Nepál - Kulturális körutazás a Világörökség helyszínein

Last Minute utazás, akciós üdülés, nyaralás

Úticélok / Nepál / Nepál / Nepál - Kulturális körutazás a Világörökség helyszínein

A szálloda értékelése:

Nincs értékelés

Szálloda leírás

info

Körutazásunk során a buddhista és hindu vallás Unesco Világörökség részét képező nepáli helyszíneire látogatunk el, gyönyörködhetünk az Annapurna csoport és a híres Fish Tale látványban a 8.848 méter magas Mount Everest-et pedig a magasból, egy sétarepülés során láthatjuk.

leiras

 

Utazás: repülővel, menetrend szerinti járattal, átszállással

info

Körutazásunk során a buddhista és hindu vallás Unesco Világörökség részét képező nepáli helyszíneire látogatunk el, gyönyörködhetünk az Annapurna csoport és a híres Fish Tale látványban a 8.848 méter magas Mount Everest-et pedig a magasból, egy sétarepülés során láthatjuk.

leiras

 

Utazás: repülővel, menetrend szerinti járattal, átszállással

Elhelyezés: 4*-os szállodákban, két ágyas szobában

Ellátás: reggeli

 

1. nap: Budapest – Kathmandu

Menetrend szerinti repülőjárattal indulunk Nepál fővárosába, Karhmanduba ahová másnap, a reggeli órákban érkezünk meg. A világ tetején fekvő királyság mindössze 800 km hosszú és 200 km széles területet ölel körbe, kulturális és természeti kincsekben viszont annál gazdagabb.

Nepálban találhatóak a világ legmagasabb hegyei. Az ország középső részén bőven termő hegyek, délen hatalmas síkságok, északon pedig magas sivatagok találhatóak. Nagyon változatos az állatvilág, 8OO madár- és egzotikus emlősfaj, több mint 65OO fajta fa és vadnövény honos. A nemzeti virág, a rododendron márciusban borul virágba.

A hegyekkel és völgyekkel szabdalt  országban sokféle színes kultúrájú népcsoport él, akik békésen együttélésben gyakorolják hagyományaikat és vallásukat (3 éj, reggeli).

 

2. nap: Kathmandu – Kis-Tibet

Kathmandu, a Himalája lábainál 1300 m magasan elterülő főváros a nepáli kultúra bölcsője. Szállásunk a Thamel városrészben lesz, melynek szűk utcáin és terein a fűszereket, zöldségeket és áldozati adományokat árusító helyiek boltjai között hangulatos bárok, éttermek és ajándékboltok sorakoznak.

Délután Kathmandu Kis-Tibetnek is nevezett városrészébe látogatunk el. Tibet kínai megszállásakor nagyon sok buddhista menekült Nepálba, akik a Boudhanath sztúpa körül telepedtek le. Azóta is vörös ruhás szerzetesek sokasága forgatja itt rendíthetetlenül az imamalmokat. A sztúpát körülvevő hangulatos utcákon sétálva benézhetünk a hagyományaikat a mai napig gyakorló kézműves mesterek műhelyeibe, ellátogathatunk egy tradicionális tanaka-festő iskolába és részesei lehetünk a buddhista hívők közös szertartásának.

 

3. nap: Bakthapur – Pashupathinath

A Katmandu-völgy királyi városai közül Bakthapur őrzi leginkább az időtlenség látszatát. A Durbar téren számos középkori, a XVII. század végén épült hindu templom és óriási szobor áll. Városnéző sétánk alkalmával megismerkedünk a hindu vallás rituáléival és bepillantást nyerhetünk a helyiek mindennapi életébe.

Délután Bagmati-folyó mentén fekvő Pashupathinath halottégetőjéhez látogatunk el ahol a nepáli hinduk vallási hagyományaikat követve családtagjaik hamvait a folyóba szórják. Egész Indiából érkeznek ide zarándokok, hogy áldozatot mutassanak be Shiva istennek, a hívők a szent folyó partján végzik rituális mosdásaikat, a környező templomok udvarán jógik és szadhuk meditálnak.

