Az inkák nyomában - Peru kulturális kincsei

Last Minute utazás, akciós üdülés, nyaralás

Peru / Peru körutazás / Az inkák nyomában - Peru kulturális kincsei

A szálloda értékelése:

Nincs értékelés

Az utazzlastminute.hu oldalain elérhető információk rendszeresen változnak, frissülnek, ezért legjobb szándékaink ellenére előfordulhat, hogy a megjelenített információk hibákat vagy pontatlanságokat tartalmaznak, ezért fenn tartjuk a jogot, hogy az ezeket előzetes figyelmeztetés nélkül helyesbítsük. Irodánk által forgalmazott utazásokkal kapcsolatos kötelezettségeket kizárólag az ezekkel kapcsolatos szerződések (pl. Utazási Szerződés) határozzák meg.

Kalkuláció és foglalás

Indulás{{booking.selected.start}} (Időpont változtatása)
Érkezés{{booking.selected.end}}
Napok száma{{booking.selected.days}} nap / {{booking.selected.nights}} éjszaka
Utazás módja{{booking.selected.mode.name}} ({{booking.selected.departure.name}})
Ellátás{{booking.selected.board.name}}

Nem találja a megfelelő szobatípust? Kérjen segítséget irodánktól telefonon, vagy INGYENESEN visszahívjuk, ha az ajánlatkérést kitölti!

1. Válasszon szobát

2. Árkalkuláció

MegnevezésMennyiségEgységárSztornó %Összeg
{{$index + 1}}. szoba | {{room.group}} - {{room.name}}
{{price.name}}
{{price.name}}
{{price.name}}
{{price.name}} ({{price.minAge}}-{{price.maxAge}} éves korig)
{{room.adultSelected(price)}} db
{{room.childSelected(price)}}db
{{room.total(price)}} db
{{room.adultSelected(price)}} db
{{room.childSelected(price)}} db
{{price.count}} db
{{price.count}} db
{{price.count}} db
{{price.getValue() | number}} Ft{{price.storno}} %{{price.getPrice() | number}} Ft
Szoba ára{{room.sum() | number}} Ft
Utasbiztosítás
{{booking.booking.getPassengersTotal()}} db{{insurance.price}} Ft0 %{{booking.booking.getInsuranceTotal(insurance.id) | number}} Ft
Végösszeg{{booking.getPriceTotal() | number}} Ft

3. Foglalás » Váltás {{booking.simple ? 'részletes' : 'egyszerű'}} nézetre

Kötelező kitölteni

Kötelező kitölteni

Kötelező kitölteni

Kötelező kitölteni

Kötelező kitölteni

Kötelező kitölteni


Utasok adatai

{{$index+1}}. Szoba


Kötelező kitölteni

info

Peru legjelentősebb kulturális és természeti kincseit járjuk végig 12 napos, kiscsoportos utazásunk során. Megismerkedünk a legjelentősebb dél-amerikai prekolumbián kultúrákkal és ellátogatunk a legszebb inka kori épületegyüttesekhez.

leiras

 

Utazás: repülővel, menetrend szerinti járattal

Elhelyezés: 3-4*-os szállodákban, kétágyas szobában

Ellátás: félpanzió, (reggeli + 8 főétkezés)


1. nap: Budapest – Lima

Elutazás menetrend szerinti járattal európai átszállással Limába. Érkezés után transzfer a szállodába. Szállásunk Lima Miraflores nevű városrészében található.

 

2. nap: Lima (reggeli, ebéd)

Városnézés Limában, melynek óvárosa az UNESCO Világörökség része. Az ismert látványosságok megtekintése: Fő-tér, Állami Palota, Városi Palota.

Ebéd a Limai fő téren. Az étterem kiváló fekvésű és nagyon ízletes perui ételeket kínálnak. A délutánt a tengerparton töltjük. Megtekintjük a „Salto del Fraile”, vagyis az „Ugró Szerzetes” nevezetű sziklát és megcsodáljuk a lenyugvó nap sugarait. Szállás Limában.

 

3 nap: Lima – Paracas Nemzeti Park - Ballestas-szigetek (reggeli)

Elhagyva Limát pár órás utazás után érkezünk a mintegy 200 kilométerre fekvő Paracas Nemzeti Parkba. Útközben megállunk a Paracas-félsziget egyik domboldalában megformált rejtélyes gyertyatartónál, melynek eredete a mai napig is tisztázatlan. Egy motoros kishajóval indulunk a Ballestas-szigetek felé, ahová fél órás izgalmas tengeri út után érkezünk. Körülbelül egy órán keresztül járjuk hajónkkal a partvidéket, miközben kitűnően megfigyelhetjük az itt élő pingvineket, flamingókat és egy sor más ritka madarat. Továbbutazás Nazcába. Útközben megtekintünk egy tengerparti ´hacienda´-t, majd tovább utazás Huacachinaba.

Reggeli után az idegenvezető előadást tart a Nazca-vonalak legendájáról és az inkák előtti birodalomról. Szállásunk Nazcaban.

