A szálloda értékelése:

Nincs értékelés

Szálloda leírás

info

Tromsø a sarkkutató expedíciók alaptábora és az Aurora borealis titkai

leiras

Utazás:                     Menetrendszerinti repülőjárattal Tromsøbe, a helyszínen bérelt kisbusszal

Szállás:                     5 éj Tromsø-ben, színvonalas Scandic Hotel 2 ágyas szobáiban

Ellátás:                      Reggeli

 

1 nap: Tromsø – É 69°41´

Talál

info

Tromsø a sarkkutató expedíciók alaptábora és az Aurora borealis titkai

leiras

Utazás:                     Menetrendszerinti repülőjárattal Tromsøbe, a helyszínen bérelt kisbusszal

Szállás:                     5 éj Tromsø-ben, színvonalas Scandic Hotel 2 ágyas szobáiban

Ellátás:                      Reggeli

 

1 nap: Tromsø – É 69°41´

Találkozás Liszt Ferenc reptéren déli 12:00-kor. Elrepülés Tromsø-be, osloi átszállással 13:40-kor. Menet közben Tromsø történetének áttekintése a városalapító Ohtere viking vezér korától – Erik Thorvaldsson és Leif Erikson legendás utazásain át  - az UiT Egyetem (The Arctic University of Norway) megalapításáig. Megérkezés Tromsø-be 19:05-kor. Kisbuszunk felvétele a reptéren, majd néhány perces vezetés a szálláshelyünkre. Fakultatív vacsora a belvárosban, sétával a kikötőben.

Éj Tromsø-ben

 

2. nap: Sarkkutatók nyomán; Aurora borealis kutatás járművel

Reggeli látogatás a festői szépségű Tromsø- és Sandnessund hidaknál, majd séta Tromsø óvárosában. 10:00 órától látogatás a Polar Museumban (Sarkvidék Múzeum). Ismerkedés a legfontosabb norvég sarkkutatók (Fridjof Nansen; Roald Amundsen; Hjalmar Johansen; Samuel Balto; Otto Sverdrup) életével, munkásságával. Séta a Tromsø Museumba, Földünk egyetlen helyére, ahol minden nap megfigyelhető az Aurora borealis. A tárlatok bejárása: Az Arktisz vadvilága; A sápmik (lappok) hagyományos kultúrája; Az Északi fény világa. Szabadprogram fakultatív ebéddel. Látogatás a Polastjerna fókavadász hajón.

Az egyedi stílusú Arctic Cathedral (Sarkkör Katedrális) megtekintése, majd délutáni visszaérkezés a hotelbe és rövid pihenő.

18:00 órától 6-7 órás fakultatív Aurora Chase, vagyis Aurora borealis kutatás, helyi kísérők irányításával.  (A csoportot Északi fény megfigyelésre szakosodott helyi szervezők szállítják, külön járművekkel – több helyszínre, a meteorológia információk, illetve koordinált megfigyelőrendszer információ alapján.)  Visszaérkezés a hotelbe hajnali 01:00 – 02:00 óra között.

Éj Tromsø-ben

 

3. nap: Sommarøy hullámai; Aurora borealis megfigyelés kutyaszánnal

Kései reggeli után kb. 90 perces utazás a Kvaløya- és Hillesøya szigetek legfestőibb pontjain át Sommarøy halászfalvába, a Norvég-tenger partjára. (Figyelem! Az egy irányban 60 km hosszúságú utazás időtartama, lebonyolíthatósága az útviszonyok függvénye.) A drámai szépségű szigetek és a nyílt tenger fényképezése, sétával az Észak-atlanti áramlás következtében be nem fagyott tenger partján. Délutáni visszautazás Tromsø-be. Látogatás a Polaria intézetben: a Barents-tenger élővilágát bemutató akvárium, majd a Spitzbergákat bemutató természetfilm megtekintése.

Délutáni visszaérkezés a hotelbe, majd rövid pihenő.

18:00 órától 4 órás fakultatív kutyaszán kirándulás.

