A szálloda értékelése:

Nincs értékelés

Szálloda leírás

info

Tromsø a sarkkutató expedíciók alaptábora és az Aurora borealis titkai

leiras

Utazás:                     Menetrendszerinti repülőjárattal Tromsøbe, a helyszínen bérelt kisbusszal

Szállás:                     5 éj Tromsø-ben, színvonalas Scandic Hotel 2 ágyas szobáiban

Ellátás:                      Reggeli

 

1 nap: Tromsø – É 69°41´

Talál

info

Tromsø a sarkkutató expedíciók alaptábora és az Aurora borealis titkai

leiras

Utazás:                     Menetrendszerinti repülőjárattal Tromsøbe, a helyszínen bérelt kisbusszal

Szállás:                     5 éj Tromsø-ben, színvonalas Scandic Hotel 2 ágyas szobáiban

Ellátás:                      Reggeli

 

1 nap: Tromsø – É 69°41´

Találkozás Liszt Ferenc reptéren déli 12:00-kor. Elrepülés Tromsø-be, osloi átszállással 13:40-kor. Menet közben Tromsø történetének áttekintése a városalapító Ohtere viking vezér korától – Erik Thorvaldsson és Leif Erikson legendás utazásain át  - az UiT Egyetem (The Arctic University of Norway) megalapításáig. Megérkezés Tromsø-be 19:05-kor. Kisbuszunk felvétele a reptéren, majd néhány perces vezetés a szálláshelyünkre. Fakultatív vacsora a belvárosban, sétával a kikötőben.

Éj Tromsø-ben

 

2. nap: Sarkkutatók nyomán; Aurora borealis kutatás járművel

Reggeli látogatás a festői szépségű Tromsø- és Sandnessund hidaknál, majd séta Tromsø óvárosában. 10:00 órától látogatás a Polar Museumban (Sarkvidék Múzeum). Ismerkedés a legfontosabb norvég sarkkutatók (Fridjof Nansen; Roald Amundsen; Hjalmar Johansen; Samuel Balto; Otto Sverdrup) életével, munkásságával. Séta a Tromsø Museumba, Földünk egyetlen helyére, ahol minden nap megfigyelhető az Aurora borealis. A tárlatok bejárása: Az Arktisz vadvilága; A sápmik (lappok) hagyományos kultúrája; Az Északi fény világa. Szabadprogram fakultatív ebéddel. Látogatás a Polastjerna fókavadász hajón.

Az egyedi stílusú Arctic Cathedral (Sarkkör Katedrális) megtekintése, majd délutáni visszaérkezés a hotelbe és rövid pihenő.

18:00 órától 6-7 órás fakultatív Aurora Chase, vagyis Aurora borealis kutatás, helyi kísérők irányításával.  (A csoportot Északi fény megfigyelésre szakosodott helyi szervezők szállítják, külön járművekkel – több helyszínre, a meteorológia információk, illetve koordinált megfigyelőrendszer információ alapján.)  Visszaérkezés a hotelbe hajnali 01:00 – 02:00 óra között.

Éj Tromsø-ben

 

3. nap: Sommarøy hullámai; Aurora borealis megfigyelés kutyaszánnal

Kései reggeli után kb. 90 perces utazás a Kvaløya- és Hillesøya szigetek legfestőibb pontjain át Sommarøy halászfalvába, a Norvég-tenger partjára. (Figyelem! Az egy irányban 60 km hosszúságú utazás időtartama, lebonyolíthatósága az útviszonyok függvénye.) A drámai szépségű szigetek és a nyílt tenger fényképezése, sétával az Észak-atlanti áramlás következtében be nem fagyott tenger partján. Délutáni visszautazás Tromsø-be. Látogatás a Polaria intézetben: a Barents-tenger élővilágát bemutató akvárium, majd a Spitzbergákat bemutató természetfilm megtekintése.

Délutáni visszaérkezés a hotelbe, majd rövid pihenő.

18:00 órától 4 órás fakultatív kutyaszán kirándulás.

(A kutyaszán programhoz a megfelelő meleg öltözetet a szervezők biztosítják. A programot rövid felkészítő foglalkozás előzi meg. A kirándulást lapp Iawoban /sátor/ felszolgált vacsora és élménybeszámoló követi.)

Visszaérkezés a hotelbe este 11:00-kor.

Éj Tromsø-ben

 

4. nap: A hómezők napja; Aurora borealis kutatás kisbusszal

Reggeli után rövid utazás a hótalpas sétánk kiindulópontjára. Felkészítés a hótalp használatáról, majd könnyű – de annál szebb séta, néhány alacsonyabb, jó kilátást nyújtó gerincre. Menet közben tea- fotó és (szerencsés esetben) rénszarvas megfigyelő szünetek. A hótalpas program hossza 4,5 óra. Visszaérkezés a városba délután 3 óra körül. Szabad program vagy fakultatív látogatás az 1877-ben alapított Mack Brewery Sörfőzdében: A méltán nagyhírű Isbjörn (jegesmedve) és Haakon sörök megízlelése.  19:00 órától az Északi fénnyel kapcsolatos lapp és viking mondák valamint sagák felelevenítése, majd Aurora borealis keresés 22:00 óráig.

Éj Tromsø-ben

 

5. nap: A Lyngen-Alpok égbeszökő csúcsai

Kései reggeli után utazás az Ulls-fjord partvidékére. A fjord nyugati oldalán lévő Lyngsalpene (Lyngen-Alpok) égbenyúló vonulatainak fényképezése (jó látási viszonyok esetén), a legfontosabb csúcsok és gleccserek beazonosításával. (Figyelem! Az egy irányban 60 km hosszúságú utazás időtartama, lebonyolíthatósága az útviszonyok függvénye.) Rövid séták Breivikeinet kikötőjében, majd Sjursnes partvidékén. Visszautazás a délutáni órákban Tromsø-be. Látogatás a Tromsø Domkirkében, Norvégia egyik legnagyobb fatemplomában, majd szabadprogram és búcsú Tromsø városától.