 

4 nap: Nazca – Arequipa (reggeli, ebéd csomag)

Reggeli után az UNESCO Világörökség részét képező Nazca-vonalak fölé repülünk.  A Nazca- fennsík közel 500 négyzetkilométernyi kősivatagában több száz emberkéz alkotta állati és geometriai formát őriz, több mint ezer éve. Létrehozásuk körül tucatnyi teória kering. Délután folytatjuk utunkat az Andok irányába. A Pánamerikai országút gyönyörű tájakon át vezet minket. A peruiak szerint a déli hegyvidék az egész világon egyedülálló. Ezen a tágas, vad vidéken egymást érik a szemet gyönyörködtető természeti tájak. Célállomásunk Arequipa, melynek óvárosa az UNESCO Világörökségének része. Érkezés a szállásra a késő esti órákban. Szállás Arequipaban.

 

5 nap: Arequipa (reggeli, vacsora)

Városnézés a három vulkán lábánál található Arequipában. Előttünk magasodik a Misti Vulcano, majd 5 822m magas csúcsa. Kihagyhatatlan látványosság háttérben a többnyire havas csúcsokkal. A spanyolok a területen uralkodó kellemes klíma miatt építették ide várost. A városnézés során megnézzük a XVII. században épült katedrálist, a Fő-teret, majd a barokk stílusban épült XVII. századi templomot.

Délután busszal elmegyünk a közeli kilátóponthoz, ami tökéletes fotóhely. A három vulkán látványát fogad bennünket: a Misti (5821m), a Chachani (6075m) és a Pichu Pichu (5664m). Ezt követően szabad idő, amely ideális a pihenésre vagy a Santa Catalina kolostor, illetve a gleccserbe fagyott inka lány, Juanita meglátogatására. Szállás Arequipaban.

 

6 nap: Arequipa – Puno (reggeli)


Mai napon, privát busszal, az Andok hegyláncain keresztül utazunk Punóba: a perui folklór fővárosába, mely a Titicaca- tó partján fekszik. Utunk során vikunya-, láma- és alpaka csordákat csodálhatunk meg.

A Titicaca-tó a világ legmagasabban fekvő hajózható tava. Az inka legenda szerint a tóból léptek elő az inkák ősei, Manko Kapak és 8 testvére, hogy létrehozzák Dél-Amerika legnagyobb magas kultúráját és birodalmat építsenek. Földünk egyik legősibb népe, a fekete vérű uro indiánok az inkákat ezer évvel megelőzve telepedtek le ezen a tájon, majd az ellenséges törzsek elől menekülve építették meg a tavon első szigeteiket. Délutánra érünk Puno kikötőjébe, ahonnan hajókirándulásra indulunk a totora nádból készült úszó-szigetekhez. Naplemente a Titicaca-tónál. Érkezés a szállodába.

 

7 nap: Puno – Cusco (reggeli, ebéd)

Reggeli után az inkák szerinti világ köldökébe, Cusco-ba utazunk. Az út során megtekintjük a világ legmagasabban fekvő piacát. Útközben megállunk Raqchiban, ahol az inkák által létrehozott nagy raktárak találhatóak. Az esti órákban érkezünk meg Cuscóba, a kecsua indiánok lakta városba. Szállás Cusco-ban.

 

8 nap : Pisac – Szent Völgy (reggeli, vacsora)

Reggeli után indulunk a szent Völgy felé. Lehetőségünk nyílik lámát, alpakát simogatni és egy kondor keselyűreptetést is megcsodálni. Ezt követően indulunk a Pisaci régészeti együtteshez. Ellátogatunk a Pisaci Nap Templomhoz és a Pisaci inka ösvényhez, két nagyon érdekes látnivalóhoz ahová nem szoktak turistákat vezetni. Majd a folyóparti faluban meglátogatjuk a híres indián piacot, Peru legnagyobb kézműves piacát. Visszautazás Cuscoba.

Svédasztalos vacsora egy helyi étteremben, ahol folklór műsor vár minket vegyes perui zenével, tánccal. Utána visszatérés a szállodába.

 

9 nap: Cusco

Reggel közös városnézésre indulunk. Először az inkák egyik legfontosabb archeológiai területe, a város felé emelkedő Saqusawaman épületkomplexumának maradványait járjuk körbe, majd elsétálunk a Fehér Krisztus szoborhoz. Városnézésünket a spanyol gyarmati időket idéző, az UNESCO Világörökségek listáján is szereplő óvárosban folytatjuk. Megnézzük a Katedrálist, a Tudás Házát, a Nap Szüzeinek Házát, a Naptemplomot és persze megkeressük a híres, gyönyörűen megfaragott 12 sarkú inka követ is. Miután megismertük a várost, napunk hátralévő részében szabadprogram keretében érdemes a főtér környékén barangolni. Délután ellátogatunk a Cuscoi indián piacra. Szállás Cuscoban.