(A kutyaszán programhoz a megfelelő meleg öltözetet a szervezők biztosítják. A programot rövid felkészítő foglalkozás előzi meg. A kirándulást lapp Iawoban /sátor/ felszolgált vacsora és élménybeszámoló követi.)

Visszaérkezés a hotelbe este 11:00-kor.

Éj Tromsø-ben

 

4. nap: A hómezők napja; Aurora borealis kutatás kisbusszal

Reggeli után rövid utazás a hótalpas sétánk kiindulópontjára. Felkészítés a hótalp használatáról, majd könnyű – de annál szebb séta, néhány alacsonyabb, jó kilátást nyújtó gerincre. Menet közben tea- fotó és (szerencsés esetben) rénszarvas megfigyelő szünetek. A hótalpas program hossza 4,5 óra. Visszaérkezés a városba délután 3 óra körül. Szabad program vagy fakultatív látogatás az 1877-ben alapított Mack Brewery Sörfőzdében: A méltán nagyhírű Isbjörn (jegesmedve) és Haakon sörök megízlelése.  19:00 órától az Északi fénnyel kapcsolatos lapp és viking mondák valamint sagák felelevenítése, majd Aurora borealis keresés 22:00 óráig.

Éj Tromsø-ben

 

5. nap: A Lyngen-Alpok égbeszökő csúcsai

Kései reggeli után utazás az Ulls-fjord partvidékére. A fjord nyugati oldalán lévő Lyngsalpene (Lyngen-Alpok) égbenyúló vonulatainak fényképezése (jó látási viszonyok esetén), a legfontosabb csúcsok és gleccserek beazonosításával. (Figyelem! Az egy irányban 60 km hosszúságú utazás időtartama, lebonyolíthatósága az útviszonyok függvénye.) Rövid séták Breivikeinet kikötőjében, majd Sjursnes partvidékén. Visszautazás a délutáni órákban Tromsø-be. Látogatás a Tromsø Domkirkében, Norvégia egyik legnagyobb fatemplomában, majd szabadprogram és búcsú Tromsø városától.

Éj Tromsø-ben

 

6. nap:  Hazautazás

Hajnali transzfer a reptérre. Elrepülés Oslo átszállással Budapestre 06:30-kor. Megérkezés a Liszt Ferenc reptérre 13:00-kor.

 

 

Az út idegenvezetője: Gőgös Norbert

Gőgös Norbert, geográfus, utazásszervező, a Magyar Földrajzi Társaság Expedíciós Szakosztályának titkára.
Az ELTE TFK-n szerzett diplomájának szakpárja: történelem.
Csoportos körutazásainak elsődleges célterülete Közép- és Belső-Ázsia, Észak-Amerika, valamint a Kárpát-medence.
Publikációs témakörei többek között - a törökségi népek és sztyeppei íjfeszítő birodalmak múltja; a nomád kultúrák néprajza; Észak-Amerika és a sarkkörök természeti földrajza, élővilága; a magyar földrajzi felfedezések és kutatóutak kultúrtörténete.
Hobbija a munkája és a természetjárás – a Görgényi-havasoktól - Alaszkáig és az Altájig.
Kedvenc városai: A Selyemút nagyvárosai Isztambultól – Szamarkandig.
Kedvenc szállodája: a mongol sztyeppék jurtái.
Kedvenc itala: A jó szívvel adott székely üdvözlőpálinka.
Három kislány boldog édesapja.

´gogos_norbert_mh1_01.JPG´

Az ár tartalmazza:

  szállást reggelivel repülőtéri transzfert megadott programokat helyszíni közlekedést magyar nyelvű idegenvezetést az egész program időtartama alatt

Az ár nem tartalmazza:

  repüőjegy díját illetékkel (kb. 137.000 Ft/fő) programban felüntetett belépők és fakultatív programok díját baleset, betegség és poggyászbiztosítást     Belépők és fakultatív programok tételes felsorolása: 1./ Polar & Polstjerna & Tromsø Múzeumok kombinált jegy: 160,-NOK; 2./ Arktisz Katedrális: 40,-NOK; 3./ Polaria Intézet: 120,-NOK; 4./ Aurora borealis túra kisbusszal: 1.000,-NOK; 5./ Kutyaszános északi fény túra: 1.690,-NOK; 6./ Hótalpas túra: 1.000,-NOK
{{hotel.getMoreLabel()}}

Az illetékes ár tartalmazza: Repülőjegy illetékkel, Szállást megadott ellátással, Transfert reptér és szálloda között + Kézi és Feladható poggyászt (ha a kalkulációban nincs külön árral feltüntetve)

A keresett turnus sajnos nem található! Kérjük válasszon új indulási időpontot a listából.

