Last minute utak Spanyolországba: a legjobb úti célok és a legfontosabb tudnivalók egy helyen!

Last minute utak Spanyolországba: a legjobb úti célok és a legfontosabb tudnivalók egy helyen!

Spanyolország a last minute utak között évek óta kiemelkedő népszerűségnek örvend. Nem véletlenül nevezik a Szenvedélyek Országának, hiszen itt valóban igazán szenvedélyes keretek között élvezhetjük az utazás minden pillanatát.

Legyen szó a csodálatos tengerpartokról, az elragadó éjszakai életről, a kulturális és történelmi látnivalókról vagy éppen a gasztronómiáról, a last minute utak Spanyolországba mindig élményekben gazdagok és emlékezetesek lesznek.

Hogy melyek az országban a legjobb úti célok, illetve mik a legfontosabb tudnivalók utazás előtt? Az alábbiakban összeállítottunk egy gyorstalpalót azoknak, akik Spanyolországba szeretnének utazni a közeli jövőben.

Hasznos utazási tanácsok Spanyolország kapcsán

Mivel Spanyolország az Európai Unió tagja, ezért a magyar utasoknak jó hír, hogy nincs szükség például vízumra, érvényes útlevélre viszont igen.

A hivatalos pénznem az euró, így nem kell más valutát váltani, sőt a bankkártyás fizetési lehetőségekhez kapcsolódó infrastruktúra is nagyon jól kiépítésre került, különösen a Visa és a Mastercard szinte mindenhol használható, de azért mindig legyen nálunk készpénz.

Amennyiben ugyanis vidéki kisvárosokba vagy kistelepülésekre is ellátogatnánk az utazás során, ott a készpénzhasználat egyaránt nagyon gyakori, de mivel főleg a turistaközpontoknál nagyon sok az ATM, az sem jelent problémát, ha nem készültünk elég euróval.

Spanyolország nagyon jó tömegközlekedési hálózattal rendelkezik a nagyobb városokban, de a vidék felfedezésének elterjedt módja az autóbérlés is.

A csapvíz fogyasztása nem jellemző és sok helyen nem is ajánlott az országban, így inkább a boltokban megvásárolható palackos ásványvizekkel csillapítsuk a szomjunkat.

Spanyolország legszebb látnivalói

Aki volt már Spanyolországban, az jól tudja, hogy egy olyan turistacélpontról van szó, ahová újra és újra vissza akar térni a látogató, hiszen az országban rengeteg a látnivaló. Lássunk néhány fontosabbat ezek közül:

Costa del Sol

Costa del Sol sokak szerint Spanyolország legszebb része, egy olyan mediterrán hangulatot árasztó tengerparti üdülőhely, amely azonnal elvarázsolja az utazókat. Homokos strandok, vízi sportra alkalmas környezet és utolérhetetlen hangulat. Nem véletlen, hogy az egyik legnépszerűbb úti cél.

Sevilla katedrális

Ha Sevilla közelébe utazunk, mindenképpen sort kell keríteni a Sevilla katedrális megtekintésére. Egy csodálatos és egyben ikonikus látványosság, ami méltán érdemelte ki a világ legnagyobb gótikus katedrálisának járó címet. Sőt, ha már ott vagyunk, a Giralda tornyot se hagyjuk ki, ami az egyik legfontosabb művészeti látnivaló a régióban!

Park Güell

Amennyiben úgy döntünk, hogy megnézzük Barcelonát, az egyik legfontosabb látványosság ott a Park Güell lesz. A zöldövezet és a művészet csodálatos ötvözése a város egyik leglátványosabb és legvonzóbb helyszínévé teszik a Park Güellt, ami egy igazi csoda.

Toledo városközpont

Hogy miként nézett ki egykoron egy igazi középkori város? Erre a kérdésre kaphatunk választ abban az esetben, ha megcsodáljuk Toledo városközpontját, amely műemlék jellegű épületeivel, a katedrálissal és az Alcázar erőddel tökéletesen megmutatja, hogy miként festett egy spanyol város a középkorban.

Caminito del Rey

A Caminito del Rey Spanyolország egyik legismertebb természeti látnivalója. Egy csodálatos, sziklafalakkal és természeti kincsekkel övezett túraútvonal, ahonnan varázslatos kilátás nyílik az El Chorro kanyonra.

Guggenheim Múzeum

Ha Spanyolország egyik legkülönlegesebb múzeumát keressük, ahol a modern művészetek és kiállítások kapják a központi szerepet, akkor a Guggenheim Múzeum mindig izgalmas tárlatokkal várja az utazókat, miközben az ország egyik legvonzóbb kulturális közegeként ismerjük.

A legszebb tengerparti helyszínek Spanyolországban

Spanyolország bármelyik régiójába is látogatunk, vannak olyan tengerparti helyszínek, amelyeket érdemes felkeresni extraként, mert annyira elragadó és egyedi lokációk, hogy örök élményként maradhatnak meg a turistákban. Lássuk ezek közül a legszebbeket:

Mallorca

Mallorca nem véletlenül a legkeresettebb úti cél a spanyol last minute utak között, hiszen a Baleár-szigetek legnagyobb tagjaként csodaszép strandokkal, kristálytiszta vízzel és elragadó tájakkal varázsolja el az utasokat. Minden téren lenyűgöző!

Ibiza

Mallorca mellett Ibiza is nagy népszerűségnek örvend Spanyolország legszebb tengerpartjai között. A legnagyobb partik helyszíne, ahol féktelen bulikkal, csodálatos strandokkal és olyan tengerparti naplementékkel gazdagodhatunk, amelyek túlzás nélkül feledhetetlenek maradnak.

Tenerife

A legszebb spanyol tengerparti helyszínek között határozottan dobogós helyen áll Tenerife is, amely a Kanári-szigetek egyik legnagyobb része, fekete homokos strandjaival, érintetlen öbleivel és csodálatos atmoszférájával pedig biztosan mindenkinek életre szóló élményt nyújt.

Costa del Sol

Kevésbé ismert tengerparti rész Spanyolországban, de aki egyszer látta, az garantáltan a szívébe zárta már, hiszen nem véletlenül nevezik a helyiek a napfény partjának. Egy csodálatosan hosszú homokos partszakaszról van szó, ahonnan egyszerűen nem lehet majd elszakadni.

Costa Brava

Costa Brava elsődlegesen azok számára lehet jó választás, akik szeretik az öblökkel gazdagon színezett, kavicsos tengerparti szakaszokat, amit egy nagyon határozott mediterrán jelleg ölel körül. Mint egy elragadó spanyol mozifilm díszlete!

Lloret de Mar

Lloret de Mart sokan nevezik Ibiza 2-ként, hiszen Costa Brava déli részének egyik darabkájáról van szó, amit annyira kedvelnek a fiatalok, a pezsgő éjszakai élet és a féktelen bulizás szerelmesei, hogy itt garantáltan soha nem lehet unatkozni.

Gran Canaria

Végül, de nem utolsó sorban ki kell emelnünk még a sorból Gran Canariát is, ami Spanyolország egyik legváltozatosabb tengerpartjával büszkélkedhet. Hol homokos, hol sziklás, hol vulkanikus kőzetekkel borított közegről van szó, mely látnivalóként egyáltalán nem nevezhető hétköznapinak.