határ közelében, a Himalája lábánál fekvő  buddhista zaréndokhely 1997 óta UNESCO Világörökségi helyszín, a négy legfőbb buddhista zarándokhelyek egyike. (2 éj, reggeli)

 

7. nap: Kolostor terület, Buddha Maya Kert

Lumbini szent helyszínét hatalmas kolostori terület határolja, amelyen 22 kolostor, sztúpák és meditációs helyek állnak. Asóka oszlopát maga a császár állíttatta, hogy megemlékezzen Buddháról és saját látogatásáról Lumbini-ban. Buddha pontos szülőhelyét a Maya Devi templom jelöli, ahol kora reggeltől kora estig mindenféle országból érkező zarándokok kántálnak és meditálnak. Egész napunkat a kolostor területén és a Lumbini-kertben töltjük.

 

8. nap: Pokara

Nepál legnépszerűbb üdülővárosába, Pokarába utazunk. Az ország nyugati részén, a Himalája vonulatának ölelésében fekvő város a Phewa-tó partján épült 800 méterrel a tengerszint felett. A hóval borított hegycsúcsok látványa már a városból is lenyűgöző. Pokara időjárása a tóparti fekvésnek és a hegyekhez való közelsége miatt nagyon kellemes, ráadásul az ország legjobb szállodái és éttermei kínálnak lehetőséget a pihenésre. (2 éj, reggeli)

 

9. nap: Világbéke sztúpa

Kirándulásra indulunk a közeli hegygerincen emelkedő Világbéke sztúpához. Egy meredek szerpentinen kapaszkodunk fel a kilátóponthoz, ahonnan páratlan a kilátás. Előttünk Pokhara és a Phewa-tó, a háttérben pedig a Himalája három 8 000 méternél magassabb csúcsa, az Annapurna, a Manaslu és Dhaulagiri valamint a nepáliak szent hegye, a Machhapuchhre hegypiramisa. Kirándulásunk után csónakokba szállhatunk és a Phewa-tavon evezhetünk vissza a városközpontba. A nap további részét szabadprogram keretében tölthetjük a hangulatos belvárosban.

 

10. nap: Kathamnadu

Délelőtt egy alig egy órás repülés vár ránk, Pokarából visszautazunk Nepál fővárosába. A délutánt már Kathmandu Thamel városrészében töltjük. A régi város központja a közeli Palota- tér, ahol az új Királyi Palota mellett templomok, szobrok között nézelődhetünk. (2 éj, reggeli)

 

11. nap: Kathmandu: Palota tér - Mount Everest sétarepülés

Egész napunkat Kathmandu-ban töltjük nézelődéssel és ajándékvásárlással. Részt vehetünk egy fakultatív sétarepülésen is, melynek során a magasból láthatjuk Földünk legmagasabb hegycsúcsát, a 8.848 méter magas Mount Everest-et.

 

12-13. nap: Kathmandu - Budapest

A reggeli órákban menetrend szerinti repülőjárttal kezdjük meg hazafelé tartó utazásunkat. Az esti órákban érkezünk Budapestre.

Az ár tartalmazza:

a belépőket és programokat 8 éjszaka szállás 4 csillagos szállodákban reggelivel 3 éjszaka szállást és szafari programot a Chitwan Nemzeti Parkban, reggelivel a közlekedés bérelt buszokkal a magyar nyelvű idegenvezetést és tolmácsolást

Az ár nem tartalmazza:

a nemzetközi repülőjegyet illetékkel (kb.: 300 000 Ft) a vízum árát. melyet a kathmandui repülőtéren vásárolunk meg (40 USD) a fakultatív programokat az útlemondási biztosítást (1,5%) a betegség-, baleset-, poggyászbiztosítás a borravalókat
{{hotel.getMoreLabel()}}

Az illetékes ár tartalmazza: Repülőjegy illetékkel, Szállást megadott ellátással, Transfert reptér és szálloda között + Kézi és Feladható poggyászt (ha a kalkulációban nincs külön árral feltüntetve)

A keresett turnus sajnos nem található! Kérjük válasszon új indulási időpontot a listából.

Kalkuláció és foglalás

Indulás{{booking.selected.start}} (Időpont változtatása)
Érkezés{{booking.selected.end}}
Napok száma{{booking.selected.days}} nap / {{booking.selected.nights}} éjszaka
Utazás módja{{booking.selected.mode.name}} ({{booking.selected.departure.name}})
Ellátás{{booking.selected.board.name}}

Nem találja a megfelelő szobatípust? Kérjen segítséget irodánktól telefonon, vagy INGYENESEN visszahívjuk, ha az ajánlatkérést kitölti!

1. Válasszon szobát

2. Árkalkuláció

MegnevezésMennyiségEgységárSztornó %Összeg
{{$index + 1}}. szoba | {{room.group}} - {{room.name}}
{{price.name}}
{{price.name}}
{{price.name}}
{{price.name}} ({{price.minAge}}-{{price.maxAge}} éves korig)
{{room.adultSelected(price)}} db
{{room.childSelected(price)}} db
{{room.total(price)}} db
{{room.adultSelected(price)}} db
{{room.childSelected(price)}} db
{{room.total(price)}} db
{{price.count}} db
{{price.count}} db
{{price.getValue() | number}} Ft{{price.storno}} %{{price.getPrice() | number}} Ft
Szoba ára{{room.sum() | number}} Ft
Utasbiztosítás
{{booking.booking.getPassengersTotal()}} db{{insurance.price}} Ft0 %{{booking.booking.getInsuranceTotal(insurance.id) | number}} Ft
Végösszeg{{booking.getPriceTotal() | number}} Ft

3. Foglalás » Váltás {{booking.simple ? 'részletes' : 'egyszerű'}} nézetre

Kötelező kitölteni

Kötelező kitölteni

Kötelező kitölteni

Kötelező kitölteni

Kötelező kitölteni

Kötelező kitölteni


Utasok adatai

{{$index+1}}. Szoba

Kötelező kitölteni

Kötelező kitölteni


Kötelező kitölteni

A térképen megjelent szállás elhelyezésének a pontatlansága miatt felelőséget nem vállalunk. A térkép csak tájékoztatásra szolgál!

Az utazzlastminute.hu oldalain elérhető információk rendszeresen változnak, frissülnek, ezért legjobb szándékaink ellenére előfordulhat, hogy a megjelenített információk hibákat vagy pontatlanságokat tartalmaznak, ezért fenn tartjuk a jogot, hogy az ezeket előzetes figyelmeztetés nélkül helyesbítsük. Irodánk által forgalmazott utazásokkal kapcsolatos kötelezettségeket kizárólag az ezekkel kapcsolatos szerződések (pl. Utazási Szerződés) határozzák meg.

Segítségre van szüksége?

Hívjon minket

06-1-210-0313 | 06-70-426-6662

Hétköznap

10:00-18:00-ig

Írjon emailt

info@utazzlastminute.hu

Ajánlott szállodák