Kalkuláció és foglalás

Indulás{{booking.selected.start}} (Időpont változtatása)
Érkezés{{booking.selected.end}}
Napok száma{{booking.selected.days}} nap / {{booking.selected.nights}} éjszaka
Utazás módja{{booking.selected.mode.name}} ({{booking.selected.departure.name}})
Ellátás{{booking.selected.board.name}}
Tervezett menetrend
Odaút{{booking.selected.fromStart | date: 'yyyy.MM.dd. HH:mm'}} ({{booking.selected.departure.name}}) - {{booking.selected.fromEnd | date: 'HH:mm'}} ({{booking.selected.arrival.name || booking.selected.arrival.id}})
Visszaút{{booking.selected.toStart | date: 'yyyy.MM.dd. HH:mm'}} ({{booking.selected.arrival.name || booking.selected.arrival.id}}) - {{booking.selected.toEnd | date: 'HH:mm'}} ({{booking.selected.departure.name}})

Nem találja a megfelelő szobatípust? Kérjen segítséget irodánktól telefonon, vagy INGYENESEN visszahívjuk, ha az ajánlatkérést kitölti!

1. Válasszon szobát

2. Árkalkuláció

MegnevezésEgységárMennyiségÖsszegEUR
{{$index + 1}}. szoba | {{room.group}} - {{room.name}}
{{price.name}}
{{price.name}}
{{price.name}}
{{price.name}} ({{price.minAge}}-{{price.maxAge}} éves korig)
{{price.getValue() | number}} Ft
{{room.adultSelected(price)}} db
{{room.childSelected(price)}} db
{{room.total(price)}} db
{{room.adultSelected(price)}} db
{{room.childSelected(price)}} db
{{room.total(price)}} db
{{price.count}} db
{{price.count}} db
{{price.getPrice() | number}} Ft€ {{price.getPriceEUR() | number}}
Szoba ára{{room.sum() | number}} Ft€ {{room.sumEUR() | number}}
Utasbiztosítás
{{insurance.price}} Ft{{booking.booking.getPassengersTotal()}} db{{booking.booking.getInsuranceTotal(insurance.id) | number}} Ft
Végösszeg{{booking.getPriceTotal() | number}} Ft€ {{booking.getPriceTotalEUR() | number}}

3. Foglalás » Váltás {{booking.simple ? 'részletes' : 'egyszerű'}} nézetre

Kötelező kitölteni

Kötelező kitölteni

Kötelező kitölteni

+36

Kötelező kitölteni

Kötelező kitölteni

Kötelező kitölteni

Kötelező kitölteni


Utasok adatai

{{$index+1}}. Szoba

Kötelező kitölteni

Kötelező kitölteni


Kötelező kitölteni

A térképen megjelent szállás elhelyezésének a pontatlansága miatt felelőséget nem vállalunk. A térkép csak tájékoztatásra szolgál!

Az utazzlastminute.hu oldalain elérhető információk rendszeresen változnak, frissülnek, ezért legjobb szándékaink ellenére előfordulhat, hogy a megjelenített információk hibákat vagy pontatlanságokat tartalmaznak, ezért fenn tartjuk a jogot, hogy az ezeket előzetes figyelmeztetés nélkül helyesbítsük. Irodánk által forgalmazott utazásokkal kapcsolatos kötelezettségeket kizárólag az ezekkel kapcsolatos szerződések (pl. Utazási Szerződés) határozzák meg.

Segítségre van szüksége?

Hívjon minket

06-1-210-0313 | 06-70-426-6662

Hétköznap

10:00-18:00-ig

Írjon emailt

info@utazzlastminute.hu

Ajánlott szállodák