Ezek a legnépszerűbb országok 2024-ben az utazók körében

Ezek a legnépszerűbb országok 2024-ben az utazók körében

Szívesen utaznál, de nem tudod még, hogy hová? Népszerűbb helyekre vadászol last minute utazást? Amennyiben a válaszod igen, akkor érdemes átfutnod az alábbi listát, hiszen ezek manapság a legnépszerűbb országok az utazók körében.

A Visual Capitalist legújabb felméréséből megtudtuk, hogy a tavalyi esztendőben milyen úti célokat választottak a legtöbben azok közül, akik útnak indultak, így a korábbi évek tapasztalatai alapján ezek egyfajta iránymutatásként szolgálnak a 2024-es esztendőre nézve is.

Még mindig Európa a legkeresettebb kontinens

A felmérésből kiderült, hogy bár az exkluzív utazások is még mindig nagyon kedveltek az emberek között, azonban a nagyobb európai országok magasan a népszerűségi lista élén állnak, amit mi sem bizonyít jobban más, minthogy Franciaországot csak tavaly több mint 100 millió ember kereste fel.

Ezzel meg is szerezték az abszolút első helyet, ami alighanem idén is változatlan marad, hiszen július végén indul a sokak által várt párizsi olimpia, amely ismét milliókat vonzhat a nyugat-európai országba.

A lista második helyét egyébiránt Spanyolország szerezte meg 85 millió turistával, ami Gran Canaria és Mallorca miatt hosszú évek óta a legkedveltebb európai úti célok között található, hiszen gyorsan megközelíthető, elérhető árú, mégis exkluzív lehetőségeket kínál.

A lista harmadik helyére az Egyesült Államok kerültek fel 67 millió látogatóval, ami szintén szép teljesítmény, de messze elmarad a dobogó első két szereplőjétől, és nincs nagy előnye olyan úti célokhoz mérten, mint Olaszország vagy Törökország.

A legnépszerűbb országok 2024-ben

Hogy átláthatóbbá váljanak a cikkben elhangzott részletek, lássuk listázva azokat az országokat, amelyeket a tavalyi évben a legtöbben felkerestek utazási célzattal:

  1. Franciaország – 100 millió fő

  2. Spanyolország – 85 millió fő

  3. Egyesült Államok - 67 millió fő

  4. Olaszország – 57 millió fő

  5. Törökország – 55 millió fő

  6. Mexikó – 42 millió fő

  7. Egyesült Királyság – 37 millió fő

  8. Kína – 36 millió fő

  9. Németország – 35 millió fő

  10. Görögország – 33 millió főt

Még mindig érződnek a járvány hatásai, de már elindult a regeneráció

Bár a koronavírus-járvány ma már szerencsére csak egy rossz emléknek számít, azonban a hatásai még mindig érezhetők. A legnagyobb elszenvedője alighanem Kína, akik évek óta a népszerűbb úti célok között voltak.

A járvány hatása azonban a számokon is látható, hiszen míg 2019-ben például közel 66 millióan keresték fel az ázsiai országot, addig 2023-ban ez mindössze 36 millió turista volt, noha idén vélhetően pozitív változás várható ezen a téren.

Globális tekintetben kijelenthető, hogy miután a pandémia lecsengett és kivezették a korlátozásokat, a turizmus üzletága hamar regenerálódni kezdett. A 2023-as esztendőben például már a járvány előtti bevételek közel 90 százalékát sikerült elérnie az ágazatnak.

Az előrejelzések szerint 2024 lesz az első olyan év, amikor a turisták által generált bevételek elérik a 2019-es szintet – több ezer milliárd dollárról beszélünk –, vagyis a járvány előtti értékeket.