Transzszibériai vasút és a Bajkál-tó

Last Minute utazás, akciós üdülés, nyaralás

Úticélok / Oroszország / Moszkva / Transzszibériai vasút és a Bajkál-tó

A szálloda értékelése:

Nincs értékelés

Szálloda leírás

info

Transzszibériai expressz: Transzszibériai vasút és a Bajkál-tó

leiras

Miért éppen a transzszibériai vasút és a Bajkál-tó?

1. Utazás a híres transzszibériai vasút útvonalán, meg-megállva a legszebb és legjelentősebb városoknál.

2. Az UNESCO világörökségi védelem alatt álló, Ázsia legnagyobb édesvizű és a világ egyik legöregebb és legmélyebb tav

info

Transzszibériai expressz: Transzszibériai vasút és a Bajkál-tó

leiras

Miért éppen a transzszibériai vasút és a Bajkál-tó?

1. Utazás a híres transzszibériai vasút útvonalán, meg-megállva a legszebb és legjelentősebb városoknál.

2. Az UNESCO világörökségi védelem alatt álló, Ázsia legnagyobb édesvizű és a világ egyik legöregebb és legmélyebb tavát, a Bajkál-tavat mindenkinek látnia kell! A tavat káprázatos hegyek veszik körül, a vize pedig kristálytiszta.

3. A programot azon utasainknak ajánljuk, akik hátizsákos turistaként szeretnek a helyi emberek és szokások közé beilleszkedni.

 

Utazás: repülővel, menetrend szerinti járattal, a helyszínen vonattal

Elhelyezés: 3-4*-os szállodákban, összkomfortos faházakban és vonaton

Ellátás: program szerint


1. nap: Budapest-Moszkva

Elutazás Budapestről Moszkvába menetrend szerinti közvetlen járattal. A repülőtérről azonnal indul autóbuszos városnézésünk, melynek során meglátogatjuk a város legrégebbi emlékeit. Megtekintjük a Szófia rakpartot, a Megváltó Krisztus székesegyházat, a Novogyevicsij kolostor és a Lomonoszov Egyetemet. Itt rövid pihenőt tartunk, ahonnan gyönyörű kilátás nyílik Moszkvára. A városnézés a Vörös Téren, a Vaszilij Blazsennij székesegyház megtekintésével ér véget. Indulás Kazanyba vonattal. Szállás a vonaton (1 éj).

2. nap: Kazány

Reggel érkezés Kazányba, Tatárföld fővárosába, Oroszország hetedik legnépesebb városába, mely az ország egyik legrégibb települése. A középső-volgai régió fontos kulturális, oktatási, politikai, pénzügyi, kereskedelmi és gazdasági központja. Szállásunk elfoglalása után városnézés, melynek során elsőként az UNESCO Világörökség részéhez tartozó Kreml keressük fel, melyben az orosz építészeti emlékek szinte érintetlenül maradtak fenn. Majd látogatás a Qol Sharif mecsetnél, mely 2005-re készült el, amikor is a város 1000 éves fennállását ünnepelték. Ezt követően az eklektikus stílusú Tatár Elnöki Palota következik. Szállás Kazányban
(1 éj).

3. nap: Vonaton

Reggeli után szabadidő, majd délután indulás Jekatyerinburgba. Az utazás során alkalmunk adódik a táj és a környező települések megfigyelésére. Szállás a vonaton (1 éj).

4. nap: Jekatyerinburg

A délelőtti órákban a vonat megérkezik Jekatyerinburgba, mely az uráli régió fővárosa, Európa és Ázsia határpontja, melyet egy obeliszk is jelez. A város a Transzszibériai vasútvonal 1816-os kilométerénél, az Iszety folyó mentén terül el. 1723 tavaszán I. (Nagy) Péter cár rendelete értelmében az Iszety partján kezdték el Oroszország legnagyobb vasfeldolgozó üzemének építését. A település születésnapjának 1723. november 28-át tekintik, amikor az első üzem megkezdte munkáját. A települést ekkor nevezték el Jekatyerinburgnak I. Katalin cárnő tiszteletére. A városnézés során megcsodálhatjuk a 18-19. században épített orosz klasszicizmus épületeit. Az Októberi forradalom után II. Miklós cárt és családját ebben a városban végezték ki. Szállás Jekatyerinburgban (1 éj).

