Uganda - a hegyi gorillák nyomában

Last Minute utazás, akciós üdülés, nyaralás

Úticélok / Uganda / Uganda / Uganda - a hegyi gorillák nyomában

A szálloda értékelése:

Nincs értékelés

Szálloda leírás

info

10 napos kelet-afrikai szafari a lenyűgöző természeti adottságokkal rendelkező Ugandában a Nílus forrásától a Bwindi Nemzeti Park vulkánikus hegyeihez, a csimpánzok és hegyi gorillák földjén.

leiras

Utazás: repülővel, menetrend szerinti járattal, átszállással

Elhelyezés: 3-4*-os szállodák kétágyas szobáiban

Ellátás: program szerinti ellátás

 

info

10 napos kelet-afrikai szafari a lenyűgöző természeti adottságokkal rendelkező Ugandában a Nílus forrásától a Bwindi Nemzeti Park vulkánikus hegyeihez, a csimpánzok és hegyi gorillák földjén.

leiras

Utazás: repülővel, menetrend szerinti járattal, átszállással

Elhelyezés: 3-4*-os szállodák kétágyas szobáiban

Ellátás: program szerinti ellátás

 

1. nap: Budapest – Uganda

Utazás Budapestről repülővel, menetrend szerinti járattal, európai átszállással Ugandába.

 

2. nap: Entebbe

A hajnali órákban érkezünk Entebbe repülőterére ahonnan a szállodánkba utazunk. A város az afrikai kontinens legnagyobb tava, a Viktória-tóba nyúló félszigeten helyezkedik el.  Viktória Nílus-ként innen folyik az Albert-tóba mielőtt Egyiptomba tartó 7 000 km hosszú útjára indul.

Ebéd után közös kirándulásra indulunk a tó parján 1901-ben alapított Botanikus Kertbe. A park a térség növény- és madárvilágát mutatja be, az ösvényeken sétálva számos majmot is lencsevégre kaphatunk. Ezután ellátogatunk a Wildlife Education Center-be. Az állatkert munkatársai a térség valamikor rendkívül gazdag vadvilágának visszaállításán dolgoznak, oroszlánokat, zsiráfokat, elefántokat nevelnek. Szállás Entebbében. (1 éj, reggeli)

 

3. nap: Ziwa Orrszarvú Otthon

Reggeli után kisbusszal indulunk az Albert-tó térségében elhelyezkedő Murchison Nemzeti Parkba. Útközben ellátogatunk a Ziwa Orrszarvú Otthon-ba ami az egyetlen hely Ugandában ahol rinocéroszokat láthatunk. A 2005-ben alapított otthon célja az orrszarvú populáció védelme és visszatelepítése a természetvédelmi területekre. Gumicsizmákat húzunk és gyalogosan járjuk be a mocsaras területet ahol az orrszarvúak élnek. Az állatles során egészen közelről figyelhetjük meg a afrikai nagyvadakat. Ebéd után tovább utazunk a Murchison Nemzeti Parkba. Szállás a park területén lévő lodge-ban. (2 éj, reggeli, ebéd)

 

4. nap: Csimpánz túra – Murchison Vízesés

Reggeli után a Kibale Erdő Nemzeti Parkba kirándulunk. Az erdő a veszélyeztetett csimpánzok, vörös kolobusz-majomok és a ritka csuklyás cerkófok előhelye. Vadőrök kíséretében sétálunk a buja trópusi erdőben, megismerkedünk az egzotikus növényvilággal és kis szerencsével egészen közelről is láthatjuk a csimpánzokat.

Délután motorcsónakkal indulunk állatlesre a Viktória Níluson. Egészen a 40 méter magas Murchison Vízesés -ig hajózunk, közben  elefántokat, vízilovakat, krokodilokat és egzotikus madarakat fotózhatunk. Uganda legnagyobb nemzeti parkja, a Murchison Nemzeti Park az keleti- afrikai Albert - Hasadékvölgy északi részén helyezkedik el, magába foglalva a geológiai képződmény egyik méltán legnépszerűbb látnivalóját. A Nílus ezen a részén 7 méterre szűkül össze és lezúdul Murchison- vízesésen,  hogy onnantól békés folyóként hömpölyögjön tovább az Albert-tóba. Sétálunk egyet a vízesésnél lévő kilátópontok között, majd kisbuszokkal utazunk vissza szállásunkra.

