Törökország utazás árak, last minute árak Kemer időjárás, fakultatív programok, hasznos információk

Törökország utazás árak, last minute árak Kemer időjárás, fakultatív programok, hasznos információk

Otium Hotel Life, Törökország last minute akciós utazás olcsó nyaralás

Otium Hotel Life

Last Minute utazás, akciós üdülés, nyaralás

Törökország / Kemer / Otium Hotel Life

A szálloda értékelése:

{{rating | ratingText}}!{{rating | number: 1}}

Szálloda tulajdonságai

Közvetlen tengerparti
Gyerek medence
Fűtött medence
Wifi
Wellness/Spa

Beutazási feltételek, Törökország vízum

A belépés vízummentes. A tartózkodás időtartama összevonva is legfeljebb 90 nap lehet 180 napon belül, azaz vízummentesen egyszerre legfeljebb 90 nap tölthető el Törökországban. az országba kizárólag érvényes útlevél birtokában léphetnek be. 
Vízummentes beutazás esetén az útlevélnek a belépéstől számított legkevesebb 150 napig érvényesnek kell lennie (a 90 napos vízummentességi időszak alatt + 60 napig).
Vízummal való belépés esetén az útlevélnek a vízum lejárta után 60 napig érvényesnek kell lennie. A külföldi állampolgároknak olyan érvényes útlevéllel vagy egyéb hivatalos úti okmánnyal kell rendelkezniük, amelybe a határőrség belépő, illetve kilépő bélyegzőt tud elhelyezni, ellenkező esetben nem lehet belépni Törökország területére.
Az ideiglenes magánútlevéllel Törökországba belépő magyar állampolgárok vízumkötelezettek. Érvénytelen útlevéllel magyar állampolgárok Törökország határait nem léphetik át.
Az érvénytelen vagy a belépéskor 150 napnál rövidebb érvényességű útlevéllel vagy személyi igazolvánnyal belépni szándékozó magyar állampolgárokat a török hatóságok minden esetben visszafordítják.

Törökország pénz

Fizetőeszköze a török líra. Nemzetközi jelölése TRL, belföldön TL. 1 török líra = 100 kurus (TRL). A pénzváltók általában mind az eurót, mind az amerikai dollárt elfogadják.

Egészségügy, oltások

A Törökországba készülőknek kötelező oltás nincs. Számos oltás felvétele viszont ajánlott: Hepatitis A és B, hastífusz, diftéria-tetanusz, veszettség.

Tanácsoljuk, hogy a törökországi tartózkodás során mindvégig csak palackozott vizet fogyasszanak. Csapvíz fogyasztását nem ajánljuk.

Magyar Nagykövetség

Cím: 
Macaristan Cumhuriyeti Büyükelciligi, Sancak Mahallesi, Layos Kosut Caddesi No.2., / Kahire Caddesi No. 30., 06550 Yildiz, Cankaya, ANKARA

Előhívó: 
(00)-(90)-(312)

Telefon: 
405-8060

Ügyelet: 
(00)-(90)-(533)-699-3694

Fax: 
405-8933

E-mail:
mission.ank@mfa.gov.hu

Honlap: 
www.mfa.gov.hu/emb/ankara

Alanya

A török riviéra népszerű üdülővárosa. Élénk színű, vörös tetős házak jellemzik építészetét. Számos művészeti fesztiválnak ad otthont. Kikötője valaha a kalózok kedvenc helye volt. Látnivalói között megtekintésre érdemes az alanyai erőd, ami egy sziklaszirtre épült. A 6,5 km hosszú fallal körülvett erődítmény 140 toronnyal rendelkezik, és nagyjából 400 ciszternával. A váron belül található a Szulejmán-mecset és karavánszeráj, melyet I. Szulejmán építtetett. A régi városfal a félsziget keleti részén ma is megtalálható. A 33 méter magas, téglából épült Vörös torony a vár alatti kikötőben áll, ma az etnográfiai múzeumnak ad helyet. A Damalatas barlang a környék legnépszerűbb helyeinek egyike. Több ezer éves cseppköveivel és sztalagmitjaival, különleges mikroklímájának köszönhetően gyógyhatású, emiatt sokan keresik fel gyógykezelés céljából. Állandó 22 fokos hőmérséklettel rendelkezik, és a páratartalom is mindig 90% fölötti. 