5. nap: Vonaton

Reggeli után szabadidő a városban, majd transzfer a pályaudvarra és utazás Novoszibirszkbe vonattal. Szállás a vonaton (1 éj).

6. nap: Novoszibirszk

A délelőtti órákban érkezés Novoszibirszkbe, a szibériai régió fővárosába, Oroszország 3. legnagyobb városába, mely egyben Szibéria legnagyobb városa, ipari, tudományos, kulturális és oktatási központja. A város életében ugrásszerű fejlődést hozott, hogy a Transzszibériai vasút építésének tervezése közben az akkori polgármester elérte azt, hogy innen induljon az Altaji elágazás. Innentől kezdve a Novoszibirszk rohamos növekedésnek indult. A többi szibériai városhoz hasonlóan Novoszibirszk gyarapodását az is elősegítette, hogy a II. világháborúban 50 üzemet ide evakuáltak a Szovjetunió európai területéről. A városnézésünk során többek között megtekintjük a Lenin teret és az Operaházat. Szállás Novoszibirszkben (1 éj).

7. nap: Novoszibirszk

Reggeli után a városnézés folytatása: felkeressük az Akadémiai várost és a helyi piacot is. Este transzfer pályaudvarra, indulás Krasznojarszkba. Szállás a vonaton (1 éj).

8. nap: Krasznojarszk

Érkezés Krasznojarszkba. A város a 19. században a szibériai kozákság központja volt. Krasznojarszk környéke 35 000 éve lakott terület, a cári Oroszország területi terjeszkedésének fontos állomása. A kozákok a 17. században szerezték meg ezt a területet és alapítottak várost. Gyakran innen indultak a felfedezők is, Bering is itt élt 1 évig, mielőtt elindult volna expedíciójára. Jelenleg kb. 1 000 000 fő a lakossága. A település a világ legnagyobb vízhozamú folyamán, a Jenyiszej két oldalán terül el, így fontos szibériai kikötőváros. A városnézés során felkeressük a Karaulnaja hegy tetején található kis kápolnát, ahonnan gyönyörű kilátás nyílik az egész városra. Később meglátogatjuk a Helytörténeti múzeumot, mely betekintést nyújt a szibériai őslakosok életébe, bemutatja a környék flóráját és faunáját egyaránt. További látnivalók: 350. évforduló tere, Könyörgés temploma. A városnézést követően a késő délutáni órákban továbbutazás Irkutszkba vonattal. Szállás a vonaton (1 éj).

9. nap: Irkutszk – Lisztvjanka - Bajkál-tó

Érkezés Irkutszkba a délelőtti órákban. A város az innen mintegy 60 kilométerre lévő Bajkál-tóból eredő Angara folyó mellett, az abba torkolló Irkut folyó partján fekszik. A város alapjait 1661-ben fektették le, de igazán fontos szerepet csak 1760-tól tölt be, amikor elérte a Moszkvából Szibériába vezető út. Innentől kezdve Szibéria kincseinek, illetve a Kínából érkező import áruk fontos átrakó pontjává vált. A városnézés során a néprajzi múzeumot, a Dekabristák Házát, a Lengyel templomot és a Kirov teret keressük fel. Majd utazás Lisztvjankába, a Bajkál-tó partjára. Szállás Lisztvjankában, összkomfortos faházak kétágyas szobáiban (2 éj).

