Az inkák nyomában - Peru kulturális kincsei

Last Minute utazás, akciós üdülés, nyaralás

Úticélok / Peru / Peru körutazás / Az inkák nyomában - Peru kulturális kincsei

A szálloda értékelése:

Nincs értékelés

Szálloda leírás

info

Peru legjelentősebb kulturális és természeti kincseit járjuk végig 12 napos, kiscsoportos utazásunk során. Megismerkedünk a legjelentősebb dél-amerikai prekolumbián kultúrákkal és ellátogatunk a legszebb inka kori épületegyüttesekhez.

leiras

 

Utazás: repülővel, menetrend szerinti járattal

Elhelyezés: 3-4*-os szállodákban, kétágyas szobában

El

info

Peru legjelentősebb kulturális és természeti kincseit járjuk végig 12 napos, kiscsoportos utazásunk során. Megismerkedünk a legjelentősebb dél-amerikai prekolumbián kultúrákkal és ellátogatunk a legszebb inka kori épületegyüttesekhez.

leiras

 

Utazás: repülővel, menetrend szerinti járattal

Elhelyezés: 3-4*-os szállodákban, kétágyas szobában

Ellátás: reggeli, ebédet két alkalommal


1. nap: Budapest – Lima

Utazás Budapestről repülővel, menetrend szerinti járattal, európai átszállással Peru fővárosába, Limába. Szállásunk a 9 milliós metropolisz Miraflores negyedében lesz, ahol rendezett parkok, nívós szállodák és kitűnő éttermek váltják egymást (1 éj).

 

2. nap: Nasca vonalak – Paracas-félsziget

Két napos kirándulásra indulunk a Csendes-óceánba nyúló Paracas - félszigetre. A déli órákban érkezünk meg Pisco városába, ahol rész vehetünk egy fakultatív sétarepülésen az UNESCO Világörökség részét képező Nazca-vonalak felett. A Nazca- fennsík közel 500 négyzetkilométernyi kősivatagában több száz emberkéz alkotta állati és geometriai formát őriz több mint ezer éve. Létrehozásuk okát tucatnyi teória igyekszik megmagyarázni. Egy 90 perces sétarepülés során a magasból az óriási méretű rajzokat.

Naplementére érkezünk a Paracas-félsziget homokos tengerparti öblébe. Szállásunk az üdülőközpont egyik kényelmes szállodájában lesz (1 éj, reggeli).

 

3. nap: Ballestas-szigetek – Paracas Történeti Múzeum

Reggel motorcsónakos kirándulásra indulunk a Csendes-óceánon a Ballestas-szigetekhez. Hajónkkal járjuk körbe a Kis-Galapagosz-nak is nevezett szigeteket, miközben megfigyelhetjük az itt élő fóka, pingvin és vízimadár kolóniákat.

A hajókirándulás után a kikötő egyik hangulatos éttermében ebédelünk, majd a félszigeten fekvő Paracas Történeti Múzeumba látogatunk. A Pracas-kultúra az i.e. 8. században alakult ki Peru délnyugati partvidékén. A legtöbb információt a Paracas-kultúra embereinek életéről a nagy kiterjedésű Holtak városa régészeti feltárásából nyerték, amelyet 1950-ben a perui régész, Julio Tello fedezett fel. A feltárásokból készült kiállításon láthatunk több rétegű kelmébe csomagolt múmiákat, korabeli kivételes szépségű finom minőségű textíliákat, melyeket éppúgy használták diplomáciai és katonai egyezségek megkötéséhez, mint vallásos ceremóniákhoz és halotti lepelként is. A Paracas-kultúra emberei alkalmazták az „agysebészet” egy kezdetleges formáját, a koponyalékelést és ők készítették az első orvosi kötszert is.

A múzeumlátogatás után Limába utazunk, Miraflores városrészben lévő szállásunkra (1 éj, reggeli).

 

4. nap: Cusco – Szent -völgy: Pisac , Quenco, Puka Pukara

Reggel Cuscoba repülünk. Itt kisbuszba szállunk és az alacsonyabb tengerszint feletti magasságon elhelyezkedő Szent-völgybe utazunk, ahol a legszebb inka kori épületegyüttesek találhatóak. Első állomásunk Quenco szakrális központja, ahol az inka birodalom vezetői a beavatási szertarásokat tarották. Rövid időre megállunk Puka Pukara, a Vörös Erőd romjainál, majd eukaliptusz erdőkön keresztül érkezünk meg az Urubamba-völgy bejáratához, Pisac kisvárosáig ( 2 500 m).