 

5. nap: Kampala

Reggeli után Uganda fővárosába, Kampalába utazunk. A XIX. században alapított város építészete meglehetősen eklektikus, Európai szecessziós épületek, indiai templomok, mecsetek és keresztény katedrálisok teszik változatossá. Szállás szállodában, 2 ágyas szobákban. (1 éj, reggeli)

 

6. nap: Bunyonyi-tó

Reggel a Bunyonyi-tóhoz utazunk, amely dél-nyugat Ugandában, a Nyugati-hasadékvölgy (Albert-hasadék) szélén található. Útközben áthaladunk az Egyenlítő vonalán és egy rövid pihenőre megállunk az emlékműnél kialakított látogatóközpontban. Késő délután érünk az apró szigetekkel tarkított egzotikus Bunyonyi - tó partján lévő szállásunkra. (3 éj, reggeli, ebéd)

 

7. nap: Bwindi Nemzeti Park

Ugandai utazásunk fénypontja a látogatás a hegyi gorillákhoz.

A hegyi gorillák Közép-Afrikában két területen, két csoportban élnek. Az egyik csoport az ugandai Bwindi Áthatolhatatlan Nemzeti Parkban él. A hegyi gorillák a kihalás szélén élő állatok, a Természetvédelmi Világörökség Vörös listáján a kritikusan veszélyeztetett fajok között tartják nyilván őket. Számuk az elmúlt 10 évben kis mértékben növekedett, jelenleg mintegy 650 egyed él a nemzeti park területén.

Kora reggel dzsipekkel indulunk a nemzeti park központjába ahol részletes eligazítást kapunk a gorilla les szabályairól. Ezután nekivágunk gyalogtúránknak a Bwindi Áthatolhatatlan Nemzeti Park erdőiben. A túra tarthat a déli órákig, de akár 7 órán keresztül is mivel a gorillák nagy területeket járnak be egyetlen nap alatt is. 1 órát mindenképp az állatok társaságában tölthetnek a látogatók.

 

8. nap: Bunyonyi-tó

Pihenő és tartalék napunk a gorilla túrára. Ha előző nap a gorilla-les sikeres volt, reggeli után csónak-kirándulásra indulunk a Bunyonyi-tavon. Az egyik szigeten élő közösség falujába látogatunk el ahol megismerkedhetünk a civilázációtól elzártan élő helyiek mindennapi életével. Ebédre térünk vissza szállásunkra. Délután sétálhatunk egy nagyot a tóparti szállásunk egzotikus kerjében és kenukat is bérelhetünk.

 

9. nap: Entebbe

Utazás Entebbébe, ahol érkezést követően a közös sétára indulunk a belvárosban. Szállás Entebbében. (1 éj, reggeli, ebéd)

 

10-11. nap: Entebbe - Budapest

Hajnali indulás Budapestre repülővel, menetrend szerinti járattal, átszállással.

 

Tátrai Bernadett közel 10 éve járja a világot és vezeti be a magyar utazókat Dél-Amerika, Dél-Afrika és a Himalája régió varázslatos világába. Idegenvezetőnk egyaránt otthonosan mozog a magas hegyek világában, az afrikai szavannákon és Amazónia dzsungeleinek mélyén. A Bernadettel utazók reggeltől estig tartó mesékre számíthatnak a helyi kultúrákról és vallási szokásokról, az állat- és növényvilágról, valamint személyes kalandjairól, hogy a körutazásuk vagy a nyaralásuk igaz élmény legyen.

Az ár tartalmazza:

az utazást bérelt kisbusszal a szállásokat színvonalas lodge-okban, kétágyas szobákban a programban megadott étkezéseket a helyszíni közlekedést bérelt kisbusszal a Nemzeti Parkok belépőit 1 gorilla engedélyt 1 csimpánz rezervátum engedélyt a hajós kirándulást a Viktória Níluson a csónaktúrát és falulátogatást a Bunyonyi-tavon Entebbe -  Botanikus Kert és Wildlife Center belépőt a tolmácsolást és a magyar nyelvű idegenvezetést

Az ár nem tartalmazza:

• a repülőjegyet illetékkel (kb. 180.000 Ft) • vízumdíjat (50 USD érkezéskor fizetendő az entebbei repülőtéren) • a borravalókat ( 50 USD) • az útlemondási biztosítást (1,5%) • és a betegség-, baleset-, poggyászbiztosítást   GORILLA ENGEDÉLY A Bwindi Nemzeti Parkben naponta 8 gorilla-engedélyt adnak ki, ezért azt utazás előtt 4-6 hónappal meg kell vásárolni. A Gorilla - engedély ára: 700 USD - vissza nem térítendő összeg. A túra tarthat a déli órákig, de akár 7 órán keresztül is mivel a gorillák nagy területeket járnak be egyetlen nap alatt is. 1 órát mindenképp az állatok társaságában tölthetnek a látogatók. BÁRMILYEN FERŐZŐ BETEGSÉG, A LEGKISEBB MEGFÁZÁS IS KIZÁRÓ OK A GORILLA TÚRÁN VALÓ RÉSZVÉTELBŐL. EGY VÍRUS VÉGZETES LEHET A TELJES POPULÁCIÓRA.
{{hotel.getMoreLabel()}}

Az illetékes ár tartalmazza: repülőjegy illetékkel, szállást megadott ellátással, transfert hotel és szálloda között, kézi és feladható poggyászt (kivéve ha külön felárként van feltüntetve!)

Az utazzlastminute.hu oldalain elérhető információk rendszeresen változnak, frissülnek, ezért legjobb szándékaink ellenére előfordulhat, hogy a megjelenített információk hibákat vagy pontatlanságokat tartalmaznak, ezért fenn tartjuk a jogot, hogy az ezeket előzetes figyelmeztetés nélkül helyesbítsük. Irodánk által forgalmazott utazásokkal kapcsolatos kötelezettségeket kizárólag az ezekkel kapcsolatos szerződések (pl. Utazási Szerződés) határozzák meg.

Kalkuláció és foglalás

Indulás{{booking.selected.start}} (Időpont változtatása)
Érkezés{{booking.selected.end}}
Napok száma{{booking.selected.days}} nap / {{booking.selected.nights}} éjszaka
Utazás módja{{booking.selected.mode.name}} ({{booking.selected.departure.name}})
Ellátás{{booking.selected.board.name}}

Nem találja a megfelelő szobatípust? Kérjen segítséget irodánktól telefonon, vagy INGYENESEN visszahívjuk, ha az ajánlatkérést kitölti!

1. Válasszon szobát

2. Árkalkuláció

MegnevezésMennyiségEgységárSztornó %Összeg
{{$index + 1}}. szoba | {{room.group}} - {{room.name}}
{{price.name}}
{{price.name}}
{{price.name}}
{{price.name}} ({{price.minAge}}-{{price.maxAge}} éves korig)
{{room.adultSelected(price)}} db
{{room.childSelected(price)}} db
{{room.total(price)}} db
{{room.adultSelected(price)}} db
{{room.childSelected(price)}} db
{{price.count}} db
{{price.count}} db
{{price.count}} db
{{price.getValue() | number}} Ft{{price.storno}} %{{price.getPrice() | number}} Ft
Szoba ára{{room.sum() | number}} Ft
Utasbiztosítás
{{booking.booking.getPassengersTotal()}} db{{insurance.price}} Ft0 %{{booking.booking.getInsuranceTotal(insurance.id) | number}} Ft
Végösszeg{{booking.getPriceTotal() | number}} Ft

3. Foglalás » Váltás {{booking.simple ? 'részletes' : 'egyszerű'}} nézetre

Kötelező kitölteni

Kötelező kitölteni

Kötelező kitölteni

Kötelező kitölteni

Kötelező kitölteni

Kötelező kitölteni


Utasok adatai

{{$index+1}}. Szoba

Kötelező kitölteni

Kötelező kitölteni

Kötelező kitölteni


Kötelező kitölteni

A térképen megjelent szállás elhelyezésének a pontatlansága miatt felelőséget nem vállalunk. A térkép csak tájékoztatásra szolgál!

Segítségre van szüksége?

Hívjon minket

06-1-210-0313 | 06-70-426-6662

Hétköznap

10:00-18:00-ig

Írjon emailt

info@utazzlastminute.hu