Uganda - a hegyi gorillák nyomában

Last Minute utazás, akciós üdülés, nyaralás

Úticélok / Uganda / Uganda / Uganda - a hegyi gorillák nyomában

A szálloda értékelése:

Nincs értékelés

Szálloda leírás

info

10 napos kelet-afrikai szafari a lenyűgöző természeti adottságokkal rendelkező Ugandában a Nílus forrásától a Bwindi Nemzeti Park vulkánikus hegyeihez, a csimpánzok és hegyi gorillák földjén.

leiras

Utazás: repülővel, menetrend szerinti járattal, átszállással

Elhelyezés: 3-4*-os szállodák kétágyas szobáiban

Ellátás: program szerinti ellátás

 

info

10 napos kelet-afrikai szafari a lenyűgöző természeti adottságokkal rendelkező Ugandában a Nílus forrásától a Bwindi Nemzeti Park vulkánikus hegyeihez, a csimpánzok és hegyi gorillák földjén.

leiras

Utazás: repülővel, menetrend szerinti járattal, átszállással

Elhelyezés: 3-4*-os szállodák kétágyas szobáiban

Ellátás: program szerinti ellátás

 

1. nap: Budapest – Uganda

Utazás Budapestről repülővel, menetrend szerinti járattal, európai átszállással Ugandába.

 

2. nap: Entebbe

A hajnali órákban érkezünk Entebbe repülőterére ahonnan a szállodánkba utazunk. A város az afrikai kontinens legnagyobb tava, a Viktória-tóba nyúló félszigeten helyezkedik el.  Viktória Nílus-ként innen folyik az Albert-tóba mielőtt Egyiptomba tartó 7 000 km hosszú útjára indul.

Ebéd után közös kirándulásra indulunk a tó parján 1901-ben alapított Botanikus Kertbe. A park a térség növény- és madárvilágát mutatja be, az ösvényeken sétálva számos majmot is lencsevégre kaphatunk. Ezután ellátogatunk a Wildlife Education Center-be. Az állatkert munkatársai a térség valamikor rendkívül gazdag vadvilágának visszaállításán dolgoznak, oroszlánokat, zsiráfokat, elefántokat nevelnek. Szállás Entebbében. (1 éj, reggeli)

 

3. nap: Ziwa Orrszarvú Otthon

Reggeli után kisbusszal indulunk az Albert-tó térségében elhelyezkedő Murchison Nemzeti Parkba. Útközben ellátogatunk a Ziwa Orrszarvú Otthon-ba ami az egyetlen hely Ugandában ahol rinocéroszokat láthatunk. A 2005-ben alapított otthon célja az orrszarvú populáció védelme és visszatelepítése a természetvédelmi területekre. Gumicsizmákat húzunk és gyalogosan járjuk be a mocsaras területet ahol az orrszarvúak élnek. Az állatles során egészen közelről figyelhetjük meg a afrikai nagyvadakat. Ebéd után tovább utazunk a Murchison Nemzeti Parkba. Szállás a park területén lévő lodge-ban. (2 éj, reggeli, ebéd)

 

4. nap: Csimpánz túra – Murchison Vízesés

Reggeli után a Kibale Erdő Nemzeti Parkba kirándulunk. Az erdő a veszélyeztetett csimpánzok, vörös kolobusz-majomok és a ritka csuklyás cerkófok előhelye. Vadőrök kíséretében sétálunk a buja trópusi erdőben, megismerkedünk az egzotikus növényvilággal és kis szerencsével egészen közelről is láthatjuk a csimpánzokat.

Délután motorcsónakkal indulunk állatlesre a Viktória Níluson. Egészen a 40 méter magas Murchison Vízesés -ig hajózunk, közben  elefántokat, vízilovakat, krokodilokat és egzotikus madarakat fotózhatunk. Uganda legnagyobb nemzeti parkja, a Murchison Nemzeti Park az keleti- afrikai Albert - Hasadékvölgy északi részén helyezkedik el, magába foglalva a geológiai képződmény egyik méltán legnépszerűbb látnivalóját. A Nílus ezen a részén 7 méterre szűkül össze és lezúdul Murchison- vízesésen,  hogy onnantól békés folyóként hömpölyögjön tovább az Albert-tóba. Sétálunk egyet a vízesésnél lévő kilátópontok között, majd kisbuszokkal utazunk vissza szállásunkra.