Antalya

A várost gyűrűként öleli körül a Toros-hegység, melynek a város különleges éghajlatát köszönheti. A török riviéra fővárosaként is emlegetik, tengerpartja jól ismert kristálytiszta vizéről. A városközpont (Kaleici) épületei műemlékvédelem alatt állnak. Atatürk bronz lovas szobrán túl itt található a régészeti múzeum, a város legjelentősebb kulturális intézménye, melynek tevékenységét az Európa Tanács is díjazta. Gyűjteménye neolit-, hettita-, görög- és római kori tárgyemlékekből áll. Különlegessége a különböző gyermekjátékokat és régi perselyeket bemutató részleg. A Kaleici Múzeum az égei kultúra kincset tárja a látogatók elé. Emeletén néprajzi gyűjtemény tekinthető meg, amely a 19. századi élet helyszíneit mutatja be. Második épülete egykor görög ortodox templomként funkcionált. A város érdekessége még a Homok Múzeum, ahol hatalmas homokszobrok láthatók. A Hadrianus-kapu egy 14 méter magas, háromnyílásos díszkapu, melyet Hadrianus császár tiszteletére emeltek. Innen egy bazárba vezet tovább az út. Érdemes sétát tenni az antalyai tartományban található Köprülü Kanyon Nemzeti Parkban, ahol a ciprusfélék közé tartozó Cupressus sempervirens-fák összefüggő erdőt alkotnak. A külvárosban található Düden-vízesés türkizkék színű vizéről híresült el. A vízesés mögé is bejuthatnak a látogatók egy barlangrendszeren át. 

Belek

Belek Törökország egyik legnépszerűbb turistacélpontja. Az ötcsillagos szállodák, exkluzív szolgáltatásai és számos szórakozási lehetőség is várja a látogatókat. A sportkedvelők itt biztosan találnak az igényeiknek megfelelő sportot. Belek elsősorban a golf központja, de rafting, búvárkodás, lovaglás, motorcsónakos ejtőernyőzés, jet-ski is megtalálható a sportolási lehetőségek széles palettáján. A közeli aquapark kamikazecsúszdáján, 60 km/h-s sebességgel lehet lecsúszni. Érdemes ellátogatni a delfináriumba is, ahol szórakoztató mutatványokkal tűzdelt delfinshownak lehetünk szemtanúi. A Kurşunlu-vízesés is igen népszerű turistacélpont. A környéken több mint százféle ritka madár él, növényvilága is rendkívül gazdag. A vízesés rejtett barlangja is bejárható. Érdemes egy napot szánni a Belek mellett található hellenizmus-kori pergei stadion romjainak, illetve a nagy aszpendoszi amfiteártumnak a megtekintésére. Ez utóbbi ma is szabadtéri klasszikus, balett- és operaelőadások helyszíne. A Belek és Kadriye között található Tolerancia kertben egymás mellett áll egy zsinagóga, egy templom és egy mecset, ilyen tekintetben egyedülálló hely a világon. 

Bodrum

Ókori neve Halikarnasszosz, melynek bejárata a Mindosz-kapu volt, két monumentális tornyával. Kos szigetével szemben helyezkedik el. Halászfaluból kikötővárossá nőtte ki magát az idők során. Kikötője fölé magasodik a teljesen épségben maradt Szent Péter-erőd, melynek építőkövei az ókori világ hét csodájának egyikéből, a halikarnasszoszi mauzóleumból származnak. Szintén a kikötőre tekint le bodrumi kastély, melyet a keresztesek építettek a 15. században. Az 13 000 férőhelyes ókori színház a főutcán található. A város látványosságai közül említést érdemel a Víz Alatti Archeológiai Múzeum is, ahol a tengeri expedíciók során összegyűjtött tárgyak, régi bárkák maradványai és rakományai láthatók. Megismerhetjük a múzeumban a feltáráshoz használt eljárást és az ehhez szükséges berendezéseket is. A török kikötővárosban számtalan lehetőség adódik a szórakozásra. Az éttermek, bárok, szórakozóhelyek nyüzsgő éjszakai életet garantálnak az ott nyaralóknak. Itt élt Elvis Presley (eredeti nevén Zeki Müren), az egykori házában berendezett múzeum ma zarándokhely.