Ebéd után a település felé emelkedő hegycsúcs tetejére utazunk, hogy végigjárjuk az államalapító inka király palotáját és megismerjük a palotához tarozó Naptemplom titkát. 2-3 óra alatt az óriási földművelő teraszok között, keskeny ösvényeken sétálunk vissza szállásunkra, miközben utazásunk egyik legszebb panorámájában gyönyörködhetünk. Szállásunk Pisac főterén lesz (1 éj, reggeli).

 

5. nap: Szent-völgy:  Ollantaytambo

Mire végzünk reggelinkkel a szállásunkon, a helyiek kipakolják portékájukat Pisac főterére, Peru legnagyobb kézműves piacára. Ezért napunkat a nézelődéssel, ajándékvásárlással kezdjük, szabadprogram keretében válogathatunk kedvünkre az ezüst ékszerek, alpaka takarók és mindenféle színes textilek valamint régiségek között.

Ezután folytatjuk utazásunkat buszunkkal az Urubamba- folyó völgyében, hófödte hegycsúcsok, mezőgazdasági teraszok és színes cseréptetős indián falvak között. Délután érkezünk az inka kori település, Ollantaytambo kicsiny falujába. A völgy itt már teljesen összeszűkül, és innen nem vezet tovább közút a Machu Picchu-hoz. Elfoglaljuk szállásunkat, majd elsétálunk Ollantaytambo, a legnagyobb inka hadvezér erődítményébe (2 éj, reggeli).

 

6. nap: Machu Picchu

Kora reggel vonattal utazunk a Machu Picchu lábánál fekvő Aguas Calientes kisvárosába (2 200 méter).  Itt buszra szállunk, így érkezünk a Világ Új Hét Csodájának egyikéhez.

Az Urubamba-folyó felé magasodó, sziklás hegygerincre épült Machu Picchu az inka birodalom egyik legfontosabb települése volt. Idegenvezetőnk egy közel három órás séta során avat be minket a város titkaiba. Először közösen járjuk körbe a szinte teljes egészében épségben maradt világi és szakrális épületegyütteseket, majd szabadprogram keretében barangolhatunk az ámulatba ejtő szépségű természeti környezetben épült város utcáin. Késő délután autóbusszal térünk vissza Aguas Calientesbe. Miután körbejártuk az UNESCO Világörökség listáján is szereplő romvárost vonatra szállunk és a már ismerős szállásunkra utazunk Ollantaytambo-ba.

 

7. nap: Szent-völgy: Maras, Moray – Cusco

Reggeli után indulunk az inkák fővárosába, miközben folytatjuk ismerkedésünket a legérdekesebb inka kori emlékekkel. Először Maras több száz sólepárló medencéjéhez kirándulunk ami  a kecsua indiánok a mai napig inka időktől napjainkig használnak. Innen Moray különleges, kör alakú teraszaihoz látogatunk el, amiket az inkák mezőgazdasági laboratóriumként használtak. Délután érkezünk meg Cusco-ba, ahol elfoglaljuk az óváros főterének közelében lévő szállásunkat. A nap hátralévő része a pihenésé (2 éj, reggeli).

 

8. nap: Cusco

Reggel közös városnézésre indulunk. Először az inkák egyik legfontosabb archeológiai területe, a város felé emelkedő Saqusawaman épületkomplexumának maradványait járjuk körbe, majd elsétálunk a  Fehér Krisztus szoborhoz. Városnézésünket a spanyol gyarmati időket idéző, az UNESCO Világörökségek listáján is szereplő óvárosban folytatjuk. Megnézzük a Katedrálist, a Tudás Házát, a Nap Szüzeinek Házát, a Naptemplomot és persze megkeressük a híres, gyönyörűen megfaragott 12 sarkú inka követ is. Miután megismertük a várost, napunk hátralévő részében szabadprogram keretében érdemes a főtér környékén barangolni.

Délután egy fakultatív program keretében a közeli hegyen található Hold templomához utazunk, ahol az inka mitológia szerint Pachamama (Földanyácska) megszüli Intit, a Napistent. Egy helyi sámán vezetésével részt vehetünk egy áldozati szertartáson, melyet a kecsua indiánok hagyományosan napforduló idején tartanak ezen a helyen.