10 nap: Korikancha – Chincheros (reggeli, ebéd)

Reggeli után ellátogatunk a Koricancha nevű inka lelőhelyet (a kecsua szó jelentése ´arany udvar). Itt különféle templomokat csodálhatunk meg az inka kőművesség legszebben megmunkált munkái között. Majd indulunk Chincherosba, a textil népművészeti készítők településére. Ezen a napon egy 3 800 méter magasan fekvő apró falucskát látogatunk meg, Chincherost, mely ősi hagyományairól, kézművességéről nevezetes. Ehhez hasonlóval sehol nem találkozhatunk Amerikában. Betérünk egy kézműves műhelyre, ahol a kecsua asszonyok a mai napig ősi körülmények között készítik alpaka- és lámaszőrből a szőtteseket. Lehetőségünk lesz részt venni és megfigyelni a kecsua indiánok valódi, mindennapi életét. Megismerhetjük majd termesztett növényeiket, ételeiket, kézművességüket, házaikat, orvosságaikat, szokásaikat.

Másrészt alkalmunk nyílik majd kipróbálni a falusiak meleg andoki főztjét is; lehetőségünk lesz megkóstolni az andoki krumplit és a nagy szemű kukoricát. Sőt, aki szeretné, megkóstolhatja az andoki tengerimalacot is, ami egy tipikus helyi eledel. Szállás Cuscoban.


11 nap: Maras – Moray – Ollantaytambo (reggeli, ebéd)

Reggeli után megtekintjük Maras híres sómezőit. Ezután folytatjuk utazásunkat buszunkkal az Urubamba- folyó völgyében, hófödte hegycsúcsok, mezőgazdasági teraszok és színes cseréptetős indián falvak között. Délután érkezünk az inka kori település, Ollantaytambo kicsiny falujába. A völgy itt már teljesen összeszűkül, és innen nem vezet tovább közút a Machu Picchu-hoz. Elfoglaljuk szállásunkat, majd elsétálunk Ollantaytambo, a legnagyobb inka hadvezér erődítményébe.

Egy helyi sámán vezetésével részt vehetünk egy tisztító szertartáson. Szállás a Szent-Völgyben.


12 nap: Machu Picchu (Vistadome vonattal) (reggeli, ebéd)

Kora reggel vonattal utazunk a Machu Picchu lábánál fekvő Aguas Calientes kisvárosába (2 200 méter).  Itt buszra szállunk, így érkezünk a Világ Új Hét Csodájának egyikéhez.

Az Urubamba-folyó felé magasodó, sziklás hegygerincre épült Machu Picchu az inka birodalom egyik legfontosabb települése volt. Idegenvezetőnk egy közel három órás séta során avat be minket a város titkaiba. Először közösen járjuk körbe a szinte teljes egészében épségben maradt világi és szakrális épületegyütteseket, majd szabadprogram keretében barangolhatunk az ámulatba ejtő szépségű természeti környezetben épült város utcáin. Késő délután autóbusszal térünk vissza Aguas Calientesbe. Miután körbejártuk az UNESCO Világörökség listáján is szereplő romvárost vonatra szállunk és visszatérünk Cuscoba. Szállás Cuscoban.

 

13nap: Cusco – Lima (reggeli)

Reggelit követően transzfer a repülőtérre és visszautazás Limába. Délután repülés európai átszállással Budapestre.

 

14 nap: Érkezés Budapestre

 

UNESCO Világörökségi helyszínek:

Lima történelmi óvárosa

Nazca vonalak

Cuzco

Machu Picchu

 

Az út idegenvezetője:

Zea Javier

´Javier´

A Limai Katolikus Egyetemen szerzett történész diplomát. Lassan tíz éve vezet csoportokat Peruba. Helyismerete és származása miatt olyan fantasztikus helyeket is ismer, ahová turisták másképpen alig juthatnak el. Részt vett idegenvezetőként és tolmácsként abban a programban is, amelyet Kepes András „Világfalu” címmel televízióra vitt. Több éve él feleségével Budapesten.

 

 

Mayoría Rocío (Csio)

´Csio´

Perui származású. Képzett (diplomás), magyarul beszélő idegenvezető.  Az utazók az alap információkon kívül sok érdekességet is megtudhatnak a helyi állat és nővényvilágról. Általa közelebb kerülhetünk a helyi indiánokhoz, és helyi lakosokhoz, hogy még sokszínűbb legyen a perui kirándulásunk. Több éve él férjével Budapesten.

Az ár tartalmazza:

az utazást bérelt kisbusszal, hajóval és turista vonatokkal a szállásokat 3 - 4*-os szállodákban, kétágyas szobákban félpanziós ellátást (reggeli + 8 főétkezés) a megadott programokat a belépőket a perui, magyarul beszélő idegenvezetést és tolmácsolást

Az ár nem tartalmazza:

a nemzetközi és belföldi repülőjegyet illetékkel (kb. 350 000 Ft) a fakultatív Nasca repülés: 130 USD/fő a betegség-, baleset-, poggyászbiztosítás a borravalókat az útlemondási biztosítást (1,5%)

A térképen megjelent szállás elhelyezésének a pontatlansága miatt felelőséget nem vállalunk. A térkép csak tájékoztatásra szolgál!

Segítségre van szüksége?

Hívjon minket

06-1-210-0313 | 06-70-426-6662

Hétköznap

10:00-18:00-ig

Írjon emailt

info@utazzlastminute.hu