10. nap: Lisztvjanka - Bajkál-tó

Elsőként ismerkedés Lisztvjanka faluval, és annak mindennapjaival. A faluból futnak ki a kiránduló- és túrahajók. A Bajkál-tavat az oroszok még ma is tengerként emlegetik, a burjátok és a mongolok pedig sokszor Dalaj-Nor, vagyis szent tenger néven. A világ legmélyebb tava, vize a Föld édesvízkészletének egyötödét teszi ki. A tavat és környező területet egyedi ökoszisztémájára tekintettel 1996-ban felvették a világörökségek közé. A tavat végig hegyek veszik körül. A tóban 27 sziget található, közülük a legnagyobb: Olhon-sziget. A tó vizének jellegzetessége, hogy nagyjából 40 méterig átlátszó. A vize rendkívül jó minőségű, magas az oxigéntartalma, alacsony az ásványianyag-tartalma. Az itt fellelhető állatfajok közül kiemelkedik a tó minden részén megtalálható bajkáli fóka vagy nerpa, a Föld egyetlen édesvízi fókafaja. Itt található a Bajkál-tavat kutató tudományos intézet és annak múzeuma is, a Bajkál Múzeum, illetve a Bajkáli Fóka Akvárium.

11. nap: Irkutszk - Budapest

A menetrend függvényében hazautazás Irkutszkból átszállással Budapestre.

 

Hosszabbítási lehetőség Mongólia

11. nap: Vonaton

Reggeli után transzfer a pályaudvarra, indulás Mongóliába, annak fővárosába, Ulánbátorba vonattal. Szállás a vonaton (1 éj).

12. nap: Ulánbátor

Reggeli érkezés Ulánbátorba, bejelentkezés a szállásra, majd rövid pihenő. Az 1778-ban alapított Ikh Khuree „A Nagy tábor” népszerű neve egy évszázadon keresztül csak „A Nemezváros” volt. Az 1911-ben, a Kínától való elszakadás évében keresztelték át a fővárost Niislel Khuree-re, vagyis „Főtáborrá”, hogy azután 20-as évek első felében Ulánbátorra (jelentése: Vörös Hős) változzon. Városnézés, ismerkedés Mongólia múltjának legfontosabb szakaszaival. Vezetés fényképszünetekkel a Béke sugárúton (Enkh Taivny Örgön Chölöö) a főtérre (Szükbatár tér). A Parlament fényképezése, majd kb. 2 órás látogatás a Nemzeti Múzeumban, ezt követően a Természettudományi Múzeumban. Ismerkedés a hatalmas ország öko-zónáival, különös tekintettel a sztyeppe, a tajga és hegyvidéki zóna élővilágára. Mongol barbeque vacsora. Szállás Ulánbátorban (2 éj).

13. nap: Dzsingiz kán központ - XIII. Sz. Nemzeti Park

Reggeli után utazás a Tsonjin Boldog-ban felépített Dzsingiz Kán központba. Temüdzsin ezen a helyen találta azt az arany ostort, ami a legendák szerint a világuralomhoz segítette. A nagykán 50 m magas acélszobra, a világ legmagasabb lovas emlékműve. Látgatás a szobor-óriás alatti, sztyeppei kultúrák (hun, türk, mongol) kiállító teremben, majd fényképezkedés az arany-kandzsika előtt. Feljutás a szobor lovának fejébe, majd a környék sztyeppés lankáinak fényképezése. Továbbutazás a XIII. Sz. Nemzeti Parkba. A Dzsingiz korát bemutató rekonstruált tábor tökéletesen mutatja be a világhódító mongolok életkörülményeit. A Dzsingiz korabeli tábor bejárása. Esti visszaérkezés a mongol fővárosba.

14. nap: Ulánbátor - Budapest

Reggeli után transzfer repülőtérre, hazautazás menetrend szerinti járattal, átszállással Budapestre.