 

9. nap: Sillustani tornyok – Puno

A reggeli órákban az inka uralkodók beavatási útvonalán indulunk az Cuscóból a Titicaca-tó partján fekvő Punó városába. Az inka legenda szerint a tóból léptek elő az inkák ősei, Manko Kapak és 8 testvére, hogy létrehozzák Dél-Amerika legnagyobb magas kultúráját és birodalmat építsenek. Ezt a hagyományt követve kellett megkoronázása előtt minden inka uralkodóknak végigjárnia az Anya-tó és az inka birodalom fővárosa közötti zarándokutat. Utazásunk alatt az inka korból származó emlékek sora mellett utazunk, miközben az Andok csipkés csúcsainak lenyűgöző panorámában gyönyörködhetünk. Wirakocsa Templomának romjainál és a La Raya - hágón (4 320 méter) fotó szünetet és pihenőt tartunk, büfé ebédünket pedig egy hangulatos étteremben fogyasztjuk el. Délután az Umayu-tóhoz,  a dél-amerikai prekolumbián kultúrák egyik legjelentősebb temetkezési helyére utazunk, hogy megnézzük a Sillustani tornyokat. Szállásunk Puno egyik kényelmes szállodájában lesz, kétágyas szobákban (1 éj, reggeli).

 

10. nap: Titicaca-tó – Uros-szigetek

Reggeli után Puno kikötőjében hajóra szállunk, hogy ellátogassunk a Titicaca-tó híres, úszó szigeteire. Földünk egyik legősibb népe, a fekete vérű uro indiánok az inkákat ezer évvel megelőzve telepedtek le ezen a tájon, majd az ellenséges törzsek elől menekülve építették meg a tavon első szigeteiket. Ezek a nádból készült úszó szigetek az itt élő indiánok otthonai napjainkban is. Hajónkkal kikötünk az egyik család szigetén, hogy mindent megtudjunk az itt élő népcsoport hagyományairól és mindennapi életéről.

Hajónkkal ezután visszatérünk Puno kikötőjébe ahonnan a hangulatos belvárosba utazunk egy rövid városnézésre. Délután Juliaca repterére utazunk, ahonnan Limába repülünk. Késő este érünk szállásunkra (1 éj, reggeli).

 

11. nap: Lima óváros

Reggeli után városnézésre indulunk Lima óvárosában.  Ellátogatunk a főtéren álló katedrálisba, aminek egyik kápolnában helyezték el az inka birodalmat leigázó Francisco Pizzaro hamvait.  Megnézzük a Kormányzói Palotát és Városházát, majd elsétálunk a San Francisco kolostorhoz melynek katakombái 25 000 elhunyt maradványait rejtik.  A perui konyha világszerte hódít, a latin-amerikai ország mára a tengerentúl gasztronómiai nagyhatalma lett. A városnézés után megebédelünk, a város egyik tradicionális éttermében majd visszatérünk szállásunkra ahol lesz időnk kényelmesen összepakolni a hazafelé tartó utazásunkhoz. A késő délutáni órákban utazunk Lima repülőterére.

 

12. nap: Budapest

Egy európai átszállást követően érkezünk meg Budapestre.

 

UNESCO Világörökségi helyszínek:

Lima történelmi óvárosa

Nazca vonalak

Cuzco

Machu Picchu

 

Az út idegenvezetője:

Tátrai Bernadett közel 10 éve járja a világot és vezeti be a magyar utazókat Dél-Amerika, Dél-Afrika és a Himalája régió varázslatos világába. Idegenvezetőnk egyaránt otthonosan mozog a magas hegyek világában, az afrikai szavannákon és Amazónia dzsungeleinek mélyén. A Bernadettel utazók reggeltől estig tartó mesékre számíthatnak a helyi kultúrákról és vallási szokásokról, az állat- és növényvilágról, valamint személyes kalandjairól, hogy a körutazásuk vagy a nyaralásuk igaz élmény legyen.