Kemer

A várost a Taurus-hegység nyugati vonulata öleli körül. Öblökkel tarkított kikötője festői látványt nyújt, innen Kekova ősi, vízbe süllyedt városához tehetünk hajókirándulást. Az 1900-as évek elején történt áradások miatt egy 23 km hosszú kőgátat építettek ide, hogy a hegyekről érkező víz ellen megvédhessék a várost. Két nagy, kavicsos strandja van, a fürdőzés során cipő viselése javasolt. Legfőbb vonzereje az Európai Unió által Blue Flag-gel (Kék Zászló) jutalmazott tiszta tengerpartja és a panoráma. Éljünk a magas színvonalú szolgáltatásokat nyújtó szállodák kínálatával. A fürdőzésen túl szánjunk időt a nevezetességekre is. Demrében látható a Szent Miklós-bazilika, amely a ma ismert Mikulás származási helye, szarkofágját ide helyezték. A 2500 éves hatalmas, hegyoldalba vájt Myra-sziklasírok és az anfiteátrum mellett látogassunk el a Yoruk Parkba is. Itt több évszázadon keresztül nyomon követhető a törökök élete. A városközpontban lévő delfináriumban akár úszhatunk is a delfinekkel. A Kemer közelében található Olympos vagy Tahtali Dagi 2375 méter magas hegycsúcsa (ókori nevén Olymposz), a törökök szerint ez az igazi Olympos, nem a görögországi. 18 kilométer hosszú túrát tehetünk a gazdag növényvilággal rendelkező hegyen.

Side

Az egykori halászfalu nem csak homokos partjáról híres. A hangulatos romvárosban mindenütt antik emlékekbe botolhatunk. Bizánci templomok, római fürdők romjait láthatjuk, valamint az ókori Apollón templom maradványait is, melynek oszlopai ma is állnak. A történelmi hangulatot erősítik a keskeny utcácskák, a jó állapotban megmaradt városfal. A Vespasianus császár emlékére emelt épület romjaira szökőkút épült a helyreállítást A 20 000 férőhelyes, lenyűgöző antik színház akusztikája ma is tökéletes. A kikötő környékén számtalan szórakozóhely teszi kellemesebbé az utazást. Finomhomokos tengerpartja a szállodákból gyorsan megközelíthető. Mivel a víz sekély, a gyermekkel érkezők számára ez a legideálisabb fürdőzőhely. Számtalan sportolási lehetőség kínálkozik a strandokon, de a szállodák is nyújtanak ilyen szolgáltatásokat. Az üzletek széles kínálatából elsősorban a bőráruk, az ékszerek, a fűszerek érdemelnek említést az ajándéktárgyak mellett.

Törökország last minute

Törökország last minute, Törökország utazás foglalás az Utazzlastminute.hu -n. Törökország last minute, Törökország utazási ajánlatok, összes iroda ajánlata irodánkban foglalható!

Az országot két részre oszthatjuk. A kisebb közülük a fennsíkos Trákia, a nagyobb részét pedig a Földközi- és az Égei-tenger partjain húzódó hegyvonulatok és zöld völgyek alkotják. Itt a hőmérséklet nyáron elérheti a 40 ̊C fokot is. Délen, a Földközi – tenger partjánál hegyekkel körül ölelő, leglátogatottabb üdülőváros Antalya, itt található a török riviéra repülőtere, ezért a turisták kedvelt úti célja is. De ugyanúgy említésre méltó Belek városa a hosszú, homokos, sekély strandjaival, mely családok kedvelt célpontjai közé sorolható. Kemer 43 km-re fekszik Antalyatól, így könnyen megközelíthető. Side ókori emlékei és csodálatos tengerpartja is vonzza a turistákat. A legkedvezőbb árajánlattal Alanya rendelkezik a riviérán, de legfőbb vonzereje az Európai Unió által Blue Flag-gel (Kék Zászló) jutalmazott tiszta tengerpartja és panorámája, ahol egymást követik a jobbnál jobb ötcsillagos, négycsillagos szállodák sokasága. 120 km-re fekszik Antalyatól de a mediterrán éghajlat, a természeti kincsek és történelmi emlékek révén kedvelt turisztikai célpont. Aki inkább a sziklásabb, esetenként homokos tengerpartra vágyik az Égei-riviéra festői szépségű Bodrum városát, vagy esetleg Marmaris ókori kikötőjét, és Kusadasi hatalmas ékszer, szőnyeg vásárát sem hagyhatja ki.

Segítségre van szüksége?

Hívjon minket

06-1-210-0313 | 06-70-426-6662

Hétköznap

10:00-18:00-ig

Írjon emailt

info@utazzlastminute.hu

Ajánlott szállodák