Éj Tromsø-ben

 

6. nap:  Hazautazás

Hajnali transzfer a reptérre. Elrepülés Oslo átszállással Budapestre 06:30-kor. Megérkezés a Liszt Ferenc reptérre 13:00-kor.

 

 

Az út idegenvezetője: Gőgös Norbert

Gőgös Norbert, geográfus, utazásszervező, a Magyar Földrajzi Társaság Expedíciós Szakosztályának titkára.
Az ELTE TFK-n szerzett diplomájának szakpárja: történelem.
Csoportos körutazásainak elsődleges célterülete Közép- és Belső-Ázsia, Észak-Amerika, valamint a Kárpát-medence.
Publikációs témakörei többek között - a törökségi népek és sztyeppei íjfeszítő birodalmak múltja; a nomád kultúrák néprajza; Észak-Amerika és a sarkkörök természeti földrajza, élővilága; a magyar földrajzi felfedezések és kutatóutak kultúrtörténete.
Hobbija a munkája és a természetjárás – a Görgényi-havasoktól - Alaszkáig és az Altájig.
Kedvenc városai: A Selyemút nagyvárosai Isztambultól – Szamarkandig.
Kedvenc szállodája: a mongol sztyeppék jurtái.
Kedvenc itala: A jó szívvel adott székely üdvözlőpálinka.
Három kislány boldog édesapja.

´gogos_norbert_mh1_01.JPG´

Az ár tartalmazza:

  szállást reggelivel repülőtéri transzfert megadott programokat helyszíni közlekedést magyar nyelvű idegenvezetést az egész program időtartama alatt

Az ár nem tartalmazza:

  repüőjegy díját illetékkel (kb. 137.000 Ft/fő) programban felüntetett belépők és fakultatív programok díját baleset, betegség és poggyászbiztosítást     Belépők és fakultatív programok tételes felsorolása: 1./ Polar & Polstjerna & Tromsø Múzeumok kombinált jegy: 160,-NOK; 2./ Arktisz Katedrális: 40,-NOK; 3./ Polaria Intézet: 120,-NOK; 4./ Aurora borealis túra kisbusszal: 1.000,-NOK; 5./ Kutyaszános északi fény túra: 1.690,-NOK; 6./ Hótalpas túra: 1.000,-NOK
{{hotel.getMoreLabel()}}

Az illetékes ár tartalmazza: repülőjegy illetékkel, szállást megadott ellátással, transfert hotel és szálloda között, kézi és feladható poggyászt (kivéve ha külön felárként van feltüntetve!)

Az utazzlastminute.hu oldalain elérhető információk rendszeresen változnak, frissülnek, ezért legjobb szándékaink ellenére előfordulhat, hogy a megjelenített információk hibákat vagy pontatlanságokat tartalmaznak, ezért fenn tartjuk a jogot, hogy az ezeket előzetes figyelmeztetés nélkül helyesbítsük. Irodánk által forgalmazott utazásokkal kapcsolatos kötelezettségeket kizárólag az ezekkel kapcsolatos szerződések (pl. Utazási Szerződés) határozzák meg.

Kalkuláció és foglalás

Indulás{{booking.selected.start}} (Időpont változtatása)
Érkezés{{booking.selected.end}}
Napok száma{{booking.selected.days}} nap / {{booking.selected.nights}} éjszaka
Utazás módja{{booking.selected.mode.name}} ({{booking.selected.departure.name}})
Ellátás{{booking.selected.board.name}}

Nem találja a megfelelő szobatípust? Kérjen segítséget irodánktól telefonon, vagy INGYENESEN visszahívjuk, ha az ajánlatkérést kitölti!

1. Válasszon szobát

2. Árkalkuláció

MegnevezésMennyiségEgységárSztornó %Összeg
{{$index + 1}}. szoba | {{room.group}} - {{room.name}}
{{price.name}}
{{price.name}}
{{price.name}}
{{price.name}} ({{price.minAge}}-{{price.maxAge}} éves korig)
{{room.adultSelected(price)}} db
{{room.childSelected(price)}} db
{{room.total(price)}} db
{{room.adultSelected(price)}} db
{{room.childSelected(price)}} db
{{price.count}} db
{{price.count}} db
{{price.count}} db
{{price.getValue() | number}} Ft{{price.storno}} %{{price.getPrice() | number}} Ft
Szoba ára{{room.sum() | number}} Ft
Utasbiztosítás
{{booking.booking.getPassengersTotal()}} db{{insurance.price}} Ft0 %{{booking.booking.getInsuranceTotal(insurance.id) | number}} Ft
Végösszeg{{booking.getPriceTotal() | number}} Ft

3. Foglalás » Váltás {{booking.simple ? 'részletes' : 'egyszerű'}} nézetre

Kötelező kitölteni

Kötelező kitölteni

Kötelező kitölteni

Kötelező kitölteni

Kötelező kitölteni

Kötelező kitölteni


Utasok adatai

{{$index+1}}. Szoba

Kötelező kitölteni

Kötelező kitölteni

Kötelező kitölteni


Kötelező kitölteni

A térképen megjelent szállás elhelyezésének a pontatlansága miatt felelőséget nem vállalunk. A térkép csak tájékoztatásra szolgál!

Segítségre van szüksége?

Hívjon minket

06-1-210-0313 | 06-70-426-6662

Hétköznap

10:00-18:00-ig

Írjon emailt

info@utazzlastminute.hu

Ajánlott szállodák