Jaz Makadina: egyiptomi szálloda, amely csodálatos oázis a sivatagban

Jaz Makadina: egyiptomi szálloda, amely csodálatos oázis a sivatagban

Amennyiben úgy döntünk, hogy Egyiptomba szeretnénk last minute utazást foglalni, akkor nagyon sok olyan szálláshely közül válogathatunk magunknak, amelyek képesek a legmagasabb luxust kínálni számunkra.

Ide sorolható többek között a Vörös-tenger partján fekvő Jaz Makadina is, ami egyike azoknak az egyiptomi szállodáknak, amelyek egy mesterségesen, kizárólag a turisták számára létrehozott városkában helyezkednek el.

A Hurghada közelében fekvő üdülőkomplexumot azért szokás egy óriási oázisnak nevezni, mert egy hatalmas zöldövezet közepén helyezkedik el, ahol az ember csodálatos pálmafák alatt, zöldellő pázsitok társaságában, mégis a homokos tengerpart közelében pihenhet.

Homokos tengerpart, amely koralloktól sem szenved hiányt

Amiért a Jaz Makadina a népszerű egyiptomi szállodák között található, az nem más, mint a csodaszép homokos tengerpart. Az utazók egyenesen imádják, hogy egy last minute utazás során egy ilyen gyönyörű közegben pihenhetnek.

A kifejezetten tágas, mesevilágba illő homokos strand ráadásul közvetlenül a szálloda mellett húzódik, és nemcsak pálmafák övezik, hanem még korallok is találhatók benne, így aki igazi tengerparti élményekre vágyik, az biztosan nem csalódik benne.

Mindezt pedig a hotel jó megközelíthetősége is fokozza, hiszen ez a csodaszép oázis Makady Bayen található, ami konkrétan 28 kilométerre fekszik a repülőtértől és mindössze 35 kilométerre Hurghadától.

A szállodától ráadásul mindössze 3 kilométerre létesült a világszínvonalú Madinat Makadi Water World, amely egy valódi vízi világ lett, egy igazi aquapark tele csúszdákkal, rengeteg vízi élménnyel és megannyi medencével.

Modern bútorozású légkondicionált szobák

A szállodakomplexum minden egyes helyisége nagyon jól felszerelt. A modern bútorozás mellett alapvetően kétágyas szobák várják a vendégeket saját fürdőszobával és WC-vel, telefonnal, műholdas televízióval, illetve hűtőszekrénnyel.

Természetesen minden szobához tartozik légkondicionáló, így nem okoz majd problémát a nagy meleg elviselése sem, az erkély vagy terasz pedig igazán eredeti élménnyé teheti az egyiptomi éjszakákat és reggeleket.

A hotelt úgy szerelték fel, hogy valódi komplexumként a vendégeknek el se kelljen hagyniuk, így saját medencék, több étterem, diszkó, mosoda, fodrászat, üzletsor, de még ajándékbolt is található a hatalmas létesítmény keretein belül.

Külön jó hír azoknak, akik szeretnek nagyokat enni, hogy a medencék mellett közvetlenül snack- és strandbárok találhatók, az a’la carte éttermekben pedig nemcsak az egyiptomi konyhát próbálhatják ki a turisták, hanem az olasz és a keleti gasztronómia csodáiba is belekóstolhatnak.

A szálloda területén található például az El Masry étterem, amely reggelire, ebédre és vacsorára egyaránt nemzetközi ételeket kínál, és míg az El Obba medencebár főként az italozásra koncentrál, az Al Sakkala az egyik legjobb tengerparti étterem, amit muszáj kipróbálnia mindenkinek, aki a hotelkomplexumba érkezik.

All inclusive ellátás szinte egész nap folyamatos ital- és ételellátással

A Jaz Makadina lakói teljes all inclusive ellátást kapnak, ami azt jelenti a gyakorlatban, hogy délelőtt 10 órától egészen éjfélig folyamatos ital- és ételellátás biztosítja a turistáknak a szükséges finomságokat.

Mindenki kap reggelit, ebédet és vacsorát is büférendszerben, különféle meleg ételek, hideg előételek, saláták, desszertek, illetve gyümölcsök közül válogathatnak az érkezők, sőt az üdítők- és a helyben termelt alkoholtartalmú italok korlátlan fogyasztással állnak a rendelkezésre.

Természetesen lehetőség van napközbeni nassolásra is, így délutáni snack, fagylalt, kávé és tea szintén elérhető az említett időpontban a bárnál és a hotel medencéjénél egyaránt.

Egy egyiptomi szálloda, ahol soha nem lehet unatkozni

Az egyiptomi szállodák közül a Jaz Makadina különösen sok lehetőséget kínál arra, hogy az ide látogató turisták valóban minden percet emlékezetessé tudjanak tenni a nyaralásból és vadonatúj élményeket találhassanak maguknak.

A szálloda például rengeteg sportolási lehetőséget kínál vannak teniszpályák, lehet pingpongozni, biliárdozni, röplabdázni, vízilabdázni, dartsozni, de kipróbálható a squash, a tengerparton pedig megannyi vízi sport (például szörfözés) közül válogathatunk, sőt még a búvárkodást is kipróbálhatják a vendégek.

Mindezt olyan extrák egészítik ki, mint a fitnesz center, ahol a turisták folytathatják edzéseiket, szaunázhatnak, kérhetnek egy jó masszázst, de beülhetnek egy szuper jacuzziba, sőt a wellness centrum jóvoltából még egy kis kényeztetésben is lehet részük.

A Mividaspa például regeneráló és revitalizáló kezelésekkel, víziterápiával, relaxációs programokkal, valamint olyan extrákkal várja az érkezőket, mint a gőzfürdő vagy a legkülönfélébb szépségápolási kezelések.

Gyerekekkel is bátran választható a Jaz Makadina

Bár az egyiptomi szállodák közül a Jaz Makadina főleg a kétfős last minute utak kapcsán szerzett kimagasló értékeléseket, azért nem árt tisztában lenni vele, hogy a hotelt teljes egészében gyerekbarát formában alakították ki, így családi nyaraláshoz is tökéletesen ideális.

Külön gyermekek számára elérhető például miniklub, ami főleg a 3-12 éves korosztály számára kínál kikapcsolódást, de van természetesen nagyobb játszótér, illetve direkt kicsiknek szánt medence is.

Ha szeretnénk legalább egy délutánt vagy egy estét a gyerekek nélkül tölteni, a szálloda külön térítés ellenében gyermekfelügyeletet is biztosít az ilyen esetekre, így bátran szervezethetünk erre az időszakra páros programokat vagy csak egy kis tengerparti feltöltődést.

Apropó tengerpart: a medencével együtt a napágyak és a napernyők, sőt még a törülközők is teljesen ingyenesen használhatók itt.

A hotel természetesen teljesen akadálymentesített kialakítással rendelkezik, kisállatok bevitelére is van lehetőség, a recepció pedig éjjel-nappal felkereshető, és bármi problémánk adódott, segítőkész recepciósok állnak a rendelkezésünkre.