 

UNESCO Világörökségi helyszínek:

Moszkvai Kreml és a Vörös tér

Novogyevicsij kolostor

Kazányi Kreml

Bajkál-tó (természeti)

Az ár tartalmazza:

a vonatjegyeket 4 fős hálófülkékben étkezés nélkül, a városokban 3-4*-os szállodákban történő elhelyezést reggelivel, a megadott programokat, a szükséges transzfereket és a magyar nyelvű idegenvezetést

Az ár nem tartalmazza:

a repülőjegy: Budapest-Moszkva és Irkutszk-Budapest útvonalon kb. 100.000 Ft, Budapest-Moszkva és Ulánbátor-Budapest útvonalon kb. 150.000 Ft repülőtéri illeték: kb. 49.000 Ft orosz vízumdíj: 19.000 Ft útlemondási biztosítás: 1,5% A vízumhoz szükséges Oroszországra is érvényes betegség-, baleset- és poggyászbiztosítás, illetve a hazautazás dátumához képest minimum 6 hónapig érvényes útlevél.  
Egyágyas felár szállodai elhelyezés esetén: 55.000 Ft 2 fős hálófülke felár a vonaton: 77.000 Ft/fő Egyágyas felár vonaton: 154.000 Ft Mongólia hosszabbítás: 90.000 Ft   A minimális létszám 20 fő. Az étkezések helyi éttermekben: kb. 5-15 Euro/alkalom
{{hotel.getMoreLabel()}}

Az illetékes ár tartalmazza: Repülőjegy illetékkel, Szállást megadott ellátással, Transfert reptér és szálloda között + Kézi és Feladható poggyászt (ha a kalkulációban nincs külön árral feltüntetve)

A keresett turnus sajnos nem található! Kérjük válasszon új indulási időpontot a listából.

Kalkuláció és foglalás

Indulás{{booking.selected.start}} (Időpont változtatása)
Érkezés{{booking.selected.end}}
Napok száma{{booking.selected.days}} nap / {{booking.selected.nights}} éjszaka
Utazás módja{{booking.selected.mode.name}} ({{booking.selected.departure.name}})
Ellátás{{booking.selected.board.name}}

Nem találja a megfelelő szobatípust? Kérjen segítséget irodánktól telefonon, vagy INGYENESEN visszahívjuk, ha az ajánlatkérést kitölti!

1. Válasszon szobát

2. Árkalkuláció

MegnevezésMennyiségEgységárSztornó %Összeg
{{$index + 1}}. szoba | {{room.group}} - {{room.name}}
{{price.name}}
{{price.name}}
{{price.name}}
{{price.name}} ({{price.minAge}}-{{price.maxAge}} éves korig)
{{room.adultSelected(price)}} db
{{room.childSelected(price)}} db
{{room.total(price)}} db
{{room.adultSelected(price)}} db
{{room.childSelected(price)}} db
{{room.total(price)}} db
{{price.count}} db
{{price.count}} db
{{price.getValue() | number}} Ft{{price.storno}} %{{price.getPrice() | number}} Ft
Szoba ára{{room.sum() | number}} Ft
Utasbiztosítás
{{booking.booking.getPassengersTotal()}} db{{insurance.price}} Ft0 %{{booking.booking.getInsuranceTotal(insurance.id) | number}} Ft
Végösszeg{{booking.getPriceTotal() | number}} Ft

3. Foglalás » Váltás {{booking.simple ? 'részletes' : 'egyszerű'}} nézetre

Kötelező kitölteni

Kötelező kitölteni

Kötelező kitölteni

Kötelező kitölteni

Kötelező kitölteni

Kötelező kitölteni


Utasok adatai

{{$index+1}}. Szoba

Kötelező kitölteni

Kötelező kitölteni


Kötelező kitölteni

Feltöltés alatt...

Az utazzlastminute.hu oldalain elérhető információk rendszeresen változnak, frissülnek, ezért legjobb szándékaink ellenére előfordulhat, hogy a megjelenített információk hibákat vagy pontatlanságokat tartalmaznak, ezért fenn tartjuk a jogot, hogy az ezeket előzetes figyelmeztetés nélkül helyesbítsük. Irodánk által forgalmazott utazásokkal kapcsolatos kötelezettségeket kizárólag az ezekkel kapcsolatos szerződések (pl. Utazási Szerződés) határozzák meg.

Segítségre van szüksége?

Hívjon minket

06-1-210-0313 | 06-70-426-6662

Hétköznap

10:00-18:00-ig

Írjon emailt

info@utazzlastminute.hu

Ajánlott szállodák