Az ár tartalmazza:

az utazást bérelt kisbusszal, hajóval és turista vonatokkal a szállásokat 3 - 4*-os szállodákban, kétágyas szobákban reggelit a megadott programokat a belépőket a magyar nyelvű idegenvezetést és tolmácsolást

Az ár nem tartalmazza:

a nemzetközi és belföldi repülőjegyet illetékkel (kb. 430 000 Ft) a fakultatív programokat a betegség-, baleset-, poggyászbiztosítás a borravalókat az útlemondási biztosítást (1,5%)
{{hotel.getMoreLabel()}}

Az illetékes ár tartalmazza: Repülőjegy illetékkel, Szállást megadott ellátással, Transfert reptér és szálloda között + Kézi és Feladható poggyászt (ha a kalkulációban nincs külön árral feltüntetve)

A keresett turnus sajnos nem található! Kérjük válasszon új indulási időpontot a listából.

Kalkuláció és foglalás

Indulás{{booking.selected.start}} (Időpont változtatása)
Érkezés{{booking.selected.end}}
Napok száma{{booking.selected.days}} nap / {{booking.selected.nights}} éjszaka
Utazás módja{{booking.selected.mode.name}} ({{booking.selected.departure.name}})
Ellátás{{booking.selected.board.name}}
Tervezett menetrend
Odaút{{booking.selected.fromStart | date: 'yyyy.MM.dd. HH:mm'}} ({{booking.selected.departure.name}}) - {{booking.selected.fromEnd | date: 'HH:mm'}} ({{booking.selected.arrival.name || booking.selected.arrival.id}})
Visszaút{{booking.selected.toStart | date: 'yyyy.MM.dd. HH:mm'}} ({{booking.selected.arrival.name || booking.selected.arrival.id}}) - {{booking.selected.toEnd | date: 'HH:mm'}} ({{booking.selected.departure.name}})

Nem találja a megfelelő szobatípust? Kérjen segítséget irodánktól telefonon, vagy INGYENESEN visszahívjuk, ha az ajánlatkérést kitölti!

1. Válasszon szobát

2. Árkalkuláció

MegnevezésEgységárMennyiségÖsszegEUR
{{$index + 1}}. szoba | {{room.group}} - {{room.name}}
{{price.name}}
{{price.name}}
{{price.name}}
{{price.name}} ({{price.minAge}}-{{price.maxAge}} éves korig)
{{price.getValue() | number}} Ft
{{room.adultSelected(price)}} db
{{room.childSelected(price)}} db
{{room.total(price)}} db
{{room.adultSelected(price)}} db
{{room.childSelected(price)}} db
{{room.total(price)}} db
{{price.count}} db
{{price.count}} db
{{price.getPrice() | number}} Ft€ {{price.getPriceEUR() | number}}
Szoba ára{{room.sum() | number}} Ft€ {{room.sumEUR() | number}}
Utasbiztosítás
{{insurance.price}} Ft{{booking.booking.getPassengersTotal()}} db{{booking.booking.getInsuranceTotal(insurance.id) | number}} Ft
Végösszeg{{booking.getPriceTotal() | number}} Ft€ {{booking.getPriceTotalEUR() | number}}

3. Foglalás » Váltás {{booking.simple ? 'részletes' : 'egyszerű'}} nézetre

Kötelező kitölteni

Kötelező kitölteni

Kötelező kitölteni

+36

Kötelező kitölteni

Kötelező kitölteni

Kötelező kitölteni

Kötelező kitölteni


Utasok adatai

{{$index+1}}. Szoba

Kötelező kitölteni

Kötelező kitölteni


Kötelező kitölteni

A térképen megjelent szállás elhelyezésének a pontatlansága miatt felelőséget nem vállalunk. A térkép csak tájékoztatásra szolgál!

Az utazzlastminute.hu oldalain elérhető információk rendszeresen változnak, frissülnek, ezért legjobb szándékaink ellenére előfordulhat, hogy a megjelenített információk hibákat vagy pontatlanságokat tartalmaznak, ezért fenn tartjuk a jogot, hogy az ezeket előzetes figyelmeztetés nélkül helyesbítsük. Irodánk által forgalmazott utazásokkal kapcsolatos kötelezettségeket kizárólag az ezekkel kapcsolatos szerződések (pl. Utazási Szerződés) határozzák meg.

Segítségre van szüksége?

Hívjon minket

06-1-210-0313 | 06-70-426-6662

Hétköznap

10:00-18:00-ig

Írjon emailt

info@utazzlastminute.hu

Ajánlott szállodák