 

4. nap: Chitwan Nemzeti Park

Az egykori vadászterületből 1973-ban alapított Királyi Chitwan Nemzeti Park területére utazunk. A Világörökség részét képező 932 km2 területű park az eredeti lombhullató monszunerdők egyik utolsó képviselője a világon. Trópusi erdői és mocsarai tigriseknek, orrszarvúaknak, elefántoknak és szarvasoknak adnak otthont. A gyarmati időket idéző hangulatos lodge kényelmes bungalóiban szállunk meg, innen indulunk a terület felfedezésére. Délután részt vehetünk egy elefántfürdetésen, a barátságos ormányosokkal együtt frissítő zuhanyt vehetünk a közeli folyóban. (2 éj, reggeli)

 

5. nap: Chitwan Nemzeti Park – elefánt szafari – kenutúra

Reggel elefántok hátán indulunk a dzsungelbe, hogy közelről láthassuk a folyókhoz inni járó indiai orrszarvúkat. Egy ebéd és déli pihenő idejére visszatérünk szállásunkra, majd kenutúrára indulunk. Fatönkből kifaragott kenuinkkal a folyón evezve parton sütkérező krokodilokat és sokféle madárfajt figyelhetünk meg, köztük jégmadarakat és vadon élő pávákat.

 

6. nap: Lumbini

A buddhista hagyományok alapítójának szülőhelyére látogatunk el, ahol Buddha állítólag 29 éves koráig élt. Az indiai határ közelében, a Himalája lábánál fekvő  buddhista zaréndokhely 1997 óta UNESCO Világörökségi helyszín, a négy legfőbb buddhista zarándokhelyek egyike. (2 éj, reggeli)

 

7. nap: Kolostor terület, Buddha Maya Kert

Lumbini szent helyszínét hatalmas kolostori terület határolja, amelyen 22 kolostor, sztúpák és meditációs helyek állnak. Asóka oszlopát maga a császár állíttatta, hogy megemlékezzen Buddháról és saját látogatásáról Lumbini-ban. Buddha pontos szülőhelyét a Maya Devi templom jelöli, ahol kora reggeltől kora estig mindenféle országból érkező zarándokok kántálnak és meditálnak. Egész napunkat a kolostor területén és a Lumbini-kertben töltjük.

 

8. nap: Pokara

Nepál legnépszerűbb üdülővárosába, Pokarába utazunk. Az ország nyugati részén, a Himalája vonulatának ölelésében fekvő város a Phewa-tó partján épült 800 méterrel a tengerszint felett. A hóval borított hegycsúcsok látványa már a városból is lenyűgöző. Pokara időjárása a tóparti fekvésnek és a hegyekhez való közelsége miatt nagyon kellemes, ráadásul az ország legjobb szállodái és éttermei kínálnak lehetőséget a pihenésre. (2 éj, reggeli)

 

9. nap: Világbéke sztúpa

Kirándulásra indulunk a közeli hegygerincen emelkedő Világbéke sztúpához. Egy meredek szerpentinen kapaszkodunk fel a kilátóponthoz, ahonnan páratlan a kilátás. Előttünk Pokhara és a Phewa-tó, a háttérben pedig a Himalája három 8 000 méternél magassabb csúcsa, az Annapurna, a Manaslu és Dhaulagiri valamint a nepáliak szent hegye, a Machhapuchhre hegypiramisa. Kirándulásunk után csónakokba szállhatunk és a Phewa-tavon evezhetünk vissza a városközpontba. A nap további részét szabadprogram keretében tölthetjük a hangulatos belvárosban.

 

10. nap: Kathamnadu

Délelőtt egy alig egy órás repülés vár ránk, Pokarából visszautazunk Nepál fővárosába. A délutánt már Kathmandu Thamel városrészében töltjük. A régi város központja a közeli Palota- tér, ahol az új Királyi Palota mellett templomok, szobrok között nézelődhetünk. (2 éj, reggeli)

 

11. nap: Kathmandu: Palota tér - Mount Everest sétarepülés

Egész napunkat Kathmandu-ban töltjük nézelődéssel és ajándékvásárlással. Részt vehetünk egy fakultatív sétarepülésen is, melynek során a magasból láthatjuk Földünk legmagasabb hegycsúcsát, a 8.848 méter magas Mount Everest-et.