 

5. nap: Kampala

Reggeli után Uganda fővárosába, Kampalába utazunk. A XIX. században alapított város építészete meglehetősen eklektikus, Európai szecessziós épületek, indiai templomok, mecsetek és keresztény katedrálisok teszik változatossá. Szállás szállodában, 2 ágyas szobákban. (1 éj, reggeli)

 

6. nap: Bunyonyi-tó

Reggel a Bunyonyi-tóhoz utazunk, amely dél-nyugat Ugandában, a Nyugati-hasadékvölgy (Albert-hasadék) szélén található. Útközben áthaladunk az Egyenlítő vonalán és egy rövid pihenőre megállunk az emlékműnél kialakított látogatóközpontban. Késő délután érünk az apró szigetekkel tarkított egzotikus Bunyonyi - tó partján lévő szállásunkra. (3 éj, reggeli, ebéd)

 

7. nap: Bwindi Nemzeti Park

Ugandai utazásunk fénypontja a látogatás a hegyi gorillákhoz.

A hegyi gorillák Közép-Afrikában két területen, két csoportban élnek. Az egyik csoport az ugandai Bwindi Áthatolhatatlan Nemzeti Parkban él. A hegyi gorillák a kihalás szélén élő állatok, a Természetvédelmi Világörökség Vörös listáján a kritikusan veszélyeztetett fajok között tartják nyilván őket. Számuk az elmúlt 10 évben kis mértékben növekedett, jelenleg mintegy 650 egyed él a nemzeti park területén.

Kora reggel dzsipekkel indulunk a nemzeti park központjába ahol részletes eligazítást kapunk a gorilla les szabályairól. Ezután nekivágunk gyalogtúránknak a Bwindi Áthatolhatatlan Nemzeti Park erdőiben. A túra tarthat a déli órákig, de akár 7 órán keresztül is mivel a gorillák nagy területeket járnak be egyetlen nap alatt is. 1 órát mindenképp az állatok társaságában tölthetnek a látogatók.

 

8. nap: Bunyonyi-tó

Pihenő és tartalék napunk a gorilla túrára. Ha előző nap a gorilla-les sikeres volt, reggeli után csónak-kirándulásra indulunk a Bunyonyi-tavon. Az egyik szigeten élő közösség falujába látogatunk el ahol megismerkedhetünk a civilázációtól elzártan élő helyiek mindennapi életével. Ebédre térünk vissza szállásunkra. Délután sétálhatunk egy nagyot a tóparti szállásunk egzotikus kerjében és kenukat is bérelhetünk.

 

9. nap: Entebbe

Utazás Entebbébe, ahol érkezést követően a közös sétára indulunk a belvárosban. Szállás Entebbében. (1 éj, reggeli, ebéd)

 

10-11. nap: Entebbe - Budapest

Hajnali indulás Budapestre repülővel, menetrend szerinti járattal, átszállással.

 

Tátrai Bernadett közel 10 éve járja a világot és vezeti be a magyar utazókat Dél-Amerika, Dél-Afrika és a Himalája régió varázslatos világába. Idegenvezetőnk egyaránt otthonosan mozog a magas hegyek világában, az afrikai szavannákon és Amazónia dzsungeleinek mélyén. A Bernadettel utazók reggeltől estig tartó mesékre számíthatnak a helyi kultúrákról és vallási szokásokról, az állat- és növényvilágról, valamint személyes kalandjairól, hogy a körutazásuk vagy a nyaralásuk igaz élmény legyen.

Az ár tartalmazza:

az utazást bérelt kisbusszal a szállásokat színvonalas lodge-okban, kétágyas szobákban a programban megadott étkezéseket a helyszíni közlekedést bérelt kisbusszal a Nemzeti Parkok belépőit 1 gorilla engedélyt 1 csimpánz rezervátum engedélyt a hajós kirándulást a Viktória Níluson a csónaktúrát és falulátogatást a Bunyonyi-tavon Entebbe -  Botanikus Kert és Wildlife Center belépőt a tolmácsolást és a magyar nyelvű idegenvezetést

Az ár nem tartalmazza:

• a repülőjegyet illetékkel (kb. 180.000 Ft) • vízumdíjat (50 USD érkezéskor fizetendő az entebbei repülőtéren) • a borravalókat ( 50 USD) • az útlemondási biztosítást (1,5%) • és a betegség-, baleset-, poggyászbiztosítást   GORILLA ENGEDÉLY A Bwindi Nemzeti Parkben naponta 8 gorilla-engedélyt adnak ki, ezért azt utazás előtt 4-6 hónappal meg kell vásárolni. A Gorilla - engedély ára: 700 USD - vissza nem térítendő összeg. A túra tarthat a déli órákig, de akár 7 órán keresztül is mivel a gorillák nagy területeket járnak be egyetlen nap alatt is. 1 órát mindenképp az állatok társaságában tölthetnek a látogatók. BÁRMILYEN FERŐZŐ BETEGSÉG, A LEGKISEBB MEGFÁZÁS IS KIZÁRÓ OK A GORILLA TÚRÁN VALÓ RÉSZVÉTELBŐL. EGY VÍRUS VÉGZETES LEHET A TELJES POPULÁCIÓRA.
{{hotel.getMoreLabel()}}

Az illetékes ár tartalmazza: Repülőjegy illetékkel, Szállást megadott ellátással, Transfert reptér és szálloda között + Kézi és Feladható poggyászt (ha a kalkulációban nincs külön árral feltüntetve)

A keresett turnus sajnos nem található! Kérjük válasszon új indulási időpontot a listából.

Kalkuláció és foglalás

Indulás{{booking.selected.start}} (Időpont változtatása)
Érkezés{{booking.selected.end}}
Napok száma{{booking.selected.days}} nap / {{booking.selected.nights}} éjszaka
Utazás módja{{booking.selected.mode.name}} ({{booking.selected.departure.name}})
Ellátás{{booking.selected.board.name}}
Tervezett menetrend
Odaút{{booking.selected.fromStart | date: 'yyyy.MM.dd. HH:mm'}} ({{booking.selected.departure.name}}) - {{booking.selected.fromEnd | date: 'HH:mm'}} ({{booking.selected.arrival.name || booking.selected.arrival.id}})
Visszaút{{booking.selected.toStart | date: 'yyyy.MM.dd. HH:mm'}} ({{booking.selected.arrival.name || booking.selected.arrival.id}}) - {{booking.selected.toEnd | date: 'HH:mm'}} ({{booking.selected.departure.name}})

Nem találja a megfelelő szobatípust? Kérjen segítséget irodánktól telefonon, vagy INGYENESEN visszahívjuk, ha az ajánlatkérést kitölti!

1. Válasszon szobát

2. Árkalkuláció

MegnevezésEgységárMennyiségÖsszegEUR
{{$index + 1}}. szoba | {{room.group}} - {{room.name}}
{{price.name}}
{{price.name}}
{{price.name}}
{{price.name}} ({{price.minAge}}-{{price.maxAge}} éves korig)
{{price.getValue() | number}} Ft
{{room.adultSelected(price)}} db
{{room.childSelected(price)}} db
{{room.total(price)}} db
{{room.adultSelected(price)}} db
{{room.childSelected(price)}} db
{{room.total(price)}} db
{{price.count}} db
{{price.count}} db
{{price.getPrice() | number}} Ft€ {{price.getPriceEUR() | number}}
Szoba ára{{room.sum() | number}} Ft€ {{room.sumEUR() | number}}
Utasbiztosítás
{{insurance.price}} Ft{{booking.booking.getPassengersTotal()}} db{{booking.booking.getInsuranceTotal(insurance.id) | number}} Ft
Végösszeg{{booking.getPriceTotal() | number}} Ft€ {{booking.getPriceTotalEUR() | number}}

3. Foglalás » Váltás {{booking.simple ? 'részletes' : 'egyszerű'}} nézetre

Kötelező kitölteni

Kötelező kitölteni

Kötelező kitölteni

Kötelező kitölteni

Kötelező kitölteni

Kötelező kitölteni


Utasok adatai

{{$index+1}}. Szoba

Kötelező kitölteni

Kötelező kitölteni


Kötelező kitölteni

A térképen megjelent szállás elhelyezésének a pontatlansága miatt felelőséget nem vállalunk. A térkép csak tájékoztatásra szolgál!

Az utazzlastminute.hu oldalain elérhető információk rendszeresen változnak, frissülnek, ezért legjobb szándékaink ellenére előfordulhat, hogy a megjelenített információk hibákat vagy pontatlanságokat tartalmaznak, ezért fenn tartjuk a jogot, hogy az ezeket előzetes figyelmeztetés nélkül helyesbítsük. Irodánk által forgalmazott utazásokkal kapcsolatos kötelezettségeket kizárólag az ezekkel kapcsolatos szerződések (pl. Utazási Szerződés) határozzák meg.

Segítségre van szüksége?

Hívjon minket

06-1-210-0313 | 06-70-426-6662

Hétköznap

10:00-18:00-ig

Írjon emailt

info@utazzlastminute.hu