 

12-13. nap: Kathmandu - Budapest

A reggeli órákban menetrend szerinti repülőjárttal kezdjük meg hazafelé tartó utazásunkat. Az esti órákban érkezünk Budapestre.

Az ár tartalmazza:

a belépőket és programokat 8 éjszaka szállás 4 csillagos szállodákban reggelivel 3 éjszaka szállást és szafari programot a Chitwan Nemzeti Parkban, reggelivel a közlekedés bérelt buszokkal a magyar nyelvű idegenvezetést és tolmácsolást

Az ár nem tartalmazza:

a nemzetközi repülőjegyet illetékkel (kb.: 300 000 Ft) a vízum árát. melyet a kathmandui repülőtéren vásárolunk meg (40 USD) a fakultatív programokat az útlemondási biztosítást (1,5%) a betegség-, baleset-, poggyászbiztosítás a borravalókat
{{hotel.getMoreLabel()}}

Az illetékes ár tartalmazza: repülőjegy illetékkel, szállást megadott ellátással, transfert hotel és szálloda között, kézi és feladható poggyászt (kivéve ha külön felárként van feltüntetve!)

Az utazzlastminute.hu oldalain elérhető információk rendszeresen változnak, frissülnek, ezért legjobb szándékaink ellenére előfordulhat, hogy a megjelenített információk hibákat vagy pontatlanságokat tartalmaznak, ezért fenn tartjuk a jogot, hogy az ezeket előzetes figyelmeztetés nélkül helyesbítsük. Irodánk által forgalmazott utazásokkal kapcsolatos kötelezettségeket kizárólag az ezekkel kapcsolatos szerződések (pl. Utazási Szerződés) határozzák meg.

Kalkuláció és foglalás

Indulás{{booking.selected.start}} (Időpont változtatása)
Érkezés{{booking.selected.end}}
Napok száma{{booking.selected.days}} nap / {{booking.selected.nights}} éjszaka
Utazás módja{{booking.selected.mode.name}} ({{booking.selected.departure.name}})
Ellátás{{booking.selected.board.name}}

Nem találja a megfelelő szobatípust? Kérjen segítséget irodánktól telefonon, vagy INGYENESEN visszahívjuk, ha az ajánlatkérést kitölti!

1. Válasszon szobát

2. Árkalkuláció

MegnevezésMennyiségEgységárSztornó %Összeg
{{$index + 1}}. szoba | {{room.group}} - {{room.name}}
{{price.name}}
{{price.name}}
{{price.name}}
{{price.name}} ({{price.minAge}}-{{price.maxAge}} éves korig)
{{room.adultSelected(price)}} db
{{room.childSelected(price)}} db
{{room.total(price)}} db
{{room.adultSelected(price)}} db
{{room.childSelected(price)}} db
{{price.count}} db
{{price.count}} db
{{price.count}} db
{{price.getValue() | number}} Ft{{price.storno}} %{{price.getPrice() | number}} Ft
Szoba ára{{room.sum() | number}} Ft
Utasbiztosítás
{{booking.booking.getPassengersTotal()}} db{{insurance.price}} Ft0 %{{booking.booking.getInsuranceTotal(insurance.id) | number}} Ft
Végösszeg{{booking.getPriceTotal() | number}} Ft

3. Foglalás » Váltás {{booking.simple ? 'részletes' : 'egyszerű'}} nézetre

Kötelező kitölteni

Kötelező kitölteni

Kötelező kitölteni

Kötelező kitölteni

Kötelező kitölteni

Kötelező kitölteni


Utasok adatai

{{$index+1}}. Szoba

Kötelező kitölteni

Kötelező kitölteni

Kötelező kitölteni


Kötelező kitölteni

A térképen megjelent szállás elhelyezésének a pontatlansága miatt felelőséget nem vállalunk. A térkép csak tájékoztatásra szolgál!

Segítségre van szüksége?

Hívjon minket

06-1-210-0313 | 06-70-426-6662

Hétköznap

10:00-18:00-ig

Írjon emailt

info@utazzlastminute.hu

Ajánlott szállodák